Problém s vypouštěcí zátkou
Moderátor: Minor
- aerostanislav
- Žáček

- Kontaktovat uživatele:
Problém s vypouštěcí zátkou
Přátelé potřeboval bych poradit s problémem do , kterého jsem se dostal .Už delší dobu (asi 3 roky při výměně oleje v motoru řeším co s vypouštěcí zátkou,je na ni špatný závit doposud jsem to vždycky vyřešil novým Al . těsněním a teflonovou páskou. Před 14 dny ,před dovolenou v CHorvatsku jsem vyměnil olej a už jsem věděl že je zle už jsem při dotahování zjistil že tam těsnení nemohu dát jen tu teflonovou pásku .Po ujetí asi 30ti km se zdálo vše dobré , ženě jsem raději nic neřekl.Při cestě na dovolenou jsem byl jak na trní a oči pořád na kontrolce oleje.Na doolené jsem na to zapoměl a bez problému přijel domu.Až teď jsem zjistil na podlaze garáže ,že zátka netěsní .potřeboval bych poradit nějaké řešení bez demontáže vany.(Myslel bych vyřezat větší závit , pokud tam je dostatečná stěna).Za radu předem M0000C děkuji.
- Job!k
- Klouček

- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém s vypouštěcí zátkou
co poučít těsnění jak používaj instalatéří taký ty vlasy děda všeuměla 

A co novou zátku, pokud je poškozen jen závit na ní? Prodává se i s magnetem.
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287
- PAKO
- CRXař

- Kontaktovat uživatele:
mno demontovat vanu je minimum a vyměnit ji , masa tam je docela dost jestli seženeš zavitník s jemným stoupáním . Raději bych převařil celou matici .
- Petk@
- Šéfík!:)

- Kontaktovat uživatele:
PAKO píše:mno demontovat vanu je minimum a vyměnit ji , masa tam je docela dost jestli seženeš zavitník s jemným stoupáním . Raději bych převařil celou matici .
jojo but bych starej vypuštak utesnit normal šroubem z jedný strany hlava a druhý matka a udelal díru jinde poblíž a přivařil tam ještě třeba matku aby byl zavit delší ale nevim neco podobnýho delal kamos ale nemel tam pak vypuštak ale čidlo pro teplotu oleje

- aerostanislav
- Žáček

- Kontaktovat uživatele:
Přátelé děkuji za rady ,zvláštˇ Minorovi ,už jsem si ji obědnal(zátku s magnetem) v pátek to nějak doufám vyřeším.
- James
- CRX Guru

- Kontaktovat uživatele:
...ono taky záleží, jestli sis špatným šroubem neponičil i závit i ve vaně (nebo pokud to tam narval někdo před tebou) a jestli tam ten novej bude dobře sedět
- aerostanislav
- Žáček

- Kontaktovat uživatele:
Mám toto auto 12tý rok a měním olej každý rok po najetí 10_13tis.km vždycky před dovolenou.Nikdy nebyl problém,až asi před 2 roky se mě zdál závit nějak potrhaný tak jsem tam namotal těsnící teflonovou pásku a až letos se stalo ,že už ani toto nestačilo.
- PAKO
- CRXař

- Kontaktovat uživatele:
zkontroluj si vnitřní závit at nepoškodíš i tu novou zátku, budeli...sundej vanu , odvrtej závit ,nebo propiluj aby šroub procházel volně plus lehká vůle a na puvodní takto upravenou matici nech navařit novou krásným svárem .Ošetři a máš to zase na hromadu let.Alespoň po letech vyčistíš vanu od všech usazenin .
Ještě jedna věc - ona by se měla měnit i podložka při každé výměně oleje. Třeba není chyba v závitu, ale ve vymačkané podložce.
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287
- PAKO
- CRXař

- Kontaktovat uživatele:
pravdu díš,tam dolu patří měkej hliník nebo se dá dát i vyžíhaná měď
- PAKO
- CRXař

- Kontaktovat uživatele:
tak jak jsi dopadl ombre
- aerostanislav
- Žáček

- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny Hondaře CRXkáře zvlášť .Zátku jsem si obědnal v Honda servisu během 2 dnu' přišla jel jsem si pro ni , zároveň jsem je poprosil o namontování.Povypuštění olejové náplně mi mistr servisman prořízl závit na vaně závitníkem 14krát 1,5, je to obtížné (chytit rovinu ,) vzhledem tomu že ten vypouštěcí otvor je pod určitým u'hlem,ale podařilo se mu to. Po přefiltrování oleje a dolití části nového, nového těsnení,zaplacení 750kč je opět vše OK. 

Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“