Petk@-CRX příběh, splněný sen a postup renovace :)

Ukažte ostatním své CRX!

Moderátor: Minor

Petk@
Šéfík!:)
Kontaktovat uživatele:

Re: Petk@-CRX příběh a zaroven splněný sen :-)ä postup renovace

Příspěvekod Petk@ » 11 úno 2012 20:02

PAKO píše:nesměl...pouze 3kolovej welouš ,čtyřkolovej už ne. bylo to do 400cm3

tak asi jo no vim že to nekdo řikal ve škole :-D ale jinak sem snim vždy projížděl v lete a i kdys se to houpe a extra nejede tak je to naprosta parada každej kouka troubí mává :-D kdys je vedro schodis plachtu a frcis dal :-)

PAKO
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PAKO » 11 úno 2012 23:03

jj ale ukaž mi káru co na zpátečku dá 110km/h

Wláďa
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Wláďa » 12 úno 2012 23:56

Petk@ píše:
PAKO píše:jj z bráchou jsme měli 4 2x250 1x350 a do jednoho jsme dali MZ 600stovku ,dnes lituji že jsme jednoho nenechali...ale bylo to první "auto" co se u nás smělo řídit od 17ti

no to táta měl akorad jednoho a toho má do dnes :-) jojo bylo to od 17 protože se to bere jako motorka :-) akorad podle tech novejch sistemu to spadlo až od 18 :-)ale myslim že fiatek 500 se smel taky od 17 ¨:-)

Fiat 500 taky od sedmnácti máš pravdu... Tehdá jsem to četl a ne jen ten ale prodávaj se i takový dvoumístný autíčka, nevim jak se to jmenuje ale vypadá to skoro jak smart... Je to tam nějak omezený váhou, myslim že pod 500Kg ale nejsem si jistej, to bych kecal...
crx EE8 Vtec B16A1
Obrázek
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

Petk@
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petk@ » 13 úno 2012 06:44

Wláďa píše:
Petk@ píše:
PAKO píše:jj z bráchou jsme měli 4 2x250 1x350 a do jednoho jsme dali MZ 600stovku ,dnes lituji že jsme jednoho nenechali...ale bylo to první "auto" co se u nás smělo řídit od 17ti

no to táta měl akorad jednoho a toho má do dnes :-) jojo bylo to od 17 protože se to bere jako motorka :-) akorad podle tech novejch sistemu to spadlo až od 18 :-)ale myslim že fiatek 500 se smel taky od 17 ¨:-)

Fiat 500 taky od sedmnácti máš pravdu... Tehdá jsem to četl a ne jen ten ale prodávaj se i takový dvoumístný autíčka, nevim jak se to jmenuje ale vypadá to skoro jak smart... Je to tam nějak omezený váhou, myslim že pod 500Kg ale nejsem si jistej, to bych kecal...

jojo to je taky menuje se to aixam a ma to max rychlost v TP 45km a je to od 15 http://auto.bazos.cz/inzerat/14281433/A ... 15-let.php

Petk@
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petk@ » 22 úno 2012 20:36

Tak už mám pískovací pistoli a písek tak už mužu pískovat :-) ale musim si udělat nějakej box s krabice protože jsem dneska zkoušel opískovat rameno a měl sem plnou hubu písku :-D líta to všude :-D pak to bude v pohodě a až budu pískovat motorak tak to budu muset vydržet :-) tady 2 fotky před a po :-)
Přílohy
IMAG2117.jpg
IMAG2113.jpg

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Minor » 22 úno 2012 20:53

Hned to vypadá líp :)
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287

martas CRX
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martas CRX » 22 úno 2012 20:56

Petk@ píše:Tak už mám pískovací pistoli a písek tak už mužu pískovat :-) ale musim si udělat nějakej box s krabice protože jsem dneska zkoušel opískovat rameno a měl sem plnou hubu písku :-D líta to všude :-D pak to bude v pohodě a až budu pískovat motorak tak to budu muset vydržet :-) tady 2 fotky před a po :-)

Vypadá to fakt dobrě !!!! *fin* *fin* Jen tak dál *pohladit* *pohladit*
Honda CRX je láska na celý život !!!

Wláďa
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Wláďa » 22 úno 2012 21:10

Supr... A jak ti to jde? Chtěl jsem taky pořizovat ale zatim z toho mam trochu obavy páč jsem to nikdy nedělal a přiznám se že ani neviděl... Teda opískovaný součásti mam v práci na stole každej den ale v lakovně jsem se nebyl podívat jak se to dělá...
crx EE8 Vtec B16A1
Obrázek
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

Petk@
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petk@ » 23 úno 2012 06:45

Wláďa píše:Supr... A jak ti to jde? Chtěl jsem taky pořizovat ale zatim z toho mam trochu obavy páč jsem to nikdy nedělal a přiznám se že ani neviděl... Teda opískovaný součásti mam v práci na stole každej den ale v lakovně jsem se nebyl podívat jak se to dělá...

jako ze začatku to moc nešlo protože jsem to skusil zmačkonout v praci do sudu na odpadky a mel sem plnou hubu písku :-D ale pak jsem to vzal ven vzal si ochraný brejle kapucu rukavice položil si rameno na bednu a pískoval nic to neni ale chce to udělat nějakej boxik aby jsem tam videl malim okínkem a mel tam strčenou jenom ruku pak ten písek mužu znova použít a nebude to všude :-) dneska to budu vyrabět tak sem pak hodim foto vele díla :-D

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 23 úno 2012 08:44

Perfektní prácička! Koukám že pražský kraj se začíná rozjíždět v šikovných ručičkách! mám radost *fin* *pohladit*

Ozz
Bourák
Bourák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ozz » 23 úno 2012 09:16

hele a když už umíš pískovat, nechtělo by se ti mi opískovat kola? :) samozřejmě za nějakej peníz.. :)
Honda Prelude 2.0 F20A4

PAKO
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PAKO » 23 úno 2012 09:25

zupa... jedna připomínka,ale na to jsi asi přišel jsou moudrou hlavou sám...zavity,dosedací plochy apod schovat,napři oko pro čep v ramenustaačí odpovídající podložka + šroub s matkou ...na zavity našroubované matky a pod... druhhá rada... určo si to budeš stříkat sám.Vem obyč vazelínu a z papíru střihni odpovídající tvar...lehce mázni a nalep tam kde nechceš aby byla stříkaná barva ,nemusíš tvar pracně vylepovat páskou .

pískovací box jsem dělal kamarádovi před dvěma lety...ze sudu z 200L

vyřízl jsem 2/5 boku tak že jsem nechal dna (odhranil). v místech řezu jsem na sud navařil cca 2cm širokou pásovinu (střiženou z asi tak z1ky plechu) a to na dna a jeden bok(aby bylo kam nalepit molitanové těsnění na okna). na druhej bok jsem přibodoval dlouhej pant ze skříně a to samé pak šlo na odřezaný zbytek sudu(vzniklo víko na pantech) vyřízli se díry na průzor a rukavice,do průzoru přišlo sklo z tuším menšího akvária,nalepené lepidlem na akvária a pro jistotu ještě na šroubky udělané příchytky. Rukavice jsem použil eletrikářské pro práci pod napětím.Jsou silné a vydrží a přitom se v nich dá dělat a jsou dlouhé. Do konců jsem nacpal kroužky co jsem si udělal z 3ky svářecího drátu o příslušném průměru vyřízlích dir...a ty pak pak pomocí vyrobené "příruby " a šroubků přidělal do dir. Z nalévacího hrdla ve dně (to větší )se udělal pomocí netkané tkaniny vzduchoví filtr(puvodně molitan se zacpával)na odchod vzduchu a z vypouštěcího(ta menší díra) se udělala průchodka pro vzduch .
dále sem tam dal světlo -malí pavouk do sklepa(na poprvé bez tam nebylo moc vidět). na víko jsem ještě dal ny konec s pásoviny výztuhu kůli prohybání a dva lígry co se poučívají na vozejcích na zavření bočnic. Jo a na sklo si lepí potravinářskou folii(samozřejmě zevnitř) kterou mění po poškození aby bylo sklo stále průhledné a neopískované. Na dnu má je ještě udělanej rošt a samo má sud nohy .

suma sumárum ... sud cenu nevím ,rukavice 280,-(já měl svoje vyřazené prošlé) ,světlo 60,- těsnění 30,- role folie 30,- sklo u sklenáře 100-200,- (něco seženeš) ,lígry po 50,-? , trochu šroubků,pant ,jeden řeznej kotouč a pár metrů drátu +co plyn

A když už jsem v tom ,takhle jsem udělal dva myčáky ze sudu pod něj pak stačí dát malí sud nebo kanystr s čerpadýlkem například z nádrže.
Naposledy upravil(a) PAKO dne 23 úno 2012 12:30, celkem upraveno 1 x.

kapid
Bourák
Bourák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kapid » 23 úno 2012 12:25

Az budes delat nakej ten box tak at je odvetranej a dobry svetlo, hodne se tam prasi tak to okenko at se da utirat nebo tak. Ja ho mel ze skla a vzdy, kdyz se zaprasilo utrel a bylo to OK. Kolik ti tlaci kompresor?

PAKO
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PAKO » 23 úno 2012 12:42

co jsis pořídil nakonec,nebo jsi si postavil?

kapid
Bourák
Bourák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kapid » 23 úno 2012 13:12

PAKO píše:co jsis pořídil nakonec,nebo jsi si postavil?

Vyrobil, kdyz jsem piskoval kola, napravy, ruzny drzaky tak jsem postavil neco jako stan z pruhledne folie a bylo to, rychle a ucinne. Pak jsem potreboval opiskovat naky mensi veci tak jsem si vzal krabici, urizl horejsek, dal tam sitovinu pro odvod prachu, urizl otvory pro ruce a abych ram videl tak sklo opreny o tu krabici. Potreboval jsem to narychlo a svuj ucel to splnilo. Ale pro priste si urcite koupim stan tak velkej aby se tam vesla minimalne naprava kola atd... a byla moznost to kdykoliv slozit a rozebrat. Je to moc dobra vec, kdyz uz ses puntickar a chces to mit vse ciste ale je k tomu zapotrebi poradnej kompresor, aby tlak byl dostacujici pro pistoly.

PAKO
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PAKO » 23 úno 2012 13:22

dík za odpověď...já myslel Petka@ smích...
jo bud venku nebo s pořádným odsáváním se dá i v polootevřeném boxu...
až to budeš pískovat vestanu koukej natočit nějaké videjko jak se dobýval severní pól...
jj tlak ani člověk nepotřebuje vysokej,ale litry dodat v určitém čase, hobbíci jsou většinou pšouk a čekat... já si nestěžuji...mám tu na dvoře ATLAS CORPO dá mi 12Atm nebo při otevřenejch 3 kohoutech má pořád na nich stálí tlak 6atm... *dance*

kapid
Bourák
Bourák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kapid » 23 úno 2012 13:29

PAKO píše:dík za odpověď...já myslel Petka@ smích...
jo bud venku nebo s pořádným odsáváním se dá i v polootevřeném boxu...
až to budeš pískovat vestanu koukej natočit nějaké videjko jak se dobýval severní pól...
jj tlak ani člověk nepotřebuje vysokej,ale litry dodat v určitém čase, hobbíci jsou většinou pšouk a čekat... já si nestěžuji...mám tu na dvoře ATLAS CORPO dá mi 12Atm nebo při otevřenejch 3 kohoutech má pořád na nich stálí tlak 6atm... *dance*

Tak jsem se trochu vetrel no :) Jak pises, kdyz je box velkej da se to i s polootevrenym ale taky tem pisek vsude lita. Tak to si piskas kdyz ti dava 12 atm. Ja mam hobby kompresor, ale ten tlak by mohl bejt vetsi, cim vic tim lip. Taky tlacim tech 5-6 stalejch ale neni to ono. Zasobnik na pisek mam asi 1l takze pri naplneni se natlakuje kompresor a jde to furt dokola :)

PAKO
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PAKO » 23 úno 2012 13:34

sežeň si kompresor ze staré avie...k tomu obě nádrže nebo jinou větší z tatry a postav si...

Petk@
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petk@ » 23 úno 2012 20:05

PAKO píše:zupa... jedna připomínka,ale na to jsi asi přišel jsou moudrou hlavou sám...zavity,dosedací plochy apod schovat,napři oko pro čep v ramenustaačí odpovídající podložka + šroub s matkou ...na zavity našroubované matky a pod... druhhá rada... určo si to budeš stříkat sám.Vem obyč vazelínu a z papíru střihni odpovídající tvar...lehce mázni a nalep tam kde nechceš aby byla stříkaná barva ,nemusíš tvar pracně vylepovat páskou .

pískovací box jsem dělal kamarádovi před dvěma lety...ze sudu z 200L

vyřízl jsem 2/5 boku tak že jsem nechal dna (odhranil). v místech řezu jsem na sud navařil cca 2cm širokou pásovinu (střiženou z asi tak z1ky plechu) a to na dna a jeden bok(aby bylo kam nalepit molitanové těsnění na okna). na druhej bok jsem přibodoval dlouhej pant ze skříně a to samé pak šlo na odřezaný zbytek sudu(vzniklo víko na pantech) vyřízli se díry na průzor a rukavice,do průzoru přišlo sklo z tuším menšího akvária,nalepené lepidlem na akvária a pro jistotu ještě na šroubky udělané příchytky. Rukavice jsem použil eletrikářské pro práci pod napětím.Jsou silné a vydrží a přitom se v nich dá dělat a jsou dlouhé. Do konců jsem nacpal kroužky co jsem si udělal z 3ky svářecího drátu o příslušném průměru vyřízlích dir...a ty pak pak pomocí vyrobené "příruby " a šroubků přidělal do dir. Z nalévacího hrdla ve dně (to větší )se udělal pomocí netkané tkaniny vzduchoví filtr(puvodně molitan se zacpával)na odchod vzduchu a z vypouštěcího(ta menší díra) se udělala průchodka pro vzduch .
dále sem tam dal světlo -malí pavouk do sklepa(na poprvé bez tam nebylo moc vidět). na víko jsem ještě dal ny konec s pásoviny výztuhu kůli prohybání a dva lígry co se poučívají na vozejcích na zavření bočnic. Jo a na sklo si lepí potravinářskou folii(samozřejmě zevnitř) kterou mění po poškození aby bylo sklo stále průhledné a neopískované. Na dnu má je ještě udělanej rošt a samo má sud nohy .

suma sumárum ... sud cenu nevím ,rukavice 280,-(já měl svoje vyřazené prošlé) ,světlo 60,- těsnění 30,- role folie 30,- sklo u sklenáře 100-200,- (něco seženeš) ,lígry po 50,-? , trochu šroubků,pant ,jeden řeznej kotouč a pár metrů drátu +co plyn

A když už jsem v tom ,takhle jsem udělal dva myčáky ze sudu pod něj pak stačí dát malí sud nebo kanystr s čerpadýlkem například z nádrže.

hele přesně jak jto popisuješ tak jsem to chtěl udělat taky :-D z maleho sudu od oleje male okenko aby se to dalo otvírat atak :-) ale díky :-) jinak koupil jsem v obi piskovací pistoli celkem dobra za 500 tak snad něco vydrží vždy se bude hodit :-) ale díky :-)

Petk@
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petk@ » 23 úno 2012 20:15

Tak dneska jsem zase nahazel ramena tlumiče tehlice kola z5 protože musim opískovat motorak a musim to dělat venku jinak by mě asi zabili v praci :-D takže teklenc si cero akorad vytalčim ven opiskuju a zajedu a pak opískuju už jen drobne věci co se budou vejit do boxu :-) jinak dneska jsem si přivezl od Andrewa napodobeninu invidie od SRS takže pecka tady fotky bude se muset trochu doladit ale parada :-) *fin*
Přílohy
DSCN9954.JPG
DSCN9945.JPG

Zpět na „Vaše CRX / Your CRX“