Otáčky
Moderátor: Minor
Otáčky
Tak jelikož nejsem automekánik, ale samouk, opět mě něco nemile překvapuje na mém autí a chci vyzjistit copa to je
dost často se mi stává, že když nastartuju, tak mi klesají otáčky a někdy se stane že mi úplně chcípne motor, takže musím vždy lehce sešlápnout plyn, aby se to nestávalo...vypadá to jakoby se to někde dusilo
na hlavní relé to nevypadá, které taky chcípalo motor při nastartování, tohle je takový pozvolný. Zkoušel jsem pročistit filtr, ale ten ještě tak špinavej není, má docela málo nalítano...pak sem sundal i celou hadici sání a pročistil i klapku, ale stále to samé. Navede mě někdo co dál? 
-
Vasa
- Klouček

- Kontaktovat uživatele:
Re: Otáčky
přesně to mě dělal špatnej benzín od icomácký benzínky v Humplu přestal jsem tam tankovat a bez problému. Ale jestli je to tvůj případ nemůžu takhle hned potvrdit. Mohlo by to být i čidlem teploty vody.
No je fakt že často tankuju u Tesco benzínky, ale tady tankuje takový mraky lidí, že nevim nevim jestli by si dovolili tam čepovat nějakej nekvalitní benzín i když je to Tesco benzínka
a to čidlo teploty vody jak by bylo složité vyměnit?
Tesco
tak tam nechodím ani so shuttlom, ale tam by mi to nevadilo, s crx zásadne shell alebo agip. keď jej chcem šliapať po krku, musím ju aj riadne kŕmiť
je to možno vec názoru, ale moj mechanik robil voľakedy v slovnafte & určite by Ti tesco neodporučil tak ako mne...
tak tam nechodím ani so shuttlom, ale tam by mi to nevadilo, s crx zásadne shell alebo agip. keď jej chcem šliapať po krku, musím ju aj riadne kŕmiť
je to možno vec názoru, ale moj mechanik robil voľakedy v slovnafte & určite by Ti tesco neodporučil tak ako mne...
enjoy VTEC
hehe,tak sem si utrh ostudu
mno dobrá tedy...zkusím změnit lokál
já to mám k ní nejblíž no, navíc cestou kamkoliv jedu, takže mě to tam vždycky zláká, ale zdá se že jim je to putna i když ta benzínka je věčně plná 

jo, u nás je tam tiež stále plno
veď skús nejakú lepšiu značku a uvidíš, ale ak z toho až zhasína motor tak to je celkom nášup...
veď skús nejakú lepšiu značku a uvidíš, ale ak z toho až zhasína motor tak to je celkom nášup...
enjoy VTEC
No právě...jestli by tohle dělal špatnej benzín?
zkusim změnit lokál, ale aby nebyl problém i třeba v tom čidlu 
zkusim změnit lokál, ale aby nebyl problém i třeba v tom čidlu 
- Job!k
- Klouček

- Kontaktovat uživatele:
hle povim ti to takhle benzín dělá hodně, ale vim co jsem měl podobnej problém u fakana tak jsem vyčistil svíce a udělal předstih a pak to šlapalo jak hodinky... je pravda nevim co to bylo za evropskej vehicle, ale ten trpěl na tohle docela špatnym termostatem pokud vim honda to nebyla
Teď mě tak napadlo...nemohlo by to bejt i špatným altíkem? Ten můj vypadá že je před koncem životnosti, dost v něm rachtá, nejspíš ložisko je v háji 
EDIT: a teď jsem dostal tip zda to nedělá jakýsi krokový motorek, který by měl držet volnoběžné otáčky...ale má toto vůbec CRXo?

EDIT: a teď jsem dostal tip zda to nedělá jakýsi krokový motorek, který by měl držet volnoběžné otáčky...ale má toto vůbec CRXo?

- Autozednik Mambo
- Miminko

- Kontaktovat uživatele:
Toto dělava spíš v zimě, v létě by to dělat nemělo, těžko říct jestli to je vyběhany motor nebo zavada, a co ventil? nebo procistit to saní chemií... 
no jak říkám, to sání je ok, tam by problém být neměl. Zkusím ten altík, koupil sem komplet nový svíce a když ani to nepomůže, budu muset otevřít víko a uvidí se 

Redy píše:Teď mě tak napadlo...nemohlo by to bejt i špatným altíkem? Ten můj vypadá že je před koncem životnosti, dost v něm rachtá, nejspíš ložisko je v háji
VTECové CRXo má určite EACV ventil, tzv.volnobežný ventil, ktorý drží otáčky, keď odíde, otáčky kolíšu. Nachádza sa zo zadnej strany sania, v podstate najbližšie prepážke čo oddeľuje interiér od motorového priestoru, ide do neho elektrický konektor a dve hadičky, vstup a výstup chladiacej kvapaliny, ale či ho má aj klasické CRXo fakt netuším...
enjoy VTEC
Ja bych vyměnil palivový filtr (pokud jsi ho už neměnil), koukl bych se na svíčky a kabely, pak ještě výfuk a saní už jsi dělal. Ten altík zjistíš tím, že z něj sundáš řemen a zatočíš s ním rukou. Pokud ucítíš nějaký odpor v otočení, tak ti to může klidně dělat ten altík. Pak ještě můžou být zasr... vstřiky atd. atd. Ale to už je troch větší zásah. A co se týče benzinu, tak tankuji u OMV CARERU 100 a pohoda.... 

Tak to je ten bájný EACV ventil jo?
mám tušení že ho má i klasika no, to se zeptám minorka. A už ho někdo opravoval či měnil? palivovej filtr jsem ještě neměnil...jaký typ je u CRX? tady jsem toho našel vícero http://www.automatejcek.cz/nahradni-dil ... civic-crx/ Ten altík vyměním určitě, opravdu to v něm chrastí, kor když je studenej motor, ten už mám náhradní, svíčky už mám objednaný a vyměním je komplet, pač se vždycky měnili tak jakoby hala bala když byla nějaká po ruce 

- Andrew.DC07
- Miminko

- Kontaktovat uživatele:
EACV to klidne byt muze jinak ma ho i klasika ja uz ho menil...ta moje A8ka trpela kolisanim otacek kolikrat i do uduseni jak popisuje Redy zkusil bych ho vyndat procistit....cistit pokud mozno jen benzinem nebo lihem..zadnou chemii je tam takova plastova harmonika uvnitr co funguje jako membrana...jinak Redy jeden tu mam..sice netusim v jakym je stavu ale muzem to vyzkouset
Tak jo, to by bylo supr,já bych se za tebou kdyžtak zastavil a mrkli bychom na to jestli to není nic velkýho
na kolik si ho ceníš? 
- Autozednik Mambo
- Miminko

- Kontaktovat uživatele:
No ventil... ono to ty otačky přece drží dobře jinak, jenom po startu 5-10s než se to zpamatuje. To musi delat prece dlouho už s najetymi kilometry, pokud ne tak bych hledal vadu někde no... tam je nejaky termostat taky ne? tak to pridat / ubrat zkusit... A tak vy se radi v tom hrabete tak to zkuste poměnit
Pošpekulujte nad tim zakladním nastavení no 
- Andrew.DC07
- Miminko

- Kontaktovat uživatele:
Redy píše:Tak jo, to by bylo supr,já bych se za tebou kdyžtak zastavil a mrkli bychom na to jestli to není nic velkýhona kolik si ho ceníš?
Zastavit se klidne muzes neni problem muzem to omrknout vyzkouset a vzdycky se nejak domluvime...kdyz by to bylo tim EACV a stim mim by ti to bezelo dobre tak ti ho necham ja nevim treba za 500,- nebo o tom muzem jeste poklabosit...Hlavne se mi nejak ozvy abych treba nebyl nekde pryc...nevim jestli mas jeste na me cislo dyztak pro jistotu 733131369

Podobny problem mam aj ja.ked auto nastartujem,tak vybehnu otacky na 2000 a trva nejake 3 minuty kym klesnu na 1000-800 
- Autozednik Mambo
- Miminko

- Kontaktovat uživatele:
To tak ma bytstryper píše:Podobny problem mam aj ja.ked auto nastartujem,tak vybehnu otacky na 2000 a trva nejake 3 minuty kym klesnu na 1000-800
Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“