Jamesova údržba

Jste v nesnázích, někde je chyba a vy nevíte jak dál? Pište sem...

Moderátor: Minor

James
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Jamesova údržba

Příspěvekod James » 30 bře 2015 21:12

Ahoj, potřebuju sehnat šteft na výfukový svody + matku. Kde se to dá koupit? Přímo u Hondy? A kde kupujete těsnící kroužky (měděný a hliník) na výpustný šrouby? Jsem byl ve dvou obchodech a můj průměr neměli. Ještě manžeta, co je vzadu na převodovce od řadičky. Díky za rady
Naposledy upravil(a) James dne 23 dub 2015 19:49, celkem upraveno 4 x.

James
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Štefty + těsnící kroužky + manžeta

Příspěvekod James » 01 dub 2015 12:21

Pro těsnění si zítra jedu, v jednom obchodě mají, tak si udělám zásobu. A ty ostatní věci kdyžtak koupím, pokud má někdo doma navíc třeba z něčeho vyndaný a je ochotnej prodat. Díky

James
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Zákrok a prosím názory...

Příspěvekod James » 03 dub 2015 17:25

DSC_0021.JPG

Jelikož jsem se do té mé strojovny pustil celkem od podlahy, tak se chci zeptat, jestli někdo nevíte, jakou životnost má tady tohle. Abych to tam nedal a za chvíli to neměnil znovu. Ty moje nejsou až špatný, ale už jsou takový vetchý, tak si říkám - když už, tak už... Spojku už mám venku, ale byla to dřina *dance* A strašněj přístup a poskládání. Vy dvojkaři to máte určitě jak po másle :lol: U vás, když se otevře motor, tak by tam člověk vlezl celej oproti tomuhle *vytlem*

http://www.br_eshop.breker.cz/index.php ... &id_lang=4

Potom jakou spojku byste doporučili - uvažuju nad Sachs, LuK nebo bych dokázal levně koupit Aisin přes inzerát, ale tu firmu nějak neznám, mělo by to být ale Japan.

Chci koupit chladič od firmy Valeo, tak snad už ho tam budu mít na furt :D Je to jedinej, kterej jsem našel na origo 1.6, menší. Jinak jsou sem tam na prodej větší na 1,5

http://www.mroauto.cz/tecdoc-produkt/24 ... eo-730168/

Potom sháním tuhle manžetu na převodovku, má rozměr ten užší 14mm, pak je rantl 31mm a manžeta je uložená na 26mm. Kde se to dá koupit nebo nemáte někdo navíc?

DSC_0020[1].JPG
Manžeta

A ještě mi poraďte, jak dotahujete gumový těsnění pod víkem a vanou, aby to bylo rovnoměrně a někde to neprochcávalo. Není lepší momenťák?

Taky potřebuju pás k řidičovi na 1g nebo poraďte, jak se to mohlo přemotat na druhou stranu a jak to dostat zpátky. Je to cvakátko otočený ven a má být dovnitř. Už jsem to tak koupil a mám to na sobě celý přemotaný. 3- boďáky jsem prodal a budu už používat obyč :D Otočit to nejde, je tam úzká mezera. Nechápu, jak se to mohlo stát.

Takhle je to špatně u řidiče - ven

2.JPG
Špatně

A takhle je to správně u spolujezdce - dovnitř

4.JPG
Správně

Takže vyměním komplet spojku, spodní čepy, ulomenej šteft na svodech, kterej jsem pracně vytahnul ven, manžety na poloosách a řízení, těsnění pod svodama, víkem a vanou, chladič, čidlo ventilátoru (to moje je ustřižený a ventilátor na tvrdo, proto se pořád točí), možná i ty silenty, gumičky kolem pístků na brzdových třmenech, brzdovou kapalinu a vše dole důkladně natřu. Taky musím nechat konečně vyrovnat tu promáčklinu na kufrových dveřích, na kterou se mě dosti lidi ptaj a nalepit na ně ten dlouho sháněnej Civic znáček. Novej olej do motoru a přeovodovky. Ventilový víko střiknu na červeno. Snad to do srazu stihnu v domácích podmínkách *vytlem* a nastříkat přední nárazník a ponechat černou lištu, ať to má formu. Stejně to auto bude vypadat pořád stejně *honda*

skritek
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Re: Zákrok a prosím názory...

Příspěvekod skritek » 05 dub 2015 17:49

si delas srandu s tim pasem? vytahni si pas kousek ven preloz ho podel a to zapinani vysun nahoru (dolu) cimz dojde k otoceni pasu.

Oranzoví pas normalne zeleny pas otoceny
Přílohy
pas.JPG
Tel 777 27 35 35

Vy můžete jezdit rychle, Já mužu jezdit všude

a uz i rychle :-)

James
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod James » 06 dub 2015 07:48

Dneska to zkusim, ale jestli to tam procpu prehnuty na 2x, tak budu borec

Jindřich
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jindřich » 06 dub 2015 08:37

Jde to v poho. Ale jestli se Ti to nepodaří,tak to nech na sraz,vem sklénku slivovice a za vélků štamprlu Ti to spravím ;) *drinks*

James
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod James » 06 dub 2015 09:08

Jindřich píše:Jde to v poho. Ale jestli se Ti to nepodaří,tak to nech na sraz,vem sklénku slivovice a za vélků štamprlu Ti to spravím ;) *drinks*

Ja to zkusim, snad se zadari *pohladit*

James
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím názory...

Příspěvekod James » 06 dub 2015 20:41

Tak se mi to podařilo, ale šlo to celkem blbě. Bylo potřeba to prostě šikovně přetočit. Spíš nechápu, jak to někdo otočil na druhou stranu :D Ještě hlavně ty silenty by mě zajímaly a ta manžeta na převodovku

James
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod James » 11 dub 2015 09:55

Nevíte někdo, jestli na 2g není víc typů čidel spínání ventilátoru? Na 1g mají totiž psaný jen jedno a nedostupný, ale na 2g mají i jedno dostupný. Ptám se, že pokud ho vezmu, tak aby mi pasovalo. Pokud se dělal jen jeden typ, tak by to mělo být ok. Myslím závitem, spínáním, průměrem atd. Vypadají totiž stejně s těma dvěma kolíčkama. Díky za odpověď, dneska to chci všechno objednat

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J!R! » 12 dub 2015 08:14

Čau. :)
Dle katalogu čísla čidla sedi s D16Z5.

James
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod James » 12 dub 2015 21:10

Jo díky, mají to v těch e-shopech nějaký zmatený :D Na moji jsem našel asi 2 čidla od různých firem a obě nedostupný. Pak jsem koukal na 2g a byly tam úplně stejný + nějaký navíc skladem a vypadaly stejně. Proto se tak blbě ptám, jestli tam není nějakej jinej rozměr atd. Jsem dneska udělal velkou objednávku, tak doufám, že vše přijde a budu to pak postupně skládat zas :D Už se těším, až vyjedu, teď furt jezdím s Mazdou a nějak jsem si zvykl na ty její polokožený měkký sedačky. To pak budu v CRX jak na lavici :D

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J!R! » 12 dub 2015 21:12

James píše:Jo díky, mají to v těch e-shopech nějaký zmatený :D Na moji jsem našel asi 2 čidla od různých firem a obě nedostupný. Pak jsem koukal na 2g a byly tam úplně stejný + nějaký navíc skladem a vypadaly stejně. Proto se tak blbě ptám, jestli tam není nějakej jinej rozměr atd. Jsem dneska udělal velkou objednávku, tak doufám, že vše přijde a budu to pak postupně skládat zas :D Už se těším, až vyjedu, teď furt jezdím s Mazdou a nějak jsem si zvykl na ty její polokožený měkký sedačky. To pak budu v CRX jak na lavici :D

Jj na luxus se zvyká snadno....

James
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod James » 15 dub 2015 08:26

Čekání na díly využívám broušením všeho sundanýho a natřením. A hlavně očištěním toho všude nalepenýho šmiru.

DSC_0024.jpg

Taky mi už nastříkali na lakovně přední nárazník *dance*

DSC_0026.JPG

WickiMan
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod WickiMan » 18 dub 2015 22:44

http://www.hondapartsdeals.com/ Tady si mužes najít origo čísla dílu a v Hondě obědnat *fin*

James
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod James » 21 dub 2015 07:37

WickiMan píše:http://www.hondapartsdeals.com/ Tady si mužes najít origo čísla dílu a v Hondě obědnat *fin*

Já už vše nějak složitě posháněl, ale dík *drinks*

James
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Jamesova údržba

Příspěvekod James » 23 dub 2015 19:55

Tak jsem nastříkal víko

DSC_0022.JPG

A dneska mi přišly ND

díly.jpg

DSC_0023.JPG

James
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod James » 08 kvě 2015 12:30

Zdar, da se prosim vas nekde sehnat novy ulozeni kulisy razeni? Ja uz ji mam takovou vylitanou, tak bych to udelal, kdyz to mam rozdelany

James
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod James » 11 kvě 2015 10:53

Jakej olej do převodovky byste mi doporučili? MTF2 nebo MTF3? Nevím, jakej je mezi nima rozdíl a cenovej rozdíl skoro žádnej. 10W-40 tam dávat nechcu.Chci tam nalít něco dobrýho, protože se to nemění každej rok.

http://www.ravenolshop.cz/ravenol/eshop/1-1-Prevodove-oleje/5-2-Manualni-MTF/5/41-RAVENOL-MTF-2-SAE-75W-80-1L

http://www.ravenolshop.cz/ravenol/eshop/1-1-Prevodove-oleje/5-2-Manualni-MTF/5/40-RAVENOL-MTF-3-SAE-75W-1L

Fegut
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fegut » 11 kvě 2015 14:18

pokud chceš mtf, tak přes Rom na hondaclubu a on už ti řekne jakej.

silvermb6
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod silvermb6 » 11 kvě 2015 18:39

MTF2 je predchadzajuca verzia MTF a nejaku dobu sa uz nevyraba. Jeho nastupcom a zaroven aktualny honda produkt je MTF3.

Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“