Led podsvietenie budíkov

Přišli jste na něco zajímavého? Máte nějakou radu? Sem s ní!

Moderátor: Minor

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Led podsvietenie budíkov

Příspěvekod Swingal » 10 úno 2013 01:01

Oranzova vyzerala vzdy dobre, kazdopadne fotky potom budu :)
Přílohy
481088_506048496100024_2031685597_n.jpg

Robo23x
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Robo23x » 17 bře 2013 23:44

Tak a máme tu pokračovanie :) ... S nasvecovaním ručičiek UV ledkami som nebol príliš spokojný tak som sa odhodlal na ďalšiu prerábku budíkov. Jedná sa o podsvietené ručičky z preludy *honda* .
Najprv je potrebné zohnať vhodné ručičky .. moje konkrétne sú z 5g preludy ale isto sa dajú použiť aj z iných áut. Na začiatok spomeniem že táto úprava si vyžaduje pomerne rozsiahle zásahy do originálnej konštrukcie budíkov a sám neviem či by som sa do toho púšťal znova :lol:
Stručný postup toho čo som upravoval:
Najprv je potrebné vyrobiť si 4 malé plošáky a osadiť ich smd diódami a patričným odporom.
Obrázek
Ďalej je potrebné vyškriabať farbu z prednej strany ciferníkov kvôli prepúšťaniu svetla do ručičiek.
Obrázek
Zo zadnej strany som plošáky prilepil tak aby optimálne podsvecovali ručičky v celom rozsahu.
Pri budíku teploty a stave paliva bolo potebné vyrezať takmer celú svetlovodivú časť plexiskla a nechať len taký rámik. Takisto bolo potrebné upraviť aj plastový rámik v budíkoch pretože
ručičky z preludy sú podstatne väčšie ako klasické crx.
Obrázek
Pri tachometri bolo takisto potrebné vyrezať časť svetlovodivého plexi ale len toľko aby sa tam vošiel plošák s ledkami.
Plošáky som na ciferníky lepil pomocou tavnej tyčinky. Bolo potrebné aj jemne upraviť samotné ručičky lebo sa trochu odlišujú od crxkových.
Z výsledkom mojej práce som konečne relatívne spokojný a som zvedavý či budú budíky fungovať aj keď ich zapojím v aute.
Takto nejako by to malo vypadať ... fotky to trochu skresľujú ale reálne to vypadá veľmi pekne 8-)
Obrázek
Obrázek
Úpravu schválne nerozpisujem úplne detailne lebo je na každom ako si to predstavuje a ako prerábku zrealizuje ;)

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 18 bře 2013 16:30

no som zvedavy co za veci ti budu ukazovat tie rucicky :D vyzera to fajn, nastastie moje rucicky z octavie nemaju rucicku cez osku

http://www.skoda-club.net/graphics/owne ... ia-008.jpg

tak ja zrezem tie vycneliky pri oskach, a musim zrezat aj konce ruciciek, a ten plsoak chcem robit z brnkatok :D

inak zo spodnej strany budikov si zoskrabal tu vrstvu ktora brani svetlu zo ziarovky presvecovat urcite body? ci si ju tam nechal? vies taka ta vrstva ktora dovoli ziarovke kde prenikne viac svetla alebo menej aby bolo rovnomerne rozlozene po budikoch

Robo23x
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Robo23x » 18 bře 2013 19:59

Mne sa práveže tieto ručičky páčili .. a zo zadnej strany som to všetko zbrúsil ..

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 18 bře 2013 21:53

ja nic nevravim na rucicky, su fajn, len si musel rezat do budikov *fin*

a cim si to zbrusil? smirgel? aka hrubost?

Robo23x
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Robo23x » 18 bře 2013 22:24

No to brúsenie do budíkov sa nepozdávalo ani mne ale čo už .. a zo spodu som to prebrúsil 320tkou .. :)

Wláďa
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Wláďa » 18 bře 2013 23:06

Moc se mi to podsvícení líbí ale upřímně, ty výřezy jsou jako pěst na oko, víc by se mi asi líbilo kdyby tam byl větší rádius od rohu k rohu, nevim jak to vysvětlit tak přikládám přílohu. Jinak každopádně palec nahoru *fin*
xttuvunz5jvavsksxqzcrgxqbw222ynj.jpg
crx EE8 Vtec B16A1
Obrázek
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

Robo23x
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Robo23x » 18 bře 2013 23:56

Nie sú také viditeľné ako sa zdá .. a je možné že to budem prerábať .. osobne som tiež zástanca čistejších tvarov :) táto úprava bola neplánovaná a že to nebude sedieť sa ukázalo až pri skladaní budíkov ... uvidím či mi to bude nejako prekážať a podľa toho to prerobím *oprava*

Zpět na „Návody / Guides“