ED9 SWAP Martin666's CRX (prodáno)

Ukažte ostatním své CRX!

Moderátor: Minor

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Loiza666's CRX

Příspěvekod Martin666 » 13 bře 2014 09:40

tak páááánové... asi se vyřešila otázka ohledně kouření, bohaté směsi, divného zvuku VTECu, možná i vibrací... Rozvody jsou na klice ok, na sání ok, ale na výfuku jsou o zub posunuté po směru hodinových ručiček. Když jsem si to dal podle , jak to má být, jeden ukazatel UP na 12 hodinách a druhá ryska na třech hodinách (rozvodové kolo sání) a druhé kolo má být vlastně na 12 hodinách UP a 9 hodinách ryska... tak si představte, že ta ryska je tak... za 10 minut celá. A můžete hádat, kdo dělal rozvody... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

JInak... napínací kladka je dotažená tak na prase, že nemůže ani fungovat napínání rozvoďáku, navíííííc, je na volno, kdybych chtěl, sundám ho rukou zatáhnutím k sobě. Takže doufám, že se nestrhne šroub od kladky.... to fakt doufám.

Takže pi..viny a v podstatě základní věci jedna nejmenovaná osoba Dimitar neumí prostě udělat a nastavit. Fakt kokos............................................................ :cry: *box*
Benzín náš každodenní dej nám dnes
Posvět se ostrá vačkovko
přid očekávaný výkon z Tebe
a neuveď nás do zadření
ale zbav nás usazení karbonu
neboť Tvůj je olej, klikovka, ojnice, písty
na Věky věků
Ámen

murtin
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod murtin » 13 bře 2014 10:59

výfuk tedy otvíral později?vzhledem k tomu všemu buď rád,že se to nepotkalo..

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 13 bře 2014 11:19

murtin píše:výfuk tedy otvíral později?vzhledem k tomu všemu buď rád,že se to nepotkalo..

Nejhorší je to, že tam jeden kovový zvuk byl a teď začínám věřit, že to nebyla jen náhoda a že jsem ztratil výkon a ne, že jsem dal nohu z plynu. Začínám tomu fakt věřit... ale kdyby se to potkalo, tak... to by bylo za prvé na odpis a za druhé by tlaky byli v háji... ale jsou naprosto ok. Spíš to stále přisuzuju té matce ve vaně. Ale i tak mám asi štěstí, že se teda nepotkali... i když... kdo ví, jak vypadají ventili... :-( sakra... to je fakt smůla :-( fakt se modlím, aby byli opravdu všechno ok
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen

LJay
MacGyver
MacGyver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod LJay » 14 bře 2014 00:31

Kdyby se ti někde podařilo půjčit servisní endoskop, tak by si se pro klid duše mohl podívat skrz otvory po svíčkách do spalovacích prostorů, jestli tam nejsou úlomky, nebo něco podobnýho.

Blackburn
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Blackburn » 14 bře 2014 02:19

Takže né Bulhar ale Maďar......poslední dobou se jeho renomé kazí.
Jestli víš jak jsme stáli v Třebíčí na SVA, tak jsem ti řikal, že ten motor má takový divný tvrdý zvuk. Protože ITR když je nastartované, ohřáté, tak není vůbec slyšet, respektive žádná seriová honda není výrazně hlučná na volnoběh (at už má svody nebo nějaký catback) Šponovací kladka musí být na pevno, ta nedotahuje řemen za provozu.

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 14 bře 2014 02:23

Blackburn píše:Takže né Bulhar ale Maďar......poslední dobou se jeho renomé kazí.
Jestli víš jak jsme stáli v Třebíčí na SVA, tak jsem ti řikal, že ten motor má takový divný tvrdý zvuk. Protože ITR když je nastartované, ohřáté, tak není vůbec slyšet, respektive žádná seriová honda není výrazně hlučná na volnoběh (at už má svody nebo nějaký catback) Šponovací kladka musí být na pevno, ta nedotahuje řemen za provozu.

Já si myslím, že tady už nemá co kazit, bavil jsem se s Motem s Nebovid a opravoval další prasárny po Dimitarovi...

Ale určitě nesmí být dotažená tak, že nejde povolit šroub a navíc rozvoďák je přitom volný??? :-)
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen

Blackburn
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Blackburn » 14 bře 2014 02:24

murtin píše:výfuk tedy otvíral později?vzhledem k tomu všemu buď rád,že se to nepotkalo..

Ne, výfuk otevíral právě dříve. Honda má obrácenou koncepci, když se díváš na rozvody tak se točí protisměru hodinových ručiček. Pokud Lojza říká za 10minut dvanáct, tak u hondy je to už pootevřené.

Blackburn
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Blackburn » 14 bře 2014 02:29

Loiza666 píše:
Blackburn píše:Takže né Bulhar ale Maďar......poslední dobou se jeho renomé kazí.

Já si myslím, že tady už nemá co kazit, bavil jsem se s Motem s Nebovid a opravoval další prasárny po Dimitarovi...

Ale určitě nesmí být dotažená tak, že nejde povolit šroub a navíc rozvoďák je přitom volný??? :-)

To vypadá že je šroub od kladky na lepidle. Rozvody asi nastavil blbě a ještě nenašponoval kladku. Výfukové kolo by nemělo přeskočit, řemen je na této straně našponovaný od kliky. Spíš když je volný tak skočí sací.
Zkus pořádně zabrat, šroub by to měl vydržet pokud je nový a ten co tam patří.
Pokud rupne šroub, nebo strhneš závit, tak ti nechám vyrobit futro.

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 14 bře 2014 02:37

Blackburn píše:
Loiza666 píše:

To vypadá že je šroub od kladky na lepidle. Rozvody asi nastavil blbě a ještě nenašponoval kladku. Výfukové kolo by nemělo přeskočit, řemen je na této straně našponovaný od kliky. Spíš když je volný tak skočí sací.
Zkus pořádně zabrat, šroub by to měl vydržet pokud je nový a ten co tam patří.
Pokud rupne šroub, nebo strhneš závit, tak ti nechám vyrobit futro.

Nejspíš je na lepidle no... zkoušelo se to sikama, nahřívat, dokonce i kladívkem a majzlíkem na hranu, jestli to nepovolí... a stále nic.

Tím si prááávě nejsem jistý, jestli to měnil... práce od něj už si nejsem zrovna jistý, co je a co není a co je oprcaný a co ne... asi rozumíš :-)
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 14 bře 2014 03:07

A hlavně doufám, že je hnuté jen rozvodové kolo... Že doufám, až se dá výfukové kolo na místečko, tak aby byla vačka vuči rozvodovému kolu správně a prostě všechno chodilo... třeba je posunutý rozvodový kolo vůči vačcce a to pak bude asi sranda :-D :-(
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen

Blackburn
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Blackburn » 14 bře 2014 05:58

Nechci kecat, ale vačka a kolo jsou vůči sobě polohované, proto by nemělo dojít k posunu o kterém mluvíš.

Blackburn
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Blackburn » 14 bře 2014 06:00

D16... motory špatně nastavenou výfukovou vačku poznají. Hází to chybu na ECU. Vtec má snímač otáček v rozdělovači, tak pozná prd.
Tak snad to bude dobré, každopádně motor v 9000rpm. Uvnitř je pořádný šrumec, to si málokdo umí představit.

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 14 bře 2014 08:28

Blackburn píše:Nechci kecat, ale vačka a kolo jsou vůči sobě polohované, proto by nemělo dojít k posunu o kterém mluvíš.

No, snad jo... na audině jsem to měl taky... sice teda jen o půl zubu... tak se to muselo komplet štelovat. Zjistit se horní uvrať a podle toho nastavit vačku... :-D

Blackburn píše:D16... motory špatně nastavenou výfukovou vačku poznají. Hází to chybu na ECU. Vtec má snímač otáček v rozdělovači, tak pozná prd.
Tak snad to bude dobré, každopádně motor v 9000rpm. Uvnitř je pořádný šrumec, to si málokdo umí představit.

To teda je a já si myslím, že takhle s ním jezdím už.... slušných 2400km. Že jo, zajíždění a pak do výkonu. A přesto mám výkon 136kW :-) jsem zvědav, jaký bude po nastavení rozvodů :-)
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen

skritek
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skritek » 14 bře 2014 17:56

Blackburn píše:

Ne, výfuk otevíral právě dříve. Honda má obrácenou koncepci, když se díváš na rozvody tak se točí protisměru hodinových ručiček. Pokud Lojza říká za 10minut dvanáct, tak u hondy je to už pootevřené.

kecas prave ze později protože 50minut je drive nez 45 když jdou vacky protismeru :D :D :D

co se tyce jednoho zubu tak se motor nepotka pouze nejede jak ma

A D16A 8.9.Z5 pozna jakokoli vacku spatne nastavenou protože hlida polohu vacek mezi sebou nikoli vacku vuci klice

vacka kolo jsou vuci sobe na klinku nelze je vuci sobe pootocit
Tel 777 27 35 35

Vy můžete jezdit rychle, Já mužu jezdit všude

a uz i rychle :-)

skritek
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skritek » 14 bře 2014 18:03

Loiza666 píše:Nejspíš je na lepidle no... zkoušelo se to sikama, nahřívat, dokonce i kladívkem a majzlíkem na hranu, jestli to nepovolí... a stále nic.

proboha na co beres sikovky ? co jsi nahrival? pokud něco na rozvodech pak kladku okamzite vymen sroub je na 14 klic takze dat golu a zabrat sroub 100pro nepovoli max sebou vezmes zavit z bloku a to je pak udelat vlozku .
Tel 777 27 35 35

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 14 bře 2014 18:07

skritek píše: co se tyce jednoho zubu tak se motor nepotka pouze nejede jak ma

Tak aspoň, že tak... podle všeho by se měli ztratit i vibrace na motoru, které nejsou... kdoví jaké, ale byli podstatně horší

skritek píše: vacka kolo jsou vuci sobe na klinku nelze je vuci sobe pootocit

Tak v tom případě natočím jen výfukové rozvodové kolo o zub.... zpět a měli by to být naprosto ok :-) To jsem teda zvědav
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 14 bře 2014 18:13

skritek píše:
Loiza666 píše:Nejspíš je na lepidle no... zkoušelo se to sikama, nahřívat, dokonce i kladívkem a majzlíkem na hranu, jestli to nepovolí... a stále nic.

proboha na co beres sikovky ? co jsi nahrival? pokud něco na rozvodech pak kladku okamzite vymen sroub je na 14 klic takze dat golu a zabrat sroub 100pro nepovoli max sebou vezmes zavit z bloku a to je pak udelat vlozku .

Ten šroub byl dotažený jako prase... prostě jsem ho nemohl povolit ani golou a pak se ztrhl závit a vybrousil jsem si šroub, abych ho chytil do sikovek... nic nic nic. Nakonec si dneska dal říct a je to ok. Půjde nová kladka, samozřejmě šroub a rozvoďák. Byl to fakt porod, zjistil jsem, že to bylo za prvé dotažené jak prase, zalepené nějakým hodně kvalitním lepidlem a navíc byl ten šroub zohnutý
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen

Blackburn
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Blackburn » 15 bře 2014 07:16

skritek píše:
Blackburn píše:

kecas prave ze později protože 50minut je drive nez 45 když jdou vacky protismeru :D :D :D

co se tyce jednoho zubu tak se motor nepotka pouze nejede jak ma

A D16A 8.9.Z5 pozna jakokoli vacku spatne nastavenou protože hlida polohu vacek mezi sebou nikoli vacku vuci klice

vacka kolo jsou vuci sobe na klinku nelze je vuci sobe pootocit

Musel jsem si to aji nakreslit....když to má skočené o zub a ryska UP mu ukazuje za 10minut dvanáct, tak je vačka napřed. Takže výfukové ventily otevírají dříve než by měly.

to Loiza...musíš mít nekompromisní ruku :)
Přílohy
skocene rozvody.jpg

skritek
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skritek » 15 bře 2014 08:43

Blackburn píše:Musel jsem si to aji nakreslit....když to má skočené o zub a ryska UP mu ukazuje za 10minut dvanáct, tak je vačka napřed. Takže výfukové ventily otevírají dříve než by měly.

jenze on psal ze UP nemá na 12 a rysku co ma byt na 9 ma na 10 tedy to znamena ze ze up ma na 1 takze otevira později :D :D :D

( a druhé kolo má být vlastně na 12 hodinách UP a 9 hodinách ryska... tak si představte, že ta ryska je tak... za 10 minut celá. A můžete hádat, kdo dělal rozvody... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: )

Ale mas pravdu podle tebe jak to pises je to dřív ted je tedy otázka kdo z nas dvou pochopil spravne kde ma ty rysky *vytlem* *vytlem* *vytlem* *drinks* *drinks* *drinks* *drinks* *drinks* *vytlem*
Tel 777 27 35 35

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 15 bře 2014 11:03

Chlapi, taky bych nesměl být vůůůl (a to je slabé slovo) a nesměl si myslet, že mám k20 :-D Je to přesně takhle.... páni... teď se stydím, že ani řádně nepoznám výfukovou a sací klapku :-( ach jo.. No, moje chyba. Každopádně to vypadá nějak takhle.

Ani nevím, jak mi to nedošlo hned tam, ale psal jsem to přitom správně (aspoň teda něco jsem napsal správně). První rozvodové kolo je ok a napsal jsem sací a to byla chyba a druhá je výfuková a přitom to byla sací....
Přílohy
Rozvody.jpg
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen

Zpět na „Vaše CRX / Your CRX“