vyfuk
Moderátor: Minor
vyfuk
caute potrebujem poradit ...idem si robit vyfuk na crx ..najpr som myslel ze natiahnem rovno ruru ale potom som sa dozvedel ze tento motor potrebuje protitlaky ( njektore vyfuky sa tak robia ) ,,,tak ak s tym ma njekto skusenosti...asi tahat v tvare aky je povodny? a aky priemer rury potrebujem...Dik
Re: vyfuk
hmm, tak správny výfuk, jeho priemer atď. je hotová alchymia, ale určite tu nebude platiť pravidlo že čím väčší tým lepšie...
neviem teda či sa Ti jedná len o koncový tlmič alebo celé potrubie..
príliš veľký priemer potrubia spôsobí že spaliny nebudú v nižších otáčkach pekne prúdiť, ale sa budú víriť a namiesto nárastu výkonu môže nastať pokles. Napr.ja som kupoval na VTECa výfukové potrubie SRS s priemerom 60,5 mm, predchádzajúci majiteľ ho mal na ED9 a rozhodol sa ho dať preč práve kvôli priveľkému priemeru a dal si spraviť potrubie na mieru s nižším priemerom. Priznám sa že ešte som ho nestihol otestovať na VTECu, ale vzhľadom na vyšší výkon tohto motoru by mohol správne fungovať, čo ukáže čas na 1/4 míle, ktorý chcem s ním tento rok niekde na zraze otestovať...
čo sa týka koncového tlmiča, tak ten by som asi až tak neriešil, každopádne myslím že vstup do neho by mal mať rovnaký priemer ako celé potrubie
každopádne hodne zdaru

príliš veľký priemer potrubia spôsobí že spaliny nebudú v nižších otáčkach pekne prúdiť, ale sa budú víriť a namiesto nárastu výkonu môže nastať pokles. Napr.ja som kupoval na VTECa výfukové potrubie SRS s priemerom 60,5 mm, predchádzajúci majiteľ ho mal na ED9 a rozhodol sa ho dať preč práve kvôli priveľkému priemeru a dal si spraviť potrubie na mieru s nižším priemerom. Priznám sa že ešte som ho nestihol otestovať na VTECu, ale vzhľadom na vyšší výkon tohto motoru by mohol správne fungovať, čo ukáže čas na 1/4 míle, ktorý chcem s ním tento rok niekde na zraze otestovať...
čo sa týka koncového tlmiča, tak ten by som asi až tak neriešil, každopádne myslím že vstup do neho by mal mať rovnaký priemer ako celé potrubie

každopádne hodne zdaru

enjoy VTEC
pepo crx píše:hmm, tak správny výfuk, jeho priemer atď. je hotová alchymia, ale určite tu nebude platiť pravidlo že čím väčší tým lepšie...![]()
čo sa týka koncového tlmiča, tak ten by som asi až tak neriešil, každopádne myslím že vstup do neho by mal mať rovnaký priemer ako celé potrubie![]()
každopádne hodne zdaru
ide mi o cele potrubie..potrebujem vediet priemer..a ak je njaky "zvlastny" tvar lepsi =) ..myslim potrubia tak poradit:P
Kupoval som to vtedy od LJay-a z honda-clubu, myslím že spomínal priemer potrubia čo si chce dať spraviť 52 alebo 54 mm, ale to už fakt neviem isto, príp. ho skús pohľadať, neviem či je aj tu alebo ee, a skús sa spýtať jeho, celkom na svojom cére maká 

enjoy VTEC
no tak teraz uz vazne neviem...LJay mi poradil vnutorny priemer max 50 ..a na slovenskom honda klube mi zas hovorili cosi kolo 55 az 60... 

- Andrew.DC07
- Miminko
- Kontaktovat uživatele:
Originál potrubí má průměr 45mm takže rozhodně né menší a opravdu maximálně 50mm. Ale neni to jen v průměru celková dýlka taky má vliv a hodně dokáže znepříjemnit jízdu i materiál z kterýho jsou ty trubky válcovaný.
Andrew.DC07 píše:Originál potrubí má průměr 45mm takže rozhodně né menší a opravdu maximálně 50mm. Ale neni to jen v průměru celková dýlka taky má vliv a hodně dokáže znepříjemnit jízdu i materiál z kterýho jsou ty trubky válcovaný.
valcovane? nerozumiem tomu
Trubky se ohýbají přes válce.
Ludva píše:Trubky se ohýbají přes válce.
ahaa..no ale ja chcem pouzit kolena
Čím míň svárů, tím je lepší odvod spalin.Proto se trubky ohýbají.Jestli chceš, aby to bylo taky funkční, tak si to nech u někoho udělat.Není to zas žádná sranda.Soused si to nechal dělat u borca někde ze Zlína a vím ještě že to dělá jeden i ve Vyškově.Zas záleží od kuď jseš ty a co ti bude víc vyhovovat.V čechách já nikoho neznám.To by ti zas poradili jiní. 

- tomas311
- Miminko
- Kontaktovat uživatele:
ja som riesil vyfuk nedavno:
kupil som zvody, co ponuka jeden Slovak aj na HC fore
kupil som zadny tlmic
ostatok na mieru spravili chalani z AMA Modra.
Je to 50ka vnutorny, pekne poohybane, minimum zvarov, ozaj pekna praca a presna, nakolko to nerobili podla auta, ale podla stareho potrubia.
material, robota, uchyty, privarenie zadneho tlmica - 200 Eur
Viac ako 55ka uz moze byt problem - turbulencie spalin v nizkych otackach...
dokonca som postrehol, ze pokial necham v tlmici silencer (vystup vyfuku redukovany na cca 30 mm), tak nieje problem zrychlit na 5ke zo 40kmh.
pokial ho vyberiem a je potrubie plne priechodne, tak to pri 40-50kmh len strpa-neakceleruje.
nejaky extra vysoky priemer by mohol posunut krutak velmi vysoko, az nepouzitelne. ..leda, ze by si vyuzival otacky od 7000-9000.
aj ten chalanisko z tej firmy spominal, ze na tieto obsahy je 60ka moc.
...tolko nazor.
kupil som zadny tlmic
Je to 50ka vnutorny, pekne poohybane, minimum zvarov, ozaj pekna praca a presna, nakolko to nerobili podla auta, ale podla stareho potrubia.
dokonca som postrehol, ze pokial necham v tlmici silencer (vystup vyfuku redukovany na cca 30 mm), tak nieje problem zrychlit na 5ke zo 40kmh.
pokial ho vyberiem a je potrubie plne priechodne, tak to pri 40-50kmh len strpa-neakceleruje.
nejaky extra vysoky priemer by mohol posunut krutak velmi vysoko, az nepouzitelne. ..leda, ze by si vyuzival otacky od 7000-9000.

...tolko nazor.
tomas311 píše:ja som riesil vyfuk nedavno:
kupil som zadny tlmic
nejaky extra vysoky priemer by mohol posunut krutak velmi vysoko, az nepouzitelne. ..leda, ze by si vyuzival otacky od 7000-9000.![]()
...tolko nazor.
super dik..z som sa rozhodol aj ja pre 50mm...len ma zaujima co je ten silencer...nepocul som to nikdy a jedine co si predstavim pod tym je koncovka vyfuku...taka ta pekna lestena z obchodu ale to to asi nebude

no silencer je takový regulátor hluku výfuku defakto
když to moc řve tak se to nastaví do polohy kdy to tolik neřve,asi se to hodí hlavně kvůli policajtům,nebo když by si jel dlouho
doma ho vyrábět asi nemá smysl pač by byl akorát zdrojem dalšího hluku 

A ještě něco k silenceru.Bere výkon 

Ludva píše:A ještě něco k silenceru.Bere výkon
Bere? tomas311 pise ze pokial ho tam mal zrychlil na 5-ke a bez neho ee
- tomas311
- Miminko
- Kontaktovat uživatele:
silencer som mal k vyfuku. je to diel, ktory sa vsunie do zadneho tlmica a prisrobuje. foto mam na stranke http://www.mcp.estranky.sk/clanky/aktuality/sez2010hon ta posledna fotka.
sluzi hlavne na "zcivilnenie" zvuku vyfuku. pokial ho vyberem tak sa asi od 4000 otacok v aute nepocujes, zato policajti ta pocuju aj na 3 km a lahko si ta najdu.
Ten silencer tazko povedat ci berie vykon, kazdopadne posuva krutak do dolnych otacok, zmeni sa vykonova krivka, ale tazko spekulovat, ci a o kolko v tych ktorych otackach klesne vykon.
Miro (MUGEN) ti na SK fore pisal, ze dal 50ku ruru a na brzde mal max vykon nie pri 6800 ako seria, ale pri 7400 a krutak posunuty tiez nahor o cca 1000 ot. to si myslim je ideal. skus pouvazovat kam posunie vykon taka 60ka....myslim cca 8000-9000, cize hodnotu, ktoru nezatocis.
sluzi hlavne na "zcivilnenie" zvuku vyfuku. pokial ho vyberem tak sa asi od 4000 otacok v aute nepocujes, zato policajti ta pocuju aj na 3 km a lahko si ta najdu.

Ten silencer tazko povedat ci berie vykon, kazdopadne posuva krutak do dolnych otacok, zmeni sa vykonova krivka, ale tazko spekulovat, ci a o kolko v tych ktorych otackach klesne vykon.
Miro (MUGEN) ti na SK fore pisal, ze dal 50ku ruru a na brzde mal max vykon nie pri 6800 ako seria, ale pri 7400 a krutak posunuty tiez nahor o cca 1000 ot. to si myslim je ideal. skus pouvazovat kam posunie vykon taka 60ka....myslim cca 8000-9000, cize hodnotu, ktoru nezatocis.

Mercurius píše:Ludva píše:A ještě něco k silenceru.Bere výkon
Bere? tomas311 pise ze pokial ho tam mal zrychlil na 5-ke a bez neho ee
Tady je moc pěknej článek i s diskuzí. http://www.honda-club.cz/forum/viewtopic.php?t=18807&highlight=
Když jsem to přečetl, došel jsem k názoru, že nejspíš záleží vychytat přesně průměr trubky.Jestli se to podaří, tak je silencer spíš přítěží.Na druhou stranu pokuď je průměr trubky příliš velký, tak silencer zas pomůže.
no kedze sa uz skoncili upravy z vyvaranim =) idem sa pustit do toho vyfuku o ktorom som si zistoval...a aj tak ma este zaujima jedna vec..a to ci by bolo na skodu alebo by to nevadilo..keby som ho spravil na pravu stranu..a tak sa vyhol dalsim kolenam...prosto ze ta posledna zatacka ktora by ho dostala na lavu (vodicovu) stranu by sa uz neuskutocnila..ale koncil by na prawej strane.
Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“