CRX 1G Zadní náprava

Jste v nesnázích, někde je chyba a vy nevíte jak dál? Pište sem...

Moderátor: Minor

James
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

CRX 1G Zadní náprava

Příspěvekod James » 17 črc 2011 21:28

Zdravím, naskytnul se mi problém, se kterým se potýkám už delší dobu, ale teď po výměně lemů se mi začal projevovat celkem extrémě. Původní lemy jsem měl úplně zahnutý dovnitř, ale teď po výměně jsou jakoby do písmena L. Problém byl v tom, že při projetí nějakého houpáku ve 2 nebo třech lidech mi do nich narážela horní strana pneumatiky. Tak se trošku ten plech nad pneumatikou přistřihnul, ale teď mi to zas řeže z boku gumy. Asi to není normální, že? ...aby to auto tak pružilo, že kolo zajíždí až do blatníku. Nevím, jestli nemám moc měkký nebo prasklý pružiny, nebo špatný tlumiče, popř. jestli tam nemají být nějaký dorazový silentbloky... Včera jsme jeli ve 4 lidech a "štrejchalo" to furt, i v zatáčkách, až byla cítit spálená guma. Ono ze spodu tam toho moc nevidím a nevím, jaká má být správná tuhost té zadní nápravy (jestli tam třeba nejsou nějaký jiný měkký pružiny). U spousty z vás jsem na srazu viděl, že máte ty lemy tvarovaný jak já, že je máte zahnutý dovnitř a plochu nad pneumatikou. Přemýšlím nad tím, že bych pořídil nový tlumiče, ale nevím, jestli seriový budou mít nějakej účinek, nebo jestli mám raději koupit sportovní. Děkuju

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Re: CRX 1G Zadní náprava

Příspěvekod Minor » 17 črc 2011 21:40

No, ono správně lemy nemají přicházet do kontaktu s pneu ani při největším propružení. Možná tam máš kola, co tam nepatří, s moc malým ET.
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287

James
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod James » 17 črc 2011 22:34

Minor píše:No, ono správně lemy nemají přicházet do kontaktu s pneu ani při největším propružení. Možná tam máš kola, co tam nepatří, s moc malým ET.

Já teď zrovna nevím, jaký mám ET, ale jsou to 195 pneu. Možná by pomohlo odříznout ty části lemů, co jsou v pravém úhlu zahnuty dovnitř do podběhu. Ale myslím, že by to moc nepomohlo. Tady ty zahnutý části mi totiž řežou boky pneumatik. Zdá se mi proto divný, že mi kolo při propružení zalítne tolik to podběhu, že mám rozřezaný boky pneumatik *dash* *dash* *dash* Projevilo se to i když jsem jel sám, ale nebylo to tolik slyšet, jak než když jsme jeli včera plný auto. Právě by mě zajímalo, jak hluboko to kolo může běžně zajet dovnitř. Jestli to nemám moc měkký. Je to dost nepříjemnej pocit...

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J!R! » 18 črc 2011 11:05

Honza píše:
Minor píše:No, ono správně lemy nemají přicházet do kontaktu s pneu ani při největším propružení. Možná tam máš kola, co tam nepatří, s moc malým ET.

Já teď zrovna nevím, jaký mám ET, ale jsou to 195 pneu. Možná by pomohlo odříznout ty části lemů, co jsou v pravém úhlu zahnuty dovnitř do podběhu. Ale myslím, že by to moc nepomohlo. Tady ty zahnutý části mi totiž řežou boky pneumatik. Zdá se mi proto divný, že mi kolo při propružení zalítne tolik to podběhu, že mám rozřezaný boky pneumatik *dash* *dash* *dash* Projevilo se to i když jsem jel sám, ale nebylo to tolik slyšet, jak než když jsme jeli včera plný auto. Právě by mě zajímalo, jak hluboko to kolo může běžně zajet dovnitř. Jestli to nemám moc měkký. Je to dost nepříjemnej pocit...

Rekl bych ze zaklepani lemu tady nepomuze,mozna by se to dala takouvou tou vytahovackou lemu,ale ani ta temu moc nepovoli...Jinak toto si mel ohlidat klempir,kdyz ty lemy delal.Pak uz zbyvaj jen jiny kola :(

Antiamik
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Antiamik » 18 črc 2011 11:33

Minor má pravdu to bude divné ET kolies, tie tvoje trčia dosť von z auta. Je jedno kolko ti pri prepružení zalezú do blatníka, mali by sa hrane lemu úplne vyhnúť. Požičaj si plechy z Felície a uvidíš že sa guma nebude dotýkať ničoho. V T.P. máš asi 165/175 na 13?
Videl som už na crx zaklepané lemy blatníkov ale čo ja viem nič moc.
Inak keď ideme štyria crxom tak tam sú divné zvuky tiež *vytlem*

James
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod James » 18 črc 2011 20:20

No boky kol mám asi ták zároveň s okrajem lemů. Cca 1cm je zahnutej dovnitř a ten dělá tu neplechu. Zkusím to ještě odstřihnout a uvidím Seriová kola jsou 185/60 R14, já tam mám 195/50 R15 , je to i doplněný v TP. Ale asi to ET nebude zrovna nejlepší. Tak vám děkuju za rady, já myslel, že mám moc měkkej zadek. Stejně ho asi udělám časem tvrdší, aby to tak blbě neplavalo :)

Repi
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Repi » 19 črc 2011 07:01

já měl na crx1g kola 15x7 et13 s pneu 195/50, auto nebylo snížený a nestalo se mi že by to auto propružilo tak že by mě pneu naráženala zespodu do lemu

Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“