zlý chod motora :-((

Jste v nesnázích, někde je chyba a vy nevíte jak dál? Pište sem...

Moderátor: Minor

tunerbs911
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

zlý chod motora :-((

Příspěvekod tunerbs911 » 06 bře 2011 23:55

Ahojte, vedel by mi niekto poradiť? keď jej prudko pridám začne skackať a keď vytlačím spojku a začnem sa pomaly rozbiehať tak je všetko OK. Robí to za studena či za tepla ale len keď prudko zošlápnem plynový pedál...poraďte mám vyčistiť škrtiacu klapku??? Bude to tým??? *help*
HONDA CRX EE8 B16A1

fugas1222
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Re: zlý chod motora :-((

Příspěvekod fugas1222 » 07 bře 2011 11:03

tunerbs911 píše:Ahojte, vedel by mi niekto poradiť? keď jej prudko pridám začne skackať a keď vytlačím spojku a začnem sa pomaly rozbiehať tak je všetko OK. Robí to za studena či za tepla ale len keď prudko zošlápnem plynový pedál...poraďte mám vyčistiť škrtiacu klapku??? Bude to tým??? *help*

to same jsem měl, blikalo mi ECU ze špatna lamba bo jak se to piše , ecu jsem řeset a už to jelo v pohodě

tunerbs911
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod tunerbs911 » 07 bře 2011 11:11

fugas1222 píše:
tunerbs911 píše:Ahojte, vedel by mi niekto poradiť? keď jej prudko pridám začne skackať a keď vytlačím spojku a začnem sa pomaly rozbiehať tak je všetko OK. Robí to za studena či za tepla ale len keď prudko zošlápnem plynový pedál...poraďte mám vyčistiť škrtiacu klapku??? Bude to tým??? *help*

to same jsem měl, blikalo mi ECU ze špatna lamba bo jak se to piše , ecu jsem řeset a už to jelo v pohodě

a ako resetujem ECU???
HONDA CRX EE8 B16A1

mišoCRX
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mišoCRX » 07 bře 2011 11:26

ECU vyresetuješ tak že odpojiš baterku alebo vybereš motorovu poistku.... to odpojenie baterky je najjednoduchšie len musiš to nechat odpojene dlhšie nie odpojit a hned zapojit... ale je to zbytočne ak ti ECU nehlasi žiadnu poruchu...treba najprv skontrolovat to
momentalne Civic coupe EJ6..ale možno raz ešte CRX bude

tunerbs911
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod tunerbs911 » 07 bře 2011 11:38

jasné...teraz už len musím vymyslieť ako to napojím na diagnostiku ... nejaké tipy? má to niekto???
HONDA CRX EE8 B16A1

fugas1222
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod fugas1222 » 07 bře 2011 13:02

tunerbs911 píše:jasné...teraz už len musím vymyslieť ako to napojím na diagnostiku ... nejaké tipy? má to niekto???

blikne ti ECU aspon 1?

tunerbs911
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod tunerbs911 » 07 bře 2011 13:48

fugas1222 píše:
tunerbs911 píše:jasné...teraz už len musím vymyslieť ako to napojím na diagnostiku ... nejaké tipy? má to niekto???

blikne ti ECU aspon 1?

zatiaľ neblikla ani raz... :?
HONDA CRX EE8 B16A1

mišoCRX
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mišoCRX » 07 bře 2011 16:38

diagnostiku si spravis sam :) odhrn koberec pod nohami spolujazdca...tam mas ECU... zapni kluc v zapalovani (do polohy kedy ti taha palivove cerpadlo) a sleduj to sklicko na ECU...ked to blika to znamena ze ti vyblikava poruchu... v tom pripade podla kodu ktory vyblikava by si si nasiel o aku poruchu sa jedna... ked nevyblikava nic tak je to v pohode a OK... a to co popisujes bude v niecom inom...

tunerbs911
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod tunerbs911 » 07 bře 2011 18:31

mišoCRX píše:diagnostiku si spravis sam :) odhrn koberec pod nohami spolujazdca...tam mas ECU... zapni kluc v zapalovani (do polohy kedy ti taha palivove cerpadlo) a sleduj to sklicko na ECU...ked to blika to znamena ze ti vyblikava poruchu... v tom pripade podla kodu ktory vyblikava by si si nasiel o aku poruchu sa jedna... ked nevyblikava nic tak je to v pohode a OK... a to co popisujes bude v niecom inom...

díky moc Mišo, ešte som dostal tip aby som vymenil sviečky, tak si idem na nete pozháňať nejaké, uvidíme čo to povie...
HONDA CRX EE8 B16A1

mišoCRX
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mišoCRX » 08 bře 2011 06:41

sviečky, sviečkove kable, palivovy filter, neviem to može byt hocičo...skušaj skušaj určite tajdeš niečo čo tam robi galibu *fin*

Michal Delic
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Michal Delic » 08 bře 2011 08:29

to vyzerá na mechanickú závadu

Bart34
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bart34 » 15 bře 2011 20:19

Mam to samy...kdyz pridavam, tak to divne prdi a cuka, jakmile se zatez zmensi tak, ze se otacky a rychlost vyrovnaji, je to ok. Protoze to auto neznam zatim, daval jsem to trochu za vinu dire na vyfuku pred koncakem. Dneska jsem ale zvazil, ze je to blbost.
CRX 1.6 V-tec EE8 . . . . . . . . . . . .Obrázek

Bart34
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bart34 » 15 bře 2011 22:01

Teda kluci....je videt, ze tady se toho s motorama moc neresi.....u nas na SX foru by to v tuhke dobu bylo do hodiny vyreseny :D Tak co? Urcite tady jsou nejaci poradni motorari...zapremyslejte chlapi... *help*

Redy
Šéfík!:)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 15 bře 2011 22:10

mechaniků je tady spousta, ale jaksi taksi se nevím proč stydí :D :oops:

Bart34
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bart34 » 15 bře 2011 22:26

Jezis je to diskuzni forum...neni to maturita...davejte navrhy a budem to tady prodiskutovavat. Boze...to je jak ve skolce. Kdyz nekdo placne nejakou blbost tak petku podepsanou od rodicu nemusi nosit ukazat. Davejte napady Hondari, no tak...

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 15 bře 2011 22:36

jn, rozpohybovat by to někdy chtělo :D zatim to tu celkem bez problému zvládám moderovat sám :D nejvíc mě pak rozlítí když se s někym sejdu a vypráví mi jak vyřešil ten a ten problém, to a to se mu povedlo, udělal, ale že by se s tim tady pochlubil to ne *cry* takže se přidávám k diskuzím :D ostatně na mém počtu příspěvků je to i trochu vidět :D a těším se až mi tu nebudou stačit stupně hodností v počtu příspěvků :D

Cody
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Cody » 15 bře 2011 22:38

Mě tohle dělá crxo kde je zvětčená komora sání a řekl bych zbytečně velká klapka-ve chvíly nasátí je motor jakoby přehlcen(kapacita objemu je stále 1.6) a brání se tím kucnutím-odkašláním vzduchu.

U Lechyho bývalého je to s podivem poněvadž to kupoval od důchodce a ten s tím nelítal,spíše mi přišlo trošku líné,nerozhýbané-klapku i komoru tam máš origo-tak nevím...

Měřil někdo tlaky na válcích -jak sou na tom?

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Minor » 15 bře 2011 22:46

No, obávám se, že tohle by chtělo spíš jasnovidce.
Díra ve výfuku může dělat ledacos. Jak jsou na tom svíčky? Správný typ? Barva? Seřízený předstih, volnoběh? Ecu nehlásí nic? Dělá v celém spektru otáček?
Když se motor v nižsích otáčkách dusí a je cítit, že dobře nepálí, zatímco ve vyšších se "chytne", bývá někdy na vině voda na svíčkách, když někdo myl motor, nebo olej, který se na ně dostává zpod víka ventilů.
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287

Bart34
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bart34 » 15 bře 2011 23:41

Super! *fin* Konecne aspon nekdo! Lidi takhle to melo vypadat hned 6. brezna :roll:

Mel jsem obstojnou vlhkost u svice na 1. valci. Zitra rano vyzkousim a dam co nejdriv vedet. Minorovi jsem dal reputacni bod *fin* a Cody ma u me za snahu pivo.

Lidi takhle to melo ale vypadat hned 6. brezna :idea: :roll:
Malo hlav tu prece neni, a co hlava, to napad *honda*

Edituju :mrgreen: Tak jsem to nevydrzel a jel projet :mrgreen: Jede to jaxvineeeeeeee *dance* *vtec*

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Minor » 16 bře 2011 11:09

Ono tu moc mechaniků není, spíš fandové, což je i můj případ. Navíc některé věci se dají určit i na dálku, například když céro zatepla, např. na benzínce, nestartuje, protože je to obvyklá závada s celkem jednoznačnou příčinou. Ale věci typu "nějak mi to blbě jede" většinou dokáže určit až mechanik u auta, když zkontroluje řadu věcí, protože může jít o souhrn nedostatků, třeba špatné svíčky a špatně seřízený předstih, do toho přiucpaný benzínový filtr atd.
Ale pokud moje rada pomohla, jsem jen rád, za bodík děkuju a doufám, že ti céro bude přinášet jen radost.
A pokud jde o forum, na H-C klubu bys asi nějakou radu dostal dřív, je tam víc lidí, čili něco jako nissan forum. Když už jsme u těch přirovnání, tohle tady by třeba odpovídalo foru nissan 100/200 :)
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287

Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“