Divny zvuk a trhanie

Jste v nesnázích, někde je chyba a vy nevíte jak dál? Pište sem...

Moderátor: Minor

VejusQin
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Divny zvuk a trhanie

Příspěvekod VejusQin » 03 říj 2011 19:37

Ahojte, na honde D16a6 (z usa) zacalo pri prudsom rozbiehani nieco hucat /ale strasne/ a auto trha, po chvili to vsak prestane. a opat pri preradeni a prudsom pusteni spojky to iste... Netusim co to moze byt, poradte...

VejusQin
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Re: Divny zvuk a trhanie

Příspěvekod VejusQin » 04 říj 2011 18:02

tak dalej som zistil ze to robi len pri rozbiehani a pri spomalovani.. teda ked zosliapne plyn alebo naraz pusti.. trhne celym autom a zhrkoce.. uvazujem ci to nebude vnutornym klbom na poloosy... je to tazke, auto som v tomto stave nevidel, o priznakoch sa dozvedam len telefonicky, preto snad neviem ani urcit diagnozu .D Ale moze to byt ten tripod? uz sa niekomu nieco take dialo?

Petk@
Šéfík!:)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petk@ » 04 říj 2011 21:08

čau čau hale a nemaš v háji nějakej silenblok na motoru nebo na ramenech ? ;)

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J!R! » 05 říj 2011 08:11

Pochybuju ze to bude ''jen'' silentblokem....Myslim ze uvazujes dobre ohledne poloos,pripadne prevodovky...Osobne bych se mrkl po tech tripodech.To jsi tak koupil,ci se neco opravovalo?Kazdopadne tyto zahadne zavady jsou nejhorsi...

VejusQin
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod VejusQin » 06 říj 2011 15:56

Nekupil som ja ale kamarat :D ja len som akymsi prostrednikom tu... no menil som mu vonkajsi homokineticky klb, to bolo v pohode, tyzden chodil v pohode, a tento tyzden sa nejakosi vraj prudko rozbehol a zacalo to. Co viem tak to robi nejako tak, ze mi to pripada ako ked sa rozbieha tak nesu hned kolesa v zabere, ale nejaky cas trva kym to prejde na kolesa :D ah ako to vysvetlit... proste...

ked pusta spojku, kolesa niesu hned v zabere ae akoby poloos sa potoci a sekne az tak zabere... tak si vysvetlujem to trhnutie a zhrkotanie.. moze to byt kludne tym tripodom, no neviem si predstavit ze by sa rosypal v zlozenom stave... vonkajsie klby su vraj ok, zatial netusim, robil som len jeden. Zajtra idem po auto, tak dam vediet ci som na daco prisiel ci nie :) p.s. aspon ze to trha autom, inak by sa fakt zle zistovalo s kade ide blby zvuk a preco..

a btw, nemoze byt nieco so spojkou?
a este daco,... prvy tyzden sa jazdilo bez oleja v prevodovke (paradny predosli majitel) no ako posledne dufam ze chyba bude prave v prevodovke, i ked vdaka oleju je to najpravdepodobnejsia varianta...

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J!R! » 06 říj 2011 17:26

VejusQin píše:Nekupil som ja ale kamarat :D ja len som akymsi prostrednikom tu... no menil som mu vonkajsi homokineticky klb, to bolo v pohode, tyzden chodil v pohode, a tento tyzden sa nejakosi vraj prudko rozbehol a zacalo to. Co viem tak to robi nejako tak, ze mi to pripada ako ked sa rozbieha tak nesu hned kolesa v zabere, ale nejaky cas trva kym to prejde na kolesa :D ah ako to vysvetlit... proste...

ked pusta spojku, kolesa niesu hned v zabere ae akoby poloos sa potoci a sekne az tak zabere... tak si vysvetlujem to trhnutie a zhrkotanie.. moze to byt kludne tym tripodom, no neviem si predstavit ze by sa rosypal v zlozenom stave... vonkajsie klby su vraj ok, zatial netusim, robil som len jeden. Zajtra idem po auto, tak dam vediet ci som na daco prisiel ci nie :) p.s. aspon ze to trha autom, inak by sa fakt zle zistovalo s kade ide blby zvuk a preco..

a btw, nemoze byt nieco so spojkou?
a este daco,... prvy tyzden sa jazdilo bez oleja v prevodovke (paradny predosli majitel) no ako posledne dufam ze chyba bude prave v prevodovke, i ked vdaka oleju je to najpravdepodobnejsia varianta...

Aha,tak to je dulezity ze v prevodovce nebyl olej....podle me je prevodovka KO....tipuju diferak...Prevodovka se da koupit za slusny prachy,tak bych to riskl...

James
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod James » 06 říj 2011 19:44

co spojka? Obložení lamely, drážky spojkového hřídele atd...

VejusQin
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod VejusQin » 07 říj 2011 22:43

moze to byt i tou spojkou teda? Dnes som bol pri aute a aby sme zasli skusal som ako chybu aspon provizorne odstranit, a hla, povolili sme lanko spojky a ono to prestalo, no je to tak na hrane s problematickym radenim ked nieje spojka dostatocne vytlacena... Preco to je tak? /s pouzitim medziplynu je to tiez vsetko v poriadku/

VejusQin
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod VejusQin » 09 říj 2011 19:26

nove zistenie :) pri pomalom plynulom rozbiehani v pohode, seka pri prudkom rozbehu. to iste ked pri jazde prudsie stlacim plyn auto ako chce prudko akcelerovat tak neskutocne seka, nepravidelne.

Petk@
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petk@ » 09 říj 2011 19:54

VejusQin píše:nove zistenie :) pri pomalom plynulom rozbiehani v pohode, seka pri prudkom rozbehu. to iste ked pri jazde prudsie stlacim plyn auto ako chce prudko akcelerovat tak neskutocne seka, nepravidelne.

toje jakoby byla naka žvejkla polosa že přeskakuje nebo nevim no :-( kamosovi to dělalo že nemel na lamele pera a ono to pak šlo tak na tvrdo že se stim nešlo vklidu rozjed :-D ale prej to občas lidi vyndavaj schvalně :-D a nebo je v haji kloub a přeskakuje :(

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J!R! » 10 říj 2011 08:29

Tady se na to neprijde,dokud se nevyhodi prevodovka,nezkoukne spojka a v pripade ze se nic nenajde,tak vlezt do prevodovky...

VejusQin
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod VejusQin » 10 říj 2011 16:25

tak a je to tu, konecne na auto prisiel cas :D Potvrdil sa prvy predpoklad - rozsypany tripod na dlhsej poloose :ň *fin*

Petk@
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petk@ » 10 říj 2011 16:54

VejusQin píše:tak a je to tu, konecne na auto prisiel cas :D Potvrdil sa prvy predpoklad - rozsypany tripod na dlhsej poloose :ň *fin*

Tak hlavně že se na to přišlo :-) *fin*

VejusQin
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod VejusQin » 10 říj 2011 20:37

dakujem vsetkym za napady a za pomoc :)

Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“