ED9 LJay: Honda CRX 2G - R.I.P.
Moderátor: Minor
Re: LJay ED9 turbo projekt
Šroub mám od Zemiho z Honda-clubu. Cena byla nějak mezi 3-4 stovkama. Už si přesně nepamatuju.
Konečně byl čas dokončit montáž shiftlightu
a taky otestovat upravenou vanu a přírubu na výstup z turbíny, která se ale bude muset ještě trochu převařit.
a taky otestovat upravenou vanu a přírubu na výstup z turbíny, která se ale bude muset ještě trochu převařit.
Dneska byla konečně v garáži "přijatelná" zima, tak sem sundal nárazník a rozměřil přední část chladičový stěny kvuli výběru vhodnýho intercooleru. Pokud by se to někomu hodilo, tak tady jsou rozměry, ale není to uplně přesný, protože auto bylo minulým majitelem vzatý na předek, takže je jedna strana brejlí trochu hnutá.
Dneska byl čas, tak sem se pustil do výroby engine damperu a taky sem konečně našel tu správnou hadici na odvod oleje z truba. Stačilo jen zajít do škodováckých autodílů 

luxus luxus luxus tenhle projekt...zírám že skoro u každýho příspěvku používáš slovo "vyrobil"
můžu mít jen takovou školáckou otázku na co je engine damper?

Díky, engine damper je tlumič záklonu motoru. Omezuje jeho pohyb dopředu a dozadu při akceleraci. Měly by se tak snížit ztráty výkonu, který vznikají právě tím pohybem. Částečně může nahradit tvrdý silenty uložení motoru. Já ho chci hlavně ale kvuli tomu, aby mi turbo při akceleraci nenaráželo do chladiče. Je tam totiž poměrně málo místa.

ahoj ahoj .... tak sorry,ze ti tu zaspamuju,ale vcera jsem vyuzil lepsiho pocasi a udelal si zadni rozperu a vylepil ty velky zadni silentbloky sikaflexem-252 takze sem zvedavej jak se to bude chovat na suchu,vcera uz sem domu klouzal po ledu
jinah hodne zdaru pri realizaci a at to stihnes do crx srazu 

Jazzik
Jazzik: pokud to budu mít do srazu hotový, tak bych se na vás přijel kouknout, ale čert ví jak dlouho to celý potrvá, než to bude foukat.
Jakou strukturu má ten sikaflex po vytvrzení? Nemáš někde fotku? Hledám totiž co nejvhodnější lepidlo na vylití silentů motoru. Ideálně vylívací uretan.
Jakou strukturu má ten sikaflex po vytvrzení? Nemáš někde fotku? Hledám totiž co nejvhodnější lepidlo na vylití silentů motoru. Ideálně vylívací uretan.
LJay píše:Jazzik: pokud to budu mít do srazu hotový, tak bych se na vás přijel kouknout, ale čert ví jak dlouho to celý potrvá, než to bude foukat.
co jsem cetl nejakej pdf dokument o tomhle sikaflexu tak prej se to pouziva v doprave a neprenasi to vibrace...po vytvrduti - lepil sem s tim motorovem silentblok,ale jeste neni na aute - je tam znat,ze to trosicku pruzi,ale vraci se to do puvodni polohy.kazdopadne to neni ten stav,ze vylepis silentblok a s tou osou zacnes hejbat ze strany na stranu,uz v dobe lepeni to drzelo tvar jak si s tim zahejbal.sem na to zvedavej,mohlo by to neco vydrzet...rekl bych,ze to neni proste plast...ono se to divne popisuje po netu :/
tady je link na ten sikaflex,sou tam i ty pdf,ale ja nemam bily ale cerny
http://www.campi-shop.cz/katalog/katalog/uzitecne-doplnky/lepidla-a-tmely/produkt/sikaflex--252-konstrukcni-lepidlo
Jazzik
Dneska sem celkem pohnul s engine damperem a taky dorazily přídavný budíky od Raid HP.
Dneska sem dokončil engine damper. Příští víkend udělám držáky a bude moc jít na auto.

Za dnešek sem toho moc nestihnul, alespoň se mi ale povedlo vyrobit úchyt engine damperu, který příjde našroubovat na blok motoru, do místa připravenýho pro kompresor klimy.
Naposledy upravil(a) LJay dne 29 led 2011 18:16, celkem upraveno 1 x.
Druhá část úchytu engine damperu, která příjde přidělat na držák silentbloku v karoserii. Zároveň bude sloužit jako úchyt pro OCT a sirénu alarmu. Před dokončením ale ještě musím odvrtat nějaké odlehčovací otvory, abych snížil váhu.
Naposledy upravil(a) LJay dne 29 led 2011 18:16, celkem upraveno 1 x.
ahoj,kdyz ten plech budes vrtat,nesnizis tim i pevnost toho drzaku ?
Jazzik
Pokud se to odvrtá na správných místech, tak se zmenší pevnost jen minimálně, nebo vůbec. Materiál se nesmí odebírat v místech kudy prochází pnutí při namáhání.