ED9 LJay: Honda CRX 2G - R.I.P.
Moderátor: Minor
Re: LJay: Honda CRX 2G ED9 Turbo - 245hp / 279Nm
Včera dorazil Turbo blanket od Thermal Zero, tak ho dneska namontuju a uvidim co to provede 

Blanket už je namontovaný a subjektivně můžu říct, že se vyzařování tepla určitě o něco snížilo, protože v místě kde sem dřív na kapotě neudržel ruku jí teď můžu v klidu položit. Teplota vody a oleje je teď taky o malinko stabilnější.
Co se týká spoolup timu, tak tam sem si nějakýho znatelnýho zlepšení nevšimnul. Možná je znatelnější u "spacáku" který kompletně zakrývá celý housing turbíny, ale ten sem kvůli internímu WG nemohl použít.
Co se týká spoolup timu, tak tam sem si nějakýho znatelnýho zlepšení nevšimnul. Možná je znatelnější u "spacáku" který kompletně zakrývá celý housing turbíny, ale ten sem kvůli internímu WG nemohl použít.
Tak už mám objednanou akční kameru do auta. GoPro je pro to moje občasný natáčení dost drahý, tak sem vybíral mezi SJ1000 a Mobius Cam. Nakonec sem se rozhodl pro Mobius, protože mi příjde po funkční stránce trochu víc promyšlená, má lepší podporu co se týká nových FW a obraz z ní nemá tak moc viditelný efekt rybího oka jako u SJ1000, která natáčí v rozsahu 140° (mobius cca. 120°) a to mi z videí přišlo už trochu moc.
Tady je video recenze na Mobius Action Cam, kdyby se chtěl někdo podívat. Stejný uživatel (techmoan) dělal receze i na další kamery, tak můžete porovnat.
Tady je video recenze na Mobius Action Cam, kdyby se chtěl někdo podívat. Stejný uživatel (techmoan) dělal receze i na další kamery, tak můžete porovnat.
LJay píše:Tak už mám objednanou akční kameru do auta. GoPro je pro to moje občasný natáčení dost drahý, tak sem vybíral mezi SJ1000 a Mobius Cam. Nakonec sem se rozhodl pro Mobius, protože mi příjde po funkční stránce trochu víc promyšlená, má lepší podporu co se týká nových FW a obraz z ní nemá tak moc viditelný efekt rybího oka jako u SJ1000, která natáčí v rozsahu 140° (mobius cca. 120°) a to mi z videí přišlo už trochu moc.
v praci uz nabizime GoPro kamery,tak bych pripadne umel nejakou slevu ci bez dane.. kdyby Te to v budoucnu zajimalo nebo nekoho jinyho ... co sem koukal,vychazi to u nas lepe cenove nez u konkurence.
Jazzik
Kapota už je doma a vypadá bezvadně dobrý
Zběžně sem jí hodil na váhu a má 7,8kg, což není špatný. Chtěl sem jí totiž trochu pevnější, takže i o něco víc váží. Zejtra ještě zvážím origo kapotu, abych měl porovnání.
Zběžně sem jí hodil na váhu a má 7,8kg, což není špatný. Chtěl sem jí totiž trochu pevnější, takže i o něco víc váží. Zejtra ještě zvážím origo kapotu, abych měl porovnání.
Tady je jedno video z kamery. Natočený je v rozlišení 720p, protože s 1080p se můj postarší komp už moc solidně nepopere.
Zkoušel sem natáčet mimo auto a pokud je kamera po směru jízdy, tak zvuk stojí za prd, protože mikrofon je v přední části pod čočkou, takže jde vítr přímo do něj. Budu na něj muset udělat nějakou clonu.
Jinak kamera natáčí opravdu pěkně. Jediná nevýhoda je snad ta, že při přepnutí do 720p se zmenší záběr snímaného obrazu, protože kamera to do tohohle rozlišení nepřepočítává z nativního rozlišení čipu, ale prostě jen použije takovou část čipu, která odpovídá 720p.
Pozn: Youtube to video nějak víc zkomprimoval, takže reálná kvalita je lepší.
Zkoušel sem natáčet mimo auto a pokud je kamera po směru jízdy, tak zvuk stojí za prd, protože mikrofon je v přední části pod čočkou, takže jde vítr přímo do něj. Budu na něj muset udělat nějakou clonu.
Jinak kamera natáčí opravdu pěkně. Jediná nevýhoda je snad ta, že při přepnutí do 720p se zmenší záběr snímaného obrazu, protože kamera to do tohohle rozlišení nepřepočítává z nativního rozlišení čipu, ale prostě jen použije takovou část čipu, která odpovídá 720p.
Pozn: Youtube to video nějak víc zkomprimoval, takže reálná kvalita je lepší.
Tady je ještě ukázka toho, jak funguje kamera v kabině a jak mimo ní.
Pokud je kamera v kabině, tak bych řekl, že je záznam zvuku solidní.
Volně na větru je zhruba od nějakých 30km/h zvuk dost mizerný a to byl ještě mikrofon přelepený izolačkou, protože bez ní to bylo úplně špatný.
Problém je v mikrofonu, který je umístěný na čele kamery a taky v tom, že na těle kamery je ještě par dalších otvorů, kterýma proníká vítr dovnitř a ruší mikrofon. Zkusím si na ní vyrobit nějaký obal a pak by to mohlo být super.
Pokud je kamera v kabině, tak bych řekl, že je záznam zvuku solidní.
Volně na větru je zhruba od nějakých 30km/h zvuk dost mizerný a to byl ještě mikrofon přelepený izolačkou, protože bez ní to bylo úplně špatný.
Problém je v mikrofonu, který je umístěný na čele kamery a taky v tom, že na těle kamery je ještě par dalších otvorů, kterýma proníká vítr dovnitř a ruší mikrofon. Zkusím si na ní vyrobit nějaký obal a pak by to mohlo být super.
zvukaři dávají na mikrofon takovou chlupatinu, jestli znáš někoho kdo se hejbe u filmu jako zvukař, tak ti poradí kde to koupit. Ale při vysokej rychlosti netuším jestli to pobere, přece jenom vítr nebejvá tak silnej.
- Bučis
- Klouček
- Kontaktovat uživatele:
jak je to venku, tak to je konec, pantáta má gopro kamerku a i v krabičce - zřejmě nevhodná k tomu natáčení venku, to není vhodný....
hmotnost, to je tajná zbraň 

Fegut: to co myslíš, se dá koupit pod značkou MicroMuff. Na týhle kamerce je mikrofon umístěněj přímo pod čočkou, takže když bych tam nacpal takovýhohle "pankáče", tak ho budu mít neustále v záběru 

Bučis: Viděl sem záběry z nějakýho RC letadýlka, na kterým měli tuhle kamerku. Potom co přelepili izolačkou všechny otvory, tak byl zvuk přijatelněj i za letu. Takže to možná pořeším jen nějakým gumovým přebalem a bude.

Bučis: Viděl sem záběry z nějakýho RC letadýlka, na kterým měli tuhle kamerku. Potom co přelepili izolačkou všechny otvory, tak byl zvuk přijatelněj i za letu. Takže to možná pořeším jen nějakým gumovým přebalem a bude.
Minulý týden sem po pár letech odkládání konečně nakoupil komponenty a složil si nový kompík
Dneska sem na něm zkusil sestříhat nějaký to video ze záběrů co sem natočil s cérem, abych porovnal o kolik je rychlejší oproti ty mojí původní "kalkulačce" a ten rozdíl je fakt brutální
Tady je finální video.

Pekny pekny
Pokud dnes vydrzi pocasi, tak se zacne tocit me video
Aspon budou nove videa do nasi TV.

- Martin666
- CRX Guru
- Kontaktovat uživatele:
J!R! píše:Pekny peknyPokud dnes vydrzi pocasi, tak se zacne tocit me video
Aspon budou nove videa do nasi TV.
kdybych byl doma, tak bychom m0hli neco nahrat spolem na tu moji bestii. Ten muj fotak se pouziva kolikrat i na profesionalni filmy a dokumenty, jelikoz ma luxusni podani

Benzín náš každodenní dej nám dnes
Posvět se ostrá vačkovko
přid očekávaný výkon z Tebe
a neuveď nás do zadření
ale zbav nás usazení karbonu
neboť Tvůj je olej, klikovka, ojnice, písty
na Věky věků
Ámen
Posvět se ostrá vačkovko
přid očekávaný výkon z Tebe
a neuveď nás do zadření
ale zbav nás usazení karbonu
neboť Tvůj je olej, klikovka, ojnice, písty
na Věky věků
Ámen
Nemáte někdo zkušenosti s filtry HKS Super Power Flow Reloaded http://www.hkseurope.com/intake/spf_reloaded.asp ? Potřeboval bych trochu předělat nasávání u turba a tohle je jeden z mála filtrů, který se mi tam vejde.
Co sem hledal na netu, tak na tyhle filtry jsou ale dost smíšený názory. Starší typy měly dost mizernou filtraci a hlavně se prý z vnitřní strany trhaly a motor tak mohl nasát kus filtru. Tak si touhle koupí nejsem zrovna moc jistej.
Kdyby měl někdo na prodej přední příčku včetně podelných tyčí, za rozumnou cenu, tak dejte vědět.

Co sem hledal na netu, tak na tyhle filtry jsou ale dost smíšený názory. Starší typy měly dost mizernou filtraci a hlavně se prý z vnitřní strany trhaly a motor tak mohl nasát kus filtru. Tak si touhle koupí nejsem zrovna moc jistej.
Kdyby měl někdo na prodej přední příčku včetně podelných tyčí, za rozumnou cenu, tak dejte vědět.

- Wláďa
- Správce fóra
- Kontaktovat uživatele:
Já jí mám za 300 i s tyčema ale ke mě to máš asi hodně daleko nebo? Sokolov (Karlovarsko)
crx EE8 Vtec B16A1

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
Podle mě je tenhle filtr asi nejlepší co můžeš do motoru dát co se výkonu týče ta žlutá vložka od HKS má lepší propustnost teď sání řeším a je to hodně rozporuplné aby to dobře fungovalo musí to hlavně sát studenej vzduch takze osobně hodně pochybuju o tom že když někomu ten hříbek proste jenom planda za baterkou něco z toho dostane zvuk určitě výkon podle mě těžko nevím ale u turba to bude asi jiné se studeným vzduchem díky cooleru co chci ale říct je že si zmínil životnost toho filtru a že s ním někdo měl problémy že se trhal myslím si že je to třeba proto že je to tak stavěno na max výkon to znamená že priorita je pustit co nejvíc vzduchu a zabránit nečistotam to může bejt pak vykoupený životností ovšem pokud se tyhle filtry používají právě tímto způsobem tak si říkám že to je vlastně normální protože motory co jsou stavěny na závody se generálkují častěji mění se olej častěji atd. atd. tak proč by se i ten filtr neměnil častěji je to prostě dle mého stavěno takhle a pro denní ježdění bych asi vybral něco jiného popřípadě jestli teda nedělaj nějakou street řadu možná asi ten zelený další věc je také hodně podceňována údržba toho filru spravná impregnace aby fungoval dobře ale je to jenom můj názor nemám tento filtr vyzkoušený osobně. Jenom ted přemýšlím nad výrobou pokud možno co nejvíc efektivního sání 

Naposledy upravil(a) Sabrio dne 12 lis 2013 05:27, celkem upraveno 1 x.
CRX ED9 D16Z5
CRX EE8 B16A1
PRELUDE BB3 F20A4
CRX EE8 B16A1
PRELUDE BB3 F20A4
Sabrio píše:Podle mě je tenhle filtr asi nejlepší co můžeš do motoru dát co se výkonu týče ta žlutá vložka od HKS má lepší propustnost teď sání řeším a je to hodně rozporuplné aby to dobře fungovalo musí to hlavně sát studenej vzduch takze osobně hodně pochybuju o tom že když někomu ten hříbek proste jenom planda za baterkou něco z toho dostane zvuk určitě výkon podle mě těžko nevím ale u turba to bude asi jiné se studeným vzduchem co chci ale říct je že si zmínil životnost toho filtru a že s ním někdo měl problémy že se trhal myslím si že je to třeba proto že je to tak stavěno na max výkon to znamená že priorita je pustit co nejvíc vzduchu a zabránit nečistotam to může bejt pak vykoupený životností ovšem pokud se tyhle filtry používají právě tímto způsobem tak si říkám že to je vlastně normální protože motory co jsou stavěny na závody se generálkují častěji mění se olej častěji atd. atd. tak proč by se i ten filtr neměnil častěji je to prostě dle mého stavěno takhle a pro denní ježdění bych asi vybral něco jiného popřípadě jestli teda nedělaj nějakou street řadu možná asi ten zelený další věc je také hodně podceňována údržba toho filru spravná impregnace aby fungoval dobře ale je to jenom můj názor nemám tento filtr vyzkoušený osobně. Jenom ted přemýšlím nad výrobou pokud možno co nejvíc efektivního sání
Co se týče uložení, kam filtr uložíš. Tím kam ho dáš - lépe řečeno, jak dlouhé budeš mít vedení k filtru od klapky- tím získáš maximum v určitých otáčkách. Uložení vedle baterky je takovej zlatej střed, budeš mít relativní výkon od spoda i ve vyšších otáčkách, ale je to na úkor toho, že tam musíš nějakým způsobem navést studený vzduch. Koukni na HC je tam o tom rubrika. Co se týká HKS mám stejný názor jako Sabrio, ten filtr bude stavěnej na maximální výkon, ale pokud u nebudeš dávat brutální kouř, tak si myslim, že musí něco vydržet, ale možná by bylo dobré ho hlídat.
Deny který řešil třeba uložení u své K20 tuším v CTRku na hc právě to jsem četl když se podíváš na úpravce Spoon, Mugen atd většinou mají bud 4klapu nebo airbox grafy když se podíváš tak ten airbox je prostě pro ůpravu do 250 koní asi opravdu nejvhodnější řešení na YT je video od Mythbusted tak dělají test těhle plug in play hříbků vetšinou je to menší výkon právě díky tomu že je vzduch teplej hlavně za tou baterkou ono zvuk to má jinej a pocitově to samozřejmě jede lépe ale když ti zmizí 3 koně tak to určitě nepoznáš za to zvukově když sepne V-tec to poznáš hned
tam je rozdíl sakra znát sluchově ale o výkonu jsem přesvědčen že za baterkou proste a celkově kdyz ten hříbek je v motor prostoru a neni odstíněnej tak je to spíš mínus ale u turba je to zase něco jiného Ljay se určitě vyjádří k tomuhle problému víc technicky 

Naposledy upravil(a) Sabrio dne 12 lis 2013 05:29, celkem upraveno 1 x.
CRX ED9 D16Z5
CRX EE8 B16A1
PRELUDE BB3 F20A4
CRX EE8 B16A1
PRELUDE BB3 F20A4
Moj osobny nazor je ten, ze HKS je podstiva znacka, ten filter musi nieco vydrzat. To co ostatnym nevydrzalo bola jeho cinska kopia ktora bola urcite lacnejsia a pod. 

No to je další věc je hodně fejkovejch HKS filtrů tak kdo ví jak to je 

CRX ED9 D16Z5
CRX EE8 B16A1
PRELUDE BB3 F20A4
CRX EE8 B16A1
PRELUDE BB3 F20A4