Otáčky

Jste v nesnázích, někde je chyba a vy nevíte jak dál? Pište sem...

Moderátor: Minor

Redy
Šéfík!:)
Kontaktovat uživatele:

Otáčky

Příspěvekod Redy » 28 dub 2010 18:39

Tak jelikož nejsem automekánik, ale samouk, opět mě něco nemile překvapuje na mém autí a chci vyzjistit copa to je :) dost často se mi stává, že když nastartuju, tak mi klesají otáčky a někdy se stane že mi úplně chcípne motor, takže musím vždy lehce sešlápnout plyn, aby se to nestávalo...vypadá to jakoby se to někde dusilo :( na hlavní relé to nevypadá, které taky chcípalo motor při nastartování, tohle je takový pozvolný. Zkoušel jsem pročistit filtr, ale ten ještě tak špinavej není, má docela málo nalítano...pak sem sundal i celou hadici sání a pročistil i klapku, ale stále to samé. Navede mě někdo co dál? :)

Vasa
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Re: Otáčky

Příspěvekod Vasa » 28 dub 2010 18:46

přesně to mě dělal špatnej benzín od icomácký benzínky v Humplu přestal jsem tam tankovat a bez problému. Ale jestli je to tvůj případ nemůžu takhle hned potvrdit. Mohlo by to být i čidlem teploty vody.

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 28 dub 2010 18:54

No je fakt že často tankuju u Tesco benzínky, ale tady tankuje takový mraky lidí, že nevim nevim jestli by si dovolili tam čepovat nějakej nekvalitní benzín i když je to Tesco benzínka :) a to čidlo teploty vody jak by bylo složité vyměnit?

pepo crx
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepo crx » 28 dub 2010 19:01

Tesco :o :shock:
tak tam nechodím ani so shuttlom, ale tam by mi to nevadilo, s crx zásadne shell alebo agip. keď jej chcem šliapať po krku, musím ju aj riadne kŕmiť :lol:
je to možno vec názoru, ale moj mechanik robil voľakedy v slovnafte & určite by Ti tesco neodporučil tak ako mne...
enjoy VTEC

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 28 dub 2010 19:03

hehe,tak sem si utrh ostudu :lol: mno dobrá tedy...zkusím změnit lokál 8-) já to mám k ní nejblíž no, navíc cestou kamkoliv jedu, takže mě to tam vždycky zláká, ale zdá se že jim je to putna i když ta benzínka je věčně plná *help*

pepo crx
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepo crx » 28 dub 2010 19:57

jo, u nás je tam tiež stále plno :lol:
veď skús nejakú lepšiu značku a uvidíš, ale ak z toho až zhasína motor tak to je celkom nášup... :roll:
enjoy VTEC

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 28 dub 2010 20:07

No právě...jestli by tohle dělal špatnej benzín? *cozeto* zkusim změnit lokál, ale aby nebyl problém i třeba v tom čidlu *dumat*

Job!k
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Job!k » 28 dub 2010 20:37

hle povim ti to takhle benzín dělá hodně, ale vim co jsem měl podobnej problém u fakana tak jsem vyčistil svíce a udělal předstih a pak to šlapalo jak hodinky... je pravda nevim co to bylo za evropskej vehicle, ale ten trpěl na tohle docela špatnym termostatem pokud vim honda to nebyla

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 28 dub 2010 20:49

Teď mě tak napadlo...nemohlo by to bejt i špatným altíkem? Ten můj vypadá že je před koncem životnosti, dost v něm rachtá, nejspíš ložisko je v háji *oprava*

EDIT: a teď jsem dostal tip zda to nedělá jakýsi krokový motorek, který by měl držet volnoběžné otáčky...ale má toto vůbec CRXo? *help*

Autozednik Mambo
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Autozednik Mambo » 29 dub 2010 12:31

Toto dělava spíš v zimě, v létě by to dělat nemělo, těžko říct jestli to je vyběhany motor nebo zavada, a co ventil? nebo procistit to saní chemií... :ugeek:

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 29 dub 2010 12:40

no jak říkám, to sání je ok, tam by problém být neměl. Zkusím ten altík, koupil sem komplet nový svíce a když ani to nepomůže, budu muset otevřít víko a uvidí se *oprava*

pepo crx
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepo crx » 29 dub 2010 15:28

Redy píše:Teď mě tak napadlo...nemohlo by to bejt i špatným altíkem? Ten můj vypadá že je před koncem životnosti, dost v něm rachtá, nejspíš ložisko je v háji *oprava*

EDIT: a teď jsem dostal tip zda to nedělá jakýsi krokový motorek, který by měl držet volnoběžné otáčky...ale má toto vůbec CRXo? *help*

VTECové CRXo má určite EACV ventil, tzv.volnobežný ventil, ktorý drží otáčky, keď odíde, otáčky kolíšu. Nachádza sa zo zadnej strany sania, v podstate najbližšie prepážke čo oddeľuje interiér od motorového priestoru, ide do neho elektrický konektor a dve hadičky, vstup a výstup chladiacej kvapaliny, ale či ho má aj klasické CRXo fakt netuším...
enjoy VTEC

PospiTc
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PospiTc » 29 dub 2010 15:36

Ja bych vyměnil palivový filtr (pokud jsi ho už neměnil), koukl bych se na svíčky a kabely, pak ještě výfuk a saní už jsi dělal. Ten altík zjistíš tím, že z něj sundáš řemen a zatočíš s ním rukou. Pokud ucítíš nějaký odpor v otočení, tak ti to může klidně dělat ten altík. Pak ještě můžou být zasr... vstřiky atd. atd. Ale to už je troch větší zásah. A co se týče benzinu, tak tankuji u OMV CARERU 100 a pohoda.... *vtec*

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 29 dub 2010 17:03

Tak to je ten bájný EACV ventil jo? :D mám tušení že ho má i klasika no, to se zeptám minorka. A už ho někdo opravoval či měnil? palivovej filtr jsem ještě neměnil...jaký typ je u CRX? tady jsem toho našel vícero http://www.automatejcek.cz/nahradni-dil ... civic-crx/ Ten altík vyměním určitě, opravdu to v něm chrastí, kor když je studenej motor, ten už mám náhradní, svíčky už mám objednaný a vyměním je komplet, pač se vždycky měnili tak jakoby hala bala když byla nějaká po ruce *cozeto*

Andrew.DC07
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Andrew.DC07 » 29 dub 2010 22:37

EACV to klidne byt muze jinak ma ho i klasika ja uz ho menil...ta moje A8ka trpela kolisanim otacek kolikrat i do uduseni jak popisuje Redy zkusil bych ho vyndat procistit....cistit pokud mozno jen benzinem nebo lihem..zadnou chemii je tam takova plastova harmonika uvnitr co funguje jako membrana...jinak Redy jeden tu mam..sice netusim v jakym je stavu ale muzem to vyzkouset

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 29 dub 2010 23:14

Tak jo, to by bylo supr,já bych se za tebou kdyžtak zastavil a mrkli bychom na to jestli to není nic velkýho *fin* na kolik si ho ceníš? :)

Autozednik Mambo
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Autozednik Mambo » 29 dub 2010 23:20

No ventil... ono to ty otačky přece drží dobře jinak, jenom po startu 5-10s než se to zpamatuje. To musi delat prece dlouho už s najetymi kilometry, pokud ne tak bych hledal vadu někde no... tam je nejaky termostat taky ne? tak to pridat / ubrat zkusit... A tak vy se radi v tom hrabete tak to zkuste poměnit :lol: Pošpekulujte nad tim zakladním nastavení no :ugeek:

Andrew.DC07
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Andrew.DC07 » 30 dub 2010 18:14

Redy píše:Tak jo, to by bylo supr,já bych se za tebou kdyžtak zastavil a mrkli bychom na to jestli to není nic velkýho *fin* na kolik si ho ceníš? :)

Zastavit se klidne muzes neni problem muzem to omrknout vyzkouset a vzdycky se nejak domluvime...kdyz by to bylo tim EACV a stim mim by ti to bezelo dobre tak ti ho necham ja nevim treba za 500,- nebo o tom muzem jeste poklabosit...Hlavne se mi nejak ozvy abych treba nebyl nekde pryc...nevim jestli mas jeste na me cislo dyztak pro jistotu 733131369 *drinks* *crx*

stryper
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stryper » 30 dub 2010 19:37

Podobny problem mam aj ja.ked auto nastartujem,tak vybehnu otacky na 2000 a trva nejake 3 minuty kym klesnu na 1000-800 :?

Autozednik Mambo
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Autozednik Mambo » 30 dub 2010 20:48

stryper píše:Podobny problem mam aj ja.ked auto nastartujem,tak vybehnu otacky na 2000 a trva nejake 3 minuty kym klesnu na 1000-800 :?
To tak ma byt *fin* se zahreje a klesne ne...

Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“