Divny zvuk a trhanie
Moderátor: Minor
Divny zvuk a trhanie
Ahojte, na honde D16a6 (z usa) zacalo pri prudsom rozbiehani nieco hucat /ale strasne/ a auto trha, po chvili to vsak prestane. a opat pri preradeni a prudsom pusteni spojky to iste... Netusim co to moze byt, poradte...
Re: Divny zvuk a trhanie
tak dalej som zistil ze to robi len pri rozbiehani a pri spomalovani.. teda ked zosliapne plyn alebo naraz pusti.. trhne celym autom a zhrkoce.. uvazujem ci to nebude vnutornym klbom na poloosy... je to tazke, auto som v tomto stave nevidel, o priznakoch sa dozvedam len telefonicky, preto snad neviem ani urcit diagnozu .D Ale moze to byt ten tripod? uz sa niekomu nieco take dialo?
- Petk@
- Šéfík!:)

- Kontaktovat uživatele:
čau čau hale a nemaš v háji nějakej silenblok na motoru nebo na ramenech ? 
Pochybuju ze to bude ''jen'' silentblokem....Myslim ze uvazujes dobre ohledne poloos,pripadne prevodovky...Osobne bych se mrkl po tech tripodech.To jsi tak koupil,ci se neco opravovalo?Kazdopadne tyto zahadne zavady jsou nejhorsi...
Nekupil som ja ale kamarat
ja len som akymsi prostrednikom tu... no menil som mu vonkajsi homokineticky klb, to bolo v pohode, tyzden chodil v pohode, a tento tyzden sa nejakosi vraj prudko rozbehol a zacalo to. Co viem tak to robi nejako tak, ze mi to pripada ako ked sa rozbieha tak nesu hned kolesa v zabere, ale nejaky cas trva kym to prejde na kolesa
ah ako to vysvetlit... proste...
ked pusta spojku, kolesa niesu hned v zabere ae akoby poloos sa potoci a sekne az tak zabere... tak si vysvetlujem to trhnutie a zhrkotanie.. moze to byt kludne tym tripodom, no neviem si predstavit ze by sa rosypal v zlozenom stave... vonkajsie klby su vraj ok, zatial netusim, robil som len jeden. Zajtra idem po auto, tak dam vediet ci som na daco prisiel ci nie
p.s. aspon ze to trha autom, inak by sa fakt zle zistovalo s kade ide blby zvuk a preco..
a btw, nemoze byt nieco so spojkou?
a este daco,... prvy tyzden sa jazdilo bez oleja v prevodovke (paradny predosli majitel) no ako posledne dufam ze chyba bude prave v prevodovke, i ked vdaka oleju je to najpravdepodobnejsia varianta...
ked pusta spojku, kolesa niesu hned v zabere ae akoby poloos sa potoci a sekne az tak zabere... tak si vysvetlujem to trhnutie a zhrkotanie.. moze to byt kludne tym tripodom, no neviem si predstavit ze by sa rosypal v zlozenom stave... vonkajsie klby su vraj ok, zatial netusim, robil som len jeden. Zajtra idem po auto, tak dam vediet ci som na daco prisiel ci nie
a este daco,... prvy tyzden sa jazdilo bez oleja v prevodovke (paradny predosli majitel) no ako posledne dufam ze chyba bude prave v prevodovke, i ked vdaka oleju je to najpravdepodobnejsia varianta...
VejusQin píše:Nekupil som ja ale kamaratja len som akymsi prostrednikom tu... no menil som mu vonkajsi homokineticky klb, to bolo v pohode, tyzden chodil v pohode, a tento tyzden sa nejakosi vraj prudko rozbehol a zacalo to. Co viem tak to robi nejako tak, ze mi to pripada ako ked sa rozbieha tak nesu hned kolesa v zabere, ale nejaky cas trva kym to prejde na kolesa
ah ako to vysvetlit... proste...
ked pusta spojku, kolesa niesu hned v zabere ae akoby poloos sa potoci a sekne az tak zabere... tak si vysvetlujem to trhnutie a zhrkotanie.. moze to byt kludne tym tripodom, no neviem si predstavit ze by sa rosypal v zlozenom stave... vonkajsie klby su vraj ok, zatial netusim, robil som len jeden. Zajtra idem po auto, tak dam vediet ci som na daco prisiel ci niep.s. aspon ze to trha autom, inak by sa fakt zle zistovalo s kade ide blby zvuk a preco..
Aha,tak to je dulezity ze v prevodovce nebyl olej....podle me je prevodovka KO....tipuju diferak...Prevodovka se da koupit za slusny prachy,tak bych to riskl...
- James
- CRX Guru

- Kontaktovat uživatele:
co spojka? Obložení lamely, drážky spojkového hřídele atd...
moze to byt i tou spojkou teda? Dnes som bol pri aute a aby sme zasli skusal som ako chybu aspon provizorne odstranit, a hla, povolili sme lanko spojky a ono to prestalo, no je to tak na hrane s problematickym radenim ked nieje spojka dostatocne vytlacena... Preco to je tak? /s pouzitim medziplynu je to tiez vsetko v poriadku/
nove zistenie
pri pomalom plynulom rozbiehani v pohode, seka pri prudkom rozbehu. to iste ked pri jazde prudsie stlacim plyn auto ako chce prudko akcelerovat tak neskutocne seka, nepravidelne.
- Petk@

- Kontaktovat uživatele:
VejusQin píše:nove zisteniepri pomalom plynulom rozbiehani v pohode, seka pri prudkom rozbehu. to iste ked pri jazde prudsie stlacim plyn auto ako chce prudko akcelerovat tak neskutocne seka, nepravidelne.
toje jakoby byla naka žvejkla polosa že přeskakuje nebo nevim no
Tady se na to neprijde,dokud se nevyhodi prevodovka,nezkoukne spojka a v pripade ze se nic nenajde,tak vlezt do prevodovky...
tak a je to tu, konecne na auto prisiel cas
Potvrdil sa prvy predpoklad - rozsypany tripod na dlhsej poloose :ň 
- Petk@

- Kontaktovat uživatele:
VejusQin píše:tak a je to tu, konecne na auto prisiel casPotvrdil sa prvy predpoklad - rozsypany tripod na dlhsej poloose :ň
Tak hlavně že se na to přišlo
dakujem vsetkym za napady a za pomoc 
Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“