. Mějte se fajn a ať vám ty šunky šlapou 1G kapid CRX
Moderátor: Minor
1G kapid CRX
Zdravim všechny nadšence malých vozů
. Po opravdu dlouhé době se opět s nadšením vracím k crx 1g. Byl jsem nucen pořídit jinou karosérii, což mi zabralo také nějakou chvíli, ale sehnal. Neni to žádná krasavice, asi jako všechny crx 1g v našich českých podmínkách, ale mam ji. Vypadá tak jak vypadá a hodlam z ní postavit pojízdné a fungující auto. S crx budu jezdit občas závody do vrchu a mohlo by se stát, že i nabourám, což se snad nestane, proto si časem pořídim ještě druhou "leštěnku". Co se týče plánů, tak auto zůstane v sérii, jen si chci dát opravdu záležet na karosérii a tomu odpovídající úpravy, protože je šílený, jak se to auto kroutí
. Auto jsem začal odstrojovat před 4 dny a dopadlo to takto. Je to hrůza, ale na crx 1g uplná klasika no. Teď mě bude čekat nějakej ten týden řezání, broušení atd.. a pak vyvařování na které jsem pořídil novou svářečku. Přikládám pár fotek dosavadní práce a každou volnou chvilku sem budu dávat new progress, tak snad se bude na co dívat
. Mějte se fajn a ať vám ty šunky šlapou
.
. Mějte se fajn a ať vám ty šunky šlapou Re: kapid CRX 1.g
Aaa, vítej zpět
a držím palce, práce je na tom jak na deseti kostelích 
Tapatalkuji
Tapatalkuji
Re: kapid CRX 1.g
Tak jsem to dneska trochu odizoloval, vyřezal něco málo z podlahy a prahů.
Byla chvilička času, tak jsem odoperoval lemy a pomalu a jistě si uvědomuji, že jsem se pustil do naprosté šílenosti. Neznam jiné japonské auto, které by mohlo být víc shnilé než crx 1g
.
PS: Chtěl bych všechny poprosit. Pokud víte, nebo časem narazíte na nějakou karosařinu, auto a či jiné, dejte mi prosím vědět. Děkuji mnohokrát.
PS: Chtěl bych všechny poprosit. Pokud víte, nebo časem narazíte na nějakou karosařinu, auto a či jiné, dejte mi prosím vědět. Děkuji mnohokrát.
- James
- CRX Guru

- Kontaktovat uživatele:
To ta moje byla na tom s korozí teda hodně dobře oproti tomuhle
Hlavně nad nádrží a nádrž nahoře. Ale já jen brousil a natíral. Tak to hlavně dej do kupy
A ten motor je ZC1? Má totiž jiný ventilový víko i úchyty jinde než já
James píše:To ta moje byla na tom s korozí teda hodně dobře oproti tomuhleHlavně nad nádrží a nádrž nahoře. Ale já jen brousil a natíral. Tak to hlavně dej do kupy
A ten motor je ZC1? Má totiž jiný ventilový víko i úchyty jinde než já
Krom tvojí crx a pár dalších voňavek vypadaj ostatní přesně jako ta moje
- James
- CRX Guru

- Kontaktovat uživatele:
Já myslel, že ty máš hafo ND a nemusíš nic nutně shánět - např. tu nádrž
Na té mojí se taky nahoře loupaly kusy rzi, tak jsem brousil a škrabal a nakonec natřel několika vrstvama
Nad nádrží prostě bylo nejhorší místo, ale nic skrz. Jo a ten plech u nádrže nad výfukem ve tvaru S se probořil, když jsem brousil, ale nechal jsem ho vyvařit, protože jinej jsem nesehnal 
Tak dílů mam dost, ale některé mam ve špatném stavu, nebo vůbec. Co bych nutně potřeboval jsou 1.5 nárazníky. Nádrží, blatníkama a přední částí kapoty bych taky neopovrhnul
.
Po malé pauze, kterou způsobila rozřízlá ruka se pokračuje dál. Bohužel mam další důvod, proč se vybodnout na tuto karosérii
. Takže se budu snažit sehnat pravý zadní blatník, celou kastli, nebo rovnou celé auto
.
Odborně jsem vyndal zadní okna
, uříznul kus zadních nosníků, ořezal kde co a teď už se jen stačí zbavit izolace na podvozku, podbězích a může jít příští týden na opískování
.
Pekne makas,to se musi uznat:-))Jen kdyby ta kasna nebyla tak zle na tom vid?:-(
Uz se tesim na fotky po piskovani.Na net koukam kazdy den,tak kdybych na neco narazil,hned ti to sem dam:)
Uz se tesim na fotky po piskovani.Na net koukam kazdy den,tak kdybych na neco narazil,hned ti to sem dam:)
Díky. Karosérii jinou nemam, tak se maká zatim na této, ikdyž mě ten bok naprosto ser?
. Koukam furt, všechno hlídam, ale nic... Taky jsem zvědav na to tryskání, pak už mi zní asi nezbyde nic
.
- James
- CRX Guru

- Kontaktovat uživatele:
...a když si vzpomenu, kolik těch 1. generací bylo ještě cca před 5-ti rokama na prodej ať pojizdných nebo na ND
Někdy před rokem a půl byla na prodej tmavě modrá 1.5 v origo stavu s černýma nárazníkama. Najeto snad cca 120 tis. Vypadala hodně zachovale, jen měla vzadu kousek kytovanej a rozbitej blatník. Chtěli za ni myslím cca 20tis + ekodaň. Asi bych se o ni zajímal, kdybych neměl, vypadala fakt hodně původně, ale už je dávno pryč
Někdy před rokem a půl byla na prodej tmavě modrá 1.5 v origo stavu s černýma nárazníkama. Najeto snad cca 120 tis. Vypadala hodně zachovale, jen měla vzadu kousek kytovanej a rozbitej blatník. Chtěli za ni myslím cca 20tis + ekodaň. Asi bych se o ni zajímal, kdybych neměl, vypadala fakt hodně původně, ale už je dávno pryčRe: kapid CRX 1.g
Už o ní vim od minula, co byla na inzerci, ale děkuji. V neděli se na ní pojedu podívat, tak se docela těšim a snad se na něčem domluvíme. Pokud né, tak to se stavbou auta nevypadá dvakrát růžově. Necháme se překvapit.
Tak jsem si udělal radost a koupil kandidáta na turbo motor s nájezdem 30 tis. km
. Příští týden se pro zajímavost změří komprese a pak částečně rozebere. Pak ho uložim do sklepa a počká, až na něj přijde řada
.
Mam to hlavně kvůli tomu bloku, hlava bude jiná
.