PAKO píše:nesměl...pouze 3kolovej welouš ,čtyřkolovej už ne. bylo to do 400cm3
tak asi jo no vim že to nekdo řikal ve škole
Moderátor: Minor
PAKO píše:nesměl...pouze 3kolovej welouš ,čtyřkolovej už ne. bylo to do 400cm3
Petk@ píše:PAKO píše:jj z bráchou jsme měli 4 2x250 1x350 a do jednoho jsme dali MZ 600stovku ,dnes lituji že jsme jednoho nenechali...ale bylo to první "auto" co se u nás smělo řídit od 17ti
no to táta měl akorad jednoho a toho má do dnesjojo bylo to od 17 protože se to bere jako motorka
akorad podle tech novejch sistemu to spadlo až od 18
ale myslim že fiatek 500 se smel taky od 17 ¨:-)

Wláďa píše:Petk@ píše:PAKO píše:jj z bráchou jsme měli 4 2x250 1x350 a do jednoho jsme dali MZ 600stovku ,dnes lituji že jsme jednoho nenechali...ale bylo to první "auto" co se u nás smělo řídit od 17ti
no to táta měl akorad jednoho a toho má do dnesjojo bylo to od 17 protože se to bere jako motorka
akorad podle tech novejch sistemu to spadlo až od 18
ale myslim že fiatek 500 se smel taky od 17 ¨:-)
Fiat 500 taky od sedmnácti máš pravdu... Tehdá jsem to četl a ne jen ten ale prodávaj se i takový dvoumístný autíčka, nevim jak se to jmenuje ale vypadá to skoro jak smart... Je to tam nějak omezený váhou, myslim že pod 500Kg ale nejsem si jistej, to bych kecal...
Petk@ píše:Tak už mám pískovací pistoli a písek tak už mužu pískovatale musim si udělat nějakej box s krabice protože jsem dneska zkoušel opískovat rameno a měl sem plnou hubu písku
líta to všude
pak to bude v pohodě a až budu pískovat motorak tak to budu muset vydržet
tady 2 fotky před a po

Wláďa píše:Supr... A jak ti to jde? Chtěl jsem taky pořizovat ale zatim z toho mam trochu obavy páč jsem to nikdy nedělal a přiznám se že ani neviděl... Teda opískovaný součásti mam v práci na stole každej den ale v lakovně jsem se nebyl podívat jak se to dělá...

PAKO píše:co jsis pořídil nakonec,nebo jsi si postavil?

PAKO píše:dík za odpověď...já myslel Petka@ smích...
jo bud venku nebo s pořádným odsáváním se dá i v polootevřeném boxu...
až to budeš pískovat vestanu koukej natočit nějaké videjko jak se dobýval severní pól...
jj tlak ani člověk nepotřebuje vysokej,ale litry dodat v určitém čase, hobbíci jsou většinou pšouk a čekat... já si nestěžuji...mám tu na dvoře ATLAS CORPO dá mi 12Atm nebo při otevřenejch 3 kohoutech má pořád na nich stálí tlak 6atm...
PAKO píše:zupa... jedna připomínka,ale na to jsi asi přišel jsou moudrou hlavou sám...zavity,dosedací plochy apod schovat,napři oko pro čep v ramenustaačí odpovídající podložka + šroub s matkou ...na zavity našroubované matky a pod... druhhá rada... určo si to budeš stříkat sám.Vem obyč vazelínu a z papíru střihni odpovídající tvar...lehce mázni a nalep tam kde nechceš aby byla stříkaná barva ,nemusíš tvar pracně vylepovat páskou .
pískovací box jsem dělal kamarádovi před dvěma lety...ze sudu z 200L
vyřízl jsem 2/5 boku tak že jsem nechal dna (odhranil). v místech řezu jsem na sud navařil cca 2cm širokou pásovinu (střiženou z asi tak z1ky plechu) a to na dna a jeden bok(aby bylo kam nalepit molitanové těsnění na okna). na druhej bok jsem přibodoval dlouhej pant ze skříně a to samé pak šlo na odřezaný zbytek sudu(vzniklo víko na pantech) vyřízli se díry na průzor a rukavice,do průzoru přišlo sklo z tuším menšího akvária,nalepené lepidlem na akvária a pro jistotu ještě na šroubky udělané příchytky. Rukavice jsem použil eletrikářské pro práci pod napětím.Jsou silné a vydrží a přitom se v nich dá dělat a jsou dlouhé. Do konců jsem nacpal kroužky co jsem si udělal z 3ky svářecího drátu o příslušném průměru vyřízlích dir...a ty pak pak pomocí vyrobené "příruby " a šroubků přidělal do dir. Z nalévacího hrdla ve dně (to větší )se udělal pomocí netkané tkaniny vzduchoví filtr(puvodně molitan se zacpával)na odchod vzduchu a z vypouštěcího(ta menší díra) se udělala průchodka pro vzduch .
dále sem tam dal světlo -malí pavouk do sklepa(na poprvé bez tam nebylo moc vidět). na víko jsem ještě dal ny konec s pásoviny výztuhu kůli prohybání a dva lígry co se poučívají na vozejcích na zavření bočnic. Jo a na sklo si lepí potravinářskou folii(samozřejmě zevnitř) kterou mění po poškození aby bylo sklo stále průhledné a neopískované. Na dnu má je ještě udělanej rošt a samo má sud nohy .
suma sumárum ... sud cenu nevím ,rukavice 280,-(já měl svoje vyřazené prošlé) ,světlo 60,- těsnění 30,- role folie 30,- sklo u sklenáře 100-200,- (něco seženeš) ,lígry po 50,-? , trochu šroubků,pant ,jeden řeznej kotouč a pár metrů drátu +co plyn
A když už jsem v tom ,takhle jsem udělal dva myčáky ze sudu pod něj pak stačí dát malí sud nebo kanystr s čerpadýlkem například z nádrže.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 175 hostů