Přestavba vozu
Moderátor: Minor
- sajlem
- CRX velení
- Kontaktovat uživatele:
Přestavba vozu
Jak je to s ,,přestavbou vozu" pokud si zažádám. Je nějaká doba za kterou musí být přestavba hotová ?
Když si koupím kastlu s papíry tak jí musím co nejdřív přihlásit z polopřevodu, ale ... přece jen nebudu mít dva roky schovanou kastlu a platit na ní pojistku. Pak se to dělá ?
Poradí někdo ? (snad toto téma tu ještě není)
Když si koupím kastlu s papíry tak jí musím co nejdřív přihlásit z polopřevodu, ale ... přece jen nebudu mít dva roky schovanou kastlu a platit na ní pojistku. Pak se to dělá ?
Poradí někdo ? (snad toto téma tu ještě není)
- Dudla
- CRX velení
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přestavba vozu
Jediný co vím ták že když budes mít přihlášenéaauto a nebudeš na něj platit pojistku ták nebude žádný penále jako dřív pokud nezpusobis nějaký průšvih s autem ale nevím na 100% jestli to ták je... 

Honda CRX ED9... K20 SWAP...
Honda CRX EE8 VTEC B16A1=110KW
Honda CRX EE8 VTEC B16A1=110KW
Koupíš kastli s papíry, dohlásíš a začneš platit ručení. Pak záleží na tobě, co uděláš. Značky můžeš dát do depozitu. Až je budeš chtít vyndat, musí mít auto platnou TK.
A tou přestavbou myslíš přesně co?
A tou přestavbou myslíš přesně co?
Minor@honda-club.cz, 737574121, ICQ 225505717
- James
- CRX Guru
- Kontaktovat uživatele:
No povinný ručení musí být hned, i když s tím autem nejezdíš, nebo alespoň ještě loni to tak bylo. Jinak letos už žádnej polopřevod není, takže při koupi se to auto rovnou přepíše z majitele na majitele (to zavedli kvůli neplacení ekodaní, provozování v polopřevodech s ustřihlejma malejma TP), což je blbý, pokud kupuješ auto z druhý strany ČR a auto už taky myslím ani do depozitu nedáš. Auta, co tam teď jsou, tak musí do půl roku být uvedeno, kde fyzicky jsou, jinak budou vyřazena z registru. Tak nějak to chápu já
- sajlem
- CRX velení
- Kontaktovat uživatele:
James píše:No povinný ručení musí být hned, i když s tím autem nejezdíš, nebo alespoň ještě loni to tak bylo. Jinak letos už žádnej polopřevod není, takže při koupi se to auto rovnou přepíše z majitele na majitele (to zavedli kvůli neplacení ekodaní, provozování v polopřevodech s ustřihlejma malejma TP), což je blbý, pokud kupuješ auto z druhý strany ČR a auto už taky myslím ani do depozitu nedáš. Auta, co tam teď jsou, tak musí do půl roku být uvedeno, kde fyzicky jsou, jinak budou vyřazena z registru. Tak nějak to chápu já
Tak nějak to chápu, i já ,... a jak to udělat abych ho mohl mít schované dva roky a nemusel na něj nic platit ?
Pro minora, přestavbou myslím zaměnit karoserii vozu, kterou bych si koupil a v průbehu pár let na ní pracoval a nikam s ní nejezdil atd ,..
tak v tom případě, pokud by se přepisovala na tvé stávající, již na tebe psané papíry, tak si zažádáš jen o přestavbu a oni zruší papíry té nově dovezené karoserie, ty budeš mít jen svůj původní tp, např: v depozitu
Nejepší bude se zeptat na DI. U těch zmetků nikdy nevíš, co kdy a kde platí.
Kdysi jsem přestavbu dělal.
Auto musí mít platnou TK, s novým autem se dopravíš na TK, tam ti zjistí neodpovídající VIN a vystaví ti TK na měsíc. Mezitím s tímhle protokolem zažádáš o přestavbu, musel jsem doložit německý TP, přestože se karoserie považuje za díl. Je tam nějaký poplatek. S vydaným povolením na speciální TK, kde je ti vyražen nový VIN, poté opět na TK, kde ti schválí technickou na další dva roky.
Kdysi jsem přestavbu dělal.
Auto musí mít platnou TK, s novým autem se dopravíš na TK, tam ti zjistí neodpovídající VIN a vystaví ti TK na měsíc. Mezitím s tímhle protokolem zažádáš o přestavbu, musel jsem doložit německý TP, přestože se karoserie považuje za díl. Je tam nějaký poplatek. S vydaným povolením na speciální TK, kde je ti vyražen nový VIN, poté opět na TK, kde ti schválí technickou na další dva roky.
Minor@honda-club.cz, 737574121, ICQ 225505717
- James
- CRX Guru
- Kontaktovat uživatele:
Nebo pokud si chceš koupit kastlu s papírama - jak píšeš, tak si všecko z auta přehaž na novou kastlu (pokud k ní patří i stejnej motor a nech si to na papírech, který k tomu patřej. A kastlu s papírama, který máš, tak dej na ekolikvidačku, ale zase budeš muset platit za chybějící věci - motor, dveře, nápravy atd.,. Jinak tudle jsem četl článek, že auta, která jsou už třeba 30 let v depozitu někde ve stodole a čekají na renovaci, tak prostě po polovině roku, pokud se značky nevytahnou z depozitu, tak budou jako neexistující. Toho zas může využít někdo, kdo dal něco bouranýho nebo polovrak do depozitu, tak si může nechat propadnout papíry a pak si to rozprodat na díly bez ekolikvidačky
Spíš bude škoda těch stodolovejch aut, který už pak na papíry nikdo nepostaví, akorát na veteránský. Jinak to povinný ručení prostě musíš platit furt, i když s tím nejezdíš. Loni jsem si to zjišťoval. Pak z nepojištěnýho auta mohou být vysoký flastry

já když dělal přestavbu, tak jsem byl v kontaktu s ajsikem. došel jsem si na DI s mojim tp a s tp druhé kastle, tam jsem sepsal žádost o přestavbu, vystavili mi papír na stk, kam jsem přijel s již už novou kastlí, tam mi vyrazili VIN, poté znovu na úřad, tam zrušili papíry karoserie a do mého tp zapsali obnavu VIN náhradní technologii, tudíš jsem měl karosu na mém tp a staré tp té karoserie bylo zrušeno, ikdyž ho mám stále doma
až po té jsem mohl dělat technickou, když byly papíry v pořádku, do té doby mi ji nechtěli udělat, tak jsem lítal po městě bez stk
O poviném nic neřikali, ale z povinosti ho musí mít každé provozované vozidlo, ikdyž je v depozitu.

pojistku si mít nemusel, když si měl spz v depozitu, právě proto si lidi na zimu dávali depozit a přišel si na pojištovnu a zrušil pojistku. Bez depo, zrušení auta nebo bez prodeje vůbec nelze zrušit pov ručení. Jestli je to ted jinak nevím.
- Ajsik
- Žáček
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem několikrát auto přes zimu v depozitu. Kdysi mi pojištovna (ČSOB) pojistky nerušila, jen přerušila a na jaře se pokračovalo dál. Jiná pojišťovna (Kooperativa) mi vždy pojistku zrušila a na jaře nová smlouva. Teď mám u Wüstenrot a tam jde pojistka zrušit kdykoli.
------
Při výměně kastle je další výhoda, že vlastně "legálně" můžeš mít více aut na jeden TP a dokonce jet pokaždý s jiným i na STK.
Stačí pokud souhlasí typ motoru a barva(ta se dá případně za 50,- změnit) a na všechny auta mít vyražený stejný VIN. V TP nikde není uvedeno z jakého původního VIN se kastle použila.
------
--->>> Při výměně kastle chce DI potvrzení o shodě od HONDA ČR, která ho vydá za 3000,- <<< ---
------
Při výměně kastle je další výhoda, že vlastně "legálně" můžeš mít více aut na jeden TP a dokonce jet pokaždý s jiným i na STK.

------
--->>> Při výměně kastle chce DI potvrzení o shodě od HONDA ČR, která ho vydá za 3000,- <<< ---
_________BŮH STVOŘIL ZEMI ...... HONDA STVOŘILA CRX_________
- skritek
- CRXař
- Kontaktovat uživatele:
DEPOZIT EXISTUJE A BUDE EXISTOVAT. Kup auto dej ho do depozitu a každých max 12 mesicu dojdi na urad rekni ze mas vozidlo ve stodole, prodlouzi ti depozit a mas zase na rok pokoj. V pulce roku zrusi POUZE auta ktrera nebudou dohlasena (budou stále v poloprevodu) a u aut která jsou v depozitu dele nez 18 mesicu musí majitel dojit nahlásit kde vozidla jsou a nebo je zrusi k 31,12,2015. vozidla která nejsou v depozitu dele nez 18 mesicu musí tez dojit majitel nahlásit kde auta jsou pokud tak neucini hrozi jim pokuta 50 000 kc. Stejna pokuta ti bude hrozit když das ted auto do depozitu a po roce nedojdes depozit prodlouzit
Tel 777 27 35 35
Vy můžete jezdit rychle, Já mužu jezdit všude
a uz i rychle
Vy můžete jezdit rychle, Já mužu jezdit všude
a uz i rychle

- sajlem
- CRX velení
- Kontaktovat uživatele:
James píše:Nebo pokud si chceš koupit kastlu s papírama - jak píšeš, tak si všecko z auta přehaž na novou kastlu (pokud k ní patří i stejnej motor a nech si to na papírech, který k tomu patřej. A kastlu s papírama, který máš, tak dej na ekolikvidačku, ale zase budeš muset platit za chybějící věci - motor, dveře, nápravy atd.,. Jinak tudle jsem četl článek, že auta, která jsou už třeba 30 let v depozitu někde ve stodole a čekají na renovaci, tak prostě po polovině roku, pokud se značky nevytahnou z depozitu, tak budou jako neexistující. Toho zas může využít někdo, kdo dal něco bouranýho nebo polovrak do depozitu, tak si může nechat propadnout papíry a pak si to rozprodat na díly bez ekolikvidačkySpíš bude škoda těch stodolovejch aut, který už pak na papíry nikdo nepostaví, akorát na veteránský. Jinak to povinný ručení prostě musíš platit furt, i když s tím nejezdíš. Loni jsem si to zjišťoval. Pak z nepojištěnýho auta mohou být vysoký flastry
ale tak sakra, ... já to budu mít jako težítko dva roky někde odstavené a budu platit ručení jo ? ....

- sajlem
- CRX velení
- Kontaktovat uživatele:
skritek píše:DEPOZIT EXISTUJE A BUDE EXISTOVAT. Kup auto dej ho do depozitu a každých max 12 mesicu dojdi na urad rekni ze mas vozidlo ve stodole, prodlouzi ti depozit a mas zase na rok pokoj. V pulce roku zrusi POUZE auta ktrera nebudou dohlasena (budou stále v poloprevodu) a u aut která jsou v depozitu dele nez 18 mesicu musí majitel dojit nahlásit kde vozidla jsou a nebo je zrusi k 31,12,2015. vozidla která nejsou v depozitu dele nez 18 mesicu musí tez dojit majitel nahlásit kde auta jsou pokud tak neucini hrozi jim pokuta 50 000 kc. Stejna pokuta ti bude hrozit když das ted auto do depozitu a po roce nedojdes depozit prodlouzit
Super díky to jsem potřeboval vědět, takže do depozitu, a každý rok dojít a úřad a zaplatit za prodloužení chápu. děkuji .
- James
- CRX Guru
- Kontaktovat uživatele:
Tady to mají hezky popsaný. S tím depozitem jsem se seknul, takže se omlouvám
Já tenkrát blbě pochopil to jejich slovíčkaření.
http://www.auto.cz/od-1-ledna-2015-jiz-nikdy-nepujde-odlozena-auta-prihlasit-83994

http://www.auto.cz/od-1-ledna-2015-jiz-nikdy-nepujde-odlozena-auta-prihlasit-83994
- sajlem
- CRX velení
- Kontaktovat uživatele:
James píše:Tady to mají hezky popsaný. S tím depozitem jsem se seknul, takže se omlouvámJá tenkrát blbě pochopil to jejich slovíčkaření.
V pohodě, omluva není třeba, jsem rád za každý názor.
Já jsem teď taky byl na DI a auto co bylo v depozitu dočasně odhlásil... jen jsem v žádosti uvedl že z důvodu renovace a zatím tam může být na neomezenou dobu, takže žádná pojistka ani nic, dokud ho znovu nebu chtít přihlásit a to budu potřebovat technickou a povinné ručení.
Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“