ED9 LJay: Honda CRX 2G - R.I.P.
Moderátor: Minor
Re: LJay ED9 turbo projekt
Na auto teď nebylo moc času, protože sem musel dělat na baráku, takže sem toho moc nestihnul, ale už mám doma nerezový trubky (2" turbo-IC, 2,5" IC-klapka), včera sem objednal Walbro GSS 341 a taky už sem pořešil uchycení IC ke karoserii a v týdnu snad stihnu svařit vedení vzduchu.
Intercooler sem přidělal přes dva silentbloky, aby se mohl částečně pohybovat s motorem a na horní část mu ještě přidělám gumový doraz, aby při maximálním výklonu necinkal o tu středovou výztuhu. Úmyslně sem ho posadil trochu víc k jedný straně, abych mohl trubku mezi turbem a IC táhnout co nejkratší cestou skrz tu díru, kterou sem vyříznul v chladičovce.
Intercooler sem přidělal přes dva silentbloky, aby se mohl částečně pohybovat s motorem a na horní část mu ještě přidělám gumový doraz, aby při maximálním výklonu necinkal o tu středovou výztuhu. Úmyslně sem ho posadil trochu víc k jedný straně, abych mohl trubku mezi turbem a IC táhnout co nejkratší cestou skrz tu díru, kterou sem vyříznul v chladičovce.
Studená část sacího potrubí už je skoro hotová. Ještě navařím úchty a bude cajk. Teplá část pak bude hračka, protože to bude vlastně jen nerezový elko na kterým budou nasazený silikonový kolena.
Takhle vypadá potrubí na autě (ještě nenastříknutý hliníkovým lakem). Zatím je tam jen studená část. Teplou dodělám až bude nasazený turbo, abych si to mohl pořádně rozměřit.
Jinak motor po 950km v NA režimu běží stále bez závad. Do týdne mi snad dojde palivový čerpadlo a eprom s mapa od Montyho a pak tam začnu sázet turbo.
Jinak motor po 950km v NA režimu běží stále bez závad. Do týdne mi snad dojde palivový čerpadlo a eprom s mapa od Montyho a pak tam začnu sázet turbo.
Neměl sem teď moc času postovat postupný progres na všechny fora, takže podrobněji je to pouze na Honda Clubu, ale tady je výsledek mýho snažení:)
Zatím nejsou upravený mapy, takže sem to mohl nechat běžet jen na volnoběh. No a teď už jen musím počkat na to co z toho Monty vykouzlí
Zatím nejsou upravený mapy, takže sem to mohl nechat běžet jen na volnoběh. No a teď už jen musím počkat na to co z toho Monty vykouzlí

Monty si asi před hodinou odvezl auto k sobě na dílnu, takže tak do týdne by mohly být k dispozici nějaké výsledky.

- Martin666
- CRX Guru
- Kontaktovat uživatele:
Hm, taky jsem sakra hodně zvědavý
Benzín náš každodenní dej nám dnes
Posvět se ostrá vačkovko
přid očekávaný výkon z Tebe
a neuveď nás do zadření
ale zbav nás usazení karbonu
neboť Tvůj je olej, klikovka, ojnice, písty
na Věky věků
Ámen
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen
Taky sem zvědavý jaký budou finální hodnoty. Snad se dostanu alespoň nad 200hp na klice.
Pokud najdu nějakou válcovou brzdu v severočeským kraji, tak bych si to určitě chtěl nechat odměřit, ale zatím radši nebudu předbíhat, protože auto zatím ještě není naladěný, tak abych to nezakřiknul.
Pokud najdu nějakou válcovou brzdu v severočeským kraji, tak bych si to určitě chtěl nechat odměřit, ale zatím radši nebudu předbíhat, protože auto zatím ještě není naladěný, tak abych to nezakřiknul.
- PIWEL
- Klouček
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem tě viděl v Hradci Králové
náhodou jsem se vydal do Čech a co nevidím Turbo CRX
...bohužel bylo na podválu...ale ten intercooler na tom vypadá úžasně
snad to bude i všechno fungovat 

PIWEL: tak to si zrovna natrefil na Montyho, jak si veze moje cérko na odladění
za týden si ho už snad povezu domů po svých 

LJay píše:Taky sem zvědavý jaký budou finální hodnoty. Snad se dostanu alespoň nad 200hp na klice.
Tak Monty meri Gtechem a vykon na kolech pokud se nepletu.A jistym koeficientem se da dostat na pribliznou hodnotu na setrvacniku.A co se tyka valcove zkusebny....taky jsem o ni premyslel, jen jestli bude mit tento udaj nejakou hodnotu.Precejen smysl to ma, kdyz se meri pred a po upravach.Ale mam moznost tam jit za slusny prachy, tak jsem zvedav jak moc s to bude lisit od mereni Gtechem.
G Tech mám doma taky, takže při nejhorším můžu změřit výkon tímhle způsobem.
- Martin666
- CRX Guru
- Kontaktovat uživatele:
J!R! píše:LJay píše:Taky sem zvědavý jaký budou finální hodnoty. Snad se dostanu alespoň nad 200hp na klice.
Tak Monty meri Gtechem a vykon na kolech pokud se nepletu.A jistym koeficientem se da dostat na pribliznou hodnotu na setrvacniku.A co se tyka valcove zkusebny....taky jsem o ni premyslel, jen jestli bude mit tento udaj nejakou hodnotu.Precejen smysl to ma, kdyz se meri pred a po upravach.Ale mam moznost tam jit za slusny prachy, tak jsem zvedav jak moc s to bude lisit od mereni Gtechem.
Tak Monty Ti tehdy řekl jen přibližný nárust výkonu, ale skutečný... ten nevíš, jaký máš. Nebo se mýlím?
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen
Loiza666 píše:J!R! píše:LJay píše:Taky sem zvědavý jaký budou finální hodnoty. Snad se dostanu alespoň nad 200hp na klice.
Tak Monty Ti tehdy řekl jen přibližný nárust výkonu, ale skutečný... ten nevíš, jaký máš. Nebo se mýlím?
Monty zmeril kdyz jsme mu dovezl auto, pak zkousel ruzne nastaveni, tim padem i nekolik mereni a pak ten konecny vysledek.Ten je na kolech a pres koeficient vyslo temer 190koni na motoru....coz je asi zase nesmysl.Ale asi to dam na valcovou brzdu a jsem zvedav co to ukaze u nich

- Martin666
- CRX Guru
- Kontaktovat uživatele:
Ty voe... hodně rychle to dej na válcovou brzdu 

Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen
V týdnu dorazil mechanický budík na měření tlaku turba. Je to jeden z nejlevnějších na trhu, tak uvidím jak bude běhat, když tak bych pak sehnal nějakej jinej. Informaci o tlaku turba bych totiž měl rád na separátním analogovým budíku, aby byla co nejsnáž čitelná.
Jinak auto je zatím ještě u Montyho. Při ladění se totiž podle posledních informací vyskytl malý problém, kdy jednotka při přechodu z podtlaku do přetlaku přeskočí jedno pole v mapě a motor trochu cukne. Tak snad se to podaří co nejdřív odstranit, abych to mohl tenhle rok ještě trochu projet na letních pneumatikách
Jinak auto je zatím ještě u Montyho. Při ladění se totiž podle posledních informací vyskytl malý problém, kdy jednotka při přechodu z podtlaku do přetlaku přeskočí jedno pole v mapě a motor trochu cukne. Tak snad se to podaří co nejdřív odstranit, abych to mohl tenhle rok ještě trochu projet na letních pneumatikách

jeden z najlacnejsich a najkajsich 

Monty mi dneska poslal dvě videa, jako ochutnávku toho jak to jede, tak se s vámi o ně podělím 
Maximální plnící tlak je zatím 0,45 baru, protože turbo omezuje malý průměr downpipe a výfuku. To ale příjde časem upravit, takže výsledek by mohl být v budoucnu ještě o něco lepší.

Maximální plnící tlak je zatím 0,45 baru, protože turbo omezuje malý průměr downpipe a výfuku. To ale příjde časem upravit, takže výsledek by mohl být v budoucnu ještě o něco lepší.
Tak ta akceleracia z stvorky je super
to ani nemusis podradovat 

nádhera