repase přední nápravy
Moderátor: Minor
repase přední nápravy
Ahoj,
při výměně homokineťáku jsme zjistili že budu potřebovat vyměnit všechny čepy + tyče stabilizátoru + silentbloky v ramenou, bylo by to od společnosti delphi, říkal že je to v pohodě, kamarád by mi to objednal v autokelly se zaměstnaneckou slevou, s tím že materiál by vyšel na cca 5000,- a jeho známý by mi to udělal za 3000 i s výměnou pružiny a s geometrií, myslíte že je to v pohodě?? D9ky za názory..
při výměně homokineťáku jsme zjistili že budu potřebovat vyměnit všechny čepy + tyče stabilizátoru + silentbloky v ramenou, bylo by to od společnosti delphi, říkal že je to v pohodě, kamarád by mi to objednal v autokelly se zaměstnaneckou slevou, s tím že materiál by vyšel na cca 5000,- a jeho známý by mi to udělal za 3000 i s výměnou pružiny a s geometrií, myslíte že je to v pohodě?? D9ky za názory..
Honda Prelude 2.0 F20A4
- martas CRX
- CRX velení
- Kontaktovat uživatele:
Re: repase přední nápravy
Zdravím prosím potřebuju zjistit co mám vyměnit
Když jedu a otočím volantem tak něco křupe ve předu. A nevím jestli je to čep řízení nebo homokineticky kloub ?? Co myslíte ???
Děkuji za každou radu

Honda CRX je láska na celý život !!!
Ozz píše:Ahoj,
Jj to se mi zda jako ferova cena....aspon co se tyce prace....ale i material se zda byt za slunou cenu
martas CRX: A je to pri zaberu?Pokud ano,tak je to homokinetak...
- martas CRX
- CRX velení
- Kontaktovat uživatele:
Prosím tě když se rozjíždím z parkovistě a dam hned rejt tak to pěkně lupe !!!!
Ale při jízdě tak si myslím že to do zataček taky dělá (snad) 

martas CRX píše:Prosím tě když se rozjíždím z parkovistě a dam hned rejt tak to pěkně lupe !!!!Ale při jízdě tak si myslím že to do zataček taky dělá (snad)
Jo, to je homikineťák. Nejčastěji praskne manžeta, dostane se tam bordel a ložisko jde do háje.
Minor@honda-club.cz, 737574121, ICQ 225505717
- martas CRX
- CRX velení
- Kontaktovat uživatele:
Minor píše:martas CRX píše:Prosím tě když se rozjíždím z parkovistě a dam hned rejt tak to pěkně lupe !!!!Ale při jízdě tak si myslím že to do zataček taky dělá (snad)
Jo, to je homikineťák. Nejčastěji praskne manžeta, dostane se tam bordel a ložisko jde do háje.
A když budu měnit homokineták Doporučíte něco vyměnit už stím ?? Když už to budu dělat ??

- martas CRX
- CRX velení
- Kontaktovat uživatele:
Minor píše:Manžetu a vazelínu
A vazelína se prodáva náká origo,nebo mužu jakoukoliv ??

Grafitova....Kup novej kloub,vetsinou se k tomu dava i manzeta a spony....nekdy i vazelina.
- PAKO
- CRXař
- Kontaktovat uživatele:
a najdi si jak na výměnu homokloubu ,nevím jestli to je zde ale na HC určitě
- Michal Delic
- Žáček
- Kontaktovat uživatele:
martas CRX píše:Zdravím prosím potřebuju zjistit co mám vyměnitKdyž jedu a otočím volantem tak něco křupe ve předu. A nevím jestli je to čep řízení nebo homokineticky kloub ?? Co myslíte ???
![]()
Děkuji za každou radu
![]()
a ono to praská pri vytočenom volante a pri jazde, alebo to praská keď točíš volantom na mieste ?
- martas CRX
- CRX velení
- Kontaktovat uživatele:
Michal Delic píše:martas CRX píše:Zdravím prosím potřebuju zjistit co mám vyměnitKdyž jedu a otočím volantem tak něco křupe ve předu. A nevím jestli je to čep řízení nebo homokineticky kloub ?? Co myslíte ???
![]()
Děkuji za každou radu
![]()
a ono to praská pri vytočenom volante a pri jazde, alebo to praská keď točíš volantom na mieste ?
Když točím na místě tak to nedělá !! Ale když jedu a mám vytočený volant tak to lupe !!!!

- martas CRX
- CRX velení
- Kontaktovat uživatele:
PAKO píše:a najdi si jak na výměnu homokloubu ,nevím jestli to je zde ale na HC určitě
Nemužu to nikde najít !!

Já si dělám repas náprav sám. Servisů ať jsou jaký jsou už nevěřím nějakou dobu. Cena materiálu je celkem dobrá.
Zaleži co všechno chceš měnit. Jestli musíš koupit celá horní ramena nebo jen čepy.
No a výměna kloubu na poloose. Otázka jednoho odpoledne. Nejhorší je to že se musí kuchnout skoro celé spodní rameno ven. Zustane držet jen na čepu.
Kloub koupíš nový. Davají k němu manžetu, náplň, pásky.
Zaleži co všechno chceš měnit. Jestli musíš koupit celá horní ramena nebo jen čepy.
No a výměna kloubu na poloose. Otázka jednoho odpoledne. Nejhorší je to že se musí kuchnout skoro celé spodní rameno ven. Zustane držet jen na čepu.
Kloub koupíš nový. Davají k němu manžetu, náplň, pásky.
- Michal Delic
- Žáček
- Kontaktovat uživatele:
martas CRX píše:Michal Delic píše:martas CRX píše:Zdravím prosím potřebuju zjistit co mám vyměnitKdyž jedu a otočím volantem tak něco křupe ve předu. A nevím jestli je to čep řízení nebo homokineticky kloub ?? Co myslíte ???
![]()
Děkuji za každou radu
![]()
Když točím na místě tak to nedělá !! Ale když jedu a mám vytočený volant tak to lupe !!!!![]()
tak je to určite homolinetak lebo niekedy to robí na mieste a vtedy to moze byť zlomená pružina a často to nieje ani vidno
U CRX ale ne. Tam pružina s otačením kola na místě nemá vůbec vliv.
- Martin16
- CRX Guru
- Kontaktovat uživatele:
martas CRX píše:Zdravím prosím potřebuju zjistit co mám vyměnitKdyž jedu a otočím volantem tak něco křupe ve předu. A nevím jestli je to čep řízení nebo homokineticky kloub ?? Co myslíte ???
![]()
Děkuji za každou radu
![]()
Ahoj zůstala mi doma po D16A8 celá poloosa s kyneťákem (údajně dobrým koupeno od Maggota) a novou manžetou. Já to už nevyužiju a tobě by mohla posloužit

アクションのないビジョンは白昼夢のようなものです。ビジョンなしのアクションは悪夢です
"Vize bez akce je jako snění za bílého dne. Akce bez vize je noční můrou"
- Michal Delic
- Žáček
- Kontaktovat uživatele:
Blackburn píše:U CRX ale ne. Tam pružina s otačením kola na místě nemá vůbec vliv.
vlasne ano pretože crx ma volne ulozenia tlmicov
- Martin16
- CRX Guru
- Kontaktovat uživatele:
tak foto zde
アクションのないビジョンは白昼夢のようなものです。ビジョンなしのアクションは悪夢です
Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“