EE8 Virusek CRX

Ukažte ostatním své CRX!

Moderátor: Minor

Virusek
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

EE8 Virusek CRX

Příspěvekod Virusek » 16 bře 2016 14:06

Zdravím všechny CRXkaře ...tak už se konečně našel čas sem něco napsat a pořádně se Vám představit :) Svoji EE8 jsem už představoval dříve na h-c klubu, ale v době, kdy mi ještě neříkala pane..
Auta jsou takový můj koníček.. ovšem jen v teoretickém podání..hodně načteno, prohlíženo..srazy, výstavy atp. Vždy mě to ale táhlo k japonským youngtimerům..jsou to pro mě ty nejlepší auta..

Dostal jsem se k ní jak slepej k houslím a to tak, že před několika lety táta dělal u dotyčných zednickou a říkal mi, že tam má majitel dovezenou nějakou parádní hondu z německa. Byl to prý jeho mazel. Zjistili jsme, že se jednalo o CRXko a já si říkal, že to bude asi klasická d16. I tak bych jí bral, ale samozřejmě nebyla na prodej…Svoje první auto jsem koupil s přítelkyní Tigru, která šla po 2 týdnech pryč, jelikož to vůbec nejelo a na to že to vůbec nejelo a jak je to malý to dost žralo. Poté nastala Alfí éra a já pořídil Alfu 156 s 1.8 Twinspark. Byla kleklá (přetrhlej rozvoďák) a tak jsem si ji dával dokupy..o alfě bych se dokázal hoodně rozepsat a nedám na ně dopustit..určitě si zase alfu pořídím, ale jsme na crx foru *honda* ..měl jsem ji cca rok a pak přišel táta se zprávou, že ho kontaktovala manželka dotyčného pána a heleďme se..CRXko bylo na prodej. Ovšem já v té době měl svojí alfu a druhou alfu k tomu na dvorku na ND. Nedalo mi to a po 2 dnech jsem tam jel s tátou se podívat. Byl jsembdicela nervózn jaký céro to bude, ale vteca jsem vyřadil jako prvního. Když jsme dojížděli, a já už z dálky viděl nějaké malé písmenka pod nápisem CRX, úplně mě to zaskočilo. Dojeli jsme k ní a já nemohl věřit co vidím…byl tam nápis Vtec a já se hned musel jít dopředu přesvědčit, jestli to je opravdu EE8. A byla… :twisted:
Ale nebyla moc v dobrém stavu, na to že to byla dříve leštěnka. Žačal jsem ji postupně prolízat a zjišťovat závady..exteriér nic moc..hodně odřenin a nedostatků a byla lehce opřená na pravou stranu (pravděpodobně o auto na parkovišti) a nějaká ta koroze.. V interieru chyběli nějaké plasty a některé byly dolámané..avšak po pohledu na ty krásné sedačky, které jsou rok po přešití, mě to ani nevadilo. Dále nefungovalo el. otevírání oken a šíbru.
Poté přišel na řadu to nejduležitější..srdce auta s názvem b16a1 ..Docela jsem se bál co bude, ale po prvním natočení motor chytl..docela se mi ulevilo a nechal jsem ho brblat a šel ho omrknout. Byly trošku slyšet ventily, ale jakmile se trochu zahřál a promazal tak trochu utichly. Také byl trošku poteklý od oleje..hlavně klasicky kolem solenoidu. Po zahřátí přišla řada na projížďku. Nemohl jsem hned nějak divočit, jelikož dlouho stála a byla rozpadnutá přední brzdová destička a navíc značky byly v depozitu..takže jsem spíše tak popojížděl kolem baráku..nějak jsem ti nevytáčel ani nezkoušel vtec..jen se spíš seznamoval. Ale i tak to byla paráda a já byl celý bez sebe, že jsem se mohl projet takovým autem s velkým A. Hned jsem měl pocit že bych ho chtěl ale nebyl jsem si jistý co by stálo to dát dokupy.

Postupně jsem se dozvěděl její celý příběh: První majitel (ročník 63) ji v roce 1992 dovezl ze SRN údajně jako funglovku pro svoji ženu (cena v té době kolem 400tis). Pak v roce 2004 přepsáno na jeho neteř která auto stále udržovala a jezdila sním i se 2 malými dětmi. Pak cca v roce 2010 s autem začal jezdit její synovec, který auto docela zdevastoval. Má zasebou i bouračku při které se prý urvalo i pravé kolo..potom se auto zpravilo a šlo na lak do Šternberka na tuhle fialkovočernou. Dál se ten dotyčný vůbec nestaral se o techniku vozu ale jen o stereo..prostě to muselo co nejvíc hrát a dunět..výsledkem je olej černej jak bota, díry po reprácích a natahanejch gáblech dozadu do kufru, kde mimojiné byl namontovanej nějákej papundekl na další autobaterku. Jediné co se na autě udělalo byla nová spojka.

Ale i tak to bylo pořád v pojízdném stavu..no a jak dny ubíhaly, chtěl jsem céro víc a víc..brouzdal jsem denně na fórech, inzerátech..četl a koukal..prostě jsem ho musel mít. Ikdyž mě spíše většina odrazovala, že to je starý auto..žádnej komfort atd. Já jim ríkal že o tohle sice příjdu, ale zase budu mít neskutečnej požitek z jízdy..a to tu de né..auto neberu jako spotřební matroš ale je to prostě člen rodiny a taky má přece city :D Uběhl zhruba týden a já si půjčil peníze. Vše bylo domluveno a po ,,sehnání" evidenčky se jelo přepisovat na úřad. Úředník mi dokonce poslal požadavek ba Hondu o splňování normy euro1, který schálili, tudíž se eko poplatek splácl o 5táců což přišlo v hod :) Po zaplacení všeho potrěbného jsem se 15.12. 2015 oficiálně stal v pořadí 3tím majitelem céra. :) Nechal jsem stále spz v depozitu dokud se nedá trochu do kupy, abych pak mohl rovnou na stk. Stejně byl prosinec a byly tam letní gumy, takže putovala do garáže, kde jsem jí pravidelně navštěvoval :D prohlížel ji..okukoval..kochal a vždycky aspoň 1 za týden sem ji po těch mrazech nastartoval aby se zahřála.

Scháněl jsem tedy někoho kdo by se mi o ni postaral a na hc foru napsal Minor, kolik přibližne lidí jezdí s vtecem..byly myslím celkem tři a nejblíže ode mě je Aerostanislav, který se mi později na fóru sám ozval. Byl jsem překvapen z parádní komunity crxkařů, kteří se vším poradí atp :) Dal jsem se s Aerostanislavem do kontaktu a později se na ni přijel podívat se svým červeným vtecem, se kterým mě pak svezl a já byl přesvědčen, že jsem neudělal s nákupem ee8 chybu..Popovídali si o nich a souhlasil s tím že by mi na ní popravil co se dá. Já mezitím prodal svoji alfu a tím pádem měl finance na spravení hondy. Auto se odvezlo k panu Standovi a začal jsem objednávat potřebné díly. Byl jsem překvapen s jakou vervou se do toho pustil. Udělal vše potřebné a vlastně dal céro do plně pojízdného stavu..strávil na tom moc a moc hodin a odvedl vážně parádní práci, za což jsem mu moc vděčný, že se jí tak hezky ujal.

Postupně přidám fotky opravy a rozdílu před a po. Budu se zde snažit dál rozšiřovat příběh tohodle céra a její celkový progres. :)

Obrázek
Naposledy upravil(a) Virusek dne 16 bře 2016 23:24, celkem upraveno 1 x.
CRX II VTEC EE8
B16A1 power

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Re: Virusek CRX EE8

Příspěvekod Minor » 16 bře 2016 15:25

Paráda, hezky se to čte.
Těším se na pokračování (když já už jsem starej kořen a mám tu červenou knihovnu rád :lol: )
Minor@honda-club.cz, 737574121, ICQ 225505717

Ludva
Bourák
Bourák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ludva » 16 bře 2016 20:15

Virusek píše:auto neberu jako spotřební matroš ale je to prostě člen rodiny a taky má přece city :D

Správně...céro je kámoš..néé spotřební zboží :)

Virusek
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Virusek » 16 bře 2016 23:40

:D Díky :)
Přesně tak..ale dost lidí mě nechápe, že jsem vyměnil novější auto s celkem slušnou výbavou za starší skoro bez výbavy (je sice komplet v elektrice..ale zatím to nefunguje :( ) Ale jednou jsem viděl na staré dodávce jeden nápis: NO SERVO, NO ABS, NO KLIMA - NO PROBLEM :D A něco na tom bude..člověk si aspoň vychutná jízdu bez různějch elektronickejch věciček, co by mu do toho jen kecali *vtec*

Zde přikládám pár fotek z prvního setkání (omlouvám se za kvalitu..blbej mobil) :D

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
CRX II VTEC EE8
B16A1 power

Virusek
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Virusek » 16 bře 2016 23:49

Zde fotky jak přijela domů *dance*
Jinak mě docela překvapilo a jsem rád, že mě doma podrželi při koupi tohohle krasavce :)

Obrázek
Táta obdivuje křivky (spíš hranky) :D
Obrázek
Kdyby tahle fotka byla v lepší kvalitě, byla by to pecka :)
Obrázek
A po hooodně dlooouhém přemlouvání jsem dostal svolení dát ho přes tu zimu do garáže *pohladit* a dostala přednost před tátovým Peugeotem :D
Obrázek
CRX II VTEC EE8
B16A1 power

Virusek
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Virusek » 17 bře 2016 20:58

Poté se jí ujal Aerostanislav a začala taková malá renovace vozu a dal jí komplet do provozuschopného stavu :)
Co všechno se na ní udělalo si můžete přečíst tady :)
Obrázek

A zde malá ochutnávka :D
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Bylo toho hodně no..a moc mu děkuji že se do toho vůbec pustil :)
CRX II VTEC EE8
B16A1 power

Virusek
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Virusek » 17 bře 2016 21:38

Mezitím dorazily nějaké díly :P

Rozvodová sada, vodní pumpa, olejový filtr, klíňák, olej..
Taky jsem zakoupil horní ramena Bilstein od tunerbs911 a chci pochválit parádní jednání i rychlost dodání *fin*
Obrázek

Dále dorazil vzduchový filtr od neewmana :)
Obrázek
CRX II VTEC EE8
B16A1 power

Virusek
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Virusek » 17 bře 2016 21:43

20ti kilový balíček z Anglie :)

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Dál se objednala opravná sada předních třmenů ať to je v richtiku ;)

Obrázek
CRX II VTEC EE8
B16A1 power

Virusek
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Virusek » 17 bře 2016 21:54

A takhle auto vypadá teď *honda*

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Momentálně se ještě pracuje na brzdách a pak se pojede na STK :) ..potom se šoupne mechanikovy na rozvody a oleje..pak už bych si snad mohl poprvé zavetecovat *vtec* už na ni mooc těším *zamilovanost*

Tak prozatím to je všechno :) ..jen chci ještě poděkovat za parádní a poctivou práci Aerostanislavovi ;)
CRX II VTEC EE8
B16A1 power

Fegut
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fegut » 17 bře 2016 22:45

Zrovna nedávno kluci řešili že nemůže sehnat pístky na EE8 57mm a koukám že ty si je sehnal jak nic. Snad už magnatec není taková srágora co byla, ten jsem přestal používat vůbec nerozpouštěl, motor byl černej jak bota a navíc smrděl jak přepálenej...

Virusek
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Virusek » 17 bře 2016 23:26

No bohužel pístky nebyli k dostání...takže jsem koupil pouze tohle http://www.granex.cz/autodily/honda/crx-ii-ed-ee/1.6-i-16v-vtec-ee8-110kw/brzdovy-system/brzdovy-trmen?tecDocProductId=187754 s tím, že pístky budou ještě OK...ovšem teď jak tak koukám na ty stránky, tak už je na prodej mají ..asi ještě pro jistotu doobjednám :D - http://www.granex.cz/autodily/honda/crx-ii-ed-ee/1.6-i-16v-vtec-ee8-110kw/brzdovy-system/brzdovy-trmen?tecDocProductId=783787
CRX II VTEC EE8
B16A1 power

Virusek
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Virusek » 17 bře 2016 23:31

Jinak na ten Magnatec jsem slyšel spousty názorů...no uvidím jak se osvědčí u mě :) Bohužel nevím jaký olej tam lily předemnou..takže jsem radši zvolil polosyntetiku a magnatec se zdál nejpřijatelnější ;)
CRX II VTEC EE8
B16A1 power

Fegut
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fegut » 18 bře 2016 00:22

Kdyby si ty 57mm pístky nemoh sehnat, tak tam sedí z jinejch aut, co si matně pamatuju tak accord rok 89 vejš a někdo psal bmw x3, ten z accorda se musel o trochu zkrátit. Jinak jak by ti napsal i Minor, hlavně to musí bejt 10w 40 a mít to tu určitou specifikaci, který mají snad všechny nový oleje a dnes už se to neřeší co tam bylo předtím, to se tak říkalo že když tam dáš po plnej syntetice polo že to... :D Blbost, protože tím 5w 30 tomu motoru ublížíš mnohem víc při zátěži, je to řídší olej, líp maže za studena, ale při zátěží což je u céra dost často, by si brzo ten motor poškodil, jistě šálky by ti řekly svý. Hlavně dnes už se to neřeší, jenom pár výrobců to pořád uvádí polo plná... plnou syntetiku nemá nikdo, to je jenom reklamní tah, dycky tam musí bejt základ minerálního oleje. Ještě ta cena je dost hrozná, běžně ta repas sada stojí polovinu, zkus automatějček, nebo cardo.cz atd

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Minor » 18 bře 2016 08:58

Tady ta sada i s pístkem vychází slušně - http://mlparts.cz/front.tec-doc.product/662355
Minor@honda-club.cz, 737574121, ICQ 225505717

Virusek
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Virusek » 18 bře 2016 09:06

Jojo viděl jsem jak se tohle řešilo na fb ;) a taky jsem už chtěl zkusit objednat ty pístky z x3ky, ale nakonec z toho sešlo a nechal tam zatím původní. No s tím olejem sem si to tak přesně myslel, že bych tomu mohl uškodit kdyby tam předemnou lili plnou :D ale taky mi pak mechanik řekl že už je to dneska blbost to rozdělování na polo a plnou atp a hlavně ať tam dám 10w40 a hotovo...
Jinak na cargo a matějčka jsem koukal a ceny mají fakt pěkný *fin*
CRX II VTEC EE8
B16A1 power

Virusek
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Virusek » 18 bře 2016 09:08

Kruciš, a já je nikde nemohl sehnat :D ..a ještě za tak dobou cenu :D
CRX II VTEC EE8
B16A1 power

lazzzik
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lazzzik » 19 bře 2016 12:11

Hezky ses do toho vrhnul,super prace!Je videt,ze sis to auto zamiloval a to je dobre.Cera laslu potrebuji.Tesim se na dalsi pokracivani

Virusek
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Virusek » 21 bře 2016 23:13

Díky :) tak tak *love* a to jsem sní ujel pouze cca 15km a to max do 3tis otáček :D ..už se nemůžu dočkat *vtec*
Dnes Standa dokončil brzdy a horní ramena *fin* zítra nebo ve středu se půjdou vytáhnout značky z depozitu a hurá na STK :) *crx*

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Manžety byly KO...

Obrázek

Zakoupená ramena jsou údajně na Targu - zde rozdíl
Ale manžety a silentbloky pasovaly na původní ramena *fin* čepy se promazaly a jsou zatím dobré ;)

Obrázek

Obrázek

Vzadu hotovoo :)

Obrázek

Předek 8-)

Obrázek

Dále byly objednány matice na kola D1 Spec od Kaita *fin*
CRX II VTEC EE8
B16A1 power

lazzzik
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lazzzik » 22 bře 2016 13:36

Ukaz nam taky motorak jak vypada:-)Uz jste koukaly na podlahu a na prahy jak je to tam s korozi.

Virusek
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Virusek » 23 bře 2016 19:34

Zítra se chystám za Aerostanislavem se na ní mrknou a trochu projet *vtec* Tak ji pořádně nafotím i s motorákem ;)
CRX II VTEC EE8
B16A1 power

Zpět na „Vaše CRX / Your CRX“