ED9 SWAP Martin666's CRX (prodáno)

Ukažte ostatním své CRX!

Moderátor: Minor

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

ED9 SWAP Martin666's CRX (prodáno)

Příspěvekod Martin666 » 28 čer 2011 19:35

:twisted:

Asi mě tu už hodně lidí zná. Nejvíc lidí mě ale poznalo přímo na mém 1. sraze CRXů v roce 2011. Byl jsem ten, který tam pořád někde lítal s foťákem :lol: Myslím, že jsem nešel přehlednout :)

Upřímně.... ani nevím, kde mám začít a co všechno mám napsat. Budu to dělat jen jednou, takže si na tom dám opravdu záležet.

Má historie CRX sahá do dob, ze kterých si skoro nic nepamatuji. Bylo mi tenkrát myslím 8 let (asi v 96. roce), když jsem se školou byl na výletě. Cestou do tábora jsem slyšel z dálky nějaké zajímavé zvuky auta. Byl jsem vždycky fanoušek krásných zvuků aut a nejenom zvuků. Pamatuji si pouze to, že kolem mě následně projelo černé auto, které bylo nízké s motorem, který byl asi v otáčkách, useklým zadkem a sériovým výfukem, ale i tak "uřvaným" autem. To je vše, co si pamatuji. Nevěděl jsem, co to bylo za značku ani za typ. Ale hned jsem věděl, že jej budu chtít. Tyto vzpomínky mi v paměti utkvěli až do teď. A budu si je pamatovat daleko déle. Abych se vrátil k tomu, co bylo.... jak jsem byl starší a starší, nikdy jsem následně tohle auto neviděl. Nemohl jsem jej nikde najít. Má snaha najít auto minulosti byla složitější o to, že jsem ani nevěděl jméno a typ. Po hodně dlouhé odmlce jsem toto vozidlo viděl znovu. Ale to mi bylo myslím asi 14 let. Tentokrát jsem měl ale štěstí, CRX vzadu na středním světle nešlo přehlédnout a já začal na internetu hledat něco o autě. Hltal jsem informace o autě snad jedním dechem! Věděl jsem snad o všech parametrech o autě na zpaměť! Pak jsem si ale uvědomoval, že snad není možné, aby takové auto s takovým motorem mělo takový výkon. No, řekněme, že jsem začal pochyboval o kvalitě a zpracování auta. Časem jsem ale na tohle auto začal slýchávat jen samé dobré věci. Když si pak můj kamarád a sestřin přítel začal vybírat auto, můj návrh pro něj byla Honda CRX. Nevím sice, kdy přesně to bylo, ale buď rok 08 nebo 09. Nettopeer, který je tady na fóru, si CRX koupil. Říkal jen samé pěkné věci a když jednou s Hondou přijel k nám a viděl jsem, jak auto jede, tak jsem byl udiven. Následná projížďka v CRX, která následovala, byla spíše snem než skutečnosti. Obdivoval jsem sílu motoru, jeho živost, jízdní vlastnosti! Zaviděl jsem Nettopeerovi ten požitek s jízdy a tak jsem se prostě jednoho dne podíval na nabídku CRX a jedno si koupil :D

Tohle bylo jen na zahřátí.... současnost s mojí CRX začíná až nyní ;)

To bylo v říjnu roku 2010. A tady začíná kapitola sama o sobě. Kupoval jsem to přímo tady:
http://www.crxklub.cz/forum/viewtopic.php?f=20&t=403
Kontaktoval majitele a ten mi řekl, že příští týden bude mít na mě čas. Já avšak nevydržel a domluvil si s ním schůzku již za dva dny v neděli. Po neuvěřitelných nervech a dnech beze spánku jsem počítal každou minutu, kdy se přiblížím ke své, snad vysněné CRX. Ten den přišel jak voda a my se jeli podívat na auto. Po doražení na místo k CRX jsem čekal, až otevře garáž skrývající bestii jménem CRX :twisted: Po asi Asi 2 sekundách jsem věděl, že ji musím mít. A po následující projížďce a vůbec prvním praktickým vyslechnutí systému VTEC bylo jasno na 10000%....
Bohužel, pár smutných zpráv. Majitel mi ani zdaleka neřekl o všech závadách, které vůz měl a které nebyli na první pohled vidět. Řekl mi jen o špatném chladiči, špatné lambdě a špatném ložisku. Jinak říkal, že je auto ve skvělém stavu. Rozloučili jsme se a jeli jsme. Cesta zpět už byla večer. Nettopeer měl navíc spoustu problémů s kolem, které píchnul. Navíc byla docela zima. Cesta domů nebyla zrovna přijemná. Po asi 3 a více hodinách cesty jsme konečně dorazili domů a já měl svou CRX. Tu noc jsem nenaspal ani minutu. Byl jsem tak vzrušen, že mi CRX nedovolilo usnout. Následně jsem začal shánět věci na CRX. Věci, které nebyli ok. Tehdy jsem se i seznámil s J!R!m. Díky chladiči :-)....

Auto potom pomalu ale jistě přestávalo poslouchat a já věděl, že nebude úplně v pořádku. Naštěstí se J!R! nabídl a udělal mi geo. Následně se dalo s CRX jezdit opravdu naplno. Samozřejmě jsem chtěl mít jistotu, že je vše v pořádku a tak jsem sháněl nějakého mechanika, co mi překontroluje auto a opraví. Byl sice až z Uherského Brodu, ale podle pověstí na H-C jsem jej tedy zkusil. Komunikace s ním byla na 1 s *! Ale to, že mě každý večer psal, co všechno je špatně, už tak dobré znamení nebylo. Auto u něj bylo víc jak měsíc, takže tam bylo opravdu spousta chyb. A chyby, se kterýma jsem tam přišel, aby opravil, byli jenom prd do kanálu. No, v podstatě se dělala GO hlavy (komplet přetěsnění a věci s tím spojené), v podstatě komplet GO nápravy (čepy, tyčka řízení), termostat, rozvody včetně vodní pumpy, nějaké práce na výfuku, seřízení snad uplně všeho, výměny všech kapalin včetně oleje a filtru.... a mnoho dalšího! Po ceně asi 30 tisíc korun jsem si už myslel, že je tedy všechno v pohodě a také bylo :-)

Auto začalo jezdit opravdu famózně! 6 litrů benzínu při sportovní jízdě! Všechno začalo být úplně ok :-) konečně jsem si začal myslel, že je všechno ok! V březnu tohoto roku jsem ale asi bezhlavě vyměnil pneu ze zimních na letní, aby mohlo být auto plně sportovní a já mohl chytat druhý dech. Jednoho dne, pršelo a byli dva stupně nad nulou. Já jel zrovna doslova vyhlídkovou jízdu a nikam nespěchal a vychutnával si jízdu. Vychutnával v takovém slova smyslu, že jsem před sebe pustil i octaviu z připojovacího pruhu, což byla asi osudová chyba. Lehce jsem přimáčkl brzdu a už jsem se motal. Jednou strannou jsem bouchnul do svodidel a pak na druhou stranu, kde jsem o obrubník prorazil dvě kola a pohnul s nápravou a poničil si skoro fungl novou GO přední nápravy. Rozbité světlo a blatník posunutý vpravo byli docela škaredou jizvou na tak krásném autě. Dojel jsem naštěstí dom po vlastních, ale jízda vyšší rychlosti jak 30 km/h nebyla prostě možná! Po odvezení auta do servisu jsem už myslel, že to byl snad Boží trest, abych už CRX neměl, protože už byla skoro téměř celá opravená. Nevěřil jsem, že ji technici v servisu dají dohromady, ale opak se stal skutečností. Auto následně jelo lépe než předtím! A to jsem si myslel, že nejde. Bohužel měla na sobě ještě památku v podobě posunutého blatníku a lemů, které byli na odpis. Asi 4 autoklempíři mi odmítli práci, že už to nemá cenu. Ale poslední člověk mě zachránil. Říkal, že to nebude lehké, ale řekl, že to zkusí. Po týdnu a půl jsem se šel podívat na auto, nevěřil jsem vlastním očím! Opravené! Auto zase vypadalo jako auto! A cena? 4 tisíce! Čekal jsem, že řekně tak 7 a víc. Takže 4 tisíce pro mě byli mírně šokující!

Ale problémům nebyl konec. Bohužel jsem měl ještě naprasklé čelní sklo! Díky této vadě jsem nemohl jít na STK, jelikož prasklina byla asi tak 30cm a skoro po celé délce spolujezdcové strany. Sehnat levné sklo nebylo jednoduché, ale nakonec Autokelly v Brně vyhrálo s cenou asi 2200 a díky HT88 za 1500 korun! Ale co teď? Bauset za 3 tisíce korun? EE..... řekl jsem to i klempířovi, co mi dělal auto a řekl, že mu to mám dovést. Že to zkusí udělat i bez bausetu. No nevolal mi 26.6. tohoto roku, že to má? A všechno v pohodě? A vzal si za výměnu skla 500 korun? Myslím, že jsem kápl na dobrého člověka, co si poradí s problémy! Nyní už mě čeká snad jen STK a ? Pekelná jízda v CRX! :twisted:

...... a doufejme, že bezproblémová :D

Omlouvám se za tak dlouhý příběh.... ale... chtěl jsem jenom dokázat, že i přes čas a neduhy jsem zůstal CRX věrný! A takto se o to s Vámi mohu podělit, aby jste věděli, jak moc jsem blázen do CRX! :D

Děkuji za Váš čas :-)
Přílohy
1.jpg
Před koupí
2.jpg
3.jpg
5.jpg
Po bouračce
6.jpg
7.jpg
8.jpg
A nyní je z toho kráska :-)
9.jpg
Naposledy upravil(a) Martin666 dne 18 kvě 2014 15:12, celkem upraveno 3 x.
Benzín náš každodenní dej nám dnes
Posvět se ostrá vačkovko
přid očekávaný výkon z Tebe
a neuveď nás do zadření
ale zbav nás usazení karbonu
neboť Tvůj je olej, klikovka, ojnice, písty
na Věky věků
Ámen

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Re: 666's CRX neboli LoizaCS - CRX

Příspěvekod Martin666 » 28 čer 2011 19:41

A další fotečky mého auti :-)
Přílohy
IMG_8960.jpg
93.jpg
92.jpg
91.jpg
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen

Vitman
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Vitman » 28 čer 2011 19:51

Pěkné, tak ať slouží *fin*
Rád si čtu tyhle příběhy se šťastným koncem, protože mě to nebylo souzeno....

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J!R! » 28 čer 2011 19:57

:) no drama s happy endem jako temer kazdy pribeh od nas blaznu... :) Jen bych doplnil ze jsem delal jenom a pouze sbihavost.Navic jen takovym meridlem me vyroby :) ale lepsi nez nic.Byl tam rozdil cca 4mm,ale nez nevim jestli sbihavy ci rozbihavy.Kazdopadne pamatuji jak jste s Nettopeerem dojeli a dost dlouho jsme kecali :) A ja se s ni pak sel projet a byl jsme uplne vydesen ze s tim vubec nekdo muze jezdit.Byl to poravdu des!Nafouknuti kol a sbihavost tomu opravdu pomohli a pak nasledne opravy tuplem.Tak Ti dekuji za krasny pribeh a uz jen a jen stastne kilometry ve *vtec* na podobnych silnickach,jako kdyz jsme jeli v nedeli z letiste a tys rekl,jak si Honza steoval ze jsme nim den jel pomalu *vytlem*

James
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod James » 28 čer 2011 20:20

Pěkný příběh, i když z něj už většinu znám :) Bude z ní zas kráska a po vyvaření ještě určitě větší než předtím. Tak koukej udělat tu technickou a vyrazit s Jiřím na ten "výlet" *fin* A Jiří, nevím, kdy jsem si zas stěžoval :D Jestli myslíš, jak jsme za tebou jeli z Pernštejna, tak bych možná bral, kdybys tomu trochu šlápnul *unava* *vytlem* *vytlem* Ne, v poho...

Redy
Šéfík!:)
Šéfík!:)
Kontaktovat uživatele:

Re: Loiza666's CRX

Příspěvekod Redy » 29 čer 2011 00:13

Moc pěkný příběh a můj človíček *fin* důležité je se nezaleknout a jet si za svým cílem, pak je toho odměnou krásná klasická kočanda plná života, od které víme co čekat :) tady je opravdu vidět to pořádné crx srdíčko *vtec* v podstatě mě čeká to samé, ale...když ji miluješ, není co řešit *love*

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 29 čer 2011 06:49

:-) Tak :-)

Já jsem si to tady chtěl udělat hned, abych pak dopisoval jen drobnosti, třeba co se s ní děje a tak. Co jsem na ní udělal... Prostě, takhle jsem to napsal celé a možná sem zapoměl na detaily. Jak třeba psal J!R!. Já vím, že si udělal trubku a podle té to udělal, vím to, ale ve zkratce jsem napsal prostě GEO. Ale to myslím, že bude ok :-) každopádně teď budou informace do detailu a fotky budu dávat a .... teď by to mělo být všechno ok a snad připraven na STK :-D ještě bych si mohl udělat klakson na drátek :-D a podívat na ruční brzdu :-D ale kvůli tomu by se na mě snad na STK smilovali :-D
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J!R! » 29 čer 2011 07:10

Loiza666 píše::-) Tak :-)

Já jsem si to tady chtěl udělat hned, abych pak dopisoval jen drobnosti, třeba co se s ní děje a tak. Co jsem na ní udělal... Prostě, takhle jsem to napsal celé a možná sem zapoměl na detaily. Jak třeba psal J!R!. Já vím, že si udělal trubku a podle té to udělal, vím to, ale ve zkratce jsem napsal prostě GEO. Ale to myslím, že bude ok :-) každopádně teď budou informace do detailu a fotky budu dávat a .... teď by to mělo být všechno ok a snad připraven na STK :-D ještě bych si mohl udělat klakson na drátek :-D a podívat na ruční brzdu :-D ale kvůli tomu by se na mě snad na STK smilovali :-D

Dobre,ja jen dodal oc slo presne,protoze nestojim o to,aby se o me vykladalo ze jsem udelal GEO a pak jsi to dal nekam jinam,kde se udelal repas napravy......

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 29 čer 2011 11:45

J!R! píše:
Loiza666 píše::-) Tak :-)

Dobre,ja jen dodal oc slo presne,protoze nestojim o to,aby se o me vykladalo ze jsem udelal GEO a pak jsi to dal nekam jinam,kde se udelal repas napravy......

Joooooooo taaak :-) jo, tka to mohu potvrdit :-) J!R! vše udělal na 1* :-)
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J!R! » 29 čer 2011 11:52

*vytlem* *vytlem* *vytlem* mnooooo ..... :) radeji bych toho nechal... :lol: ale dik *pohladit*
Jinak jak to vypada s STK?

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 29 čer 2011 16:55

J!R! píše:*vytlem* *vytlem* *vytlem* mnooooo ..... :) radeji bych toho nechal... :lol: ale dik *pohladit*
Jinak jak to vypada s STK?

Pořád sháním keše :-( nemám ani debilních 1500 korun... :-(
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 02 črc 2011 17:54

Jaký máte lidi stabilní odběr proudu na baterce? Já jen pro kontrolu, jestli mám měnit baterku nebo mám hledat problém jinde.

Děkuji
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 02 črc 2011 19:16

Please *help*

Co budu potřebovat pro zprovoznění klaksonu?
Přílohy
P1030544.jpg
P1030545.jpg
P1030547.jpg
P1030548.jpg
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen

HT88
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod HT88 » 02 črc 2011 21:56

02072011061.jpg
Pod nábou musí být plechový kroužek izolovaný od náby palstem. Z něho vede drát k troubítku. *crx*
e-mail: crxr@seznam.cz

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 02 črc 2011 22:02

takže jsem to měl ještě málo rozdělané ? :-D
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen

HT88
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod HT88 » 02 črc 2011 22:24

Buďto sundej ty plasty kolem páček nebo povol matku co drží volant a uvidíš. Vypadá to, že to tam nemáš nebo je někde zastrčenej ten drátek. *crx*
e-mail: crxr@seznam.cz

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 02 črc 2011 22:28

HT88 píše:Buďto sundej ty plasty kolem páček nebo povol matku co drží volant a uvidíš. Vypadá to, že to tam nemáš nebo je někde zastrčenej ten drátek. *crx*

Podívám se a potom dám vědět. Jinak, když to tam mít nebudu, tak co se bude dít?
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 05 črc 2011 10:33

Tak mám na tu leštičku ty hadry :-)

Jinak koukejte... na Ebay se toho dá fakt hodně sehnat... U nás 500 za litr. V améru za 200 kc v přepočtu
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 26 črc 2011 14:58

Dnes moje auto prošlo technickou :-) takže jsem zase naplno pojízdný... jel jsem ho po hodně dlouhé době projet....brutální pocit.... ani se člověk nehlídá a jede hnedka 170 :-D
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 16 srp 2011 17:41

Dobří přátelé... mám asi nějaký problém v motoru... či nevím, kde to je, ale při 3-4k otáček slyším takový vysokotónový pískání..... doufám, že to nejsou ložiska... když jedu v tunelu či poblíž nějaké zábrany, tak to slyším hodně... a nevím, čím to je.. ale je to dost podobné zvuku, když brzdím... doufám, že si to dokážete představit... Nevíte???
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen

Zpět na „Vaše CRX / Your CRX“