ED9 SWAP Martin666's CRX (prodáno)
Moderátor: Minor
Re: Loiza666's CRX
V Brně máte Aliena a Mata, oba dnes dělají v Hondě Řečkovice, ale původně jsou to normální kluci, kteří si opravovali hondy doma na koleně, protože honda servisy stály za prd 
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287
- Martin666
- CRX Guru

- Kontaktovat uživatele:
Minor píše:V Brně máte Aliena a Mata, oba dnes dělají v Hondě Řečkovice, ale původně jsou to normální kluci, kteří si opravovali hondy doma na koleně, protože honda servisy stály za prd
O těch dvou vím, ale nevím, jak je to s něma v poslední době. Nic jsem o nich neslyšel. Že prej Alien dělal motory, ale teď už asi ne nebo co... nevím. Ale kdesi jsem cosi slyšel, že Honda právě Řečkovicích nejsou zrovna moc dobří. Že prej nejsou to takový lidé, co by tu práci udělali pořádně. Tak nevím. Myslím, že jsem si to kdysi dávno (půl roku?) četl na Honda klubu. A navíc... 8 kil za hodinu se mi dávat nechce
Benzín náš každodenní dej nám dnes
Posvět se ostrá vačkovko
přid očekávaný výkon z Tebe
a neuveď nás do zadření
ale zbav nás usazení karbonu
neboť Tvůj je olej, klikovka, ojnice, písty
na Věky věků
Ámen
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen
- Martin666
- CRX Guru

- Kontaktovat uživatele:
Tak po dlouhé době píšu. CRX je u kluků v Nebovidech. Kluci z HC... Mot a tak. Dělá se tam komplexní oprava auta. Jako například nové brzdy, palivový filtr, olej, přetěsnění motoru a vany, kontrola snad všeho a případná oprava, komplet po CELÉM autě budou nově udělané silentbloky na zakázku, nové iridiové svíčky, kabely, nová ALU kola s pneu, nová lambda, vyčistění vstřiků... Ještě budu muset nějak pořešit foukání, protože to fouká málo a.... drobnosti jako baterka dozadu, střešní z polybarbonátu (průhledné
)... a to je asi tak zatím vše... takže na sezónu připraven
mohl bych se ukázat i na srazu 
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen
- Martin666
- CRX Guru

- Kontaktovat uživatele:
Nuže... nová letní ALU kola nesedla na mé auti... bohužel velké ET, takže půjdou na prodej. Krom toho budu teď řešit otázku odlehčování auta. Bude se odhlehčovat vše, co půjde. Jak v motoru, tak na autě. Jako odstranění a zavaření šíbru, setrvák, řeměnice, kapota a snad to nejdůležitější, kola.... Jen na kolech ušetřím asi 20 kg. Jak to? Už mám skoro objednané tyto kola. 15''... Váha na jedno kolo je něco málo přes 4 kg. Jsou kovanné a doufám, že budu jeden z mála, co je bude mít 
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen
Tak to sa trošku buchneš po vačku, ale tie kolesá sú super a určite budeš jeden z mála 
- Martin666
- CRX Guru

- Kontaktovat uživatele:
Swingal píše:Tak to sa trošku buchneš po vačku, ale tie kolesá sú super a určite budeš jeden z mála
Trošku je slabé slovo
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen
pekné kolesá tie SSR
asi pred mesiacom som v poľsku našiel presné repliky za 400€ 
- Martin666
- CRX Guru

- Kontaktovat uživatele:
Robo23x píše:pekné kolesá tie SSRasi pred mesiacom som v poľsku našiel presné repliky za 400€
Ou jeee
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen
- Martin666
- CRX Guru

- Kontaktovat uživatele:
Novinky...
Podle rad Minorka se bude instalovat nový brzdový válec pro EE8, páncéřové brzdy. Nová letní kola, svíčky, kabely, matičky z lehkého materiálu. A taky doufám, že budu mít už konečně ty SSR... jsem je měl mít na srazu
Plus bude komplet vyvaření a celolak, sundání šíbru a navaření jen materiálu. Odstranění zadního ostřikovače a dání antény se zesilovačem. Od Lazzika lamino kapota pro ED9. Plus maličkosti.... Měl jsem v plánu úpravu motoru, ale asi spíš půjdu do Franka, takže budu muset nějakou dobu ještě šetřit. nebude to nejlevnější investice 
Podle rad Minorka se bude instalovat nový brzdový válec pro EE8, páncéřové brzdy. Nová letní kola, svíčky, kabely, matičky z lehkého materiálu. A taky doufám, že budu mít už konečně ty SSR... jsem je měl mít na srazu
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen
- James
- CRX Guru

- Kontaktovat uživatele:
no plány to jsou pěkný, tak držím pěsti a ať ti to jde jak po másle
to já mám taky plány, ale stejně to vidím tak, že na příštím srazu to moje bude vypadat furt stejně 

no když si vzpomenu na ty začátky
hezky se to rýsuje 
máš v plánu nechat zavařit šíbr?
- Martin666
- CRX Guru

- Kontaktovat uživatele:
Ano... kvůli váze bude mechanismus odstraněn. Kvůli častému reznutí a taky kvůli tomu, že mi to stejně vůbec nejede a nehodlám to řešit 
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen
- Martin666
- CRX Guru

- Kontaktovat uživatele:
Nové věci...
- lamino kapota od Lazzzika, úspora váhy bohužel -2 kg... tudíž je těžší než má původní. Nevím, jak je to možné, ale je to tak...
- nový hlavní brzdový válec na EE8. Bylo vidět, že je pevnejší a silnejší. Bohužel při ovzdušňování jsem šlapal na brzdu a jednou více a praskla hadice... takže se budou kupovat pancéřové hadice.
- Nové destičky a kotouče
- Nové ventilové čepičky
- nové autoradio kenwood plus repro vzadu
Plány:
zatěsnit VTEC selenoid a všechno, kde bylo vidět jen trocha oleje. Vyčistit motor.
Otázka:
Jsou hadice na ED9 a EE8 stejné? Kvůli novým pancéřovým hadicím.
P.s.
dneska jsem se byl dívat na auto na zimu... že bych si koupil nové. No... našel jsem jedničkovou achcávku.... r.v. 2001, 87t km, nádherný stav interiéru, 4x4, 6 rychlostí, tažné, šedá barva, digi klima. Prostě všechno, co jsem tak nějak chtěl. Po prohlídce v servisu na mě ale vybafli skřítci... auto dovezeno z D, avšak buď se muselo topit nebo muselo být z horské oblasti. Podvozek byl silně chycený korozí. Auto bylo bourané, na což bych nepřišel, ale mechanik oznámil. Avšak.... tohle bych ještě nějak ošulil. To by se srazila hrana lišky a udělal se výstřik dutin a podvozku. Chtěl jsem to hlavní kvůli motoru, který měl 87t km. Všechno tomu nasvěčovalo do té doby, než mechanik odkryl kryt motoru. Tam bylo mnoho blata a oleje. Prodejce ale stále tvrdil, že za km by dal ruku do ohně. Po tom, co se s tím jel můj servisák projet (zároveň s prodejcem), avšak né se mnou, se můj technik snažil dostat z prodejce, jak je to s motorem. Že je sice pravda, že hodně věcí nasvědčuje tomu, že to auto má opravdu 87t km, ale motor... ne. I když by za něj strčil ruku do ohně. Nakonec z něj vypadlo, že tam není ani origo motor
tohle ale řekl mechanikovi a ještě prodejce mechanikovi řekl, ať mi to neříká
To je podle mě tedy zhovadilost největšího kalibru. Kor, když prodejce vlastní STK a má zároveň prodej aut. Od takového prodejce bych očekával nejvyšší stupeň kvality a žádné podvody. Bohužel... i cena vypadala, že bude k takovému autu adekvátní. Cena 129t korun. Na konci, než odjel s autem zpět na prodejnu mi ještě nabídl cenu 120 tisíc jako náhradu za to, že by se museli dělat rozvody, brzdy, komplet podvozek, oleje, filtry a také letní kola. I když, mechanik říkal, že bych si v takovém případě musel připravit asi tak 30-40 tisíc navíc. Potom by to auto bylo perfektní. Ale potom by auto nestalo 120, ale 150-160. Takže to není vůbec žádná kompenzace. Tudíž jsem mu řekl, že se ozvu večer, ale už jsem hned věděl, že auto chtít nebudu. Kdyby mi jej dal za .... 100t, tak by se o tom dalo snad i uvažovat... nebo bych už asi začal přemýšlet, ale takto?
tudíž otázka...máte někdo někoho známého v DE, co prodává auta?
Cena... do 140 tisíc včetně investic..
- lamino kapota od Lazzzika, úspora váhy bohužel -2 kg... tudíž je těžší než má původní. Nevím, jak je to možné, ale je to tak...
- nový hlavní brzdový válec na EE8. Bylo vidět, že je pevnejší a silnejší. Bohužel při ovzdušňování jsem šlapal na brzdu a jednou více a praskla hadice... takže se budou kupovat pancéřové hadice.
- Nové destičky a kotouče
- Nové ventilové čepičky
- nové autoradio kenwood plus repro vzadu
Plány:
zatěsnit VTEC selenoid a všechno, kde bylo vidět jen trocha oleje. Vyčistit motor.
Otázka:
Jsou hadice na ED9 a EE8 stejné? Kvůli novým pancéřovým hadicím.
P.s.
dneska jsem se byl dívat na auto na zimu... že bych si koupil nové. No... našel jsem jedničkovou achcávku.... r.v. 2001, 87t km, nádherný stav interiéru, 4x4, 6 rychlostí, tažné, šedá barva, digi klima. Prostě všechno, co jsem tak nějak chtěl. Po prohlídce v servisu na mě ale vybafli skřítci... auto dovezeno z D, avšak buď se muselo topit nebo muselo být z horské oblasti. Podvozek byl silně chycený korozí. Auto bylo bourané, na což bych nepřišel, ale mechanik oznámil. Avšak.... tohle bych ještě nějak ošulil. To by se srazila hrana lišky a udělal se výstřik dutin a podvozku. Chtěl jsem to hlavní kvůli motoru, který měl 87t km. Všechno tomu nasvěčovalo do té doby, než mechanik odkryl kryt motoru. Tam bylo mnoho blata a oleje. Prodejce ale stále tvrdil, že za km by dal ruku do ohně. Po tom, co se s tím jel můj servisák projet (zároveň s prodejcem), avšak né se mnou, se můj technik snažil dostat z prodejce, jak je to s motorem. Že je sice pravda, že hodně věcí nasvědčuje tomu, že to auto má opravdu 87t km, ale motor... ne. I když by za něj strčil ruku do ohně. Nakonec z něj vypadlo, že tam není ani origo motor
tudíž otázka...máte někdo někoho známého v DE, co prodává auta?
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen
Zadné sú určite rovnaké, predné sú možno dlhšie ale podla mňa to bude rovnaké. Moje doterajšie skúsenosti s HEL hadicami za 75€ ti ešte nepoviem, nakolko som ešte poriadne nezabehol brzdy ale zajtra to možno zabehnem
Druhá vec. Pokiaľ budeš meniť tie hadice tak potom odvzdušňuj radšej tou vákuovou odsávačkou či jak sa tomu nadáva. Lebo budeš veľa krát musieť šlapať na brdový pedál a tak namáhať brzdový valec čo neznáša! Ja osobne som šlapal na brdzu asi hodinu a pol ale nebol som z toho nadseny. Nevedel som ze to bude tak vela, inak by som si niekde zohnal ten odsavac ci dovzdusnovac ...
Druhá vec. Pokiaľ budeš meniť tie hadice tak potom odvzdušňuj radšej tou vákuovou odsávačkou či jak sa tomu nadáva. Lebo budeš veľa krát musieť šlapať na brdový pedál a tak namáhať brzdový valec čo neznáša! Ja osobne som šlapal na brdzu asi hodinu a pol ale nebol som z toho nadseny. Nevedel som ze to bude tak vela, inak by som si niekde zohnal ten odsavac ci dovzdusnovac ...
- Martin666
- CRX Guru

- Kontaktovat uživatele:
Swingal píše:Zadné sú určite rovnaké, predné sú možno dlhšie ale podla mňa to bude rovnaké. Moje doterajšie skúsenosti s HEL hadicami za 75€ ti ešte nepoviem, nakolko som ešte poriadne nezabehol brzdy ale zajtra to možno zabehnem![]()
No... nejde mi o velikost. Vím, že zadní a přední jsou určitě rozdílné (délkově), ale jde mi o to, že když si koupím sadu, třeba na ED9 nebo přímo na EE8 (a jelikož mám přední nápravu EE8 a zadní ED9), tak aby to všechno bez problémů pasovalo
Měl jsem to u kolíka a ten měl tu nádobku. Už asi věděl. Chtěl jsem to právě odvzdušnit, ale on si právě všiml toho, že když jsem párkrát šlíápl na brzdu, tak tekla kapalina. Tak dej prosímtě zítra určitě vědět ano ?
Díky
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen
Cau, tak jsme uz ready, akorat tak o 10kg chudsi, ale citim se uz dobre.
Predpokladam ze nepraskal hadice, ale trubkas, tudiz udelej novej rozvod po celym aute, to se vyplati!Hadice jsme uz resily, stale netusim, zda jsou stejny EE8a ED9 ale nepremyslel bych a vzal EE8, kdyz mas EE8 bzdy.
No a k novymu auto....byt Tebou neblaznim s 1.8T a jdu radeji do 1.9Tdi 66kw ci 81kw....to jsou hodne, opravdu hodne dobry motory!!!A spis bych si koupil X-traila....sam vis jak se s tim jezdi, neco malo jsi s tim mym najel, spotreba je rekl bych slusna na takovy auto a objem motoru.Hlavne kdybys sel do poface, tak mas misto 84kw 100kw, nizsi spotrebu a jeste vetsi spolehlivost.Navic co jsem koukal, tak podobnyho co mam ja sezenez uz od 120tis a rekl bych ze oproti octave je to hodne, hodne velky rozdil.A muzem pak udelat i pan X club
Opravdu bud tu 1.9TDi, ci nejakeho japonce....anebo jeste BMW s 3.0 naftou....nic jineho bych nechtel.
Predpokladam ze nepraskal hadice, ale trubkas, tudiz udelej novej rozvod po celym aute, to se vyplati!Hadice jsme uz resily, stale netusim, zda jsou stejny EE8a ED9 ale nepremyslel bych a vzal EE8, kdyz mas EE8 bzdy.
No a k novymu auto....byt Tebou neblaznim s 1.8T a jdu radeji do 1.9Tdi 66kw ci 81kw....to jsou hodne, opravdu hodne dobry motory!!!A spis bych si koupil X-traila....sam vis jak se s tim jezdi, neco malo jsi s tim mym najel, spotreba je rekl bych slusna na takovy auto a objem motoru.Hlavne kdybys sel do poface, tak mas misto 84kw 100kw, nizsi spotrebu a jeste vetsi spolehlivost.Navic co jsem koukal, tak podobnyho co mam ja sezenez uz od 120tis a rekl bych ze oproti octave je to hodne, hodne velky rozdil.A muzem pak udelat i pan X club
- Martin16
- CRX Guru

- Kontaktovat uživatele:
Osobně bych si na zimu koupil nějakou 6g Civica - máme ho doma jezdí v létě v zimě a pohoda
ani nijak zvlášt nerezne a hlavně seženeš ho za hubičku 

アクションのないビジョンは白昼夢のようなものです。ビジョンなしのアクションは悪夢です
"Vize bez akce je jako snění za bílého dne. Akce bez vize je noční můrou"
"Vize bez akce je jako snění za bílého dne. Akce bez vize je noční můrou"
Tak dneska prsi tak to radsej skusat nebudem, ale urcite dam este vediet 
omyl, vyslo slniecko tak som siel do rakuska po benzin
(tiez im to tam zdrazelo z 1,34 na 1,42
). A cestou domov som ponahanal nejaky 5kovy bavorak. Auto slapalo ako drak ale ten podvozok bol dost zly, zacal som plavat v kolajach a rozhadzovalo mi cele auto zo strany na stranu, tak som sa nanho vykaslal. A potom ked uz bol daleko spomenul som si ze ide celkom dobry usek na brzdy, tak som spravil asi 5 brzdeni zé 100~130 na 20 a teraz za hranicami som uz len isiel bez brzd. Takze brzdy by mali byt zabehnute teraz. Kotuce EBC sa mi neskrivili. Brzdny ucinok bol pomerne dobry. Nesiel som uplne na doraz iba raz. Ani raz mi nezablokovalo kolesa. Ale kebyze pretlacim pedal este viac tak mozno aj zablokuju. Nechcel som to uplne pretlacit lebo som mal veci v kufri. Ale bolo teplo a gumy asi v akuratnej teplote takze to drzalo ako pribite. Pedal mi trosku zmakol, nie extra, dalo sa s tym stale dobre brzdit. Ale maksie to bolo. Ale za studena maju krasny nastup. Je to take naturalne, neviem ja mam skusenosti iba s preposilovanymi novymi autami. Ja si myslim ze som spokojny s brzdami.
Moje brzdy pozostavaju z:
- zrepasovane strmene, nafarbene hameritom na zlatu kladivkovu, nove piestiky, nove prachovky, nove tesnenia, nove odvzdusnovaky
- nove brzdove hadice zn. HEL Performance, limitovana zlata edicia
- predne aj zadne kotuce EBC (nie drazkovane, klasicke)
- Predne platnicky EBC GreenStuf, zadne ostali tusim Nipparts
- funkcna a nastavena rucna brzda
- vsetko odvzdusnene
omyl, vyslo slniecko tak som siel do rakuska po benzin
Moje brzdy pozostavaju z:
- zrepasovane strmene, nafarbene hameritom na zlatu kladivkovu, nove piestiky, nove prachovky, nove tesnenia, nove odvzdusnovaky
- nove brzdove hadice zn. HEL Performance, limitovana zlata edicia
- predne aj zadne kotuce EBC (nie drazkovane, klasicke)
- Predne platnicky EBC GreenStuf, zadne ostali tusim Nipparts
- funkcna a nastavena rucna brzda
- vsetko odvzdusnene
- Martin666
- CRX Guru

- Kontaktovat uživatele:
J!R! píše:Cau, tak jsme uz ready, akorat tak o 10kg chudsi, ale citim se uz dobre.
No a k novymu auto....byt Tebou neblaznim s 1.8T a jdu radeji do 1.9Tdi 66kw ci 81kw....to jsou hodne, opravdu hodne dobry motory!!!A spis bych si koupil X-traila....sam vis jak se s tim jezdi, neco malo jsi s tim mym najel, spotreba je rekl bych slusna na takovy auto a objem motoru.Hlavne kdybys sel do poface, tak mas misto 84kw 100kw, nizsi spotrebu a jeste vetsi spolehlivost.Navic co jsem koukal, tak podobnyho co mam ja sezenez uz od 120tis a rekl bych ze oproti octave je to hodne, hodne velky rozdil.A muzem pak udelat i pan X clubOpravdu bud tu 1.9TDi, ci nejakeho japonce....anebo jeste BMW s 3.0 naftou....nic jineho bych nechtel.
Čau,
Já jsem zae v německu a nevím, kdy se vrátím...
Právě že si myslím, že hadice... nebylo to ani uplně u brzdy, ani dál... bylo to těsně za kolem... takže si myslím, že hadice. Ale neřeknu Ti to s jistotou... podívám se a řeknu. Ok, asi hned půjdu do hadic z EE8. Jinak... kdybych chtěk celé rozvody brzdy, kde seženu?
Kdo říkal, že chci 1,8T? Já jsem chtěl 1,9 TDI
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření