ED9 Swingal: Neverending Dokumentaris

Ukažte ostatním své CRX!

Moderátor: Minor

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Swingal 2G predface

Příspěvekod Swingal » 26 úno 2012 19:47

Boze aj s vami, zasa ste ma nalakali na nieco aby to bolo tip top :D Mas nejaky tip na dobre hadice a rozumnu cenu? Myslim si ze by mi stacili aj normalne ale ak ma niekto nejaky tip tak sem s nim ... zatial som iba nasiel tieto:

http://helperformance.com/store/product ... ts_id=8871

vyjdu 81€ aj s dopravou ...

Petk@
Šéfík!:)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petk@ » 26 úno 2012 20:32

Swingal píše:Vysli ma na cca 35€, kupoval som ich na ebayi, maju bud s bielymi sklami + rozne ziarovky (ja tam mam nejaku duhovu zltu :D ) alebo su zo zltymi sklami. Cize za 1000kc aj s dopravou mas super svetla co presne pasuju, podla mna super volba ;) idu tam klasicke H3 ziarovky...

a vyrobca je DLAA, ked das DLAA do ebay-u tak ti to hned vyhodi :)

tak díky :-) budu čekat až je vyfotiš jak vypadaj v narazníku a pak uvidim :-)

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 26 úno 2012 21:04

To sa nacakas, Holcik mi este neposlal naraznik, to je jedna vec, druha vec chvilku potrva kym ho nastriekam pripadne, a az potom to tam namontujem, ale ak chces vidiet ako to vyzera, davam ti sem zopar fotiek jedneho nadsenca :)

http://s1015.photobucket.com/albums/af2 ... 67bf8e.jpg
http://s1015.photobucket.com/albums/af2 ... a532a1.jpg
http://s1015.photobucket.com/albums/af2 ... G_1009.jpg
http://s1015.photobucket.com/albums/af2 ... G_1010.jpg
http://s1015.photobucket.com/albums/af2 ... G_1004.jpg
http://s1015.photobucket.com/albums/af2 ... G_1008.jpg

Antiamik
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Antiamik » 28 úno 2012 09:09

*crx*
Naposledy upravil(a) Antiamik dne 29 úno 2012 08:29, celkem upraveno 1 x.

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 28 úno 2012 22:12

Tak hadice nakoniec budem objednavat, dokonca este za lacnejsie, 78€ aj s dopravou, su to tiez HEL ale od tohoto predajcu (HEL samotny si prirataval 13€ za dopravu plus 13€ za nejake dalsie poplatky)

http://www.brake-lines.co.uk/

HEL samotny si prirataval 13€ za dopravu plus 13€ za nejake dalsie poplatky, celkovo by vysli na 98€ aj s dopravou ...

Kto chce, existuje aj kupon na 10% zlavu na brake-lines :)

Uz sa tesim ako budem brzdit, ale najprv, nahodit a zabehnut :) *dance*

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 29 bře 2012 16:45

Nejake novinky od posledneho postu ...

interier je kompletny, auto je ocistene (vystreikany podvozok, osetrene plasty ...), na prednom a zadnom narazniku som vyskusal tempo pastu ci pomoze trosku tej vyblednutej farbe, posudte sami :D, takze som nakupil 2 pasty a bude sa prebrusovat cely ten moj lak co mam na aute :) a potom asi kupim nejaku cervenu lestenku a nakoniec aj vosk. Mozno to pomoze :)

Brzdy su uz nachystane, hadice uz dorazili (este som nebol doma, nevidel som ich :D )

od kapida mi prisla klimatizacia, vyzera byt uplne okej, uz som dokonca zohnal aj napinacie kolecko na nu, a montovat sa bude cca v maji.

Prisli mi ledky a ziarovky do budikov. Ledky som dal do kontroliek a ziarovky pod ciferniky. Takisto su ledky v indikatoroch smerovky (obejdnal som potom extra este aj zelene lebo ledkova biela a ta zelena folia spravili zelenozltu). Kontrolky vyzeraju ok. Spojazdnene zapinanie parkovaciek pomocou svetelneho spinaca (vojdem do tunela -> rozsvieti parkovacky) aj ked este tam musim naletovat jeden odpor aby to zasvietilo az po cca 3 s po vojdeni do tunela

Objednane LED panely do interieroveho svetla + kufroveho svetla (velkosti tak aby sadli presne do "sklicok" co tam su).

od lazzzika mam laktovu opierku na ktoru musim najst este potah na vrch a dat skompletizovat a potom uz len nahodit, ale vyzera super :)

Stale cakam na naraznik od holcika :(
Přílohy
tempo.jpg
Tempo účinok :)

mišoCRX
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mišoCRX » 29 bře 2012 19:58

Dobre ideš chlape len tak dalej *fin* ;)
momentalne Civic coupe EJ6..ale možno raz ešte CRX bude

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 29 bře 2012 22:36

Dik za povzbudenie :)

Inak uz som videl aj nove hadice, vyzeraju super :)
Přílohy
468599_3189971547043_1198477775_32497723_1798246005_o.jpg
HEL Performance Gold Ltd.

Akuma no Zeto
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Akuma no Zeto » 05 dub 2012 00:43

top notch *fin*
わたしわ CRX が大好きです。
Engage the cool.

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 29 dub 2012 21:03

Tak nejake novinky, vesele ale aj smutna.

Hondicka prvý krát odomňa dostala plnú nádrž, 67€ v prdeli, čo vám poviem, ale benzín lacnejší nebude tak som tam dal plnú no :)

Druhá vec, našiel som si poťah na lakťovú opierku. Snažil som sa ho zladiť s interiérom, nebude to úplne presne ale bude to vkusné :)

Ďalej prišli veci z ebayu, tlačítko klimatizácie, LED panel do stropného svetla, baterka od kolegu z HC :)

Takisto som objednal MDF podložky pod repro do predných dverí. Vyskúšal som, sedí to presne, už len získať peniaze a kúpiť nejaké repro a rádio :)

Spravil som si predpripravu na radio nakolko origo konektor uz ma odcvanute niektore kabliky a podobne, tak ho prerobim na ISO koncovku :)

Do tachometra som dal zo srandy modru ledku aby sa vedelo kedy ide crx najlepsie :) (aj skodovky take maju :D )

mam uz aj zapojeny multimeter, dal som ho do uplne spodneho odkladacieho priestoru a je to super :) dam aj foto neskor :)

Takisto s brzdami som sa nikam nepohol :( stale cakaju kym budem mat volno, ale idu maturity takze akademicky tyzden to mozno isti :D ak nie tak aspon klima sa bude nahadzovat :) hadam vsetko pojde podla planov

ale stali sa aj horsie veci. Zapajal som krabickuna zapinanie/vypinanie parkovaciek/interieroveho podsvietenia a nechtiac sa mi dotkol kabel (dorobeny mnou) s 12v pre cely okruh o kostru. kabel sa tam roztavil, v aute bol dym, smrad, bol som neisty ale po poprezerani co vsetko sa stalo som usudil ze som mal stasti v nestasti, ale neprajem to niekomu zazit, bol to hnusny zazitok, ked vam spod palubovky zacne stupat dym :( poucenie: nakupit poistkove drziaky na kable, aby ked nastane skrat nezacal horiet kabel, ach jo *cry*
Přílohy
IMG_20120405_153540.jpg
Lakťová opierka
IMG_20120413_153856.jpg
Niečo do Hondy
IMG_20120413_220630.jpg
Bateria ako lusk
IMG_20120427_184356.jpg
CRX na grilovačke :)
IMG_20120428_112834.jpg
MDF do dverí
IMG_20120428_125458.jpg
Bordel na pracovisku za horka :)
IMG_20120428_154038.jpg
ISO radio
IMG_20120429_185439.jpg
Tacho so najlepšími otáčkami

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 30 dub 2012 20:29

a ešte jedna vec ....
Přílohy
speed_2012_04_14_15_41_38_498.png

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 16 kvě 2012 19:37

Tak konecne prisla nejaka zasadna oprava.

Vcera som s bozou pomocou skompletoval cele brzdy. Uz som si myslel ze to natiahnem aj na dalsi den ale nakoniec sa to podarilo v jeden den vsetko. Zacal som vymenou brzdoveho valca za novy zn. Cifam o ktorom som tu uz davnejsie pisal historiu s objednavanim a naslednymi reklamaciami :). Toto bol asi najbezproblemovejsi krok. Odpojit hadicky, odkrutit valec, vytiahnut, prehodit nadobky, odvzdusnit valec, nahodit vsetko naspat. Jedine matka mi padla dole niekde ale nasiel som totoznu v bordeli, takze pohoda.

Dalej prislo auto na stojanceky, a zacal som odstrojovat lavu prednu brzdu. Vsetko celkom fajn, az na zopar detailov. Prvy bol ten ze kotuc jeden srob ktory drzi kotuc sa mne osobne nepodarilo povolit. Tlacil som nanho najviac ako sa dalo, ale jedine co sa mi podarilo bolo urobit s krizovej hlavicky gulovu hlavicku :D nakoniec sa to mojmu kamaratovi mechanikovi podarilo dat dole ale srob uz je nepouzitelny tak musim zohnat nahradny. Druha vec co ma zarazila bolo uchytenie brzdovych hadic o tlmic. Sice som prvy krat robil brzdy ani vo sne by ma nenapadlo upevnit tie hadice o tlmic, nakoniec mi nesiel povolit ten uchyt tak som ho odrezal karboškou a bolo. Hadice nove sa nasadzovali celkom v poriadku. Viedol som ich cca rovnako ako povodne. Strmene som nahodil zrepasovane s novymi piestikmi, namazane vazelinou aby sa pekne smykali :)

To iste sa opakovalo aj pri pravom prednom kolese, len tam toho neslo povolit viacej, ale praca sa vyplatila a je to tak ako na lavom :)

Postupil som teda dozadu. Prave zadne koleso malu nefunkcnu rucnu brzdu. Zacal som povolovat vsetky sroby. Islo to celkom fajn nakolko ten strmen sme mali cca pred pol rokom dole, lebo sme pozerali kde je problem s tou rucnou brzdou. Vsetko islo pomerne hladko. Mensie problemy nastali s povolovanim uchytov brzdy, nakoniec ale povolili. Odsrobovat hadice ktore su uchytene na ramene je pomaly nemozne. Odrezat. Nove som viedol cca podobne ako povodne ale prichytil som ich o stabilizator. Strmene isli zrepasovane od uzivatela Autozednik Mambo. Kotuce nove EBC, platnicky zanovne co tam boli, maju najazdene cca 8000km tak hadam to bude ok.

Prava zadna strana bola asi najhorsia. Tam nesli povolit 4 sroby, ale nakoniec kamarat povlil takze pohodicka. Nahodilo sa vsetko ako ma.

Natiahli sme vsetko ako ma, nakoniec aj rucnu brzdu, tam tie piny ktore maju za ulohu zabezpecit aby lanko drzalo na brzde ma strasne srali. Vobec mi nesli nasadit, natahoval som ich kombinackami ale nech som tahal jak som tahal vzdy to skoncilo tym, ze sa ten pin z kombinaciek vysmykol a ja som sa kombinackami trafil do ksichtu :D raz presne medzi oci :D

Napokon prislo odvzdusnenie celeho systemu. Myslel som si ze to bude najjednoduchsa cast celeho procesu. Ale nie, aj tu som stravil 2 hodiny. Kamarat odvzdusnoval, ja som slapal. A stale zo strmenov nic neslo. Asi 3 krat trebalo kazdy strmen odvzdusnit kym sa tam dostala kvapalina. Potom zacali strmene bublinkovat. A nakoniec zacali aj vypluvat tu kvpalinu. Od 20:00 do 21:45 som proste iba slapal na brzdu. Viem ze by sa to malo jemne a nie uplne naplno (znicil som tym predosly valec) ale toto uz inak neslo.

Preto sa chcem opytat, hlavne tych co to docitali az sem, po nahodeni novych brzd aj s hadicami fakt tak dlho trva kym sa tam dostane voda alebo som nieco robil zle? Alebo tam bude niekde unik? Lebo kvapalina mi nikde nevytekala. Pri odvzdusnovani voda vo valci klesla so stlacenym brzdovym pedalom, a ked som brzdovy pedal pustil tak zasa stupla spat. Neviem presne ako to ma robit tak sa pytam :)

No a suma sumarum:
Auto ma komplet nove brzdy.
- zrepasovane strmene, nafarbene hameritom na zlatu kladivkovu, nove piestiky, nove prachovky, nove tesnenia, nove odvzdusnovaky
- nove brzdove hadice zn. HEL Performance, limitovana zlata edicia
- predne aj zadne kotuce EBC (nie drazkovane, klasicke)
- Predne platnicky EBC GreenStuf, zadne ostali tusim Nipparts
- funkcna a nastavena rucna brzda
- vsetko odvzdusnene (len neviem ci je to vsetko DOBRE odvzdusnene, to budem este kontrolovat)

Cas prace: 12,5 hodiny (9:30 - 22:00)
Zranenia: rana medzi ocami, skrabance, odreniny, zazrata spina na celych mojich rukach, nefunkcny priehlavok na lavej nohe (od tolkeho cupenia nejde zdvihnut, srandovne s tym chodim)

Teraz ma caka minimalne 500km zabehavania, cize pomale brzdenie aby si vsetko sadlo. Vcera ked som isiel s autom tak to suchalo jak stara parna lokomotiva ale to je asi normalne :D ale po prejdeni cca 25km uz to bolo tichsie.

Záverom by som sa chcel poďakovať Antiamikovi, za jeho trpzlivosť somnou :) však on vie :)

Inak dneska som zmaturoval z praktickej casti maturity. Po vcerajsom vykone som sa necitil uplne Fresh ale dal som to na 1tku. Maturoval som so svojou skrinkou na PC. Zameranie vzduchove chladenie :)
Přílohy
47026_1481966847993_1198477775_31140951_6251726_n.jpg
Maturitna praca ala BMW :)
IMG_20120516_070846.jpg
Takto to vyzera :)
IMG_20120515_163244.jpg
HEL
IMG_20120515_161611.jpg
Pokracovalo
IMG_20120515_113109.jpg
Takto to zacalo

lazzzik
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lazzzik » 16 kvě 2012 19:58

Moc hezká práce,je vidět,že své crx máš opravdu rád a to je dobře ;) Já na svém crx mám též zrepasované brzdiče,s novými komponenty a pancéřové hadice a nemohl jsem věřit tomu,jak to brzdí.Ale brzdy jsou základ a je dobře,že ses jim tolik věnoval *pohladit* Jinak velká gratulace k maturitě!!!:o)
P.S: udělej fotku opěrky v autě..

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 16 kvě 2012 20:01

Opierka bude, len som ju ešte neočalúnil, venoval som sa maturite, ale keď bude hotová určite sa tu s tým pochválim :)

Antiamik
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Antiamik » 17 kvě 2012 08:08

No koonečne *vytlem* ...ale nie gratulácia, tie strmene nám ostanú na repas po ďalších 20 rokoch jazdenia *crx*

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 03 čer 2012 00:39

Tak dneska sa mi podaril úlovok! Zistil som totižto čo mám za bodykit na CRX. Je to bodykit od nemeckej firmy Polybauer. Bodykit sa už dávnejšie nepredáva ani nevyrába. Predpokladám že bolo viac verzií nakolko sa robil aj na predface a videl som už aj VTECovú variáciu, takisto sa robil WIDE (široký kde sa rozširovali aj lemy) a klasický ako mám ja. Ďalej som našiel k nemu TUV certifikát z 23 septembra 1988. Podla všetkého bodykit v časoch predaja vychádzal na 2000$.

A čo nové u mňa, no úspešne som zmaturoval. Auto som počas maturít odložil jednému HC.sk členovi do galanty kde sa mi montuje klimatizácia. Takže som zvedavý ako to dopadne :) ževraj teraz študuje hadice a šróby a pod kastlík sa nezmestí výparník, ale mal by sa, ak nie viem zohnať iný, ale hádam sa to všetko podarí :)
Přílohy
honda-crx-for-sale-1.jpg
CRX106Back.jpg
CRX107Side.jpg
DSC00619.JPG
bm2w.jpg
bm1u.jpg

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 03 čer 2012 10:08

Dobrej headshot! *gangster* *dobrety* zase jsme všichni o něco chytřejší :) a ty o pěkně pojmenovanou raritku bohatší :)

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 12 črc 2012 16:21

Klimatizácia je v aute úspešne nahodená, ešte musím nahodiť remeň a naplniť ju, potom by mala byť funkčná. Uvidíme :D PRichodom klimatizacie mi v aute zmizlo miesto na RJ pre central ktora bola za kastlikom takze budem musiet najst nejake ine vhodne miesto.

Taktiež už mám dúfam zasebou prestavanie interieru z klasickych ziaroviek na LEDky. Este doladit detaily ale na 90% mam hotovo.

Nove brzdy si zatial celkom chvalim, nemal som moznost ich este poriadne zapiect ale brzdovy ucinok zacina uz na zaciatku pedalu, je celkom tvrdsi a brzdny ucinok sa da pekne stupnovat. Ked som sam v aute pekne prve zablokuje prave predne koleso takze vyzera ze funguju tak ako maju. Rucna brzda sice nezasekne zadne kolesa (mozno hej ale nie nejako extra silno) ale zato aspon drzi pekne aj vo vacsich kopcoch. Suchanie ktore som pocul bol plech za kotucom ktory sa suchal o kotuc takze aj to je poriesene. Trosku som pri skumani toho zvuku natrhol prachovku na strmeni takze ju musim niekedy vymenit.

Kupil som autoradio, fungl nove, ale nahodim ho az ked budem mat repraky a urobene custom bass tuby z PVC trubiek do zadnych pozicii :D a takisto ked budem mat nejaky tlmiaci material ;)

A akurat som bol na OMV pumpe. Za euro patdesiat som si umyl auticko takze zasa je ciste :) Len este vnutri to musim trosku vycistit :)
Přílohy
IMG_20120615_184134.jpg
Klima narvana :)
IMG_20120705_111551.jpg
Problem s brzdami - suchanie
IMG_20120708_215756.jpg
Napravo cervene, nalavo UV, len bez toho skla zvrchu, takto to nebude urcite
IMG_20120708_220141.jpg
Led budiky bez osvetlenia ruciciek
IMG_20120710_224047.jpg
Skoro hotovy LED panel kurenia
IMG_20120712_153557.jpg