Vibrace při brždění

Jste v nesnázích, někde je chyba a vy nevíte jak dál? Pište sem...

Moderátor: Minor

voza
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Vibrace při brždění

Příspěvekod voza » 17 zář 2012 14:15

Ahoj,
mám takovej docela velikej problém.Při brždění mi vibruje volant,když dobržduju na červenou,tak cejtím houpání v pedálu,do cca 70km/h se to dá snést,ale od 100km/h je to nesnesitelné,úplně mi to škube volantem(jen při brždění).Ale jsou vyměněné kotouče i destičky,dnes jsem dokonce dal i jiné třmeny a novou brzdovku,ale nic se nezměnilo.Potřebuju teda poradit co udělat dál.Díky

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Vibrace při brždění

Příspěvekod Martin666 » 17 zář 2012 14:18

voza píše:Ahoj,
mám takovej docela velikej problém.Při brždění mi vibruje volant,když dobržduju na červenou,tak cejtím houpání v pedálu,do cca 70km/h se to dá snést,ale od 100km/h je to nesnesitelné,úplně mi to škube volantem(jen při brždění).Ale jsou vyměněné kotouče i destičky,dnes jsem dokonce dal i jiné třmeny a novou brzdovku,ale nic se nezměnilo.Potřebuju teda poradit co udělat dál.Díky

Zkusil bych se podívat na čepy... asi všechny. Popřípadě silentbloky
Benzín náš každodenní dej nám dnes
Posvět se ostrá vačkovko
přid očekávaný výkon z Tebe
a neuveď nás do zadření
ale zbav nás usazení karbonu
neboť Tvůj je olej, klikovka, ojnice, písty
na Věky věků
Ámen

Fegut
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fegut » 17 zář 2012 15:19

Jestli ty kotouče už nebyly zvlněný, tohle mě přesně dělalo taky a stačilo jenom vyměnit kotouče, ale ne na crx ještě na starý mazdě.

PAKO
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PAKO » 17 zář 2012 15:39

z prvního příspěvku netuším zda to dělalo před výměnou nebo až po výměně...jak to je?

voza
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod voza » 17 zář 2012 15:44

No to houpání při dobrždování to dělalo už před,ale to v rychlosti už si nepamatuju,ale mysli si,že to dělalo taky.

Fegut
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fegut » 17 zář 2012 16:15

houpání při dobrždování budeš mít už tlumiče v háji. edit: No tak to tlumičema fakt není když ti houpe pedál na brzdě :).
Naposledy upravil(a) Fegut dne 17 zář 2012 18:07, celkem upraveno 1 x.

voza
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod voza » 17 zář 2012 18:03

houpání myslím v brzdovém pedálu,prostě jako když jsou špatný kotouče,ale ty jsou nový:-).Tlumiče jsou nicmoc,ale dělalo to když jsem tam měl nový podvozek od XYZ,takže v tom bych problém neviděl.

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 17 zář 2012 18:10

voza píše:houpání myslím v brzdovém pedálu,prostě jako když jsou špatný kotouče,ale ty jsou nový:-).Tlumiče jsou nicmoc,ale dělalo to když jsem tam měl nový podvozek od XYZ,takže v tom bych problém neviděl.

U mého favorita tohle dělalo obložení a když jsem jej vyměnil a dělalo to stále, tak čepy... a od té doby to taky nedělá.
Benzín náš každodenní dej nám dnes
Posvět se ostrá vačkovko
přid očekávaný výkon z Tebe
a neuveď nás do zadření
ale zbav nás usazení karbonu
neboť Tvůj je olej, klikovka, ojnice, písty
na Věky věků
Ámen

murtin
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod murtin » 17 zář 2012 19:31

kromě závésů může být i koplej ráfek nebo vůle v kloubu.takové vibrace se pak můžou objevit jen občas nebo v rejdu atd.ne všechny vyvažovačky a jejich obsluha to dokáží najít.rozhodně bych s tím moc nezávodil..

Petk@
Šéfík!:)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petk@ » 17 zář 2012 20:51

pokud ti to dělá při brždění a cejtíš to v pedálu tak máš zvlkněný kotouče :-) jinak stim volantem mi to občas taky dělá ale jen lehce a to mám všechno na podvozku nový .takže but ještě tlumiče ale ty mam zrepasové zatim je to čim dál lebší tak to moc neřešim jsem rád že po roce mohu jezdit :-D

voza
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod voza » 18 zář 2012 16:02

Může někdo v Praze(okolí) někde nechat stočit koutouče?Chci vyloučit to,že nové kotouče jsou zvlněné.

Petk@
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petk@ » 18 zář 2012 16:19

voza píše:Může někdo v Praze(okolí) někde nechat stočit koutouče?Chci vyloučit to,že nové kotouče jsou zvlněné.

máme smlouvu s jednou firmou v práci a cena za pár do 300kč :-)já platil za zadní asi 250 :-) jinak stáčečku máme v práci že ani nemusíš sundat kotouč s auta ale je to na dlouho a tetkon nám udělali že když si se vememe auto pro vlastní kšeft tak musíme dát 200 takže by tě to vyšlo dráž ale když by jsi je sundal a přivez tak do druhýho dne jsou hotoví :-)

voza
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod voza » 18 zář 2012 16:26

No paráda,tak to se nějak domluvíme,nechám stočit asi i zadky když už to budu dělat.Takže cena bude cca kolik?A odkud jsi nebo kde ti to mohu předat?Ještě nevim kdy to sundám,protože teď potřebuju bejt pojízdnej.

Fegut
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fegut » 18 zář 2012 19:34

To když jsem loni dával 150 za stočení zadních jsem si říkal že to je dost, ale jak vidím tak asi ne :).

Petk@
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petk@ » 18 zář 2012 19:46

voza píše:No paráda,tak to se nějak domluvíme,nechám stočit asi i zadky když už to budu dělat.Takže cena bude cca kolik?A odkud jsi nebo kde ti to mohu předat?Ještě nevim kdy to sundám,protože teď potřebuju bejt pojízdnej.

jojo stačí se pak ozvat třeba 2 dny do předu :-) vim že tam nestáčej jen v pátek :-) jinak tam jsou :-) cena předek i zadek nebude víc jak 600 zítra se zeptám za kolik by mi to udělali třeba i bez papíru když by to šlo zase :-) jinak pak doporučuju dát nové destičky nebo je aspon srovnat na rovno třeba když si položíš na dlaždičku smirkovej papír a budeš brousit ale to určo znáš zítra dám vědět :-)

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Minor » 18 zář 2012 20:20

Pozor na to, na autě se srovnávají kvůli tomu, že může být tochu křivé ložisko a takhle se to srovná. Kotouče srovnané na soustruhu můžou dál házet, pokud je to ložisko nebo prostě uložení kotouče trochu křivé.
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287

Petk@
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petk@ » 18 zář 2012 21:03

Minor píše:Pozor na to, na autě se srovnávají kvůli tomu, že může být tochu křivé ložisko a takhle se to srovná. Kotouče srovnané na soustruhu můžou dál házet, pokud je to ložisko nebo prostě uložení kotouče trochu křivé.

jo toje pravda :-) protože stáčečka je přidělaná místo kola jen mě to napadlo protože když bych je stáčel v práci tak musim zaplatit 200 ve předu a já bych si třeba 150-200 za ty 2 kotouče řekl a tim pádem by to bylo dražší :-( ( pěkně nám to tima 200 zapekli:-(...protože hned musíme řikat všem co byli zviklí kamarádi atd o 200 víc a jestli jsem dřív přezouval s vyvážením všechyn 4 kola za 400 tak tetkon už je to 600 no :-( jinak ta naše stáčečka jde bohužel jen na přední kotouče :-)

murtin
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod murtin » 27 zář 2012 19:34

jak Ti to dopadlo,ještě vibruje?mám novou zkušenost,taky js pátral,páč chv.vibr.,chv.celkem dobrý a probl.jen 80-100 a hl.při brzdění.nakonec to přestalo,když js nacpal do ráfků nové přesné vymezovací kroužky..

Slávek
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Slávek » 28 zář 2012 02:06

hele a netahne ti ten volant obcas nekam? :) kdyz brzdis ?
Kazdej me rika ze do ni rvu jen prachy a ze je to auto k hovnu :D

Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“