1G Honda CRX
Moderátor: Minor
Re: Honda CRX
v týdnu js chtěl vypreparovat z náhr.kastle pružiny pro svoje pokusy s naladěním D2 a nestačil js se divit.obě př.byly popraskaný na koncích.střed byl ok.nedávno někdo psal na f'óru,že měl kousky pružin pod autem.to se děje často?..
Na honde sa mi to este nestalo ale nasej corse d rv. 2006 praskol spodok pruziny pri umyvani kapoty. Zevraj niektore pruziny su vyrabane s pouzitych drotov el. vedenia. Neviem co je na tom pravdy ale uz to neni to co byvalo.
-
Kubanuss
- Miminko

- Kontaktovat uživatele:
Na tohle auto se nedaj kopovat díly
. 3x mě už přišli nepasující homoklouby
Poprvý jsme koupil na AS6, pak na AF5..potom jsem jim tam radši donesl kloub ať to změřej a objednaj...dneska přišli 2ks kloubů z USDM ED9 myslim a jeden! pasoval
Druhá poloosa má větší průměr, takže zítra po 4. vrátit a zjistit z čeho se to má objednat
Tyčky stabíků naštěstí sedej
Dál jsou nový svíčky origo NGK místo těch fuj Brisků
Zítra bych chtěl zkrátit zadní dorazy, zjistit proč teče kapalina někde od zadního kola(asi jsem to špatně utáhl
) a nasadit snad správnej kloub
. Ještě vyměnit zadní tyčky na svým Mondeu V6 
V opravách zatím cca 13t a nikde nic moc poznat
Tyčky stabíků naštěstí sedej
Dál jsou nový svíčky origo NGK místo těch fuj Brisků
Zítra bych chtěl zkrátit zadní dorazy, zjistit proč teče kapalina někde od zadního kola(asi jsem to špatně utáhl
V opravách zatím cca 13t a nikde nic moc poznat

Klouby pro AS6 by ti měly sedět, otázka je, co tam už někdo nějak zbastlil. Nechce se mi věřit, že by jedna poloosa byla z výroby slabší 
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287
-
Kubanuss
- Miminko

- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem kloub pro AS6 a byl o dost hubenější...pravá poloosa je asi o 2mm širší než ta levá z ED9(asi)
. Z výroby to pravděpodobně nebude 
-
Kubanuss
- Miminko

- Kontaktovat uživatele:
Tak dneska konečně oba klouby na autě
. Už mě dávaj automaticky slevy jak mě tam znaj
. Jsem přišel do obchodu a jeden z polských prodavačů řekl místo pozdravu "ta honda je masaker"
. Ten levej byl nakonec z AS6, ten co jsem měl objednanej jako první, ale zkoušel jsme ho jen na jednu stranu(kdo by čekal každou poloosu jinou)
Jen to teď po výměně kloubů a tyček táhne trochu doprava.
Ještě jsem dal nízký dorazy na přední tlumiče...konečně nikde nic nebouchá a nevrže
.
Odpoledne se stavil kamarád tak jsme si jeli dát sprint na letišti..kamarád řídil CRX a já Mondeo mk2 V6
. Bylo to hodně vyrovnaný, nedá se říct co je rychlejší
(jen 2 pokusy)
Jen to teď po výměně kloubů a tyček táhne trochu doprava.
Ještě jsem dal nízký dorazy na přední tlumiče...konečně nikde nic nebouchá a nevrže
Odpoledne se stavil kamarád tak jsme si jeli dát sprint na letišti..kamarád řídil CRX a já Mondeo mk2 V6
Tak vás tu po delší době všechny zdravím
Skoro se tu po tak dlouhé odmlce stydím ozvat, obzvlášť když se nemůžu ani pochlubit nějakým postupem v odbastlení céra...
Je to smutný, jen mi stojí před barákem, prošla technická, svody to vzdaly, pneumatiky jsou sjetý, motoru nejspíš táhne na 300k kilaků a všude možně kvete. Ani nevím jak to mohlo dojít tak daleko.. částečně to asi bude mým nedostatkem zkušeností, pak absencí pořádného a hlavně stálého místa kde bych na ni mohl pracovat, a určitě je na vině taky velká míra dobastlení kdy každý třetí díl je darovaným orgánem z jiné generace crx. Sečteno a podtrženo, CRX je zábavné, hodně krásné, spolehlivé autíčko, ale nevím jestli se mi chce investovat zrovna do tohoto kusu :/ Jestli by nebylo lepší si počkat na nějaký lepší kup z německa s původním motorem, rozumně přetočenými kiláky, a nějakou servisní historii
...No, zatím je venku, a do jara ještě nejspíš bude, do té doby uvidím co s ním, třeba mi něco chytrého poradíte
PS: Mám jednu novinku, některým to možná bude připadat jako zrada značky, ale já prostě miluju všechny japonce, hlavně ty oldchool
) Dovolte mi představit vám svoji novou lásku ( nepodvádím, jedu harém
)
PS: Mám jednu novinku, některým to možná bude připadat jako zrada značky, ale já prostě miluju všechny japonce, hlavně ty oldchool
toyota celica?
si delas kozy ty kraso
vau! a v jakom stave...ako si k tomu dosiel ci vobec co? hovor hovor prehanaj! 
- James
- CRX Guru

- Kontaktovat uživatele:
mazec, jedničková Celica? Ta se mi vždycky hodně líbila, pak až 5. a 6. generace
Jen by to chtělo na obě strojovny nějakou garáž
nechtěl bych je parkovat venku.
Jen by to chtělo na obě strojovny nějakou garáž Re: Honda CRX
Dovezl jsem si ji ze Svycarska kde mam cas od casu moznost si na par dni zapracovat. Objevil jsem ji na internetu, ale podle fotek a skoro zadnyho popisku to nevypadalo nic moc. No stejne jsem si ji vytiskl ze clovek nikdy nevi
Za par dni jsme jeli nakupovat, a jelikoz s nama byli holky tak to mrte trvalo a me to prestalo bavit
najednou strcim ruku do kapsy u bundy a co nevydim, ten inzerat
Shodou nahod to bylo jen 3/4 hodky od mista kde jsme prave byli, chlapek ze prej ma cas, ale jen do 4, my kouknem na hodinky a ono 15:15
Tak ze to preci jen zkusime, porad lepsi nez cekat az nekdo prestane nakupovat. Tak jsme na to trosku dupli a stihli to akorat 10 minut pred 4. Chlapik uplne fajn starej deda, v garazi 5 dalsich veteranu (prevazne stary anglicany z 40. let), celicu mel pripravenou na restaurovani, ze jednu za mlada mel a chtel si zas pripomenout jaky to bylo (byt mlady myslim
) Ale hrozne dlouho se k tomu nedostal a ted se pripravoval na cestu kolem sveta tak ze uz to nema cenu dal skladovat
Docela me prekvapila: puvodni stav i s puvodnim lakem, 130k kilometru, vnitrek jako novy, vsechno do posledni lampicky fungovalo, karburatory sice zaneseny ale motor bezel, co ji ten chlapik koupil od prvniho majitele tak stala 17 let na spalcich v suchy garazi( takze se nenamahaly pruziny a tlumice), nenasli jsme vubec zadnou rez(vzdycky nejaka je, vzdycky
a taky ze jo.. ale tak malo ze to ani nestoji za rec
). Jediny co to kazilo je karoserie ktera bohuzel schytala krupobiti a nejspis jednu dve rany holy ( ale neptejte se me jak
) Ale cena diky tomu byla prijatelna i pro chudeho studenta jako jsem ja, a vim ze v cesku je spoustu zlatych rucicek, tak jsem se rozhodl ze to s ni preci jen zkusim. Nez jsem s ni prijel tak probehla GO podvozku, udelal jsem novy vedeni brzd, rozhybal pakny a dal novy prasatka, sehnal novy brzdovy desticky a vymenil tesneni trmenu. Pak jsem jeste dal novou spojku, vymenil simering u motoru, tesneni vany, hlavy, chladiciho obvodu a vlastne vseho co jsem sehnal
A ze sehnat nahradni dily da prace
No a to je asi tak vsechno, pres zimu bude v garazi od kamose, na jare ji ceka odboulovani a nejspis celolak 
- Akuma no Zeto
- Klouček

- Kontaktovat uživatele:
Ne ne
2T-B Dva dvojty karbce. Ale casem asi upgraduju na aftermarket mikuni nebo weber (Takze ctyri dvojty 45mm) 
Moriarty píše:Ne ne2T-B Dva dvojty karbce. Ale casem asi upgraduju na aftermarket mikuni nebo weber (Takze ctyri dvojty 45mm)
Cero je na prodej kdyby mel nekdo zajem.. Jeste je trochu cas na zachranu, nema zaplacenou ekodan(tudiz neni dokonceny prevod), a pokud se to do 30. neudela, vyradi ho z registru vozidel a bude dobry akorat tak na nahradni dily. Ekodan platit nechci z vice duvodu, ale hlavni je, ze me ted docela zatezuje restaurace Celiky, a vrazit 10k nekam kde to bude videt je lepsi nez to strcit do kapsy nenasytneho statu.. V aute je nainvestovano pres 40k urcite, jen je esteticky osklive, a snad jako vsechny prvni generace, i dosti zrezle. Ale stejne by byla skoda kdyby slo do srotu. No, kdyby mel nekdo zajem, napiste, vecer snad jeste udelam inzerat do spravneho oddeleni at to uvidi vice lidi.