geometrie

Jste v nesnázích, někde je chyba a vy nevíte jak dál? Pište sem...

Moderátor: Minor

murtin
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

geometrie

Příspěvekod murtin » 03 zář 2013 21:08

potřeboval bych poradit,jak poštelovat sbíhavost/rozbíhavost na zadku.před 20ti lety js to u crx dělal,ale teď už nevím jak.kdepak tam to štelování je?pravý kolo jde trochu dovnitř a L.ven,mělo by to být asi 0+ - *dumat*

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Re: geometrie

Příspěvekod J!R! » 03 zář 2013 22:54

Je to pres maly raminka, ktera jsou na zacatku podelnych ramen pred nadrzi.

murtin
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod murtin » 04 zář 2013 21:29

dík,snad s tím hnu je to úplně zrezlý.nechápu,proč předchozí majitelé prováděli tolik náročných úprav bez základního nastavení. to auto jezdí jako"mimochodník" už asi celý roky.. :shock:

PAKO
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PAKO » 08 říj 2013 10:42

tak to tam celí roky budou ž vysypaný silety....to bych to spíše vyměnil než se snažil dohánět

murtin
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod murtin » 11 lis 2013 15:36

už mi z toho hrabe.než js začal dělat"zadek",chtěl js etě trochu ozdravit př.nápravu.ta se ale začala sypat najednou ve všech bodech.vyměnil js h.čepy,řídící vnitřní i vnější,ale Máňa plave snad ještě víc.úplně strach s ní jet přes 50 .. lupe to ještě v převodce řízení,dá se zrepasovat? při rozjíždění ve větším rejdu se také ozve někde ze zavěšení nepříjemné lupnutí.myslel js h.kineťáky,ale ty js vyměnil(nejprve došly ňáký malinko jiný na automat přev...) a furt to lupe.. auto netahá ke straně,tak záklony a odklony asi ok,ale poskakuje po silnici jako magor a vůbec nemám jistotu kam pojede.oprášil js na zimu Bravu a je to neuvěřitelnej rozdíl :cry:

Fegut
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fegut » 11 lis 2013 16:55

Ten zadek dělá hrozně moc, já tomu nevěřil, myslel jsem že mám křivý rameno a po geometrii i když jsem měl většinu silentů skoro vysypanejch se s autem v pohodě dá jezdit. Předtím jet na dobrý cestě přes 90 nemožný a na horších cestách se nedalo jet víc než 60. Před geo byl předek v limitu a zadek se rozbíhal o hodně a to právě dělalo to že auto lítalo sem a tam.

Stean
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Stean » 11 lis 2013 17:24

jojo, natoceny zadni ramena delaj hodne, ale to i silenty

Blackburn
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Blackburn » 11 lis 2013 22:14

A pak se může tvrdit že CRX nesedí.

Za 7 tisíc jsem udělal komplet rozvody, olej v motoru, silenty na obou nápravách + čepy. Všechno renomované značky....takže crx je happy ve všech ohledech na opravu.

Stean
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Stean » 12 lis 2013 07:11

Blackburn píše:A pak se může tvrdit že CRX nesedí.

Za 7 tisíc jsem udělal komplet rozvody, olej v motoru, silenty na obou nápravách + čepy. Všechno renomované značky....takže crx je happy ve všech ohledech na opravu.

kde jsi to kupoval? me jen kvalitni cepy po sleve vysly na 3000. ta tvoje cifra se mi zda nejaka mala. ze bych zmenil shop :D

Blackburn
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Blackburn » 12 lis 2013 11:55

Tak to kupuješ draho. U nás je týpek co mi shání díly.
Jinak ReNo "pracuje :) " v http://www.autodily-cardo.cz/ a tam je cena také bezkonkurenční.

Stean
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Stean » 12 lis 2013 12:09

Blackburn píše:Tak to kupuješ draho. U nás je týpek co mi shání díly.
Jinak ReNo "pracuje :) " v http://www.autodily-cardo.cz/ a tam je cena také bezkonkurenční.

a dají se přes ReNa sehnat i díly, které nemají v nabýdce? jelikož na stránkách nemaji skoro nic.

Blackburn
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Blackburn » 12 lis 2013 22:10

Co tam nemají? Na crx co se týče podvozku, motoru je tam vše.

Stean
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Stean » 12 lis 2013 22:28

Blackburn píše:Co tam nemají? Na crx co se týče podvozku, motoru je tam vše.

apř silenty jsem ašel je 3 rozěry a čepy jen spodní a řízení, ale možná jsem je špatně koukal, to je také možné :D

murtin
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod murtin » 13 lis 2013 10:26

teď se snažím řešit asi hl.důvod "plavání" a to je převodka řízení.hřeben asi nějaký "opravář" posunul kus stranou aby nebyla tak znatelná vůle a dalo se to prodat.. bylo mi divný,že je na jednu stranu trochu větší rejd,ale bylo to v plánu až na později.zkusím vzít z náhr.kastle a tenhle nějak zrepasovat jestli to je vůbec možné.
ve značení prodejců dílů js zaznamenal trochu hokej.už mi přišly např.3různý čepy.. teď už budu vše raději důkladně přeměřovat.je ovšem otázkou,jestli jsou všechny díly na Marušce origo :? achjo

Stean
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Stean » 13 lis 2013 11:07

murtin píše:teď se snažím řešit asi hl.důvod "plavání" a to je převodka řízení.hřeben asi nějaký "opravář" posunul kus stranou aby nebyla tak znatelná vůle a dalo se to prodat.. bylo mi divný,že je na jednu stranu trochu větší rejd,ale bylo to v plánu až na později.zkusím vzít z náhr.kastle a tenhle nějak zrepasovat jestli to je vůbec možné.
ve značení prodejců dílů js zaznamenal trochu hokej.už mi přišly např.3různý čepy.. teď už budu vše raději důkladně přeměřovat.je ovšem otázkou,jestli jsou všechny díly na Marušce origo :? achjo

jestly je nějaká repase na hřeben to nemám páru, sám v něm mám vůly jako prase, ale když objednáváš čep řízení, tak si změř nejprve jakej máš, jsou dvě velikosti.

Fegut
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fegut » 13 lis 2013 12:31

určitě si nech udělat geometrii a když to bude pořád zlobit, hodně dělaj silenty na záklonovejch tyčkách, když je dáš obráceně, brzo se vymačkaj a auto pak plave, ale ten zadek mě to dělal mnohem víc. To řízení bych řešil až naposled

James
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod James » 13 lis 2013 14:09

Auto plave především, když má vylítaný tlumiče :)

Stean
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Stean » 13 lis 2013 15:08

James píše:Auto plave především, když má vylítaný tlumiče :)

nevim, nevim, mě už tlumiče tekly a stejně auto sedělo jak přibytý, začalo plavat až když jsem nahodil 205 gumy

murtin
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod murtin » 13 lis 2013 21:58

tlumiče D2,snad nejtvrdší v běžné nabídce.. budu to muset vzít zgruntu,přes zimu času dost.bohužel js neodhadl stav při koupi,po pár měsících se to začalo sypat.to je ovšem riziko vždy :cry: zkusím rovnou i malý experiment s uložením na ložiska

Fegut
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fegut » 13 lis 2013 22:12

Nenech si blbnout hlavu, já už to měl u 2 aut a u prvního to bylo silentama na tej záklonovce v benju a to horší tou geometrií na zadku. Tlumiče poznáš snadno třeba že auto rozhoupeš rukou a nemáš odpor a hlavně i když jsou špatný, auto se max houpe a mlátí víc na dírách, ne že na rovnej cestě lítá sem a tam. Nech si udělat tu geometrii, tam ti řeknou jak jsou na tom čepy a vůli v řízení asi taky poznaj, když to po geo nebude v pořádku, tak ty silenty v benju. Hlavně se dávají těma širšíma stranama k sobě a užší strana jde ven z benja.

Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“