Urvany zavit na ovzdusnovaku
Moderátor: Minor
- Igor Magor
- Miminko

- Kontaktovat uživatele:
Urvany zavit na ovzdusnovaku
Ahoj ahoj
po troch rokoch som ozivil cero a fuuuu jasne ze sa nieco pokazilo
konkretne ked som menil stavu v chladiacom okruhu. Postupoval som podla manualu, uvolnil som trochu ovzdusnovaci srob a pri dolievani zmesi cakal, kedy z neho zacne tiect ako sa pise v navode a nikde nic. Chladic sa naplnil po hrdlo. Tak som ten ovzdusnovaci srob vysroboval uplne a vidim, zavit v haji a diera nikde. Ovzdusnovaci srob je ok, aj zavit na nom. Predosli majitel mi radi, aby som narezal novy zavit do toho dielu a dal tam obycajny srob. Co vy na to? Mam motor d16A8, je k tomu blby pristup pod rozdelovacom a aj po vybrati dvoch srobov to drzi nejaky silikon vazne slusne. Oplati sa mi to rozoberat a prerabat alebo mam rovno zhanat novy diel?
Re: Urvany zavit na ovzdusnovaku
Já ten ovzdušnovák nikdy nepoužíval, takže bych to zaslepil šroubem. Motor se ovzdušní víceméně sám, akorát jsem 2x dolil plnou expanzku a ono si to docuclo podle potřeby.
To si neni jediný ja mám cit pre závity s vzdy nieco pretiahnem
myslím závit . Už sa mi podarilo dva tie odvzdušnovscie šróby odtrhnúť teda vzdy praskli .
Ani nevím že tam je. Jak píše Fegut, zaslepit a je po starostech.
- Igor Magor
- Miminko

- Kontaktovat uživatele:
Tak to dam na vase rady hosi. vyzera to na jednu z mala veci, co asi nikto z majitelov nejak extra neriesi. mal som obavi ci to nebude robit problemi. tak tam zajtra narezem novy zavit a dam obycajny srob a ovzdusnovaci si necham ako spomienku na svoju nesikovnost
Ked uz mam tu chladiacu vetvu rozrobenu, mal by som este nieco poriesit alebo pozriet v akom je stave? nieco co viete vy, co uz mate natocene kilometre a hodiny v garazi pri opravach?
System som uz preplachol pripravkom na to urcenym, ale nic extra stadial nevyslo, mozno trochu zakalena voda a ked som odpojil hornu hadicu od toho dielu, kde je ovzdusnovak, tak som tam zbadal nieco co vyzeralo ako stalagnity
tu na fore som videl v jednej diskusii radu ze tam je na to dobre dat ocot. mechanik odvedla zase robi tieto preplachy s arvou.
A mohol by som uskodit niecomu, keby zo systemu vyhodim kurenie a prepojim vyvod a privod kurenia na motore? auto sa bude pouzivbat vyhradne v lete a zbavujem sa vsetkeho, co nevyuzijem, kvoli odlahceniu.
Ked uz mam tu chladiacu vetvu rozrobenu, mal by som este nieco poriesit alebo pozriet v akom je stave? nieco co viete vy, co uz mate natocene kilometre a hodiny v garazi pri opravach?
System som uz preplachol pripravkom na to urcenym, ale nic extra stadial nevyslo, mozno trochu zakalena voda a ked som odpojil hornu hadicu od toho dielu, kde je ovzdusnovak, tak som tam zbadal nieco co vyzeralo ako stalagnity
A mohol by som uskodit niecomu, keby zo systemu vyhodim kurenie a prepojim vyvod a privod kurenia na motore? auto sa bude pouzivbat vyhradne v lete a zbavujem sa vsetkeho, co nevyuzijem, kvoli odlahceniu.
Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“