EE8 Sabrio CRX JDM Style Project

Ukažte ostatním své CRX!

Moderátor: Minor

Sabrio
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

EE8 Sabrio CRX JDM Style Project

Příspěvekod Sabrio » 07 říj 2013 00:40

Zdravím vás moji milý přátelé nekteří už ví že jsme se s černou EE8čkou rozešli bylo to hlavně z toho důvodu že jsem si k ní neudělal vůbec žádnej vztah a tak nějak jsme si nerozuměli :) pořád se jí někam nechtělo :D a prvotní vášeň zkrátka vyprchala takže jsem se rozhodl ji opustit v tu dobu už jsem pokukoval po milence kterou si dovezl Sumisu (bejvalka Libase) :) . Nějakou náhodou jsem na Tadeáše (Sumisu) narazil na FB kde měl fotku se svojí slečnou tak jsme si napsali a Tadeáš už tehdy naznačil že ji nejspíš nebude mít dlouho měl k tomu své důvody a tak jsem se hned nabídl že až půjde z domu rád si jí vezmu k sobě :) uplynul nějaký čas a já při projíždění inzerátů narážím na modrou krásku při rozkliknutí už poznávám o koho jde okamžite jsem tedy psal co se děje a že když vykopnu tu svojí línou mrchu z baráku že si pojedu pro svou novou krásku s Tadeášem jsme se tedy dohodli na zaří podal jsem tedy inzerát a první mě kontaktoval Redy upřímě do teď mě mrzí že nešla právě k němu protože je to náš táta a EE8 si zaslouží :( a omlouvám se mu tím takhle veřejně ale tlačil mě čas a já musel svojí nabídku přizpůsobit poptávce na doporučení Minora mi tedy zavolal Olda z plzně který měl takový zájem že u mě byl už za týden a auto si odvezl snad se tu ukáže a představí nám ji poslední zprávy od něho mám takové že je ted po operaci transplantace srdce a dostala menší plastiku :D tak doufám že mu už dělá jenom radost :) *vtec* . No a já jsem tedy mohl vyrazit směr Brno na své první rande cesta po rozestavěné dálnici byla navzdory očekávání celkem fajn ale nervozita se zvětšovala každým kilometrem až jsem z toho měl motýly v břiše :D :D když jsme dorazili na místo už byla nachystaná..... musim řict upřímě že první dojem byl zvlaštní fotky které posílala byli malinko matoucí sem tam malá plastika a na fotkach mela asi víc makeupu.... No nicméně :D :D s Tadeášem jsme si placli a vezl jsem si jí domů cestou zpátky mě ale mile překvapila jak to jenom říct v posteli to prostě umí :) uživali jsme si *vtec* *jizda* *vtec* celou cestu domů zkrátka si rozumíme a máme si co říct :D tak takhle nějak jsem se s ni seznámil a ted bych rad rozepsal -

Co je v plánu : Chtěl bych zachovat pokud možno sériový vzhled s drobnými úpravami ve stylu JDM a motorem který bude mít cca 200 koní v atmosféře s tím aby také něco vydržel. Ted tedy k tomu co už mám a co je v plánu.

CELKOVÝ PROGRES: 25%

-MOTOR-
Progres : 65%

-Blok-

Blok- výbrus: Ok
Ojnice- Eagle: Ok
Pisty- Wiseco vysokokompresní 11,5:1: Ok
Šály - ACL Race: Ok
Odlehčené řemenice - Japspeed nebo Ralco: No
Rozvodový řemen - GATES Racing No

-Hlava-

Ventily - Brian Crower: Ok
Pruzinky a Retainery - Brian Crower: Ok
Vacky - Brian Crower Stage II: Ok
Vačková kola - Brian crower No
Těsnění pod hlavu - Buddy Club No
Štefty - ARP Ok
Kabely ke svíčkám - NGK No

-Sání-

Manifold - Skunk 2 nebo upravený Venom: No
Sací potrubý - CT engineering (Airbox) No
Filtr - Apexi No
Klapka - 70 mm Skunk 2 alpha No
Těsnění - Thermo gasket No

-Výfuk-

Catback - Buddy Club Spec II: No
Svody - Tegiwa Imports replika Toda V2: Ok
Decat - Náhrada katu (Tegiwa imports) No

-Ostatní-

Jednotka - Hondata S300: No
Palivová lišta - AEM: No
Vstriky - uvidíme Skunk 2,Nissan 350z, Skyline: No
Odlehčené řemenice - Japspeed nebo Ralco: No
Chladič - Mishimoto Ok

-PŘEVODOVKA-
Progres : 80%

Repas + stálý převod 4.928: Ok
Fofr klacek - Zkrácené řazení Skunk 2 komplet: Ok
Spojka - ACT HDR6 No
Setrvačník - ACT Prolite No

-PODVOZEK A BRZDY-
Progres : 0%

Repas - Silentbloky PU: No
Odlehceni - Ramena: No
Podvozek - XYZ: No
Brzdy - XYZ: No
Pneu - Yokohama ADVAN Neova AD08: No

-VZHLED A KAROSERIE-
Progres : 15%

Vyvareni - Komplet: No
Celolak - Modrá original: No
Kola - Buddy Club sf P1: Ok
Lip - Replika Js´Racing: Ok
Kridlo - Replika Mugen: No
Kridlo okno - HIC: No
Pozicky - USA Orange: No
Okna - Zatmavení zad. oken: No
Karbon - Kapota, zrcádka, šíbr, ventil dekl: No
Volant - Momo Retro: No
Motor Hadice - Silikonové Bílé: No
Sroubky - Skunk 2 dress up černé: No

Zaverem : Myslím si že je se na co těšit a doufám že to dotáhnu do zdárného konce i když už teď vím že to nebude žádná sranda *crx*
Přílohy
crxHonda club.jpg
IMG_9291.jpg
Naposledy upravil(a) Sabrio dne 18 úno 2015 00:44, celkem upraveno 15 x.
CRX ED9 D16Z5
CRX EE8 B16A1
PRELUDE BB3 F20A4

Sabrio
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Re: Sabrio EE8 CRX JDM Style Project

Příspěvekod Sabrio » 07 říj 2013 01:14

Nějaké fotky co už mám *fin*
Přílohy
psty_1151_cr_101.jpg
25550_107773035912373_6666434_n_115.jpg
garage.jpeg
317966_504795082876831_953262478_n.jpg
CRX ED9 D16Z5
CRX EE8 B16A1
PRELUDE BB3 F20A4

Wláďa
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Wláďa » 07 říj 2013 06:32

Hezky sis to rozepsal, aspoň se vtom můžeš líp orientovat při investicích *fin*
crx EE8 Vtec B16A1
Obrázek
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

Redy
Šéfík!:)
Šéfík!:)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 07 říj 2013 06:58

Držím palce s projektem ať je z toho pořádná kočanda :-)! Fotit fotit fotit :-D na mě tam rozhodně nějakej vteček čeká, žádné strachy, jen si nasyslim pár korunek :-)

Odesláno z mého MT11i pomocí Tapatalk 4

Robo23x
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Robo23x » 07 říj 2013 20:32

Gratulujem .. takže plány začínajú byť skutočnosťou *fin* budem to tu sledovať kým nebude progress 110% 8-)

Bučis
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bučis » 07 říj 2013 20:43

Gratuluju ke koupi, na fotkách vypadá pěkně :)
Držím palce při dalším vývoji :)
hmotnost, to je tajná zbraň :-)

Sabrio
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sabrio » 10 říj 2013 00:45

110% :) to je dobry *fin* budu se snazit vse dokumentovat a topic aktualizovat jak to jenom pujde ted pres zimu bych chtel udelat komplet podvozek + drobne opravi-upravi kastle veci co jsou vzhledove tak si budu davat na hromadu a pak je tam dam najednou budu sem davat fotky popripade kdyby nekdo chtel muzu udelat unboxing :D :D nekterych dilu *crx*
CRX ED9 D16Z5
CRX EE8 B16A1
PRELUDE BB3 F20A4

PAKO
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PAKO » 10 říj 2013 08:50

Já bych si k motorru ještě připsal věci jako třeba štefty na makovici ,oil pumpu s vodní. A jestli chceš atakovat hranici 200kobyl a s tak lehkou károu ,dej do almary špéru. Ono i crx v serii je kuwa pomalí v zatáčkách proti tomu když se tam dá špéra.

Sabrio
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sabrio » 10 říj 2013 10:29

Samosvor jsem chtel ovsem do tak kratke skrine to prej nejde jeste si o tom zjistim vic ale bohuzel prvni info je zatim tohle
CRX ED9 D16Z5
CRX EE8 B16A1
PRELUDE BB3 F20A4

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 11 říj 2013 14:20

PAKO píše:... A jestli chceš atakovat hranici 200kobyl a s tak lehkou károu ,dej do almary špéru. Ono i crx v serii je kuwa pomalí v zatáčkách proti tomu když se tam dá špéra.

Mohu potvrdit :-) ta špéra dělá opravdu sakra svoje :-) na vodě bych v zatáčce nemohl skoro přidat plyn, takhle přidám a ani to nehrabe ;-)
Benzín náš každodenní dej nám dnes
Posvět se ostrá vačkovko
přid očekávaný výkon z Tebe
a neuveď nás do zadření
ale zbav nás usazení karbonu
neboť Tvůj je olej, klikovka, ojnice, písty
na Věky věků
Ámen

PAKO
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PAKO » 13 říj 2013 09:01

tak jako tak budeš muset poupravit nebo předělat přední nápravu... při tom výkonu ti kolo cestuje o 4-5cm zezadu dopředu což samozřejmě dělá i u série ale jen v extrémních chvílích (při brždění jsou na tom stejně samozřejmě) . Hodně povolí uložení "vlečky"v předním mostě a o zbytek se postarají silenty.
Pak ještě přidat na tuhosti karoserie(jeli to hníva,tak jinou ,nebo prostě vyvařit problematické místa plátovat). Pak všechny 4 rozpěry,hlavně pevné ,horní v mot prostoru je good když je ještě kombinovaná s uchycením na přepážku(odělujicí kabinu-motor) . Nápravnice jde odlehčit (je tam hromada zbytečného masa,konkrétně lemy které jsou až za bodovým svarem. Na uložení motoru budeš taky muset použít jiné silenty ,nebo stávající vyztužit a přidat jeden navíc .Nebo budeš mít pocit že ti pod kapotou běhá stádo krav sem a tam...důsledek utrhání silentů,výfuk to odnáší a řazení taktéž.

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 13 říj 2013 10:19

PAKO píše:tak jako tak budeš muset poupravit nebo předělat přední nápravu... při tom výkonu ti kolo cestuje o 4-5cm zezadu dopředu což samozřejmě dělá i u série ale jen v extrémních chvílích (při brždění jsou na tom stejně samozřejmě) . Hodně povolí uložení "vlečky"v předním mostě a o zbytek se postarají silenty.
Pak ještě přidat na tuhosti karoserie(jeli to hníva,tak jinou ,nebo prostě vyvařit problematické místa plátovat). Pak všechny 4 rozpěry,hlavně pevné ,horní v mot prostoru je good když je ještě kombinovaná s uchycením na přepážku(odělujicí kabinu-motor) . Nápravnice jde odlehčit (je tam hromada zbytečného masa,konkrétně lemy které jsou až za bodovým svarem. Na uložení motoru budeš taky muset použít jiné silenty ,nebo stávající vyztužit a přidat jeden navíc .Nebo budeš mít pocit že ti pod kapotou běhá stádo krav sem a tam...důsledek utrhání silentů,výfuk to odnáší a řazení taktéž.

Já mám teda všechno na polyurethanech (včetně motoru) a když motor na tom uchycený nebyl, tak to byl opravdu rozdíl jako prase. Převodovka řadí jak nová (včetně zatáček), auto je velice stabilní. Ale myslím si, že mi odchází tlumiče :-D protože to, co to dělá na dírách, není snad možný.
Benzín náš každodenní dej nám dnes
Posvět se ostrá vačkovko
přid očekávaný výkon z Tebe
a neuveď nás do zadření
ale zbav nás usazení karbonu
neboť Tvůj je olej, klikovka, ojnice, písty
na Věky věků
Ámen

PAKO
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PAKO » 13 říj 2013 19:38

a máš ok ty "puky" v předním mostě co jsou v nich vlečky ramen ? je na nich vůle nebo ne? jestli ti odchází tlumiče tak to poznáš i na obyč retardéru ,nebo pohoupáním volantem . Auto se ti zahoupá jak zaoceánskej parník z dozvukem jak na vlnách... jestli to na dírách jen mlátí mohlo by to být tím uložením... úplně top je to předělat na unibaly.Je dobře když někdo investuje do těchto krásnejch kár a nelepí si jen na dveře tuningové značky. Jen tak dál .

Kyon
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Kyon » 16 říj 2013 13:37

a PAKO jak je to s životností podvozku v unibalu víš? dík

PAKO
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PAKO » 16 říj 2013 18:15

Kyon píše:a PAKO jak je to s životností podvozku v unibalu víš? dík

jj vím co to udělá z podvozkem,já se proto bavím pouze o vlečných tyčích ... samozřejmě atˇ půjdeme cestou takovou nebo makovou a budeme přitvrzovat ,zpřesňova apod... budeme o to víc "opoužívat" tlumiče ,spoje atd atd. A proto ,když se udělá Á musí se udělat i Bé , jinak se to Bé brzo vymlátí ....
To se standartně stává "tunerům"když na unavené kuláky silenty apod.Nacpou tvrdé pružiny s tlumiči... či dají nizkoprofilovky tam kde vysoký profil je součást tlumení .

Sabrio
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sabrio » 21 lis 2013 14:53

Tak Ježíška jsem si udělal trochu dřív včera jsem si byl pro kola Buddy Club SF P1 Racing "nová" bez jediného škrábance a taky se mi povedlo sehnat za skvělou cenu fungl nové plastové kryty prahů a nějaké samolepky uvidim které tam nakonec dám než bude celolak ničemu to neuškodí :) Fujita to byl takový unáhlený nákup zatím zanechám originál KaN vložku a Airbox ale přemýšlím nad výrobou nového Airboxu alá Mugen tam bych ten hříbek potom mohl dát. zároveň ted scháním matice na kola má někdo zkušenost s těmi odlehčenýmy? Prý praskají a ta barva taky moc dlouho nevydrží přes zimu budu dělat silenty máte někdo nějaké vyzkoušené kromě originálů chci Pu ?

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
CRX ED9 D16Z5
CRX EE8 B16A1
PRELUDE BB3 F20A4

Stean
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Stean » 21 lis 2013 17:55

ty blázne, kde jsi sehnal ty prahy? já chci taky :( super kola *fin*

Dudla
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Dudla » 21 lis 2013 18:22

přesně kde jsi sehnal ty prahy a za kolik *help* *drinks*
Honda CRX ED9... K20 SWAP...
Honda CRX EE8 VTEC B16A1=110KW

lazzzik
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lazzzik » 21 lis 2013 18:44

pokud to snad není tajné,tak myslím,že je někdo měl na prodej na netu..:-)

Cody
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Cody » 21 lis 2013 18:53

a ty kola by šly sehnat ve 14 asi ne co?

Zpět na „Vaše CRX / Your CRX“