Chyba 4 - prosím o pomoc

Jste v nesnázích, někde je chyba a vy nevíte jak dál? Pište sem...

Moderátor: Minor

Rox
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Chyba 4 - prosím o pomoc

Příspěvekod Rox » 01 bře 2016 20:39

Zdravím, narazil jsem u crxa na problém a nikde jsem tu nenašel řešení, tak snad to nebude spam. *drinks* *help*
Problém nastal z ničeho nic za jízdy, když se rozsvítila kontrolka motoru a začala lítat ručička otáčkoměru. Auto se začalo chcípat a střílet z výfuku, zdálo se, že motor běží na 1-2 válce. Ihned jsem motor chcípl a znovu nastartoval - vše se zdálo být v pořádku, uběhlo půl minuty a problém se začal opakovat. ECU hlásí kód 4. Po chvíli se situace uklidnila a já mohl dojet pomalu domu. Po cestě přestalo obrovské cukání a později už cuká jen chvílemi, problém je že motor jakoby ztratil výkon :( , ale nedusí se. Občas se Vtec sepne až někdy po 6000ot. Dále probijí rozdělovač, ale to je prý u crx normální. Zatím jsem zkontroloval rozvody - v pořádku. Svíčky i palivák vyměněny. A tak jsem se chtěl zeptat, jestli někdo neřešil podobný problém, nebo neví, kde mám hledat senzor klikové hřídele a popřípadě jak zkontrolovat jeho funkčnost, mechanik nejsem, ale snažím si to všechno udělat sám a tak se učím za chodu :D :D
CRX Vtec EE8 B16A1
Obrázek

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Re: Chyba 4 - prosím o pomoc

Příspěvekod Minor » 01 bře 2016 20:59

Že probíjí, to by neměl, zkus vyměnit víčko, případně palec, případně kabely.
Ideální by bylo zkusit jinej rozdělovač, jestli problém zmizí. Ten cukající otáčkoměr by napovídal vadu zapalovacího modulu.
Senzor klikové hřídele je v rozdělovači. Pokud to hlásí chybu, tak si říkám, že nebude vadný modul, ale možná máš vnitřek rozdělovače na hadry.
Každopádně sundej víčko a podívej se dovnitř. Možná bude od pohledu jasno.
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287

Rox
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rox » 01 bře 2016 21:12

Děkuju za rychlou odpověď, ;) zítra se na ten rozdělovač zajdu podívat a uvidí se , ještě jsem se chtěl teda zeptat jestli ma b16a1 vlastní rozdelovac nebo jestli náhodou není stejný s dčkem? :)
CRX Vtec EE8 B16A1
Obrázek

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Minor » 01 bře 2016 21:26

Bohužel není, není stejný s ničím, takže je to docela cenná a ceněná věcička :)
Doufej, že tě tam nečeká něco takovéhohle (tohle je taky z EE8).

rozdělovač OBD0 EE8.jpg

Fegut
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fegut » 02 bře 2016 04:39

Stačí když je ulomená pacička u konektoru k rozdělovači a je špatnej kontakt, konektor spadává dolů. Stejný problémy jsem taky měl, mimo otáčkoměru. Zkontroluj konektory jestli nejsou volný, jinak jak píše Minor horší varianta modul

Rox
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rox » 03 bře 2016 14:59

Už začínám být pomalu bezradnej *dash* Auto jsem v týdnu téměř celý prolezl. Docela ve mě trnulo, když jsem chtěl zkontrolovat rozvody, které byly volné jak kšandy. Řemen naštěstí nepřeskočil a tak se rozvody utáhly a šlo se hledat dál. Vyčistil se vzduch. filtr, škrtící klapka a vrhnul jsem se na ten rozdělovač. Sundal jsem víčko a všude je takový hnědý prášek. Zjistil jsem že se zasekávala hřídelka, ta se rozhýbala, kontakty vyčistily a kouknul jsem na cívky, ty podle mě vypadají dobře. Všechno jsem to složil a hle, ecu přestala hlásit chybu. Řekl jsem si že to projedu, ale výkon stále chybí a auto cuká ( nejvíc v otáčkách pod 3000 ) a po chvilce, se rozsvítila kontrolka motoru a ecu hlásí kód 4. Napadlo mě jestli někdo v ústeckém kraji nemá na vyzkoušení rozdělovač na EE8, jinak už nevím *help* *honda*
Obrázek
CRX Vtec EE8 B16A1
Obrázek

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Minor » 03 bře 2016 18:38

Červenohnědý prach je znamení, že je v háji ložisko.
V Praze se ti můžu věnovat a zkusit jinej rozdělovač.
V Litoměřicích je s EE8 Adámek a Lojzik. V Teplicích by ti asi dokázal pomoct Neewman, toho bys našel na HC.

Rox
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rox » 05 bře 2016 12:55

Tak problém je vyřešen, jednalo se opravdu o chybu v rozdělovači. Náhodou jsem sehnal tento vzácný díl :D od bývalého člena TommyVteca, možná si ho někteří pamatujete. Rozdělovače jsem přehodil a je po problému, necuká a výkon je zpátky. Chtěl bych poděkovat všem, co se snažili pomoct *honda*
CRX Vtec EE8 B16A1
Obrázek

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Minor » 05 bře 2016 13:17

Tý jo, TommyVtec, to už je pěkně dávno :)

Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“