Výměna středového silentbloku zadního ramene

Jste v nesnázích, někde je chyba a vy nevíte jak dál? Pište sem...

Moderátor: Minor

aerostanislav
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Výměna středového silentbloku zadního ramene

Příspěvekod aerostanislav » 03 pro 2013 21:38

Vážení obracím se na vás s dotazem,jestli se dá vyměnit silentblok,který je upristřed zadního ramene.Asi před 3mi měsíci jsem natíral celý podvozek mojíEE8
měl jsem všechno demontováno (na stole). Po zpětné montáži vše OK. Až na jednu nepříjemnou věc při jízdě po velkých nerovnostech se ozývá hodně npříjemné
bouchání já to slyším jako ubrostřed B sloupku nebo pod bočním okýnkem.Už jsemdemontoval boční tapecy ,pásy a jejich navíjecího mechanizmu.Ty nepříjemné
zvuky připomínají bouchání nějakého bovdenu do zadního boku (bletníku).Nic jsem tam nenašel.Dnes jsem si zvednul zadek auta a přes páku jsem napodoboval
kmitání kola nahoru a dolu v rychlém sledu a jeví se mě,že silentblok je nějak moc měký a rameno by mohlo tlouci do karoserie,a tou se přenášet.(tam kde to slyším )Žena jako spolujezdkyně tvrdí ,že to slyší ze sloupku (B).nebo ze dveří.Máte li podobné zkušenosti,dejte vědět.Budu moc rád za každou radu.
Dík Standa.

Petk@
Šéfík!:)
Šéfík!:)
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna středového silentbloku zadního ramene

Příspěvekod Petk@ » 03 pro 2013 22:06

Ahoj nejspíš myslíš ten velkej ( Puk) vyměnit se da , správně se má cele rameno vyndat ale jde to obejít že se povolí jen ramínko sbíhaosti s kastle a povolí 2 šrouby na silentu , pak musíš mít jen k ruce jeste nekoho kdo ti rameno skříží prknem a pak jen vymlatit ven ( celkem fuška) Dneska jsem to dělal klukovi na Delsolce - ja si to u sebe na ceru menil venku protože jsem měl demontovanou celou naprvu :-)

Každopadně se da vymění a ceny jsou od 300 za druhovýrobu a nebo origo za cca 900 stim že jako díl se neda najít ale v přípisech protože to dělali jako opravnou sadu :-)

zítra dyštak nafotim co stačí povolit atd :-)
Přílohy
IMG_20120607_145026.jpg
IMG_20120605_084809.jpg

Fegut
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fegut » 03 pro 2013 22:45

Já ho měl utrženej úplně a když si zved auto, tak si s kolem moh hýbat dopředu dozadu až narážel kov na kov a za jízdy nebylo slyšet nic, ale záleží taky jak moc je pryč guma. Výměnu jsem dělal 2x jednou na lisu, jednou už jsem to jenom mlátil a vyklepat přes mosaz mě přišlo lepší, protože tím lisem se to tak divně kroutí a máš pocit že ho ohneš. Jinak klepat může klidně i tlumič a to jsou taky rány solidní i na malým hrbolu, jak když klepeš kladívkem do ramene

murtin
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod murtin » 04 pro 2013 10:07

doporučuju PUK před vyklepáním postříkat po obvodu nějakým uvolňovadlem,pak už se dá celkem snadno vyťukat. zdá se mi že je to lepší vyťukat z vnitřní strany. dost zásadně ovlivňuje jízdní vlastnosti..

aerostanislav
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod aerostanislav » 04 pro 2013 21:15

Děkuji za odpovědi na můj problém.Jsem rozhodnutý ,až koupím ty puky,že ty ramena vymontuji (demontované to bylo nedávno)vyměním to jak tady bylo uvedeno.Ale pořád si myslím,že ten rachot dělá něco jiného.Ještě budu dál zjišťovat příčinu.Přesto ještě jednou moc Děkuji!!!
Standa.

Blackburn
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Blackburn » 04 pro 2013 22:22

U tohoto ramene není možné, aby i při plném utržení silentu mohlo klepat do karoserie.
Doporučuji pod lis. Vyklepávání se mi nezdá jako snadná variata. Dvakrát jsem ho již lisoval a pokud se rameno podloží jak má, tak nehrozí jeho ohnutí.

Fegut
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fegut » 04 pro 2013 23:21

Nejsem blbej abych to nepodložil hned z kraje, ale když jsem musel natlakovat 10 tun aby to povolilo, tak to se prohne jako dost, nepíšu vůbec jak se to samotnýmu blbě drží, lepší je to ve 2, klepání stačí 2 hranoly a mosaz nebo hliník na vyražení a nemusíš s tím nikam jezdit. Je jedno jak to uděláš, jenom když je tam ten puk fakt napevno, tak při tom lisování vidíš jak se rameno prohýbá.

Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“