Cukání motoru

Jste v nesnázích, někde je chyba a vy nevíte jak dál? Pište sem...

Moderátor: Minor

Hira
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Cukání motoru

Příspěvekod Hira » 13 úno 2016 17:05

Ahoj, tak se tu po x lety zase objevuju. Cero je ted po 2 letech opet opraveno. Byl tam zadreny motor. Koupil jsem dalsi od PIWELa a dal mu trosku pece u mistra brusice Pavlicka. Mam ted ale problem a o tom bych se chtel bavit.

Uz jsme to resili na FB, ale znovu se to projevuje.
Auto po pridani plynu netahne, cuka a uplne vynechava kdyz je v zatezi. Nejcasteji se to projevuje kdyz mam pul a mene nadrze, ALE dnes jsem natankoval do plna a nemohl jsem ten kopec z benzinky skoro vyjet, to stejny pri najezdu na dalnici. Kdyz pridam jen trochu plynu auto tahne, ale cukave. Jakobych porad jemne pridaval a ubiral plyn. Kdyz slapnu plnej, treba pri najezdu na dalnici, auto se zacne snazit, potom jakoby uplne vypne motor na 1-2 vteriny, zase jede 1 vterinu, potom zase zhasne 1-2 a dokola....
Dalsi veci je to ze pokud mam mene nez pul nadrze, motor ma snahu umrit pri dobrzdovani na krizovatce, uplne padnou otacky a chce zhasnout. Pri delsi levotocive zatacce taky vynecha.

Rozdelovac, kabely, svicky, pal. filtr vymeneny, EACV vycisten, podtlakove hadicky OK.

Tlak paliva jsem nemeril, cerpadlo neskuhra, benzin jinych znacek taky nepomaha.

Takto bych ukoncil svuj roman o problemech. Chci se maximalne vyhnout sundavani nadrze a vytahovani cerpadla, ale asi me to nemine :( jen pripominam, auto stalo pres 2 roky na miste s minimem mnozstvi benzinu v nadrzi.

Co si o tom myslite prosim? Nejvic se tesim na nazor Minora :)

Fegut
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Re: Cukání motoru

Příspěvekod Fegut » 13 úno 2016 19:30

Poklepáním regulátoru tlaku paliva se to nemusí spravit trvale :D, vyměn celou palivovou lištu a do nádrže bych šel až naposled.

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Minor » 13 úno 2016 19:31

Takže po výměně motoru to nějaký čas fungovalo správně?
Máš dobře dotažený kostry po výměně motoru?
Zkoušel jsi jiné hlavní relé?
Ecu nic nevyblikává?
Rozvody jsi kontroloval, jsou správně?
Minor@honda-club.cz, 737574121, ICQ 225505717

Hira
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hira » 13 úno 2016 20:49

ECU nic nerika, lista dobry napad :) je tam puvodni a nikdy s ni problemy nebyly, ale vyzkousim. Rozvody v poradku, vstriky vycisteny v ultrazvuku. Po go jsem jen popojizdel po Brne, potom jsem behem vikendu najel cca 300km (vic nez obvikle) a potom to zacalo. Rele cerpadla jsem pred tema dvema lety prepajel dle navodu tady na klubu. Jake jine hlavni rele myslis? Kostry prekontroluju.

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Minor » 15 úno 2016 09:25

Rozvody v pořádku znamená, že jsi je kontroloval poté, co problémy začaly?
Myslel jsem hlavní relé, čili to, co jsi propájel.

Hira
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hira » 15 úno 2016 10:24

Ted jsem rozvody nekontroloval, ale nastavoval je clovek, kterymu verim (ja ne :D )Ale jistota je jistota a mrknu na ne. Je me vazne divny, ze pri pul plynu to cuka lehce a dalo by se z toho poznat, ze si nejakej ventil/regulator nevi rady s tim kolik ma dat benzinu. Je to takovy pravidelny pridavani a ubirani plynu. Pri plnym plynu jede-chcipne-jede-chcipne. Napada me jeste jestli nejsou zacpany saci svody. Nebo nejaky z podtl. kanalu v nich. Zacina me to trapit :( jine rele nemam k dispozici.

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Minor » 15 úno 2016 10:39

Nejde o instalaci rozvodů, ale o to, že rozvody mohou přeskočit. Takže dokud nepřeskočí, je vše v pořádku. A když přeskočí, je informace o tom, že v pořádku byly, poněkud pasé :)

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 19 úno 2016 08:47

O panovi Pavlíčkovi bych taky už moc nevěřil. Dělal mi hlavu, která se následně měřila pro můj projekt a zjistilo se, že nedrží tlaky a podcházelo to u ventilů. A bohužel nejsem ani první. Je to ale člověk od člověka, někdo má super motor a někdo, jaká já, má neustále smůlu :-D dokonce i při překontrolování řekl, že je vše ok a jiný člověk, co to měřil, tak řekl, že to úplně ok není :-D takže...

Neříkám, že cukání způsobuje hlava :-)
Benzín náš každodenní dej nám dnes
Posvět se ostrá vačkovko
přid očekávaný výkon z Tebe
a neuveď nás do zadření
ale zbav nás usazení karbonu
neboť Tvůj je olej, klikovka, ojnice, písty
na Věky věků
Ámen

Hira
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Re: Cukání motoru VYŘEŠENO

Příspěvekod Hira » 02 bře 2016 18:04

Pořád jsem se tomu vyhýbal, ale bylo to ono. Sítko na pal. čerpadle bylo ucpané. Bylo celé zanešené jakýmsi blatíčkem a dokonce zbořené, takže čerpadlo se muselo hodně snažit aby něco nacuclo. Hadice co jdou z nádrže už měly svoji sezónu taky za sebou. Nádrž vypláchnutá, sítko vyčištěné, hadice nové. Z nádrže vypadl i kousek hadičky nějakýho zas**nýho zlodějíčka, který se mi pokoušel na parkovišti vycucat benzin (delší povídání).

Jen pro zajímavost - když máte ukazatel paliva na spodní čárce, v nádrži je ještě 10l benzinu :)

Takže tak... Děkuji všem za rady a tipy *honda* *drinks*

endrix
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Cukání motoru

Příspěvekod endrix » 17 úno 2018 11:54

tak mě asi čeká to samý. Když mám pod půl nádrže, tak mi to v zatáčce (teď nevím, jestli levý nebo pravý) dělá něco podobnýho. Nádrž jsem dával novou, takže bude asi špatné celé čerpadlo. Taky se mi do toho nechce, ale jinak to nepude :(.

edit: našel jsem toto, nějaká zkušenost? https://www.motointegrator.cz/produkty/ ... -ent100051

Fegut
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Cukání motoru

Příspěvekod Fegut » 17 úno 2018 13:24

Nebo jezdíš moc ostře :), s tímhle jsem naštěstí nikdy problémy neměl, v zatáčkách mě to chcípá až když mám rafičku pod minimem, takže max 8l v nádrži. Je divný, že to dělá jenom na jednej straně, neviděl jsem nikdy jak vypadá sítko u čerpadla, ale možná je bordel jenom z jednej strany.

endrix
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Cukání motoru

Příspěvekod endrix » 30 bře 2018 21:22

Ahoj. Tak sem našel starý čerpadlo, který jsem dostal k autu. Ještě že sem bordelář a nevyhodil sem to :). Síto je opravdu k jedné straně, ale stejně si nemyslim, že by to mělo začít cukat když je tam pulka nadrže. Spíš mi to bude někde přisávat?? Objednal sem novou pumpu Magneti Marelli MAM00070. Akorát u ní síto neni, takže bud zkusim sehnat nebo vyčistím staré.
Přílohy
stažený soubor.jpg

endrix
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Cukání motoru

Příspěvekod endrix » 19 dub 2018 10:52

Ahoj. Dneska ráno jsem vyndal nádrž a čerpadlo. Teď přichází otázka za 4 bludištáky. Jak je to správně? To čerpadlo už bylo na 99% jednou měněný, protože jsem k tomu dostal komplet nefunkční.
Že by to dělal jen ten filtr? Jo a nádrž mám vyměněnou za druhovýrobu. Dle katalog na C4G. Je ale uplně stejná. Čerpadlo se 'zlatym' povrchem sem vyndal. Stříbrné je nové (asi původní vyndané).
A ještě jedna zajímavá věc. Cuká mi to, když zatáčím doprava. Takže benzín se odleje doleva a na levé straně je čerpadlo :) ????

20180419_092925.jpg

Adamek
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Cukání motoru

Příspěvekod Adamek » 19 dub 2018 12:24

Ja jsem s cukáním také bojoval. Vždy do pravotočivé zatáčky. Na okruhu v moste jsem nemohl mít pod půl nádrže. Vyndal jsem čerpadlo a ta sítka byla zanešená takovým filmem. Usoudil jsem, že když se auto nakloní na levou stranu, tak se to přelije a ta sítka je v nádrži položená spíše do pravé strany. Každopádně mi to pomoho. Ted to zlobí na okruhu jen když mám ručičku paliva těsně nad červenou.

endrix
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Cukání motoru

Příspěvekod endrix » 19 dub 2018 14:30

Adamku, nepamatuješ si náhodou jak to sítko vypadalo? Když sem to dal do GOOGLEu tak bych řek, že ta prava varianta (stříbrné čerpadlo), ale radši bych to měl potvrzené, abych to nemusel rozebírat znovu :).

endrix
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Cukání motoru

Příspěvekod endrix » 24 dub 2018 20:27

Problém vyřešen. Sítko nebylo špinavé, ale dal jsem tam to původní + nové čerpadlo a už to nevynechává. Tak. A teď se pustit do toho řízení, ale to je zas jiný téma :)

Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“