Příspěvekod PAKO » 23 úno 2012 09:25 

zupa... jedna připomínka,ale na to jsi asi přišel jsou moudrou hlavou sám...zavity,dosedací plochy apod schovat,napři oko pro čep v ramenustaačí odpovídající podložka + šroub s matkou ...na zavity našroubované matky a pod... druhhá rada... určo si to budeš stříkat sám.Vem obyč vazelínu a z papíru střihni odpovídající tvar...lehce mázni a nalep tam kde nechceš aby byla stříkaná barva ,nemusíš tvar pracně vylepovat páskou .
pískovací box jsem dělal kamarádovi  před dvěma lety...ze sudu z 200L
vyřízl jsem 2/5 boku tak že jsem nechal dna (odhranil). v místech řezu jsem na sud navařil cca 2cm širokou pásovinu (střiženou z asi tak z1ky plechu) a to na dna a jeden bok(aby bylo kam nalepit molitanové těsnění na okna). na druhej bok jsem přibodoval dlouhej pant ze skříně a to samé pak šlo na odřezaný zbytek sudu(vzniklo víko na pantech)  vyřízli se díry na průzor a rukavice,do průzoru přišlo sklo z tuším menšího akvária,nalepené lepidlem na akvária a pro jistotu ještě na šroubky udělané příchytky. Rukavice jsem použil eletrikářské pro práci pod napětím.Jsou silné  a vydrží a přitom se v nich dá dělat a jsou dlouhé. Do konců jsem nacpal kroužky co jsem si udělal z 3ky svářecího drátu o příslušném průměru vyřízlích dir...a ty pak  pak  pomocí vyrobené "příruby " a šroubků přidělal do dir. Z nalévacího hrdla ve dně (to větší )se udělal pomocí netkané tkaniny vzduchoví filtr(puvodně molitan se zacpával)na odchod vzduchu a z vypouštěcího(ta menší díra) se udělala průchodka pro vzduch .
dále sem tam dal světlo -malí pavouk do sklepa(na poprvé bez tam nebylo moc vidět). na víko jsem ještě dal ny konec s pásoviny výztuhu kůli prohybání a dva lígry  co se poučívají na vozejcích na zavření bočnic.  Jo a na sklo si lepí  potravinářskou folii(samozřejmě zevnitř) kterou mění po poškození aby bylo sklo stále průhledné a neopískované. Na dnu má je ještě udělanej rošt a samo má sud nohy .    
suma sumárum ... sud cenu nevím ,rukavice 280,-(já měl svoje vyřazené prošlé) ,světlo 60,- těsnění 30,- role folie 30,- sklo u sklenáře 100-200,- (něco seženeš) ,lígry po 50,-?  , trochu šroubků,pant ,jeden řeznej kotouč a pár metrů drátu +co plyn
A když už jsem v tom ,takhle jsem udělal dva myčáky  ze sudu pod něj pak stačí dát malí sud nebo kanystr s čerpadýlkem například z nádrže.

Naposledy upravil(a) 
PAKO dne 23 úno 2012 12:30, celkem upraveno 1 x.