Výměna brzdové kapaliny

Jste v nesnázích, někde je chyba a vy nevíte jak dál? Pište sem...

Moderátor: Minor

James
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Výměna brzdové kapaliny

Příspěvekod James » 10 kvě 2015 11:11

Jakym zpusobem byste vymenili brzdovku? Vypoustet ji vsecku nechcu a jak poznam, ze uz tam zadna stara neni, kdyz ji budu vyslapavat a dolivat, abych to nezavzdusnil. Nevim, kolik se tam vleze

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna brzdové kapaliny

Příspěvekod J!R! » 10 kvě 2015 16:53

James píše:Jakym zpusobem byste vymenili brzdovku? Vypoustet ji vsecku nechcu a jak poznam, ze uz tam zadna stara neni, kdyz ji budu vyslapavat a dolivat, abych to nezavzdusnil. Nevim, kolik se tam vleze

Delal bych to jako pri odvzdusnovani a to na zadním pravým kole.Nadobku zalit, postupne dolívat a nechat si šlapat.

James
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod James » 10 kvě 2015 19:28

Tak bych to nejraději udělal. Ale zase nevím, kolik tam toho padne, tak abych nevyšlapával zbytečně i tu novou :D Dozadu možná bude už stará a zabordelená, ale vepředu jsem ji už několikrát dolíval, když jsem měl rozdělaný třmeny. Teď mám 1l ATE, tak ji chcu dát všude, ať mám stejnou komplet.

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J!R! » 10 kvě 2015 19:55

James píše:Tak bych to nejraději udělal. Ale zase nevím, kolik tam toho padne, tak abych nevyšlapával zbytečně i tu novou :D Dozadu možná bude už stará a zabordelená, ale vepředu jsem ji už několikrát dolíval, když jsem měl rozdělaný třmeny. Teď mám 1l ATE, tak ji chcu dát všude, ať mám stejnou komplet.

To poznáš v hadicče, jak poteče nová :)

!Vojta!
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod !Vojta! » 10 kvě 2015 23:48

Kapaliny je cca 0,5 litru. Jeden litr ti bude v pohodě stačit. ;)
"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere". (Anthony Colin Bruce Chapman)

Fegut
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fegut » 11 kvě 2015 09:29

kdysi jsem měnil hadici u motorky, byla tam kapalina co vypadala jak voda z louže. Přes brzdu ovzdušnit nešlo, musela se narazit hadička a odsávačka samo nebyla, tak pěkně tahat hubou :D, už nikdy jsem takhle kalnou a hnědozelenou kapalinu neviděl. I u céra když jsem měnil zadní třmen jsem to stejně ovzdušnoval, ale nedoporučuju pak máš duckface, jedině nějakou babu co je jak vysavač :D

James
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod James » 11 kvě 2015 10:13

Jo dík, já to pak nějak zkusím poznat. Vepředu to bude horší rozpoznat, protože tam mám novou a čistou. Vzadu to bude lepší si myslím... :)

skritek
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skritek » 11 kvě 2015 20:44

A co třeba koupit odsávačku na olej ze sekacky maj to všude stoji to 250 a je to pecka, a když není tak nastartovat motor vyndat hadičku z palivovy listy dat jinou do flasky a mas odsávačku co vysaje brzdovku nato tata na stejnem principu fungije odsávačka dětských nudli jen na vysavac
Tel 777 27 35 35

Vy můžete jezdit rychle, Já mužu jezdit všude

a uz i rychle :-)

James
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod James » 12 kvě 2015 07:16

Jo diky, ja to nejak zkusim :-) ja ji totiz nechcu vypustit nebo odsat, abych to pak cely neodvzdusnoval zas. Proste postupne vyslapat a dolit. Jen na prednich trmenech nepoznam, jestli uz tece nova, protoze vepredu mam novou a cistou

Fegut
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fegut » 12 kvě 2015 11:15

odsáváním to vlastně ovzdušnuješ :), jediný že si musíš hlídat hladinu v nádržce, aby si znovu nenasál vzduch. Jinak Skřítku těžko přemejšlet o odsávačce a nebo hadičce kterou nemáš, když tam máš druhýho co ti má šlapat na pedál, ale musí odjet. Pak si musíš poradit s tím co máš, aby si moh zase po složení odjet domů.

James
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod James » 12 kvě 2015 12:53

Já požádám mladou, ať mi našlape nebo si to odvzdušním sám. Ale ona je děvče ochotný, takže nebude problém. Zbytečný pro mě kupovat odsavačku :D Já mám hlavně problém s tím, že nepoznám, jestli mi teče už nová brzdovka nebo ještě ta stará, protože vepředu je úplně čistá, jako nová. Jsem tudle oddělal třmeny a co z nich vyteklo, tak jsem celkem čuměl :)

Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“