Blow off ventil

Kecání o ničem a o všem

Moderátor: Minor

Dudla
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Blow off ventil

Příspěvekod Dudla » 30 led 2012 22:56

zdravim CRXAŘE !!!
chci se zeptat jeslti máte někdo skušenosti s blow off ventilem !???? delší dobu mam spor s kámošem jestli je blow off určen jenom pro turbo motory ? protože turbo samo o sobě ten zvuk vydává ale né takovej ... tak jak to s tim je ??? *crx*
Honda CRX ED9... K20 SWAP...
Honda CRX EE8 VTEC B16A1=110KW

PIWEL
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Re: Blow off ventil

Příspěvekod PIWEL » 30 led 2012 23:12

blow off slouží k tomu, aby se z turba vypustil zbylý tlak...když to řeknu velmi polopaticky...teda aspon myslim...

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J!R! » 31 led 2012 07:45

Je to jen pro turba.....aby se vzduch nedostal ke klapce a neznicil ji,kdyz se pusti plyn

LJay
MacGyver
MacGyver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod LJay » 31 led 2012 07:50

BOV jako takovej je vlastně jen regulační ventil, který upouští přetlak vzniklý v potrubí mezi kompresorem turba a škrtící klapkou. Používá se to kvuli zvýšení životnosti turba, protože při zavřený klapce by kompresor vlastně tlači do uzavřenýho prostoru ve kterým by neustále narůstal tlak a to by nadměrně zatěžovalo turbínu kompresoru. To že je to upouštění doprovázený nějakým zvukovým efektem je jen takový "tuzerský" výmysl a není to vyloženě nutný pro správnou funkci. Některý systémy bývají i uzavřený, takže přetlak za kompresorem upouští zpět do jeho sání.

Dudla
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Dudla » 31 led 2012 14:13

Všem moc díky za vysvětlení !! *pohladit* tak to si to do crx nekoupím Škoda jedine že bych si tam taky dal turbo :D
Honda CRX ED9... K20 SWAP...
Honda CRX EE8 VTEC B16A1=110KW

Slávek
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Slávek » 31 led 2012 14:56

:lol:
Kazdej me rika ze do ni rvu jen prachy a ze je to auto k hovnu :D

Slávek
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Slávek » 31 led 2012 14:57

hele ale dela se aj nejaka pistala na sani ale je to kktina :D
Kazdej me rika ze do ni rvu jen prachy a ze je to auto k hovnu :D

Petk@
Šéfík!:)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petk@ » 31 led 2012 17:18

Slávek píše:hele ale dela se aj nejaka pistala na sani ale je to kktina :D

no a nebo píštala do výfuku :-D *jizda*

Petk@
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petk@ » 31 led 2012 17:19

Petk@ píše:
Slávek píše:hele ale dela se aj nejaka pistala na sani ale je to kktina :D

no a nebo píštala do výfuku :-D *jizda*

http://www.youtube.com/watch?v=wg_5XaST ... re=related

Wláďa
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Wláďa » 31 led 2012 18:07

Nebo ještě existuje tohle ale nemam s tim zkušenosti a moc nevěřim tomu co tam píšou... http://www.sportovniautodoplnky.cz/otto ... urbonator/
Přílohy
otto-r-new-tech-power-launcher-turbonator-original.jpg
crx EE8 Vtec B16A1
Obrázek
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 31 led 2012 18:29

Stačí napsat jméno do google :-) někdo říká, že to je něco neuvěřitelného a někdo, že to je jen další kravina, jak z lidí vytáhnout money :-)

přikláním se k té druhé možnosti :-)
Benzín náš každodenní dej nám dnes
Posvět se ostrá vačkovko
přid očekávaný výkon z Tebe
a neuveď nás do zadření
ale zbav nás usazení karbonu
neboť Tvůj je olej, klikovka, ojnice, písty
na Věky věků
Ámen

Wláďa
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Wláďa » 31 led 2012 18:45

Loiza666 píše:Stačí napsat jméno do google :-) někdo říká, že to je něco neuvěřitelného a někdo, že to je jen další kravina, jak z lidí vytáhnout money :-)

přikláním se k té druhé možnosti :-)

JJ pár dohadů jsem o tom četl a taky si myslim že je to kravina... že to prodávaj jen pro naivní nadšence, kdyby to fungovalo tak by to měl už skoro každej a jak psal jeden borec " cim mi pomoze vrtulka v sacom trakte? to ako svojou zotrvacnostou premiestni hordu vzduchu? ale tym padom zakonite musi tu hordu vzduchu brzdit, nez sa roztoci nie?
naco je mi, ze pri radeni sa toci tato turbosracicky, ked mam zavretu klapku? a kedze vzduch to nestlaci, tak asi zastavi svoju rotaciu. takze pri otvoreni klapky, treba zase turbosracicku roztacat "
Asi tak, mam na to stejnej názor...
crx EE8 Vtec B16A1
Obrázek
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 31 led 2012 18:52

Aaaano. Přesně tak. Navíc vždycky se člověk snaží, aby byl trakt sání vzduchu co možná nejméně vlnitý, aby byl odpor co nejmenší. Tohle je jak stěna pro ten vzduch :-D Mělo by to možná efekt, kdyby i při sundání nohy z plynu byla otevřená klapka sání. Možná téhdy by to mělo efekt, ale to CRX na 100% nemají :-) ... tedy pokud nemají špatně nastavenou klapku a je pořád otevřená :-D
Benzín náš každodenní dej nám dnes
Posvět se ostrá vačkovko
přid očekávaný výkon z Tebe
a neuveď nás do zadření
ale zbav nás usazení karbonu
neboť Tvůj je olej, klikovka, ojnice, písty
na Věky věků
Ámen

Wláďa
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Wláďa » 31 led 2012 19:13

Ale zase nevim co by to dělalo kdyby to bylo honěvý elektromotorem a tlačilo to vzduch do sání pořád, něco jako nucený sání... Nemělo by to potom podobnej princip jako skutečný turbo? To už by tam klidně ten BOV mohl být.... Ale otázka je jak by si stim poradila ECU... Nejsem si jistej jestli je + či - nutit vzduch do sání... :?: :?:
Naposledy upravil(a) Wláďa dne 31 led 2012 19:16, celkem upraveno 1 x.
crx EE8 Vtec B16A1
Obrázek
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

Petk@
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petk@ » 31 led 2012 19:15

:D tak tak kraviny stejnak jako magnet co jse da na hadičku od benzinu :-D ikdyž tudle blbustku jsem viděl že tam byl motorek a pohaněl což by k nečemu třeba trochu bylo :-) kdysi jsem si na fichlotvi bylo mi asi 14 s rozbiteho počítače ze zdroje vytahl větrak a nacpal do boxu na fichtla :-D připojil na svetla a jak každej znate jak sviti žarovky tak podle otaček se větraček i točil a byla nějaka změna ? řvalo to ještě víc než kdys s karburatoru spadne filtr a jelo to odost líp ale vždy to jen vypalilo na 30 metru ale jako fakt dobrý :-) ale pak chcíplo teklo tam malo benzínu :-) a vrtat trysky semi nechtělo ale je fakt že to znat bylo :-)

Wláďa
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Wláďa » 31 led 2012 19:19

Petk@ píše::D tak tak kraviny stejnak jako magnet co jse da na hadičku od benzinu :-D ikdyž tudle blbustku jsem viděl že tam byl motorek a pohaněl což by k nečemu třeba trochu bylo :-) kdysi jsem si na fichlotvi bylo mi asi 14 s rozbiteho počítače ze zdroje vytahl větrak a nacpal do boxu na fichtla :-D připojil na svetla a jak každej znate jak sviti žarovky tak podle otaček se větraček i točil a byla nějaka změna ? řvalo to ještě víc než kdys s karburatoru spadne filtr a jelo to odost líp ale vždy to jen vypalilo na 30 metru ale jako fakt dobrý :-) ale pak chcíplo teklo tam malo benzínu :-) a vrtat trysky semi nechtělo ale je fakt že to znat bylo :-)

Ha :lol: To jsem měl na pekáči taky uplně stejně :lol: ... Ale to byl taky dvoutakt a bez řídící jednotky žeo? Mě to ale jezdilo a docela pekelně, teda jako klukovi mi to na lítání po vesnici stačilo :D
crx EE8 Vtec B16A1
Obrázek
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

Petk@
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petk@ » 31 led 2012 19:23

Wláďa píše:
Petk@ píše::D tak tak kraviny stejnak jako magnet co jse da na hadičku od benzinu :-D ikdyž tudle blbustku jsem viděl že tam byl motorek a pohaněl což by k nečemu třeba trochu bylo :-) kdysi jsem si na fichlotvi bylo mi asi 14 s rozbiteho počítače ze zdroje vytahl větrak a nacpal do boxu na fichtla :-D připojil na svetla a jak každej znate jak sviti žarovky tak podle otaček se větraček i točil a byla nějaka změna ? řvalo to ještě víc než kdys s karburatoru spadne filtr a jelo to odost líp ale vždy to jen vypalilo na 30 metru ale jako fakt dobrý :-) ale pak chcíplo teklo tam malo benzínu :-) a vrtat trysky semi nechtělo ale je fakt že to znat bylo :-)

Ha :lol: To jsem měl na pekáči taky uplně stejně :lol: ... Ale to byl taky dvoutakt a bez řídící jednotky žeo? Mě to ale jezdilo a docela pekelně, teda jako klukovi mi to na lítání po vesnici stačilo :D

jojo fichtl taky nic neměl ':-D ale jako jezdilo to fakt bombově hlavně to řvalo :-D v tech to letech jsme na to vymejšleli na chatě s klukama plno kravinek až pak jsem si s fichtal udělal komplet GO renvaci jako delam na ceru a doufam že se cero taky tak povede protože kdo ma fichtla s modrou metlou modře podsvícenýho + čirou optiku s modrou obroučkou :-D mohl bych se snim pochlubit ? *drinks*

Wláďa
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Wláďa » 31 led 2012 19:32

Pochlub, já ti zas ukážu jak jsem si ho přetvořil já ale mam jenom fotky na papíře ale vyfotim... Aspoň něco... Taky jsem ho měl ve 14 a za 3 měsíce jsem ho komplet překopal a prodal :o)
crx EE8 Vtec B16A1
Obrázek
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

Wláďa
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Wláďa » 31 led 2012 19:36

Sice docela dost *off* ale snad nám to prominou :)
Přílohy
DSC00359.jpg
crx EE8 Vtec B16A1
Obrázek
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

Petk@
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petk@ » 31 led 2012 19:54

Wláďa píše:Sice docela dost *off* ale snad nám to prominou :)

přidavam :-) jeto furt ten samej ještě ho furt mam ta fotka jak je vyblitej modrej toje rok 2000 jak je černej toje 2005 a pak ty ostatní jsou 2007 až 2008 co jsem ho dodělal :-)
Přílohy
IMAG1830.jpg

Zpět na „Pokec / Discussion“