1G kapid CRX
Moderátor: Minor
Re: kapid CRX 1.g
Minor píše:Jen tak dál! Paráda
jj díky, ještě na to párkrát sáhnu svářečkou a bude hotovo.
Když nemohu svářet, tak jsem se mrknul na třmeny. 2 sady a obě KO, takže shánim klasika 240mm použitelné třmeny z crx 2g, c4g
Tak krom střechy, kterou budu dělat jako poslední jsem s přidávánim plechů skončil
. Vše je na svém místě a teď už to vše jen pozavařit, ořezat, obrousit a hurá na tryskání. Už toho mam plný zuby a doufam že to za rok shnije 
- James
- CRX Guru

- Kontaktovat uživatele:
Co je KO na těch třmenech?
James píše:Co je KO na těch třmenech?
Pístky jsou KO, pak pouzdro v kterém jezdí čep a samozřejmě gumičky. Jen mě štve, že v té opravné sadě chybí 2 špuntíky, které jsou potřeba. Je snažší dát jiné třmeny na které seženu vše.
Naposledy upravil(a) kapid dne 21 bře 2016 18:07, celkem upraveno 1 x.
Minor píše:Krásná práce, Kapide.
To už mi dneska napsal kamarád a musel jsem se smát
- James
- CRX Guru

- Kontaktovat uživatele:
kapid píše:James píše:Co je KO na těch třmenech?
Pístky jsou KO, pak pouzdro v kterém jezdí čep a samozřejmě gumičky. Jen mě štve, že v té opravné sadě chybí 2 špuntíky, které jsou potřeba. Je snažší dát jiné třmeny na které seženu vše.
Ja taky loni daval novy pistky. Jeden vysel myslim na 500. A ty opravny sady taky, ty vyšly na cca 100 Kč/ks. Manzety komplet a tesnici krouzek okolo pistku. To pouzdro na cep jsem mel ok.
Naposledy upravil(a) James dne 23 bře 2016 10:16, celkem upraveno 1 x.
Kapide a za jak dlouho prides zas s tim ze projekt konci:-))) Neee uz to koukej dodelat!
lazzzik píše:Kapide a za jak dlouho prides zas s tim ze projekt konci:-))) Neee uz to koukej dodelat!
Končim
Aby se neřeklo, že nic nedělam, tak jsem opět něco málo povyvařoval. Přivezl jsem jsi mengelácký kola a trochu jsem zahejbal s ramenama a takhle to dopadlo
.
Jaký používáš plech na ty záplaty? Jakou tloušťku?
"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere". (Anthony Colin Bruce Chapman)
!Vojta! píše:Jaký používáš plech na ty záplaty? Jakou tloušťku?
Používam to co je doma a jsou to různé tloušťky plechů, ale snad všude jsem použil 1mm plech. Záleží na tom, jaká část karosérie to je a jestli se ten plech bude různě ohýbat. Silnější tak dobře nepropálim a neshnije tak rychle
Jde ti to parádně
Právě s tou 1 mm plechem už se blbě pracuje. Mluvil jsem s karosářem a ten používá plechy ze střech aut z vrakoviště, ten plech je líp tvarovatelný než ten obyč z kovomatu, ale zas je problém to sváření.
"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere". (Anthony Colin Bruce Chapman)
Od minula jsem trochu proříznul střechu, ale nechtělo se mi do ní, tak jsem se pustil do něčeho jiného. V autě nebude origo ZC1 motor, takže to chtělo menší úpravy držáků a rozhodl jsem se nepoužít ani sériovou převodovku. Největší os.r byl s manipulací motoru+převodovky, kvůli držáku na kastli. Bez žirafy je to prostě peklo. Nějak jsem to tam dopasoval a doufam, že po usazení nebudu motor nakřivo
. Bylo potřeba upravit držák motoru u rozvodů a samozřejmě i zadní. Snad se nestane, že by časem něco prasklo
. Další úkol tedy odškrtnut ze seznamu. Chybí už jen dodělat střechu, držáky zadního nárazníku a mam hotovo
.
Hotovo pánové. O víkendu jsem frknul kus plechu na střechu, dnes dovařil držáky předních blatníků a zadního nárazníku. Tento týden se vše dobrousí, vyvrtaj se ještě díry na práhy a snad jsem na nic nezapomněl. Byla to teda neskutečná šílenost, ale je to za mnou a jsem za to moc rád.
PS: Stále shánim ten 1.5 zadní nárazník
PS: Stále shánim ten 1.5 zadní nárazník
Nechces dalsi do zbirky
http://auto.bazos.cz/inzerat/60502311/P ... X-92kW.php
- Jindřich
- CRX velení

- Kontaktovat uživatele:
Tyjo,na díly dobrý,ne?? Ještě ho stáhni aspoň o litr a supr 
lazzzik píše:Nechces dalsi do zbirky
Trochu pozdě, ale děkuji za odkaz. Jel jsem pro ní 2. den vlakem a vlakem bohužel i domu, škoda mluvit. S lidma je to prostě někdy těžký, ale aspoň jsem si udělal celodenní výlet mašinkou
A teď ke svému povozu. Auto vyvařeno a zítra ráno se jede na otryskání, tak dam pak pár fotek jak to dopadlo