ED9 LJay: Honda CRX 2G - R.I.P.
Moderátor: Minor
Re: LJay ED9 turbo projekt
Do budíku sem teď přidělal optický a zvukový varování překročení max. rozsahu. Takže pokud voda přeleze přes 120°C, nebo olej přes 145°C, tak začne příslušná LEDka blikat a když je zapnutá zvuková signalizace, tak bude budík i pískat.
Teď začínám pracovat na Datalogu naměřených hodnot. Jen přemýšlím po jakým čase mám data zaznamenávat. Zatím to vidím na 30sekundový interval s možností záznamu 60 hodnot pro každou z měřených teplot. To by dávalo nějakých 30 minut záznamu každé hodnoty.
Teď začínám pracovat na Datalogu naměřených hodnot. Jen přemýšlím po jakým čase mám data zaznamenávat. Zatím to vidím na 30sekundový interval s možností záznamu 60 hodnot pro každou z měřených teplot. To by dávalo nějakých 30 minut záznamu každé hodnoty.
Dneska sem dopsal novou verzi firmwaru pro duální budík. Přibyla tam konfigurace, zvuková (vypínatelná) a optická (blikání) indikace dosažení kritických hodnot, nabídka menu a Datalog u kterýho je možné nastavit rozlišení snímání ve dvou krocích. Buďto snímání po 30 vteřinách s celkovou délkou logu 24 minut, nebo snímání po minutě s celkovou délkou 48 minut. Poslední záznam datalogu si budík uchovává v sobě dokud není spuštěný nový datalog. Teď už mi zbývá jen přeroutovat desku, protože sem na ní musel udělat pár změn, abych tam dostal pískač a pak může jít budík do prodeje.
Tady je ukázka nových funkcí budíku:
Tady je ukázka nových funkcí budíku:
můžu se optat co děláš za zaměstnání? 

Redy: pracuju jako technik/vývojář u jedný firmy nabízející docházkový systémy 

tak aspoň že tak, že tvůj talent není někde uzemněn 

Redy: nebo mně jen tak nic neuzemní
Dneska sem upravoval ventilové víko, na kterym jsem zvětšoval otvor pro odvětrání na 10mm (vnitřní průměr). Teď už zbývá jen zalepit šrouby a nalakovat ho.

Dneska sem upravoval ventilové víko, na kterym jsem zvětšoval otvor pro odvětrání na 10mm (vnitřní průměr). Teď už zbývá jen zalepit šrouby a nalakovat ho.
Cau, jak jsi sundal ten plisek pro tok oleje tak jsi ho tam zpet pridelal jak? Vidim dobre ze tam mas sroubky na imbus a do vika si udelal zavity? Diky
kapid: jj je to jak píšes. Origo nýtky sem odvrtal. místo nich sem udělal zavity M6 a do ních pak při skládání našroubuju a zalepím imbusy. Jestli to budeš dělat, tak dej bacha na straně rozvodů nechoď moc do hloubky, jinak se provrtáš skrz.
Jednou jsem odvrtal ten plisek abych vedel co tam je a jak to vypada ale delat to nebudu, neumim delat zavity
Jen kdyz jsem to videl tak jsem si hned rek ze ty sroubky se muzou povolit.

kapid: kdyby tam byly jen našroubovaný, tak bych se toho taky bál, ale závit máznu JBweldem a ten by to snad měl udržet.
- Wláďa
- Správce fóra
- Kontaktovat uživatele:
LJay píše:kapid: kdyby tam byly jen našroubovaný, tak bych se toho taky bál, ale závit máznu JBweldem a ten by to snad měl udržet.
V práci používáme locktide na kov a drží to jak židovská víra, občas se bavim tim, že přilepim korunu k ponku a sleduju jak si o to spolupracovníci lámou nehty

crx EE8 Vtec B16A1

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
Wláďa: No tak to je celkem škodolibá až zákeřná záliba 

Dneska sem dolakoval ventilové víko. Z fotky to tak nevynikne, ale v reálu to vypadá celkem pěkně.
LJay píše:Dneska sem dolakoval ventilové víko. Z fotky to tak nevynikne, ale v reálu to vypadá celkem pěkně.
Vypada to paradne

Minimálně jako NA s novým motorem na zajetí by to mělo příští rok jezdit, ale určitě bych byl radši, kdyby to už bylo koncem sezony FI.
Jak to tak vypada tak mas asi nejlepsi karu ze vsech! asi ti nekdy budu muset napsat az neco budu potrebovat:P 

Kazdej me rika ze do ni rvu jen prachy a ze je to auto k hovnu 

Slávek: s tou nejlepší károu bych to zas tolik nepřeháněl
ale když budeš potřebovat poradit, tak v klidu napiš. Pokud budu vědět, tak ti rád poradím.

Dneska dorazilo olejové čerpadlo, tak hned jak bude čas, tak se pustím do jeho úprav.
Keď budem striekať ventilove veko, asi od teba ukradnem ten nápad s červeným H 

Koukám, že sem tím pár lidí docela inspiroval
Už jsi totiž druhý co my psal, že by to chtěl udělat, taky takhle