PIWEL a jeho Rexík :-)

Ukažte ostatním své CRX!

Moderátor: Minor

Martin16
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Re: PIWEL a jeho Cérka :-)

Příspěvekod Martin16 » 05 čer 2013 13:32

Redy píše:ty voe, široko z rychlých šípů ti bere auto! :lol:

*vytlem* ale cerko pěkné *fin*
アクションのないビジョンは白昼夢のようなものです。ビジョンなしのアクションは悪夢です
"Vize bez akce je jako snění za bílého dne. Akce bez vize je noční můrou"

noha
Bourák
Bourák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod noha » 05 čer 2013 16:04

Má hokejovou masku které povětšinou používají Kanjo Racers co honí svoje hondy kolem Osaky aby nebylo vidět kdo je řídí když projížděj kolem mýtných bran a radarů :P ...taky mám dvě v autě, mám tuhle Japonskou kultůru rád :P ... mimochodem tvoje běloba je krasavice !!!
Někdy si musíte vyzkoušet, jak je to s hladinou adrenalinu - jestli vám vůbec ještě funguje... Ayrton Senna da Silva
Obrázek

PIWEL
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PIWEL » 28 črc 2013 16:38

od posledního příspěvku zase uplynulo moře vody...mezi tím se přelakovaly přední blatníky a nárazník, kola dostaly taky nový look a přední i obutí, konečně jsme vyměnil přední brzdy a v pravidelném intervalu i olej...do konce léta snad stihnu nějak vyšlechtit motorový prostor a dát dokupy podvozek, konkrétně přední nápravu od které se začalo ozývat nepěkné bouchání...

jinak jak noha správně píše, ta maska je odkaz na Kanjo styl...snažím se do toho stylu předělat celé auto, co nejvíc výkonu na co nejmíň hmotnosti :)
DSC00022.jpg

DSC00036.jpg

SAM_3516.JPG

noha
Bourák
Bourák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod noha » 28 črc 2013 18:55

PIWEL píše:od posledního příspěvku zase uplynulo moře vody...mezi tím se přelakovaly přední blatníky a nárazník, kola dostaly taky nový look a přední i obutí, konečně jsme vyměnil přední brzdy a v pravidelném intervalu i olej...do konce léta snad stihnu nějak vyšlechtit motorový prostor a dát dokupy podvozek, konkrétně přední nápravu od které se začalo ozývat nepěkné bouchání...

jinak jak noha správně píše, ta maska je odkaz na Kanjo styl...snažím se do toho stylu předělat celé auto, co nejvíc výkonu na co nejmíň hmotnosti :)

Ty si můj člověk *fin* *drinks*
Někdy si musíte vyzkoušet, jak je to s hladinou adrenalinu - jestli vám vůbec ještě funguje... Ayrton Senna da Silva
Obrázek

Wláďa
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Wláďa » 27 lis 2013 00:53

Mám dotaz, už máš vyhlídlý nějaký kola že ty tvoje bílý prodáváš? Nebo je to tajemství? :)
crx EE8 Vtec B16A1
Obrázek
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

PIWEL
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PIWEL » 27 lis 2013 09:47

budu přecházet na 14ky a budou dovezené z Japonska...ale co konkrétně si nechám poslat, to neřeknu :D za prvé to sám ještě nevim (je tam tolik raritních kol až z toho jde hlava kolem) a za druhé uvidím podle toho co zrovna bude v nabídce (aukce) :)

PIWEL
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PIWEL » 21 dub 2014 10:11

zase to tady trochu rozvířím po období klidu...kola z JPN se odkládají na letošní podzim-zimu, nové letňáky budou až v květnu, staré (bílé) jsou prodané, takže ted jezdím na plechu :evil: vyměněné mám horní, spodní, řídící, střední, pravé a levé čepy :D potěšilo mě jak krásně ztuhlo řízení :) ale stejně to budu na podzim zas překopávat kvuli novým (PUR) silentblokům a kvalitnější značce čepů (ted tam jsou z nouze FEBIny :/ ) a co mě potěšilo úplně nejvíc, tak mě to auto zase něčím novým překvapilo :D včera jsem zjistil že osvětlení kufru se dá vypnout :D :D (nebo jsem to tady někde už četl, ale zapomněl :D )
PS : jak ze Z5ky vydolovat větší výkon bez použití turba a nákladech menších než swap? kámoš zo má Z6ku tak tam hodil písty ze Z5ky + GO hlavy, pístů atd... a předpokládaný status je VTI killer (110+ kw)...jenomže já tam písty ze Z5 už mám :D :D jediné co jsem slyšel, tak písty z 1.3 carb, ale že to je hodně na úkor životnosti...samozřejmě půjdou rotační věci v motoru odlehčit aby se mu lehčeji otáčelo, ale to nestačí, chce to něco navrch....budu rád za každý návrh :)

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Minor » 21 dub 2014 10:24

Výkon je drahý.
Pokud jde například o motor B16A1, byla to na počátku 90. let nejvýkonnější atmosférická 1,6 na světě. Existoval nějaký motor od Lotusu, který měl asi 156 koní, čili víc než naše B16A1, ale japonské verze B16A jich stejně měly 160.
Vylepšovat výkon něčeho, co je už z výroby světová špička, sice jde, ale stojí to prachy.
Takže i "obyčejná" Z5 je na tom velmi dobře.
Chápu snahu získat co nejvíc výkonu za co nejmíň peněz, rád bych to měl taky, ale ono to prostě tak jednoduše nejde. Není to proto, že by si zkušení hondaři drželi jakási úchvatná tajemství pro sebe a nechtěli je předat ostatním, ale proto, že neexistuje žádná součástka, jejichž výměnou by motor zázračně získal deset a víc koní navíc.
Motor funguje jako celek a je potřeba zlepšit všechny složky ve vzájemném souladu.
Ten jeho "vti killer" využije vyšší kompresi díky jiným pístům, na Z5 někde v USA taky existují vysokokompresní písty a tak, ale už to stojí hafo peněz.

Takže jediná levná cesta k "vyššímu výkonu" je změnit poměr výkon/váha a auto drasticky odlehčit.
Ne tak levná cesta, ale přesto rozumná, je udělat menší GO motoru, aby skutečně fungoval tak, jak má.
Minor@honda-club.cz, 737574121, ICQ 225505717

PIWEL
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PIWEL » 21 dub 2014 12:33

"přidej výkon, budeš rychlý na rovince, uber váhu a budeš rychlý všude" - Colin Chapman :) takže to vypadá že bude na prodej komplet interiér na CRX 2g :D odlehčení mám taky v plánu, ale přece jenom by to chtělo nějakého toho koníka nahoru a vím jak je to s dostupností a cenou "performance dílů" na Z5ky, takže jediné zvýšení výkonu které přichází v úvahu je swap, na ten budu ale muset dlouho počkat...ještě teda uvidím co mi na to řekne šéf mechanik z HSC racing až mu to přivezu, ale nejspíš se budu muset prozatím spokojit s "pouhou" GO a nechat pokrátit převodovku + lehčí setrvák, duralovou řemenici, apod... plány furt veliké :D ale časem to vyjde a všecko (K20) bude *vtec* :D

PIWEL
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PIWEL » 18 kvě 2014 12:00

zakoupeny nové elektróny
kola.jpg
ale ještě na nich budu dodělávat drobný detail
se dvěma pneu Federal, které pujdou na zadek, ale řeším co koupit dopředu. Rád bych věděl vaše názory a rady, abych potom koupil stejně něco jiného :D auto jezdí svižně, a letos plánuju i okruh a vrchy, ale taky nějakou auto dovolenou (tzn. delší trasu) a samozřejmě letní vyjížďky a projížďky, tento rok mi nevyjde koupit druhou sadu kol a pořádných (semi) slicků, takže potřebuju nějaký kompromis
tady jsou mí kandidáti
http://www.mall.cz/letni-pneu-osobni-auta/100000137709 - Hankook
http://www.mall.cz/letni-pneu-osobni-auta/100000129013 - Toyo (ty už jsem měl, byl jsem spokojený, ale rád zkouším nové věci, takže jsou až poslední volbou)
http://www.mall.cz/letni-pneu-osobni-auta/100000129096 - Nankang
a nejradši bych vzal tyhle, ale momentálně nejsou dostupné a pokud nebudou dostupné ani příští týden tak budu brát něco z těch 3 co jsou výš
http://www.nejlevnejsipneu.cz/cz/pneuma ... 5&id=74800

edmond
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod edmond » 01 črc 2014 21:08

fíjo.tohle cerko jsem si nechal pritahnout z frankfurtu,jsou to asi 4 roky *pohladit* jsem rad ze je porad na silnici :) dobrá práce *fin*

Shaka
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Shaka » 02 črc 2014 07:22

Ak ti možem poradit ak si kup yokohama,ja mam parady a spokojnost nadovsetko je to uz skoro ako semi slic.

PIWEL
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PIWEL » 07 črc 2014 09:29

Shaka píše:Ak ti možem poradit ak si kup yokohama,ja mam parady a spokojnost nadovsetko je to uz skoro ako semi slic.

jdeš s křížkem po funuse...parady jsem chtěl nejvíc, ale nikde jsem je nemohl sehnat, tak jsem šel do hancocků a jsme nadmíru spokojen...teď jsem je na Hondayi otestoval na okruhu a drží velice pěkně :)

PIWEL
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PIWEL » 30 led 2015 14:12

to jsem zase dlouho nic nenapsal, ale co velice psát když se nic moc nedělo :( teď ale začíná nová kapitola, hodně mě chytl "osaka kanjo" styl, popřípadě racingový styling auta, navíc s ním chci tuto sezonu i pár závodů objet, takže nejsnažší cesta ke zrychlení vedla skrz úsporu hmotnosti - tudíž v interiéru zůastaly jen sedačky, palubka, volant a polovina dveřních tapeců :) zbytek interiéru odpočívá na půdě a čeká až se (někdy) bude auto dávat do "prodejného" stavu :D udělal jsem jednu jedinou chybu, nezvážil jsem auto před a po odtučňovací kůře, takže nevím kolik přesně jsem ušetřil, každopádně jsem na váze 870kg, cíl je jasný dostat se co nejníž pod 850 :) samozřejmě váha není vše a protože se naskytla brilantní koupě, neváhal jsem a vyrazil za Petkou do Prahy pro jeho starý motor, ten můj tak nějak nezažívá nejlepší období a myslím že nastal čas na výměnu :) víceméně nově poskládaný motor (najeto 10 tis.km) v kombinaci s kratší převodovkou z 1.3 motoru by měl auto dostatečně oživit :) ale výkon taky není všechno :D všechny silentbloky půjdou nahradit PUR silentbloky a chtělo by to i nové tlumiče i pružiny a abych to všechno ukočíroval tak možná i větší brzdy :) zatím je to pouze v mé hlavě a psané podobě, ale brzy přidám i nějaké fotky :)

martas CRX
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martas CRX » 30 led 2015 17:51

Tak Petka prodal svůj motor :shock: vzdy říkal že si ho nechá pro jistotu *vtec* ale určitě dobrá koupě *fin* *vtec*
Honda CRX je láska na celý život !!!

PIWEL
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Re: PIWEL a jeho Rexík :-)

Příspěvekod PIWEL » 17 úno 2015 00:41

již brzy ve vašich kinech...teda v mém autě :P
DSC_0346.jpg
sorry za kvalitu, proces instalace budu fotit foťákem a ne kalkulačkou :)

ne-moc
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ne-moc » 17 úno 2015 10:00

Koupim ho. Za kolik?

PIWEL
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PIWEL » 17 úno 2015 20:55

ten co je na fotce není na prodej, ten pujde do auta :) na prodej bude ten co mám v autě teď, až ho vydělám, tak nějak sesmolím inzerát ;)

ne-moc
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ne-moc » 17 úno 2015 22:14

Jo to jsem pochopil. Ja bych chtel tento. Porodej ho, aspon to budes mit bez prace :D

PIWEL
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PIWEL » 18 úno 2015 17:30

nedám :P práce dneska započaly *oprava*
včera jsem se byl ještě naposled rozloučit se starým motorem, bylo krásně tak jsme s kámošem vytáhli pekáče a jeli je provětrat...nalétané přes 250km po tak dlouhé (2měsíce :D) době bez CRXa bylo úžasné, skoro jsem i zapomněl že tam budu dávat druhý motor :Dale je čas se posunout dál, takže se starým motorem naposled, ještě jsem byl změřit tlaky pro případný prodej...
1.válec - 14,8
2.válec - 14,5
3.válec - 13,9
4.válec - 14,4

stáhl jsem si spešl appku na měření zrychlení (beru to spíš orientačně abych věděl o kolik budu rychlejší s novým setupem) takže data získaná poslední den se starým motorem (s novým se snad zlepší akcelerace - musí to být pod 7s :D sice na úkor maximálky, ale maximálkou jezdím 2x do roka :D takže se bez toho klidně obejdu)
old_CRX_test.jpg

Zpět na „Vaše CRX / Your CRX“