Prevodovka D16

Jste v nesnázích, někde je chyba a vy nevíte jak dál? Pište sem...

Moderátor: Minor

Antiamik
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Prevodovka D16

Příspěvekod Antiamik » 20 úno 2010 14:21

Zdravím.
Mám problém zo zaradením dvojky! Smerom dole z trojky ide "cez zuby" a to aj pri skutočne malých otáčkach. Auto som tak kúpil jazdiť s tým viem na bežných cestách ALE...
1. Asi sú to synchrony máte niekto skúsenosti s opravou alebo výmenou, cenou súčiastok...
2. Oplatí sa viac rovno kúpiť druhú prevodovku a modliť sa aby bola z CRX búranej na zadok po 50 000km *jizda*
3. Možno kombinovať prevodovky zo všetkých D motorov?

exxsodus
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Re: Prevodovka D16

Příspěvekod exxsodus » 20 úno 2010 15:24

Cau, zkusim ti odpovedet, prvni by chtelo vypustit olej, podivat se co je tam zas a kolik ho tam vubec je, uz mne po vymene za MTF prestala skrtat 2jka.Tak:
1.mam kamose v Honde, opravoval mi moji prevodovku.. ceny jsou asi jako vsechyn originalni dily, takze loziska, tech je tam 5 od 750 do 1200 bez DPH za jedno, synchrony budou asi drazsi, ale muzu se ti zeptat
2.po moji zkusenosti uz bych to nikdy znova neudelal
3.bude pasovat D16Z5 za D16Z5 u ostatnich nevim jak to je, ale kdybys chtel napr D16A8 z concerta pokud se nepletu, tak bys musel vymenit i poloosy.Jak je to presne ti nepovi asi nikdo, na HC sem zalozil topic a nejake presne odpovedi sem se ani nedockal.
Moje rada zni, vyhod prevodovku, rozeber, zjisti co je spatne a zkus nechat opravit, mozna drazsi varianta, ale zarucene budes mit pak 100%jistotu, ze je vse OK. *honda*

exxsodus
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod exxsodus » 20 úno 2010 15:28

Antiamik
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Antiamik » 20 úno 2010 18:54

exxsodus píše:Cau, zkusim ti odpovedet, prvni by chtelo vypustit olej, podivat se co je tam zas a kolik ho tam vubec je, uz mne po vymene za MTF prestala skrtat 2jka.Tak:
1.mam kamose v Honde, opravoval mi moji prevodovku.. ceny jsou asi jako vsechyn originalni dily, takze loziska, tech je tam 5 od 750 do 1200 bez DPH za jedno, synchrony budou asi drazsi, ale muzu se ti zeptat
2.po moji zkusenosti uz bych to nikdy znova neudelal
3.bude pasovat D16Z5 za D16Z5 u ostatnich nevim jak to je, ale kdybys chtel napr D16A8 z concerta pokud se nepletu, tak bys musel vymenit i poloosy.Jak je to presne ti nepovi asi nikdo, na HC sem zalozil topic a nejake presne odpovedi sem se ani nedockal.
Moje rada zni, vyhod prevodovku, rozeber, zjisti co je spatne a zkus nechat opravit, mozna drazsi varianta, ale zarucene budes mit pak 100%jistotu, ze je vse OK. *honda*

Díky za odpoveď a rady. Olej som menil na jeseň (podzim), bol tmavší ale bolo ho dosť a bol bez kovových úlomkov.
Ty dávaš do CRX MTF olej :shock: ??...ja dávam motorový, vždy ma tak všetci učili tak teraz neviem...
Tá oprava by bola asi nad moj rozpočet skor to teda vidím na výmenu ale ten olej by som ešte mohol skusiť
Chcem meniť zotrvák a tým pádom aj spojku (prevodovka bude dole z auta) tak uvidíme kolko éčok si to zoberie.

exxsodus
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod exxsodus » 20 úno 2010 23:58

odkus jsi? ja to mam do púchova necelych 20 km :)

Antiamik
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Antiamik » 21 úno 2010 09:31

exxsodus píše:jinak ten pokec je zde: http://honda-club.cz/forum/viewtopic.ph ... 92&start=0

...no a presne takto by som nechcel dopadnúť!!! Teraz kašleš na to a jazdíš tak?
Ja mám do Púchova takých 160-170km :) , som ako sa na strednom slovensku hovorí z maďarského brehu Dunaja z Petržalky :lol:

exxsodus
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod exxsodus » 21 úno 2010 09:45

nene, vymeneno lozisko za 750kc, gufero u razeni 300kc a tmel Honda 400 a je zpatky na aute a je jak nova.. a jeste ta vadna co sem tam mel, tak mi roztrhala predni silentblok jak skubala, tak jeste ten musim nekdy vymenit, ale zatim sem zjistil, ze to nema na nic vliv..

Antiamik
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Antiamik » 21 úno 2010 13:21

Takže napokon americký happyend :)
Myslíš predný silentblok motora alebo prevodovky ak nejaký má?!
Ja som kupil auto s odtrhnutým predným silentom motora a poviem ti že po výmene za nový to bol najviac citelný rozdiel k lepšiemu a to som už pomenil kdečo. Uplne inak to auto vystreli dopredu!

exxsodus
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod exxsodus » 21 úno 2010 17:06

vepredu u nosniku, co je na predku prevodovky..

Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“