Výměna švihadel za el. stahovačky
Moderátor: Minor
Výměna švihadel za el. stahovačky
Zdravim. Chci se konečně zbavit manuálního stahování oken a jít trochu s dobou k efektivnějšímu a pohodlnějšímu stahování oken. Co všechno musím k tomu koupit? Dělalo se to způsobem hromadné výroby že u manuálního stahování je to tak nějak připravené? Jaké kabely a kudy to všechno natahat? Neni to přece jen tlačítko a motorek
Jsem v tomhle absolutní amatér, za veškeré rady, návody a nápady budu vděčný 
Re: Výměna švihadel za el. stahovačky
V manuálu jsem vyhledal pouze tohle ohledně kabelů... jen nevim odkud to vede z kabiny 
Zapojit to těžký není, co si pamatuju, tak 3 dráty k pojistkám, nebo prostě + a přidáš si sám pojistky a jedna kostra a už je na tobě jak si to natáhneš. Ale musíš bud prořezat tapec kvůli větším krytkám s el ovladači, nebo si sehnat origo a ted to budu dělat taky, nevím jestli se nebude muset dělat dirka do dveří pro vrut na uchycení těch krytek a stahovačky tam snad jdou bez úprav, max zase vrtačka. Někdo kdo to dělal jistě poradí.
Hlavně mě zajímá uchycení samotného mechanismu jestli tam jsou už díry pro šrouby nebo jestli budu muset nějak složitě vyměřovat a vrtat závity 

- Petk@
- Šéfík!:)

- Kontaktovat uživatele:
kottitko píše:Hlavně mě zajímá uchycení samotného mechanismu jestli tam jsou už díry pro šrouby nebo jestli budu muset nějak složitě vyměřovat a vrtat závity
já jsem to dělal a pro mechanizmus tam díry jsou
Petk@ píše:kottitko píše:Hlavně mě zajímá uchycení samotného mechanismu jestli tam jsou už díry pro šrouby nebo jestli budu muset nějak složitě vyměřovat a vrtat závity
já jsem to dělal a pro mechanizmus tam díry jsouale liší se uchycení ovladače pokud máš dveře ktere měli od výroby švihadla tak na dveřích je na tokovim plechovim pačka na zamykaní . tak to je jinačí . pokud tam nechaš ty se švihadel tak ovladač pčišroubuješ jen na jeden šroub
nebudeš tam mít v tom plechu zavit pro šroubek blíž k palubce
Takže jediný problém je tento? že ovladač bude místo na 2 držet jen na 1 šroubku? To neni tak zlý díky
A kam tu elektriku mám zapojit? Musim tam dávat nějaký relátka a podobný věci?- Petk@
- Šéfík!:)

- Kontaktovat uživatele:
No a nebo si ty plíšky sežen z dveří co je mají od linky
drží na 2 šroubkach myslim
a s tou el ti přesně nepovim protože jsem na to neměl nervy
tak mi stim pomohl kolega elektrikař
vytahli jsme komplet svaze co byl v mim bouranym a z něj pak odštípali svazek co měl na starosti ovladaní oken ,el zrdcatek a blinkru
a přidělalo se to do svazku co byl puvodně chudej se švihadlama
JAzzik si to dělal sám mám pocit tak to zkus na něj jestli ti nějak víc neporadí 
Urcite to ma nejake relatka, len neviem ich presne identifikovat, hadam obrazok pomoze. Do okien ide dost velky prud nakolko dokazu vybyt baterku ked ich das asi 30x hore dole. (aspon mne
). uchytenie ovladacov by malo byt najmenej ...
Aha, tak na to jsou ty relátka
, já když posledně zkoušel zprovoznit světla, tak jsem měnil všechny 3 relátka co jsou na pojistkách a ono jedno je na vyhřívání zadního okna a druhý 2 jestli jsem dobře pochopil stahování oken a šíbr. Asi budu muset kouknout který relátko je na světla, dálkový ok, tlumený ne a ne, bud špatná kostra k relátku podle jednoho mechanika, nebo možná špatný relátko.
tie by mali byt priamo na svetlach
Tak se trochu rozepíšu.
Neelektrická verze nemá žádnou elektrickou přípravu.
Má přípravu akorát ve dveřích. A to na stahovačku a na plech který je pod ovladačem.
Ideální je mít originál elektriku ze švýcarské verze a nebo VTEC.
Potřebuješ vlastní mechanismus co je ve dveřích 2x
svazek co vede od motorku k ovladači a na průchodku ve dveřích 2x
Ovladače 2x
Plechy pod ně 2x
Dále komplet svazek který vede od levých dveří, přes pojistkovnici, k pravým dvěřím.
Základní poznatky.
- Je tam jedno relé, dvoje pojistky- vše u pojistkovnice.
- kostřené jsou v originále do kostek co jsou za hlavními světlomety.
- kostru je lepší předělat do interieru.
Když jsem montoval stahovačky tak jsem vždy vyndaval palubovku.
U Tomby se ale tahaly kabely solo, protože jsme neměli origo el. Je tam uplně jednoduché schéma.
Neelektrická verze nemá žádnou elektrickou přípravu.
Má přípravu akorát ve dveřích. A to na stahovačku a na plech který je pod ovladačem.
Ideální je mít originál elektriku ze švýcarské verze a nebo VTEC.
Potřebuješ vlastní mechanismus co je ve dveřích 2x
svazek co vede od motorku k ovladači a na průchodku ve dveřích 2x
Ovladače 2x
Plechy pod ně 2x
Dále komplet svazek který vede od levých dveří, přes pojistkovnici, k pravým dvěřím.
Základní poznatky.
- Je tam jedno relé, dvoje pojistky- vše u pojistkovnice.
- kostřené jsou v originále do kostek co jsou za hlavními světlomety.
- kostru je lepší předělat do interieru.
Když jsem montoval stahovačky tak jsem vždy vyndaval palubovku.
U Tomby se ale tahaly kabely solo, protože jsme neměli origo el. Je tam uplně jednoduché schéma.
Patří ti mé velké díky a pochvala
přesně to jsem potřeboval 
přesně to jsem potřeboval Re: Výměna švihadel za el. stahovačky
Pred zimou jsem to delal a podarilo se..Tak kdyby jsi neco poboval a nahodou bych vedel tak rad pomuzu.. Z tech dilu tu mam navic jedny ovladace.
Jasně nejdřív to všechno musim nakoupit
pokud bych něco nevěděl určitě se poptám 
Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“