ED9 LJay: Honda CRX 2G - R.I.P.
Moderátor: Minor
Re: LJay ED9 turbo projekt - už to jedééé
Kapid:turbo samo o sobě je dobrý tlumič hluku, takže nároky na další tlumiče nejsou nějak extrémní. Navíc tenhle tlumič funguje až překvapivě dobře, protože auto je o dost tišší než bylo dřív.
Sice sem u toho trochu zmoknul a vymrznul, ale downpipe je hotová
Přírubu a jedno koleno sem použil z původní downpipe, kterou sem koupil s turbem. Musel sem ten celek sice komplet rozřezat a převařit, aby to páslo, ale nakonec se to dalo použít. Zbytek downpipe sem pak svařil z nových trubek. Za přírubou by se mi víc líbil trochu pozvolnější ohyb dolů, ale kvůli nedostatku místa to už líp udělat nešlo.
Na downpipe sem si připravil i montážní otvor pro wideband lambdu, protože až bude čas, tak bych chtěl začít dělat na WB kontroleru, tak abych to měl kde testovat. Mezi přírubu a trubku sem navařil kulatinu pro zvýšení odolnosti v případě, že bych ze spodu o něco šktrnul,tak abych se nezasekl o přírubu a neutrhnul ji.
Na downpipe sem si připravil i montážní otvor pro wideband lambdu, protože až bude čas, tak bych chtěl začít dělat na WB kontroleru, tak abych to měl kde testovat. Mezi přírubu a trubku sem navařil kulatinu pro zvýšení odolnosti v případě, že bych ze spodu o něco šktrnul,tak abych se nezasekl o přírubu a neutrhnul ji.
Dneska sem ještě předělal uchycení aktuátoru WG, aby bylo pevnější, protože mi nedávno prasknula jedna z plošek přes kterou je aktuátor uchycený k tělu turba. To už by se teď snad stát nemělo.
Teď ráno mi psal Monty. Je to potvrzený a v sobotu se jde ladit
No a takhle to u mně aktuálně vypadá pod kapotou
Teď ráno mi psal Monty. Je to potvrzený a v sobotu se jde ladit
No a takhle to u mně aktuálně vypadá pod kapotou
Re: LJay: Honda CRX 2G ED9 Turbo - 180+ WHP
Už je naladěno
V první řadě bych chtěl poděkovat Montymu za odvedení opravdu výborné práce a za nesmírnou trpělivost při ladění (začínali sme v 9 ráno a končili po půlnoci).
Turbo teď tlačí stabilně od nějakých 4500 až do omezovače 0,65bar. Víc sme tam pustit nemohli kvůli seriovýmu MAPu.
Motor dává přes 180koní na kolech (na klice bude kolem 210koní) a krouťák je necelých 200Nm. Je to měřený Gtechem, na stejným místě jako posledně s tím, že byla nastavená i stejná váha, ale v autě sem navíc seděl já, takže naměřený hodnoty mohou být o nějakýho toho koně nižší než v reálu. Až bude čas, tak to nechám někde odbrzdit.
Zkoušeli sme natočit i nějaký video, ale při akceleraci se nedají udržet ruce v klidu, takže na videu nebylo nic vidět. Hned jak to půjde, tak nějak uchytím kameru a něco natočím.
Jen pro představu jak to teď jede. Pro ty co vědí jak akceleruje seriový nonVTEC CRX na 3rychlostní stupeň, tak o něco lepší zátah to má teď na 5
V první řadě bych chtěl poděkovat Montymu za odvedení opravdu výborné práce a za nesmírnou trpělivost při ladění (začínali sme v 9 ráno a končili po půlnoci).
Turbo teď tlačí stabilně od nějakých 4500 až do omezovače 0,65bar. Víc sme tam pustit nemohli kvůli seriovýmu MAPu.
Motor dává přes 180koní na kolech (na klice bude kolem 210koní) a krouťák je necelých 200Nm. Je to měřený Gtechem, na stejným místě jako posledně s tím, že byla nastavená i stejná váha, ale v autě sem navíc seděl já, takže naměřený hodnoty mohou být o nějakýho toho koně nižší než v reálu. Až bude čas, tak to nechám někde odbrzdit.
Zkoušeli sme natočit i nějaký video, ale při akceleraci se nedají udržet ruce v klidu, takže na videu nebylo nic vidět. Hned jak to půjde, tak nějak uchytím kameru a něco natočím.
Jen pro představu jak to teď jede. Pro ty co vědí jak akceleruje seriový nonVTEC CRX na 3rychlostní stupeň, tak o něco lepší zátah to má teď na 5
Pekný výsledok .. ten výfuk bol teda poriadna brzda keď vyšlo o 40 koní viac
Tak veľa bezproblémových kilometrov a čo najmenej policajných hliadok
.. jazdiť s tým pomaly bude asi dosť problém 
Tak veľa bezproblémových kilometrov a čo najmenej policajných hliadok Re: LJay: Honda CRX 2G ED9 Turbo - 180+ WHP
Robo23x: Díky. Jj výfuk a downpipe to špuntovaly úplně nehorázně. Mít MAP s vyšším rozsahem tak se dalo jít s tlakem ještě výš, ale z mýho pohledu to teď není vůbec potřeba a alespoň tam je rezerva do budoucna
Jj jezdit s tím v klidu chce hodně sebe ovládání
Né nadarmo se říká, že boost je návykový 
- Wláďa
- Správce fóra

- Kontaktovat uživatele:
Wou tak to je paráda, to musí ject jak blázen
Jak si spáchal ten koncovej díl vejfuku? To musí asi bejt pěknej kravál co?
crx EE8 Vtec B16A1

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
smazáno
Naposledy upravil(a) LJay dne 01 kvě 2013 21:05, celkem upraveno 1 x.
Krasna prace
a Monty je opravdu ochotny sikula
Uz se tesim az za nim nekdy opet zajedu a snad se dostanu na podobne hodnoty whp jako Ty
. Jen tam proste nebude ten boost...
Jsem opravdu hrdej, ze mohu byt soucasti teto smecky lidi
Uz se tesim az za nim nekdy opet zajedu a snad se dostanu na podobne hodnoty whp jako Ty Jsem opravdu hrdej, ze mohu byt soucasti teto smecky lidi

- Martin666
- CRX Guru

- Kontaktovat uživatele:
J!R! píše:Krasna pracea Monty je opravdu ochotny sikula
Uz se tesim az za nim nekdy opet zajedu a snad se dostanu na podobne hodnoty whp jako Ty
. Jen tam proste nebude ten boost...
Jsem opravdu hrdej, ze mohu byt soucasti teto smecky lidi
Na konec sezóny tam určitě pojedu já
To já jsem taky rád za tuto smečku
Benzín náš každodenní dej nám dnes
Posvět se ostrá vačkovko
přid očekávaný výkon z Tebe
a neuveď nás do zadření
ale zbav nás usazení karbonu
neboť Tvůj je olej, klikovka, ojnice, písty
na Věky věků
Ámen
Posvět se ostrá vačkovko
přid očekávaný výkon z Tebe
a neuveď nás do zadření
ale zbav nás usazení karbonu
neboť Tvůj je olej, klikovka, ojnice, písty
na Věky věků
Ámen
Velká gratulace, krásná práce. Chválím a jen tak dále 
Parada! Uz se moc tesim az tohle kladivo uvidim v realu! 
Odesláno z mého MT11i pomocí Tapatalk 2
Odesláno z mého MT11i pomocí Tapatalk 2
- martas CRX
- CRX velení

- Kontaktovat uživatele:
už se taky moc těším až to uvidím naživo
Honda CRX je láska na celý život !!!
moc pěkný a živý 
Díky, chlapy za pozitivní reakce.
J!R!: přes 200 koní na klice na 1,6 NA bude celkem výzva, tak budu držet palce aby to klaplo.
J!R!: přes 200 koní na klice na 1,6 NA bude celkem výzva, tak budu držet palce aby to klaplo.
Tak pane to je ale opravdu pěkná práce, doufám, že se potkáme na srazu abych ji viděl na živo 
Někdy si musíte vyzkoušet, jak je to s hladinou adrenalinu - jestli vám vůbec ještě funguje... Ayrton Senna da Silva

LJay píše:Díky, chlapy za pozitivní reakce.
Tak jelikoz uz ted mam 160whp, tak si docela verim, jelikoz dam ITR manifold s klapkou, vstriky, vacky ITR a necham Montyho kouzlit
J!R!: 160 koní na kolech je už teď pěkný výsledek. Co tam máš všechno za úpravy?
LJay píše:J!R!: 160 koní na kolech je už teď pěkný výsledek. Co tam máš všechno za úpravy?
Tak mam to merene Gtechem po prstavbe na ob1 prave Montym beztak i na tom stejnym useku, jak jste zkousely vy...podel dalnice smer na Brno.Takze upravy jsou OBD1 a vytvoreni mapy presne pro muj motor, manifold s klapkou B16A2, otevreny filtr, odlehcena remenice, silnejsi prumer kabelu ke svickam.Vim ze to neni zadna zasadni uprava, ale po odladeni Montym to opravdu jelo zcela jinak.On ten motor jel vzdy o neco lip nez jiny B16A1.Zkratka Gtech zmeril co zmeril a predpokladam ze je to whp...