ED9 Stean - černá CRX
Moderátor: Minor
ED9 Stean - černá CRX
Taky už bylo na čase založit mé story. Jmenuji se Vojtěch Drábek je mi 19 let a jsem z takové malé prdelky kousek od Tábora.
Většina z vás mě už asi zná:) K crx jsem získal vztah už v mích cca 14 letech, když jsem byl s nevlastnim otcem na Moravě. Na naší světoznámé dálnici D1 u motorestu Devět křížu jsem cosi uslyšel v dály, když v tom se oběvila černá CRX. Krása toho auta ve mě přebývá dodnes.
Když jsem složil zkoušky na řidičák, tak jsem půl roku jezdil s našim Opel Astra G 1,8 td. Koncem června jsem měl našetřené nějaké ty korunky a začal jsem koukat po nějaké té crx. Nechtěl jsem nic udělaného, spíše nějakou ve které bych se mohl vrtat a tak jsem si vyhlídl 2 crx, jednu z Brna a jednu z Kroměříže. Při cestě do Brna po naší krásné D1 nám před Velkou Řečicí odešla astra a tak jsme se rozhodly dojed do Brna autobusem. Po příjezdu na nás už čekala na nádraží první crx, seznámili jsme se s majitelem. po prohlídce jsem neměl moc dobrý pocit, motorový prostor byl celý poblity, ale když jsem se s ní projel, bylo to něco nevýdaného a zamiloval jsem se, na druhou crx již nebyl čas a tak jsme vzali tuto. Po přívozu domu jsem se s přítelkyní hned vrhl na rozebýrání interiéru. Vytahali jsme všechny plasty, zadek jsem nastřikal bodyčkem a podlahu natřel hammeritem, naštěstí podlaha nebyla ani trochu schnilá.
Většina z vás mě už asi zná:) K crx jsem získal vztah už v mích cca 14 letech, když jsem byl s nevlastnim otcem na Moravě. Na naší světoznámé dálnici D1 u motorestu Devět křížu jsem cosi uslyšel v dály, když v tom se oběvila černá CRX. Krása toho auta ve mě přebývá dodnes.
Když jsem složil zkoušky na řidičák, tak jsem půl roku jezdil s našim Opel Astra G 1,8 td. Koncem června jsem měl našetřené nějaké ty korunky a začal jsem koukat po nějaké té crx. Nechtěl jsem nic udělaného, spíše nějakou ve které bych se mohl vrtat a tak jsem si vyhlídl 2 crx, jednu z Brna a jednu z Kroměříže. Při cestě do Brna po naší krásné D1 nám před Velkou Řečicí odešla astra a tak jsme se rozhodly dojed do Brna autobusem. Po příjezdu na nás už čekala na nádraží první crx, seznámili jsme se s majitelem. po prohlídce jsem neměl moc dobrý pocit, motorový prostor byl celý poblity, ale když jsem se s ní projel, bylo to něco nevýdaného a zamiloval jsem se, na druhou crx již nebyl čas a tak jsme vzali tuto. Po přívozu domu jsem se s přítelkyní hned vrhl na rozebýrání interiéru. Vytahali jsme všechny plasty, zadek jsem nastřikal bodyčkem a podlahu natřel hammeritem, naštěstí podlaha nebyla ani trochu schnilá.
- Přílohy
-
- 1342084604210.jpg (24.15 KiB) Zobrazeno 12058 x
Naposledy upravil(a) Stean dne 14 bře 2013 20:44, celkem upraveno 1 x.
Re: Stean - CRX
Děkuji Minorkovi za eku a fegutovi za upravené svody, na crx šel komplet nový výfuk od motoru až po zadní tlumič, vše jsem pozinkoval a zimu zdárně přežil na to že crx používám jako každodenní auto. Neměl jsem u sebe mobil tak nemám ani fotku svodů. lakoval jsem víko a pád dropností okolo, výměna filtru sání číštění celého vozu atd. atd.
Na vůz šel taky nový přední nárazník, člověk který mi ho prodával řekl že byl ťuklý ale je opravený. Když přišel díra v něm velká jako vrata byla zadělaníá silikonem, tak jsem vzal do ruky laminát a kit a poupravil si ho dle svého.
Samozdřejmostí bylo předělání elektroniky, jelikož crx bylo vykradeno a skřínka zapalování byla ukradena, je startování předělání na tlačítko, výměna většiny drátů v interu a nová repra.
Na vůz šel taky nový přední nárazník, člověk který mi ho prodával řekl že byl ťuklý ale je opravený. Když přišel díra v něm velká jako vrata byla zadělaníá silikonem, tak jsem vzal do ruky laminát a kit a poupravil si ho dle svého.
Samozdřejmostí bylo předělání elektroniky, jelikož crx bylo vykradeno a skřínka zapalování byla ukradena, je startování předělání na tlačítko, výměna většiny drátů v interu a nová repra.
Preju ti hodne stesti s autickem.. At jde prace od ruky.
díky, ale je to spíše o penězích. Letos taky maturuju tak nemohu moc chodit do práce, a výplaty budou hodně malý. 
To naprosto chapu.. Plno z nás si tím prošlo.. Taky jsem pořizoval CRX v době studii. Pročti si v sekci Vaše CRX.
Jaké plány máš s autem dál? Nějaké úpravy, popřípadě jaké?(samozdřejmě co peníze dovolí) Nebo se pokusíš jít cestou origo?
Jaké plány máš s autem dál? Nějaké úpravy, popřípadě jaké?(samozdřejmě co peníze dovolí) Nebo se pokusíš jít cestou origo?
chci dát crx do původního stavu, celé je oplácané tunou kitu, lemi josu vytahaný a uchycení prahy lemi a pod jak to už bývy jsou prorezlí. Podvozek je třeba udělat, zároveň bych chtěl docílit nějaké menší úpravy co se týče výkonu, ale hlavní mojí prioritou je udělat z crx plně pojízdné auto.
Chlapy, neměl by někdo možnost někde sehnat origo čiré předface pozičky bež žádnýho rámečku? už jsem obvolal snad všechny prodejce co jsem našel na netu a všichni mi řekli to samé, že se již nevyrábý a když tak za ně chtěj cca 1500 - 2000 a to si vážně dovolit nemohu.
- Přílohy
-
- is_4390_p-bile-pozicni-svetlo-3-86-12-89-74-17-160.jpg (14.26 KiB) Zobrazeno 11880 x
- Wláďa
- Správce fóra

- Kontaktovat uživatele:
Jakýho rámečku myslíš? Sem to trošku nepobral.
crx EE8 Vtec B16A1

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
chci ty co jsou na fotce, dělaj se ještě jakoby tuzingový s rámečkem kolem šroubku, nevím jestly to má podle nich vypadat líp nebo to má bejt na zpevnění. 
- Martin16
- CRX Guru

- Kontaktovat uživatele:
Wláďa píše:Jakýho rámečku myslíš? Sem to trošku nepobral.
Stean asi myslí toto a chce tam zřejmě origo předface pozičky teda aspoň jsem to tak pochopil
a něco takového mají zde http://shop.zavocar.cz/product_info.php ... ts_id=6006アクションのないビジョンは白昼夢のようなものです。ビジョンなしのアクションは悪夢です
"Vize bez akce je jako snění za bílého dne. Akce bez vize je noční můrou"
"Vize bez akce je jako snění za bílého dne. Akce bez vize je noční můrou"
což to sice maj, ale cena obo poziček i s dopravou dělá cca nějakých 1300,- což je dvojnásobek toho za kolik se prodáva
ly
Tak mám po matuře a můžu se trochu pustit do tý mojí blázniviny. Začal jsem repasovat zadní nápravu, některý silenty tam už ani nebyly, jen se točil ten kovovej střed na šroubech
všechny jsem vyměnil. Vyměnil jsem taky ložiska, které hučely, jak když vedle mě běží bučící kráva
fotky budu postupně doplňovat, fotim z mobilu a nefajčí mi USB tak je s tim trochu peklíčko 
To je jak na spartakiádě
, ty ložiska si nakonec kupoval nový, nebo?
Héle Vojto, když vidím ty barvičky na tvojí nápravě tak přemejšlím jaká pak bude barva na autě ? 
Někdy si musíte vyzkoušet, jak je to s hladinou adrenalinu - jestli vám vůbec ještě funguje... Ayrton Senna da Silva

ložiska jsou z bouraný céry, ale skoro nový, na podvozku se trochu rozpáral pytel s barvou
, ale finálně bych rád docílil bíle barvy na kastly
ta mi sedí na autě asi nejvíce 
Bílou schvaluju 
Někdy si musíte vyzkoušet, jak je to s hladinou adrenalinu - jestli vám vůbec ještě funguje... Ayrton Senna da Silva

Tak abych nezahalel, chodim sem jen pres mobil, tak fotky budu davat jen, kdyz se dostanu na pc. Jinak podvozek je jiz komplet. Vymeneny, ramena, ktery byly ohly, tehlice,vse bylo nainpregnovano, proti pripadnemu reznuti, vsechny silentbloky a cepy, dale jsem koupil novy tlumice a pruziny. Vytrel jsem podbehy gumoasfaltem. Dale jen cekam az dorazi novy pisty do trmenu, zadni jsou sice obrouseny, ale to je spise provizorni oprava, na prednim trmenu se mi sekl pist, ze s nim nejde hnout, Fegut mi prozatim privezl jiny trmen, tak alespon je CRX pojizdne. Doma mam repasovaci sady na predek i zadek, ale nechce se mi to delat bez novych pistu. Jinak trochu tece olej pod hlavou a z prevodovky to lije kazdou dirkou jaka tam je, od prachovky na tahlu k pace, az k tesneni, nasazeny jsou kola od Muldera, timto mu chci podekovat za velmi pekna kola, tak i za zasterky a lip od Wladi, taktez v peknem stavu, lip mi bohuzel nepasuje, ale bude to tim ze naraznik jsem vyrabel doma. Trosku s autem uz stracim trpelivost, ale snad to dotahnu do zdarnyhno konce
mam jeste dotaz pro liddi co maj bezkatovou ECU, mam takovy problemek, kdyz trosicku prislapnu plyn, tak auto moc nejede a v ECU piska a pote zacina i chrcet, co jsem tak i zkousel, tak z auta nevytahnu vic jak 140 km/h auto na 3 prevodovim stupni uplne straci silu. 

Naposledy upravil(a) Stean dne 28 črc 2013 10:40, celkem upraveno 1 x.
Tak jsem se dostal k pc, tak nahodim pár fotek 
- Jindřich
- CRX velení

- Kontaktovat uživatele:
Jakou používáš barvu? Hemerite?