Petk@-CRX příběh, splněný sen a postup renovace :)
Moderátor: Minor
Re: Petk@-CRX příběh a zaroven splněný sen :-)ä postup renovace
...no je to kočanda to se nedá nic platný 

Někdy si musíte vyzkoušet, jak je to s hladinou adrenalinu - jestli vám vůbec ještě funguje... Ayrton Senna da Silva

- Petk@
- Šéfík!:)
- Kontaktovat uživatele:
No kamaradi možná potom moc lezu a hledam kraviny a tim padem mi to tam pak víc a víc vadí ale to určo znate když si toho člověk nahle všimne tak to tam pak vidí furt
jinak pohárek to by bylo asi to nejcenejší
ale na to to nevidim
jinak děkuju že se vam to líbí to mě pak vždy tak nějak vrátí k tomu zase něco vylepšit
a podat nějakou novinku

Re: Petk@-CRX příběh, splněný sen a postup renovace :)
Opravdu kočanda
pevné nervy s ní!
trochu jsem ti zeštíhlil nadpis tématu, už mě drásalo jak to roztahovalo forum

- Martin16
- CRX Guru
- Kontaktovat uživatele:
Wláďa píše:No takže ten pohárek za první místo MissCRX si nech rovnou doma ať si ho neponičíš na srazu

アクションのないビジョンは白昼夢のようなものです。ビジョンなしのアクションは悪夢です
"Vize bez akce je jako snění za bílého dne. Akce bez vize je noční můrou"
"Vize bez akce je jako snění za bílého dne. Akce bez vize je noční můrou"
Krásnej motorovej prostor

Tak tohleje snad hezčí jak nový
Já ted přemejšlím jestli vůbec budu upgrejdovat stávající motor, jestli to neswapnu za nějakej dvěstě koňovej dvoulitr

Já ted přemejšlím jestli vůbec budu upgrejdovat stávající motor, jestli to neswapnu za nějakej dvěstě koňovej dvoulitr

Někdy si musíte vyzkoušet, jak je to s hladinou adrenalinu - jestli vám vůbec ještě funguje... Ayrton Senna da Silva

- Petk@
- Kontaktovat uživatele:
LJay píše:
Krásnej motorovej prostorJen bych hodil pryč to originální plastový vedení vzduchu co ti jde za chladičem, protože s konusem to ztrácí smysl a to samý platí o rezonátorech před levým podběhem (pokud je tam ještě máš).
Ljay : tu čast sani u chladiče tam mam jen aby to tam bylo tak nějak plný

Noha no ja tam nějakej Setup nemam jen tu převodovku ,svody,sani,setrvak lizlej a řemenice ktera je taky o trochu lehčí

- Petk@
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem neměl co dělat tak jsem si cero vytahl před garáž
a dopasoval jsem konečně přední nárazník a parada jsem stim spokojenej
jen u leveho svetla je narazník trochu vyboulenej ale to už je v něm ale je to nepatrně
když už byl narazník dole tak jsem vyhodil rezonator a dal místo toho přisávání k nárazníku
jen musim vymyslet něco aby ta díra v narazníku vypadala lepe 

- Wláďa
- Správce fóra
- Kontaktovat uživatele:
To vyboulení u světla mají skoro všechny, jen jsem se s tim setkal vždy jen na pravé straně (u spolujezdce), asi taky nějaká výrobní vada projevující se až časem.
crx EE8 Vtec B16A1

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
- Petk@
- Kontaktovat uživatele:
Dlouho jsem nic nenapsal tak nějake novinky
OD crxsrazu jsem toho na ceru moc neudělal jen jsem jezdil
ale zase se začlo sem tam něco
nejdřív jsem zkoušel jezdit na ethanol kupoval jsem si od Muldera regulator tak to s navýšenim tlaku frčelo céro tak o 10% zlenivělo ale zase jsem celkem šetřil když se fakt jelo klidně
najel jsem na to asi 500km a spotřeba byla do 9 litru ale pak jsem to vyjel a dal zase 95 a zkusil jezdit na spotřebu a dostal jsem se s klidnou nohou na 100Km z toho bylo 20km město.50dálnice a 30 okresky na spotřebu do 5.8L takže pak už rozdíl takovej nebyl hlavně když se šlaplo tak to jelo
když stejnou trasu jedu uplně normalě s tim že dalnice cca 160km/h a okresky kolem 110 město teda 50
a sem tam se protáhne pořádně tak je sptřeba do max 7L
nedavno jsem se pustil do saní od předního svetla aefekt to má ale zase si myslim že to dost zhoršuje aerodynamiku tak nevim
asi bude stačit to z narazníku a jen sani pořadně odizolovat
pak jsem odpojil prutok chladící kapaliny skrz klapku a EACV ventil nejvetší efekt to bude mít když se sežene termo tesneni ještě mezi hlavu a manofloid
minulej týden mi přišli od maggotha 3ks slicků chtěl jsem je na sprint na vyzkoušení a jsou už dost špatný k tomu tvrda směs ale bylo to lepší než na 15" uvidim jak se hne čas v Panenčaku tedkon o víkendu 17.8. Dneska mi přišel rezonátor a cestou jsem koupil ještě trubku abych udělal nahradu katalizatoru
tak jsem zvedavej jestli to taky pomuže protože osobně si myslim že orig výfuk o pruměru 43mm taky něco brzdí ale uvidime
zatim necham stejnej pruměr jen nahradim katik trubkou 50mm a tlumič na středovým dilu rezonátorem o prumeru vstupu 44mm takže se zachová stejnej prumer
tak uvidime
jinak minulej víkend jsem byl na Extrem show příbram a dovezl jsem po prvé pohárek ze sprintu 1600 za 3 místo 

- Dudla
- CRX velení
- Kontaktovat uživatele:
super gratuluju
a jinak k tomu sani z toho narazniku udělej přirubu na tu diru v narazniku z laminátu přimo na tu rouru taky to budu dělat časem
doufám že mě chápes

Honda CRX ED9... K20 SWAP...
Honda CRX EE8 VTEC B16A1=110KW
Honda CRX EE8 VTEC B16A1=110KW
- Petk@
- Kontaktovat uživatele:
včera jsem vytvořil náhradu katu a místo středového dílu jsem placnul rezonátor zvláštní že céro dostalo dost hlubokej zvuk a ve vysokejch je to uřvaný jak blázen
ale zvláštní že se dá tetkon z výfukem i bez silencru jezdit odost potišejc
a nevim jestli mi to jen pocit ale je to živější

Já měl na tom starým od A9 svodů jenom vysypanej kat a pak trubku až do konce a motorkovej výfuk s koncovým průměrem pouze 50mm a zvuk to mělo výbornej, navíc uvnitř byl slyšet lehce, takže se spolujezdcem si na sebe nemusel řvát. Těžko srovnat, motorově s původním cérem, ale chystám se ho tam dát zpět, na tuhle mrchu, která má jiný svody a na středu je taky rezonátor, tak uvidíme jestli proti sérii to bude znát. Mám najeto pár úseků, většinu do kopce něco po rovině na test pružnosti a výkonu, tak uvidíme.
- Petk@
- Kontaktovat uživatele:
Tak v sobotu jsem byl na carwars a potvrdilo se mi že upravy na výfuku zase pomohli
protože kluk co byl v příbrami na 2,míste a ja byl 3. tak v sobotu jsem měl celkově lepší časy než on takže škoda že jsem na to nepřišel dřív
tetkon schanim někoho na hlinik aby mi přivařil přírubu co je na D. flaknul na B sani
. Taky jsem dneska vytahnul po skoro 2.letech s ponku převodovku co byla na červenym ceru nevim s čeho byla ale byla dlouhá a myslim si že by to na sprint mohl být lepší protože bych to v klidu dojel na 3.rychlost
takže jsem si dneska hral zase na malíře
jsou tam i jine poloosy
tetkon o víkendu si udělam na chatě pár useků který si na hraju a budu používat tachometr přes GPS . všechno si pak sepíšu a uložim a v pondělí bych tam caknul tu co jsem tam měl dřív
a zajel bych si ty useky znovu a uvidim rozdíl a podle toho but pujde ven nebo ne 

- Petk@
- Kontaktovat uživatele:
Tak menší novinky
Předchozí převodovka je na místě a cero lehounce zlenivělo ale už neni takovej skok mezi 1 a 2 . a hlavně 3jka ma paradní tah
takže zatim ji necham příští týden drčíme na poslední letošní sraz teda aspon za mě tak tam se uvidi jestli to bylo k něčemu
mám to i natočený před a po v tahlim kopci naloženej
dneska jsem upravil B klapku na D mano.... zítra se bude upravovat mano.. aby tam nebyl schod
a ještě musim vyřešit upevnení spodního šroubu vychází mimo díru tak but udělam nejakou svroku ze šroubu a nebo necham navařit bobek a uděla se zavit na šteft bylo by to lepší ale bojim se zeptat co to bude stát
puvodně jsem měl v planu nechat na komplet B přavařit D přírubu ale byla mi řečena cena kolem 3 tos za svaření
tak jsem se na to vyprd
(zatim)
jinak dneska přišla zasilka tak cero dostane výpuštak s magnetem , led panílek do stropniho svetilka a tuning ponožku
SPOON hlavně od tý ponožky čakm narust výkonu aspon 10 PS 

Kde je ten sraz? Možná bych se tam s tím svojím pelechem dokopal a aspon by si porovnal tu mojí převodovku, protože mě ty rychlosti jdou dobře 1-3 dobrý a 4ka je hodně přikleplá ta jede nejvíc.
- Petk@
- Kontaktovat uživatele:
Fegut píše:Kde je ten sraz? Možná bych se tam s tím svojím pelechem dokopal a aspon by si porovnal tu mojí převodovku, protože mě ty rychlosti jdou dobře 1-3 dobrý a 4ka je hodně přikleplá ta jede nejvíc.
je to tady

Tady jsou videa jak to frčilo s tou od streetkida a tetkon stou ze civica je to v dlouhym tahlim kopci ve 2 + narvaný auto kramama (víkend )

http://www.youtube.com/watch?v=ZrWyflAtHqs
http://www.youtube.com/watch?v=ZoYkJktC31c
no když si to točil do kopce, tak by to taky chtělo natočit v kopci ne?
Jinak asi lepší točit tacho a otáčkoměr a tu dvojku máš na tej krátkej převodovce fakt hodně odkleplou. Ten sraz je moc daleko tam fakt nepojedu
a jel bych stejně jenom když nebude pršet, pořád mě tam teče a nemám s kým to opravit, sám to dělat nebudu.

- Petk@
- Kontaktovat uživatele:
Tak klapka se sanim je na motoru a celkem to šlo jen jsem měl problem že se mi trhlo tesneni mezi hlavou a sanim a nikde ho nemeli ale v patek ho dovezli a rychle jsem to tam nahazel
uprava manifoldu zase tak složitá nebyla
jen jsem musel vypylovat vetší díry aby klapka sedla tak nejak rovně na 3 štefty pak jsem dodělal 4šteft v praci řikali at si tam necham kousek dovařit a udělam zavit ale v ofiko firmě mi řekli za bobek hliniku do ktereho by jsem si udělal pak zavit kolem 500-800kč
to bylo asi i s montáží a demontáží
tak to jsem nedal Ljay mi radil že to řešil lepidlem a dolepenim kousku hliniku pojištenym 2šroubky ale nijak mi ty 2složkove lepidla nesedeli
tak jsem to vyřešil posvim kousek jem odvrtal a strčil šroub z druhe strany drželo to i samo o sobě ale udělal jsem tam na manifoldu sklon a celou hlavu šroubu jsem (na prasaka) ovařil a drží to paradně
pak stačilo v manifoldu vypylovat vetší díru aby tam nebyl schod a udělat tesnení
tesnení jsem vyřešil tak že jsem klapku obkreslil na plexisklo
a v kopírce vytiskl
a pak vystřihnul a obrkreslil na tvrdej papír
jako tesnení jsem zatim použil potisklej tvrdej papír od krabice co vní byl pyl filtr
a musim zaklepat včerejších 230km + 6 sprintu to zvladlo
pak jsem omotal celej kit saní termopaskou a tolik se nehřeje
jestli to ma na něco vliv nevim
jediný sčim je problem že na klapce nebylo čidlo polohy škrtící klapky tak jsem tam dal z Dečkove ale nešlo mi nastavit na danou hodnotu tak musim trochu zvetšit díry aby šlo ještě trochu pootočit
protože svítí ECU právě stim čidlem
nevim jestli to ma vliv na výkon ale asi jo
včera jsem byl na srazu Mnichovo hradiště stim že si vylepšim čas protože jsem měl od Minora pujčenou jinou ecu s kterou se cero chova taky trochu jinak ale zase jsem se nedostal pod 15:418 měl jsem nejlepší čas 15:430 tak nevim kde je chyba jestli ta převodovka asi dam zase kratkou
protože nevim co stim .
Porovnání času:
jaro Příbram - jednotka Z5 přibrždujcí brzdy ve dvou + hudba a čas 15:900
jaro Carwars -sám nove pneu,brzdy ok bez hudby čas 16:900
jaro milovice -sám , stočenej setrvák o 1kg ale s hudbou čas 15:418
Leto Příbram: sám ,slicky,saní místo svetla,bezkat ecu ,bez hudby čas 15:618
Leto Carwars: sám,slicky, saání místo svetla ,danej pryč stred tlumič místo nej rezonator čas 15:433 (crx vt 15:421)
podzim Hoškovice ty same upravy + klapka B16 ,odizolovane sani, + zkouska bezkat ecu a jedna upravena čas 15:440
Takže nevim kde je problem jestli mě brzdí orig prumer výfuku , nebo zadní díl kterej je hezkej ale ma dost ostrej ohyb - nevim
ale aspon mě včera potěšil pohárek za TOP 20aut srazu
a malem jsem dostal TYpera
http://www.youtube.com/watch?v=tuM8EUpZ1us

Porovnání času:
jaro Příbram - jednotka Z5 přibrždujcí brzdy ve dvou + hudba a čas 15:900
jaro Carwars -sám nove pneu,brzdy ok bez hudby čas 16:900
jaro milovice -sám , stočenej setrvák o 1kg ale s hudbou čas 15:418
Leto Příbram: sám ,slicky,saní místo svetla,bezkat ecu ,bez hudby čas 15:618
Leto Carwars: sám,slicky, saání místo svetla ,danej pryč stred tlumič místo nej rezonator čas 15:433 (crx vt 15:421)
podzim Hoškovice ty same upravy + klapka B16 ,odizolovane sani, + zkouska bezkat ecu a jedna upravena čas 15:440
Takže nevim kde je problem jestli mě brzdí orig prumer výfuku , nebo zadní díl kterej je hezkej ale ma dost ostrej ohyb - nevim

ale aspon mě včera potěšil pohárek za TOP 20aut srazu

http://www.youtube.com/watch?v=tuM8EUpZ1us
Jako čas dost dobrej, s tou krátkou to stáhneš jistě o 2 desetinky dolů. Já taky pořád že zkusím rozdíl mezi tou čiplou jednotkou a origo, mám vyndanej kobereček, takže otázka minuty to vyměnit a nějak jsem to ještě nezkusil
. Jinak dobrá volba omotat to sání, mě to vůbec nechtělo jet když tam byla kovová trubka, dala se origo roura a byl klid.
Edit: ted jsem se vykopal a vyzkoušel čiplou a origo jednotku a rozdíl je to hodně velkej, v malých otáčkách jede čip brutálně proti sérii a ve velkých kdy řadím čtyřku mám s origo na trojce pod 7tis otáček a výsledná rychlost do kopce s čip 160, bez lehce nad 150 tak 152. Test byl podřazení v 60ti na 2 a pak naplno

Edit: ted jsem se vykopal a vyzkoušel čiplou a origo jednotku a rozdíl je to hodně velkej, v malých otáčkách jede čip brutálně proti sérii a ve velkých kdy řadím čtyřku mám s origo na trojce pod 7tis otáček a výsledná rychlost do kopce s čip 160, bez lehce nad 150 tak 152. Test byl podřazení v 60ti na 2 a pak naplno