Výměna motorového oleje
Moderátor: Minor
Re: Výměna motorového oleje
filtr měním častěji než olej,tím pádem se vyhnu nejistotě. filtr stojí něco přes stovku..
- Floutek
- Miminko
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je fajn,já už byl nesvůj a uvažoval jsem o výměně...ale zatím je to ok.Už jen vyřešit závit na vaně,větší průser 

já závit taky nedávno řešil, vyměnil jsem celou vanu a je klid 

- endrix
- Klouček
- Kontaktovat uživatele:
Výměna motorového oleje
Ahoj. Zajímá mě jedna věc. Když jdete měnit olej po zimní odstávce, zahříváte motor, nebo rovnou vypustíte? Říkám si, že všechno bude usazené dole, tak jestli není zbytečné startovat....
- James
- CRX Guru
- Kontaktovat uživatele:
Výměna motorového oleje
Já to jedu vždycky projet. Studenej olej bych asi neměnil. Stejně to v zimě cca 1x za měsíc nastartuju, aby se to trochu rozhejbalo a promazalo
Výměna motorového oleje
měním vždy ohřátej olej, líp to vyteče ven 

Výměna motorového oleje
Dycky se to mění zahřáté. Ani neuvažuj o tom, dělat to jinak.
- endrix
- Klouček
- Kontaktovat uživatele:
Výměna motorového oleje
Nejenom že sem o tom uvažoval, ale i jsem to tak udělal
. Mě přišlo líto starej a špinavej olej zase napumpovat do motoru. Zkrátka po zimě byl všechen dole ve vaně, tak sem ho o vikendu rovnou vypustil. Zdá se že jdu proti proudu
.

Výměna motorového oleje
Tak to jsi sice punkáč, ale děláš blbost. Ten olej se předtím zahřívá proto, že se v něm i ten bordel rozmíchá a dostaneš ho ven více. Takhle si to sice vypustil, ale ty nejhorší úsady sedly na dno vany (a jiné dna, kterých je v motoru požehnaně) a tam zůstaly. Vesele se smíchají s novým olejem, který tam naliješ. Takže sis sice ušetřil čas zahřívací projížďkou, ale jestli si myslíš, žes tomu pomoh, tak nepomoh 

Výměna motorového oleje
Heki píše:Source of the post ale ty nejhorší úsady sedly na dno vany (
Tojo, jednou jsem viděl odmontovat vanu po vypuštění oleje a bylo tam toho ještě dost na dně a hlavně i pod takovou přepážkou, že to nešlo ani pořádně vyšťourat.