ED9 Swingal: Neverending Dokumentaris

Ukažte ostatním své CRX!

Moderátor: Minor

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

ED9 Swingal: Neverending Dokumentaris

Příspěvekod Swingal » 17 dub 2011 23:33

Ahojte,

kúpil som si CRX 2G asi pred mesiacom, zvnútra je v celkom dobrom stave, vonkajšok je tiež celkom fajn, podvozok neviem, pripadá mi už trochu prejazdený, hlavne silentbok nápravy začína hrkotať.

Základné údaje o aute:
- D16A8 s kat
- strešné okno
- el. okná
- červená farba
- 15'' 7J disky na nich 195/50/R15 (leto)
- 14'' plecháče na nich 185/55/R14 (zima)
- najazdené 271 000km
- šport. pružiny KW, tlmiče AL-KO

Opravy (zelené vyriešené):
- zatekanie na zadné sedačky
- výmena pal. filtra
- výmena oleja a filtra
- prečalúnenie zadnej sedačky
- zadné (možno aj predné) lemy, strešné okno (hrdza), spodok auta, vyvarenie, osetrenie - Work in progress
- celolak - Work in progress
- nové plynové vzepry na kufri
- sfunkčnenie ručnej brzdy na lavé koleso - nové zadné strmene (repas bŕzd)
- budíky rovnomerne podsvietiť
- nová spojka
- poriešiť podvozok (úplne vymlátený ...)
- znak honda na kapotu
- odstránenie krídla
- výfuk (koncovka, celý, jak sa podarí)
- výmena brzdovej kvapaliny
- doliať chladiacu zmes
- strešné okno - deflektor
- naviják pásov (sfunkčniť lebo je polofunkčný)
- lavý motorček el. okna
- panel kúrenia - úchytky
- nový brzd. valec (odišiel :( )
- teplé štarty
- poriešiť audio
- vybíjanie batérie
- nové tesnenie olejovej vane (tečie)
- zadný ostrekovač (kontrola ostrekovačov)
- nemrznúca zmes, rozvody, vodna pumpa, olej, sviecky, nový chladič, termostat
- poriešiť základné audio
- plynové vzepry kapoty
- vyhrievané zrkadlá
- palubný PC
- BiXenony

Spotreba:
Obrázek

Fotky:

Pred kúpou
Obrázek Obrázek

Moje pré foto:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Prvé hrajkanie sa:
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Obuté na letných a danie dole krídla:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Přílohy
Odzimované.jpg
Aktuálna foto (21.3.2012)
Naposledy upravil(a) Swingal dne 23 led 2015 23:08, celkem upraveno 17 x.

Redy
Šéfík!:)
Šéfík!:)
Kontaktovat uživatele:

Re: Swingal 2G

Příspěvekod Redy » 17 dub 2011 23:38

pěkně sepsáno *fin* fotky jsou třeba :D hlavně jako poznávačka když se někdo s někým potká na silnici a tak ;)

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 18 dub 2011 00:34

Hotovo :)

plus dopíšem, bol som s ňou v honde na serv. prehliadke ...

povedali že bude treba pomaly meniť spojku, vymeniť brzdovku, vymeniť olej, doliať chladiacu ... brzdy v predu na 50%

Antiamik
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Antiamik » 18 dub 2011 16:16

Úplne iné auto bez toho WRC krídla! *pohladit*

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 20 dub 2011 22:54

Servis: 271 069km

ošklbali ma o 65€ za:
- výmenu palivového filtra (ten som si kúpil sám za 15€)
- výmenu oleja a olej. filtra (kupovali v servise)
- doliatie letnej zmesi
- doliatie chladiacej zmesi

bolo to dokonca vybavené po známosti a tú cenu fakt nechápem ... nevadí, poučenie, nabudúce už iba sám ...

inak som dostal zadné ramená a brzdy spolu zo stabikom z VTECu v dosť biednom stave, takže ich umyjem, zbavím hrdze, opieskujem, nalakujem, dám nové silenty, nové kotúče a asi hodím na auto ... repas celého zadku proste, len som zvedavý kde to chcem spraviť ... :D

Antiamik
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Antiamik » 21 dub 2011 12:32

Pieskovanie ti poradím v Petržalke...

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 21 kvě 2011 21:16

momentálne sa rozhodujem ...

Obrázek

popritom prebieha menšie čistenie interiéru, rozkáblovávam zväzok káblov za rádiom (odpálil som positku pre rádio takže musím zohnať novú :D), dávam dole koberec z plata aby som tam mohol dať spraviť nový a tak pomaličky, nakolko pred barákom nič velké nespravím ;)

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Swingal 2G predface

Příspěvekod Swingal » 28 kvě 2011 22:54

tak dneska som dal dole ofuky a vyčistil čo bolo za nimi (prach, bordel), doma mám stále celý interér ktorý tu už vyčistený čaká :) ... je moc pracné dať dole ten vrch palubovky?
Přílohy
intro.jpg
Interier

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 03 čer 2011 21:51

Tak priebežne si odstrojujem autíčko (chcem ho celé vnútri vyčistiť) ... na vodičových dverách chýbala fólia, na spolujazdcových bola v žalostnom stave, tak som si podla nej spravil novú :)
Přílohy
folia.jpg
Fólia

jazzik
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jazzik » 04 čer 2011 07:37

Swingal píše:Tak priebežne si odstrojujem autíčko (chcem ho celé vnútri vyčistiť) ... na vodičových dverách chýbala fólia, na spolujazdcových bola v žalostnom stave, tak som si podla nej spravil novú :)

ja osobne jsem to pak delal z mirelonu ("folie" pod plovouci podlahu) a prijde mi to lepsi varianta :)
Jazzik

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 04 čer 2011 10:10

Mna prve co napadlo bola plachta na postel ake maju v nemocnici a na masazanych stoloch ... hadam to vydrzi :)

Roxynečkka
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Roxynečkka » 16 čer 2011 23:42

taky to mám přesně tak rozdělané dneska..i budíky sundal..jen jak vytáhnout ty ofuky? nechci to nějak zbytečně rvát at se to neurve nebo nepraskne..pleas o radu jak vytáhnout ofuky díky :D

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 16 čer 2011 23:55

je to tam zacvaknute takou spinkou ktoru treba stlacit a potom vytiahnut, treba na to cit, nejde to ako po masle ale zasa to netreba uplne trhat, hodim sem foto. Tuto je zatial navod:

http://www.gassavers.org/showthread.php?t=5528

na kazdom su dve spinky po bokoch, ako na ne tak pozeram tak najlepsie to bude povytiahnut zospodu, potom stlacit spinky, a tahat pomalicky zasa zospodu nakolko su hore take plastove uchytky a dole niesu. *fin*
Přílohy
IMG_20110616_235106.jpg
bočný
IMG_20110616_235052.jpg
stredný

Roxynečkka
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Roxynečkka » 17 čer 2011 22:43

paráda moc díky *fin* zítra vyzkouším než budu skládat středový panel do kopy mám to ted celí vytažený..byla ještě potřeba elektriku porovnat *oprava*

pepo crx
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepo crx » 17 čer 2011 23:10

celkom zaujímavý body kit, vyzerá to ozaj celkom dobre aj keď zástancom týchto vecí moc inak nie som *fin*
jo a ak by si chcel sériový origo výfuk, v goood stave, tak sa ozvi, myslím že je to origo honda, cenu určo dohodneme *drinks*
enjoy VTEC

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 18 čer 2011 00:49

Diky, bodykit je celkom vkusny, neni nejaky extra megatuning. Dokonca kto npozna dobre crxky tak si mysli ze to je orgigo. No kazdopadne uz mam poface narazniky odlozene. Ale urcite si tento bodykit necham. len neivem kde. :D s tym vyfukom vdaka za info, momentalne ma ale caka vymena vsetkych silentov a repas brzd takze urcite momentalne nebudem brat vyfuk ani keby bol za symbolicku cenu :lol: ale vdaka za info :)

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 02 srp 2011 18:49

Tak nejaké novoty. Bol som "červenovlásku" prevetrť na okruhu. Už pri prvej jazde sa mi zdalo že to nejako prestáva brzdiť, no obišiel som ešte celkom obstojne (jedny hodiny a pár šmykov). Ale celkovo mi zadok celkom skákal a lietal kade tade. V druhej jazde som dúril nejaký accord kombi a pri predbiehaní na cielovej rovinke som nedobrzdil (neskoré brzdy) zákrutu, kopla ma kontra ktorú som dal privelkú a skončil som v štrku. :D Po jazde som zisitl že predné platničky už v podstate niesú. Všade zomňa lietali kamienky tak som bol trochu nesvoj, ale všetko je OK. *fin* Možno nejaký kryt vúfuku sa oddrapil lebo pri 2000 otáčkach počujem že niečo rezonuje.

Odvtedy som prešiel STK a EK *dance* , poskladal naspať interiér, vytepoval koberec tak že teraz keď ho vysávam, nevystupuje z neho piesok, už mám aj rádio (chce to ešte nejaké repro).

Nakúpil som si repasné sadny na kažý brzdový strmeň na aute, objednal som platničky dopredu EBC Greenstuff.

Bohužial, zasa mi zatieklo do auta, zatuchlo to tam takže dneska keď pieklo slnko som vetral :D . Takže sa chystám pretesniť kufrové dvere (ako tu už je návod) a tentoraz poriadne. Takisto sa pomaly schyluje ku kúpe Hardrace silentov na celé auto. Sada vyjde na 9000 kč (cca 380€) + ešte k tomu silenty stabilizatorov takže počítam takých 10000 kč (400€+). Dúfa že všetko pôjde tak ako má. Bol by som len rád.

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 03 srp 2011 22:31

Našiel som dalšiu CRX s bodykitom ako mám ja. Dúfam že sa mi podarí vypátrať čo to je zač ...

http://s617.photobucket.com/home/syed-album

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 01 zář 2011 18:52

Ták, po dlhšom čase update.

Od minula som pokročil, vytmelil strechu a pánty tak aby nezatekalo (uvidíme čo povie prvý výdatný dáždž), zistil som že platničky sú ešte dobré len kotúče pomaly treba vymeniť. Nefunkčnú ručnú brzdu na lavom kolese zapríčinuje pokazený mechanizmus v strmeni, preto asi budem museť kúpiť rovno oba zadné nové alebo zrepasované (ak má niekto radu tak sem s ňou :) ). Dalej mi po odvzdusneni uplne zmakol brzdovy pedal takze vymena hl. brzdoveho valca. Bude fungl nový od Jofrey CRX. Diky. Troska mi zacal hucat vyfuk, mozno to budu aj zvody prasknute pri redukcii z 2-1. Treba to pozret. Ale najradsej by som cely novy vyfuk. Aj ked na to zasa budem zarabat 200 rokov. Inak s autom menej jazdim aby som mal viacej na opravy :) snazim sa ho dat pekne doporiadku aby to bola funglovka jak ma :).

Este mam jednu dilemu. Rozmyslam nad tym ci si bodykit nechat alebo ho dat dole a dat tam origo narazniky. Ja osobne sa neviem rozhodnut. V skutocnosti vyzera lepsie ako na obrazkoch, je dopasovany celkom slusne, ale origo je origo. Antiamik tvrdi ze si to mam nechat. Ale ja sa fakt neviem rozhodnut. Poradte mi :) Pripadne ak by mal niekto zaujem o tento bodykit, tak by sme sa vedeli dohodnut. Nechcem aby skoncil niekde v kosi, lebo je fakt pekny, zachovaly a vsetko, ale mne sa na aute proste, ja neviem :D

lazzzik
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lazzzik » 01 zář 2011 19:13

Mě se ten bodykit líbí,příde mi to hezké ;) Jen mi tam nesedí to křídlo ale to je samozřejmě věc vkusu. *honda*
Jinak crx je pěkné *fin*

Zpět na „Vaše CRX / Your CRX“