nebrzdi
Moderátor: Minor
nebrzdi
Ahojte, moje cero stale poriadne nebrzdi. Slaby brzdovy ucinok. Vymeneny hlavny valec, gumene hadice vymenene za pancierovane, nove platnicky a kotuce. Odvzdusnene, nova kvapalina. Taktiez vymenene vsetky gumene casti strmenov ako vpredu tak vzadu. Auto napriek tomu, stale, aj pri silnom stlacani pedalu nesmykuje, ale pomaly brzdi... Pri odpojenom podtlaku na posilovac je citit rozdiel, takze sudim ze ten je ok. Neviem si uz rady.,
Re: nebrzdi
Já měl špatnej hl brzdovej válec, propadával se pedál, ale do smyku to šlo dostat (ale prostě céro stejně brzdí málo na to jaký to má kotouče), někdo to kdysi řešil a musel vyměnit celej posilovač, výměna hl brzd válce nestačila.
No hl brzdovy valec je novy. Moze byt posilovac funkcny ale netesny? Napr pri zosliapnuti sa mi menia otacky motora.. da sa to nejako poznat?
brzdovy pedal je makky alebo tvrdy?
skor tvrdy, tusim aj na stk bola pouzita velka sila na pedal..
Před startovanim našlap pedal dotvrda, stůj na něm a nastartuj....pokud padne na zem, tak je posilovač ok.
- Petk@
- Šéfík!:)

- Kontaktovat uživatele:
jen taková blbá otazka kolik si na od vyměny desek a kotouču najel ? nebmuselo by si to ještě sednout , jinak já mám na ceru nějakej kotouče jsou vrtaný ale jsou s aukra kupoval sem je ještě na červene ,desky jsem na to daval EBC a za normalní jízdy když na to šlapnu tak mám problem zablokovat kola
a v mostě to po pár přibrždění přestalo brzdit uplně 
a v mostě to po pár přibrždění přestalo brzdit uplně 
- Dudla
- CRX velení

- Kontaktovat uživatele:
jsem natom stejně nebrzdí po par okruhách 

Honda CRX ED9... K20 SWAP...
Honda CRX EE8 VTEC B16A1=110KW
Honda CRX EE8 VTEC B16A1=110KW
zjistil js,že měkne pedál a pravý okruh nemá správný tlak. protože mám třmeny udělaný,zbývá asi hl.br.válec. už js četl,co to dokáže,když gumičky nabobtnají vodou a pak ji zas pustí do nové brzdovky,což je asi můj případ. rád bych to zkusil přetěsnit,ale jaký rozměr má válec ED9? má 7/8 (22.2)?nebo 20.6? dají se sehnat gumky na repas,kde,pasují z něčeho jinýho? budu i předělávat okruhy na přední/zadní+hydr.ručka,tak bych to chtěl sfouknout najednou
Máš to vyražený na hlavním válci, teď si nejsem jistej, jestli tam je 13/16 nebo 7/8. Každopádně palce přepočteš na centimetry a víš, co shánět 
Opravné sady dělá firma Frenkit, kde konkrétně si to koupíš, to už je na tobě. Akorát bacha, prodejci mají v katalozích někdy bordel.
Opravné sady dělá firma Frenkit, kde konkrétně si to koupíš, to už je na tobě. Akorát bacha, prodejci mají v katalozích někdy bordel.
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287
22,2, a mozno by som kupil v honde tesnenia, vyzera ze nejsu drahe a presne ti viem povedat ktore odchadzaju, co som to pocital malo by to vyjst okolo 30-40€, a opravna sada vyjde na 20€.
je to v háji,gumičky nejsou. našel js,že některý Preludy mají taky 22.2,ale je to divný,páč celé válce mají 15/16 (23.81). tak teď babo raď,celej válec3-4t,to se mi nece.. z čeho by to ještě mohlo pasovat?
Můžu ti prodat celej válec, ale taky použitej.
Spíš bych vzal ty na preludu nebo jinou hondu, kde to odpovídá průměrem. Že to nesedí podle katalogu, to je úplně fuk, mají v tom bordel.
A dokonce možná mám i něco doma, mám pocit, že jsem kdysi koupil na EE9 podle katalogu a že to byly menší na klasickou ED9.
Spíš bych vzal ty na preludu nebo jinou hondu, kde to odpovídá průměrem. Že to nesedí podle katalogu, to je úplně fuk, mají v tom bordel.
A dokonce možná mám i něco doma, mám pocit, že jsem kdysi koupil na EE9 podle katalogu a že to byly menší na klasickou ED9.
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287
no kdybys to někde vyštrachal a nepotřebuješ,tak bych to vzal. brzd.válce mám ještě 3,ale všechno z dlouho stojících aut,tak asi na prd. uvažuju i o jiném válci,který by měl líp dostupný díly,ale zatim nevim..
Nový brzdový válec stojí 1500Kč....nekupoval jsem originál ale i tak kvalita zpracování je dobrá.
Ono se to nezdá ale stačí aby byl starší válec třeba 3 měsíce bez brzdovky a těsnění zteří.
Na mé crx jsem toho byl svědkem.
Ono se to nezdá ale stačí aby byl starší válec třeba 3 měsíce bez brzdovky a těsnění zteří.
Na mé crx jsem toho byl svědkem.
nové válce js našel zhruba od 3t nahoru..
já vím,že gumičky musí být furt v brzdovce,taky vím,jakou paseku dokáže udělat voda,kterou do sebe hydroskopická kapalina nasaje. pak ji nasajou gumičky,pak to dorazí nová brzdovka bez vody. fakt je,že je to veterán a lidi přede mnou prostě jen jezdili.
já vím,že gumičky musí být furt v brzdovce,taky vím,jakou paseku dokáže udělat voda,kterou do sebe hydroskopická kapalina nasaje. pak ji nasajou gumičky,pak to dorazí nová brzdovka bez vody. fakt je,že je to veterán a lidi přede mnou prostě jen jezdili.
Hoši nikde nemôžem nájsť postupnosť odvzdušnenia bŕzd , kde sa začína dik.
- Jindřich
- CRX velení

- Kontaktovat uživatele:
Začal bych u kola,které je nejblíže nádobce/má nejkratší brzd.trubku. Tudíš z pohledu řidiče první levé přední,pak pravé a pokračuj levým zadkem a nakonec pravým zadkem. Ale neustále hlídej hladinu brzdové kapaliny v nádobce,protože má malý obsah. A doporučuji postup opakovat aspoň 3x
A jestli máš brzdiče prázdné,tak to bude i vícekrát
A jestli máš brzdiče prázdné,tak to bude i vícekrát
Áno sú prázdne repasoval som prasce zadné -menil hadičky .diky za info
- Jindřich
- CRX velení

- Kontaktovat uživatele:
A samotný postup odvzdušnění asi víš,ne?
Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“