ED9 !Vojta! - CRX 2G

Ukažte ostatním své CRX!

Moderátor: Minor

!Vojta!
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

ED9 !Vojta! - CRX 2G

Příspěvekod !Vojta! » 09 čer 2014 14:02

Tak Vás tedy konečně všechny zdravím,
dlouho jsem váhal, jestli vůbec založím thread pro moje céro. Nebudu Vám lhát, ale auto jsem původně kupoval jen na "doježdění" do konce STK s tím, že budu dělat jen nejnutnější opravy. Bohužel pro mojí peněženku si mě ta malá mrcha rychle získala a tak z ní zkusím udělat zase hezký auto. *crx*

Jak to všechno začalo:
Po roce s Fábií rodičů jsem začal přemýšlet o koupi vlastního vozu. V hledáčku jsem měl všechny staré poctivé auta, jako je Peugeot 205 gti, Suzuki Swift Gti, Saxo VTS a tak dále. V mém kruhu zájmu se ale objevily i Hondy. Ze začátku jsem se nemohl nabažit Civica 4g. Postupem času jsem začal přícházet na chuť i CRXu. Začal jsem tedy minimálně 3x denně(někdy i vícekrát :D) projíždět bazoš a další servery. Jak už tomu tak bývá, když chcete něco pořádného koupit, zrovna není nic skladem :D . Po skoro půl roce hledání jsem se vzdal myšlenky koupit pěkné auto a vydal jsem se cestou nízké ceny. Bál jsem se koupit vyvařené Céro za 50 tisíc, protože může být za dva měsíce zase zrezlé. Nakonec jsem koupil první, na kterém jsem se byl podívat. Původní majitel se zdál vcelku seriózní. Zdání ale někdy klame a prodávající by byl schopný zapřít i vlastní matku,která stála vedle něj :D

Auto:
Tahle chudinka už toho hodně zažila. Nálepky z různých tuning srazů a sprint akcí mluví za vše. Jinak její stav je odpovídající ceně kolem 20 tisíc. Zvenku je to vcelku tragédie :twisted: , jediný díl karoserie není zdravý. zadní lemy už jsou dávno za zenitem, bohužel i podlaha v kufru začíná chytat podezřelou barvu. Interiér na tom není taky nejlépe. Zadní plasty jsou ko. Plato jakbysmet. Motor žere olej. Jsou slyšet synchrony. Zadní brzdy jsou zarezlý. Gumy jsou 10 let starý. Zadní díl výfuku je vysypanej. No prostě klasický auto z českého inzerátu :D Na autě by měl být sprotovní podvozek s 60 mm snížením, ale kdo ví :D

Plány - nutné
Prvně chci udělat nejnutnější opravy, aby bylo auto vůbec schopné spolehlivě jezdit. Vypíšu si sem jednotlivé položky. Budu se snažit psát všechno poctivě, hlavně ceny a proinvestované peníze.
Evidenčka........400 kč
Přepis............800 kč
Pojištění..........2500 kč :oops:
Lékarnička.......132 kč
černé spreje......453+106+192 kč
olej na dolití.......100 kč
Autobaterie
Pneumatiky
al.kola.....O.Z 1000kč
Motorový a převodový olej - do převodovky jsem chtěl dát MTF nebo tedy stačí 10W40?
Chladící kapalina
Brzdy
svíčky
palivový filtr
kabinový filtr
vzduchový filtr......solved
Vyřešit zatékání do auta
koberečky(hliník)...............100 kč

Úpravy
Vyměnit volant za origo...v budoucnu nějaký semiš...solved..........400 kč
Origo zadní světla
Vyházet zadní plasty.....................vykucháno...dorěšit estetiku
Vzpěry
Prostě bych z toho auta chtěl udělat něco ve stylu Kanjo. Takovýho killera na okresky :D Priorita je co nejnižší váha a funkční jednoduché věci. Tak uvidíme jak to dopadne.

Další důvod pro založení vlákna je možnost zakoupení dílu od členů klubu, vypíši tedy věci, které scháním.
Díly
Kapota
Levý a pravý blatník
Šíbr
Blok motoru D16A8 - klidně poškozený, se štítkem
Oranžové blinkry
Oranžové pozičky
Plastové krytky(obdelníky) do palubovky
Volant...solved
Koberečky...solved
pás řidiče
Komplet zadní světla poface
Zadní díl výfuku - origo nebo nějakou rozumnou náhradu
tapec řidiče
originání znak volantu
zámek dveří u řidiče - je to k neuvěření, ale někomu se tak líbila, že ji chtěl zadarmo :D
a mnoho dalšího...

Tak to je zatím ode mě vše. Nenapsal jsem úplně všechno, ale snad to na začátek stačí. Nechci vás uspat :lol: Jinak děkuji těm, kteří se dostali až sem a snad to všichni přežili ve zdraví. :D Jako odměnu posílám pár fotek. (PS: Foceno mobilem a z dálky)
1.jpg
Po koupi

IMAG1335.jpg

IMAG1337.jpg

IMAG1338.jpg

IMAG1339.jpg

IMAG1345.jpg
Malý volant už nikdy :D

IMAG1348.jpg
Já tak rád vrtám vrtám :D vol.1

IMAG1350.jpg
vol. 2
Naposledy upravil(a) !Vojta! dne 10 čer 2014 23:12, celkem upraveno 7 x.
"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere". (Anthony Colin Bruce Chapman)

!Vojta!
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Re: !Vojta! - CRX G

Příspěvekod !Vojta! » 09 čer 2014 14:12

Další fotky, které se mi do prvního příspěvku nevešly.
IMAG1354.jpg

IMAG1376.jpg
už bez nálepek od předchozího majitele

IMAG1378.jpg

IMAG1426.jpg

IMAG1428.jpg

IMAG1431.jpg

imag2000.jpg
Jedna umělecká :)
"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere". (Anthony Colin Bruce Chapman)

Jimmy_CRX
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Re: !Vojta! - CRX 2G

Příspěvekod Jimmy_CRX » 09 čer 2014 15:05

VItaj clovece a drzim palce s autom ;) pekne pokukovacky si mal a peugeot 205 GTi som mal predtym dobre auto ale honda je honda 8-) *jizda* a pozeram, ze dalsi nadsenec Kanjo! tak parada *fin* takych moc nieje :twisted: planujes dorazit na zraz? 20.6 - 22.6 autokemp Sec viewtopic.php?f=7&t=2910 *drinks*

!Vojta!
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod !Vojta! » 09 čer 2014 17:07

Díky ;) Na sraz nevím, jestli dorazím. Když jo, tak jedině v sobotu na jeden den. Na druhou stranu bych to mohl spojit se sehnáním nějakých dílu, jestli tam teda někdo něco doveze *help* :D

Jimmy_CRX
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jimmy_CRX » 09 čer 2014 18:02

!Vojta! píše:Díky ;) Na sraz nevím, jestli dorazím. Když jo, tak jedině v sobotu na jeden den. Na druhou stranu bych to mohl spojit se sehnáním nějakých dílu, jestli tam teda někdo něco doveze *help* :D

na tom linku co som ti poslal sa to uz zacalo riesit, tak tam napis co potrebujes a uvidis ;)

!Vojta!
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod !Vojta! » 09 čer 2014 18:23

Ok, zkusil jsem to. ;)

Zbynekcrx
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zbynekcrx » 09 čer 2014 19:42

Ha, koukám další céro na Pelhřimovsku? jestli vidím dobře, do 3 týdnů tu přibude ještě ta moje! *dance* dost na to, že tu jezdí 2x VTEC , v takový prdeli :lol:

!Vojta!
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod !Vojta! » 09 čer 2014 20:37

Vidíš dobře :D Částkovice :D Jinak já jsem tady zatim žádné Céro nepotkal :?

Zbynekcrx
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zbynekcrx » 09 čer 2014 20:43

No , ukáže se tu občas Cockse bejvalka ;) no a pak ještě 1x černej V-TEC .. tak měsíc a půl zpátky kupovanej nevím od koho .. :D a mě se staví u montyho v meziříčí moje *dance* a nejhezčí pohled je na minorovu cérku víkend co víkend :D

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Minor » 09 čer 2014 20:46

No, taky bych se už na ni někdy rád díval, víkend co víkend :)
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287

Zbynekcrx
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zbynekcrx » 09 čer 2014 20:53

pracuje se na tom, kompresor už vrčí :) jen asi ještě nedoladěná jednotka je, podle toho co říkal monty .. :lol:

// ale slyšel jsem že už tam odpočívá docela dlouho, ne?

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Minor » 09 čer 2014 20:55

Sám jsem na to zvědav. Loni - před repasí kompresoru - to nebylo nic moc :(
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287

Zbynekcrx
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zbynekcrx » 09 čer 2014 20:59

podle mýho co říkal monty by to teď mělo tlačit nějak víc, či co ...právě pracoval na tý skříni toho kompresoru min. víkend něco na tom brousil a ladil a už je to teda i na autě, vypadá to dá se říct luxusně ;) teda aspoň na mí poměry .. už to i startuje ...ale jak není doladěná jednotka tak to chcípne při nějakejch otáčkách

!Vojta!
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod !Vojta! » 10 čer 2014 23:06

Tak jsem se dneska dostal k autu. Baterka už je po smrti, takže mě dneska čekalo první tlačení auta na pracovní plac :D . Jinak jsem dneska zašil řidičovu sedačku. Zalepil spolujezdcovu na zadní straně. Vyměnil jsem volant za originál. Předchozí volant měl průměr 32 cm, originál má 37 cm a je to sakra znát. Jinak neustále sháním znak volantu. Ještě jsem vyndal zadní interiér a pochytal jsem elektriku zdrhovačkama. Zítra mě čeká pořádná očista vnitřku. Jinak jeden zadní lem je podepřený montážní pěnou :D A nainstaloval jsem "nové koberečky" CENA 100 KČ.
PŘED.jpg
Před

po.jpg
Po

kOBERCE.jpg
Vcelku se mi to líbí.

KOBERCE 2.jpg

VOLANT UPRAVENY.jpg
Nejspíš ho prodám, máte někdo zájem? Průměr 32 cm

ZNAK.jpg
Provizorní znak :D berte s rezervou :D

ZADEK.jpg
Vykuchanej zadek

PĚNA.jpg
Výplň
Naposledy upravil(a) !Vojta! dne 29 čer 2014 23:47, celkem upraveno 1 x.

!Vojta!
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod !Vojta! » 10 čer 2014 23:14

Ještě jsem strhnul nálepku ze zadního skla. Dále mě také čeká strhnout průhledné folie zadních oken...jsou na nich všude bubliny, ale trochu se toho bojím, že mi na skle zůstane všude lepidlo. Taky jsem dneska objednal nové gumy, autobaterii a oleje.

!Vojta!
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod !Vojta! » 29 čer 2014 23:39

Tak po zhlédnutí některých leštěnek na srazu jsem váhal, jestli má vůbec cenu sem přispívat, když budu dělat v podstatě jen údržbu auta. Nakonec jsem se kvůli evidování jednotlivých finančních obnosů rozhodl pokračovat.

Minulý týden jsem vyměnil komplet oleje, do motoru jsme dal Q8 Formula 10w50 a do převodovky zatím motorák 10w40. U převodovky jsem se zasekl u povolování vypouštěcího šroubu. Vnitřní čtyřhran velikosti 10 mm se mi nepodařilo sehnat ani ve čtyřech různých obchodech, tak mi nezbylo nic jiného než si "přípravek" vybrousit z 14 mm hranolu. Vše se povedlo a olej v převodovce jsem vyměnil.

Zkontroloval jsem vzduchový filtr, který je zánovní. Dále jsem vyndal svíčky - směs není optimální a budu se na to muset zaměřit.

Na inzerát jsem zakoupil kola O.Z. Váhal jsem mezi 13, 14 a 15 palcovými koly. Zvolil jsem zlatou střední cestu a koupil čtrnáctky. Na nová kola to chtělo nové gumy. Po dlouhém hledání jsem zkusil jít do pneumatik, které nejsou moc časté a většina lidí se jich bojí kvůli původu z Jižní Afriky. Jsou to pneu Regal Racer. Komplet jedno kolo O.Z s pneu Regal Racer 185/60 r14 váží 14,7 kg(pro porovnání - plecháč s pneu Barum Bravius cca. 2 mm vzorku - 14 kg). Až budou finance koupím nějaká lehčí kola *fin* Také jsem zakoupil středící kroužky.

Dále jsem vyměnil baterii. Nalakoval její držák plus trochu improvizace u jejího uchycení....viz. foto(ten plusový pól baterie je v dostatečné vzdálenosti od držáku - fotka zkresluje).

Vyčistil jsem komplet brzdy. V nejbližší době musím vyměnit brzdovku a zrepasovat třmeny.

Jinak na autě jsou tlumiče Billstein a pružiny Riegger. Zatím se neúspěšně snažím zjistit o kolik je auto snížené.

Také jsem vybrousil rez na podlaze v zadní části. Holý plech jsem ošetřil odrezovačem a následně natřel základovkou a vrchní černou barvou.

A poslední věc. Koupil jsem "nový" čtyřbodový pás Schroth s navijákem. Teď si trochu lámu hlavu s jeho instalací - použití původních montážních otvorů pro zadní pásy není ideální.

S autem teď více jezdím. Bohužel mi začala špatně startovat za tepla...Stean mi na Tuning srazu v Hradci poradil, že by to mohl být jen studený spoj, tak se na to kouknu a uvidíme. Jinak má auto za sebou i vcelku drsnou (ná Céro rozhodně) a dlouhou offroad vložku. Trochu to odnesl lip a lak na přední nápravě, ale všechno jsme vyjeli :twisted: .

Suma sumárum :(všechny ceny i s dopravou)
olej Q8 10W50 4l a Total 10W40 2l + ol.filtr...............................1059 kč + 175 kč
kola O.Z.......................................................................1 000 kč
pneu Regal Racer 4ks.........................................................3 852 kč
vyvážení kol....................................................................585 kč
středící kroužky................................................................340 kč
baterie Varta 12V 45AH.......................................................1 398 kč
základovka + vrchní barva......................................................337 kč
pás Schroth......................................................................1 000 kč

IMAG1471.jpg

IMAG1474.jpg

IMAG1491.jpg

IMAG1498.jpg

IMAG1509.jpg

IMAG1515.jpg
První nálepka
Přílohy
IMAG1510.jpg

Fegut
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fegut » 30 čer 2014 00:40

škoda že jsem přijel dýl když si nebyl u auta, relátko mám náhradní u sebe v autě, mohlo se to zkusit, jinak já ho nedávno taky rozdělával a dole to bylo orezlý, po očištění už to startovalo v pohodě, ale pro jistotu jsem ho stejně vyměnil. Jinak ty svíčky, u auta nevím ale středy máš čistý a takhle černý okraje u motorky mě dělal špatnej předstih, tady u céra ti neřeknu, ale určitě zkoukni rozvody, možná časem nechat udělat vůle ventilů a zkouknout i ten rozdělovač. Já mám svíčky milionkrát horší, ale hlavně protože mě to žere olej. Na ten šroub u převodovky pasuje gola je to asi 3/4 standartní velikosti.

!Vojta!
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod !Vojta! » 30 čer 2014 01:12

Jo, tak na to relátko zítra kouknu. Jinak můj motor žere taky olej, čekal jsem, že budou svíčky zaolejované, ale není to tak zlé. Spíš se zaměřím na tu chudou směs na čtvrtém válci. No já právě taky počítal, že šroub převodovky povolím golou (dočetl jsem se to tady v návodu), ale bohužel mi tam žádná nepasovala.

!Vojta!
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod !Vojta! » 30 čer 2014 21:35

Tak jsem se dnes kouknul na to relátko. Jeden kontakt byl prasklý, ale pro jistotu jsem raději přepájel všechny. Po krátké projížďce a asi deseti startech s teplým motorem se zdá vše v pořádku.

Dneska jsem poprvé zajel s autem na váhu, výsledek je 900 kilo - měřeno v kovošrotu(měří na desítky). V nádrži byla zhruba čtvrtka.

V noci vydatně pršelo a v kufru je zase voda....Bohužel to zvedlo novou barvu takže mě čeká repete. Zaměřil jsem se tedy na zadní světla, vyčistil jsme dosedací plochy. Zjistil jsem, že auto bylo bourané na zadní pravou stranu a pod zadním světlem je přibližně tří centimetrová díra. Zatím jsem díru provizorně vyplnil silikonem kvůli vodě. Také jsem zasilikonoval díry po držáku zadní lavice. Musím sehnat nějakého klempíře, který mi to zavaří.
IMAG1531.jpg

IMAG1536.jpg

!Vojta!
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod !Vojta! » 02 črc 2014 22:44

Včera jsem zkoušel v autě sportovní pásy. Bohužel je nelze nainstalovat do původních otvorů pro zadní pásy. S navijákem to nelze vůbec, a když je nainstaluji napevno tak nesplňují předepsané úhly od FIA. Vyřeším to buď harness barem nebo budu dělat jiné díry. Fotky jsou jen pro ukázku, na oko.
IMAG1548.jpg

IMAG1550.jpg

Zpět na „Vaše CRX / Your CRX“