výměna vaček

Jste v nesnázích, někde je chyba a vy nevíte jak dál? Pište sem...

Moderátor: Minor

kapid
Bourák
Bourák
Kontaktovat uživatele:

výměna vaček

Příspěvekod kapid » 17 čer 2013 15:45

Potřebuji radu :). Kamarád přijel s crx 2 s tím, že vyměníme vačky za ostřejší. Po výměně vaček kolísaj otáčky okolo cca 500-1000 a nemá zrovna dobrej zvouček, viz. video :). Během prvních startů v tom něco solidně prásklo, ale to bylo snad palivo a bouchlo to do výfuku :|. Prostřídal jsem rozdělovače, svíčky, kabely OK, ECU. Jde mi hlavně o to, že předchozímu majiteli fungovaly na seriovém motoru v pohodě a nerad bych tam vracel sériové vačky a ono to stále zlobilo. Nevim co bych měl ještě zkontrolovat než tam vrátim sériové vačky :|

http://kapid.rajce.idnes.cz/CRX_4/#20130616_172031.jpg

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Re: výměna vaček

Příspěvekod J!R! » 17 čer 2013 17:03

kapid píše:Potřebuji radu :). Kamarád přijel s crx 2 s tím, že vyměníme vačky za ostřejší. Po výměně vaček kolísaj otáčky okolo cca 500-1000 a nemá zrovna dobrej zvouček, viz. video :). Během prvních startů v tom něco solidně prásklo, ale to bylo snad palivo a bouchlo to do výfuku :|. Prostřídal jsem rozdělovače, svíčky, kabely OK, ECU. Jde mi hlavně o to, že předchozímu majiteli fungovaly na seriovém motoru v pohodě a nerad bych tam vracel sériové vačky a ono to stále zlobilo. Nevim co bych měl ještě zkontrolovat než tam vrátim sériové vačky :|

A nejsou potreba stavitelny rozvodovy kola, pro presnejsi nastaveni?

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 17 čer 2013 17:06

J!R! píše:
kapid píše:Potřebuji radu :). Kamarád přijel s crx 2 s tím, že vyměníme vačky za ostřejší. Po výměně vaček kolísaj otáčky okolo cca 500-1000 a nemá zrovna dobrej zvouček, viz. video :). Během prvních startů v tom něco solidně prásklo, ale to bylo snad palivo a bouchlo to do výfuku :|. Prostřídal jsem rozdělovače, svíčky, kabely OK, ECU. Jde mi hlavně o to, že předchozímu majiteli fungovaly na seriovém motoru v pohodě a nerad bych tam vracel sériové vačky a ono to stále zlobilo. Nevim co bych měl ještě zkontrolovat než tam vrátim sériové vačky :|

A nejsou potreba stavitelny rozvodovy kola, pro presnejsi nastaveni?

To je způsob, jak to naladit nebo potom naladit přimo na jednotce dávky a naladit to. Ale se seriovou jednotkou horko, těžko. Na OBD1 by se to krásně ladilo
Benzín náš každodenní dej nám dnes
Posvět se ostrá vačkovko
přid očekávaný výkon z Tebe
a neuveď nás do zadření
ale zbav nás usazení karbonu
neboť Tvůj je olej, klikovka, ojnice, písty
na Věky věků
Ámen

kapid
Bourák
Bourák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kapid » 17 čer 2013 18:55

Kola a ladit by bylo nejlepší, budu tam muset dát ty serieové. Snad to pak bude zase cajk a pokud ne tak to bude blbý :lol:

murtin
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod murtin » 17 čer 2013 21:06

jestli jsou to předělávaný vačky,bylo by dobrý zkontrolovat při 1.montáži úhly otevření a zavření.jestli to nakoplo ventil,tak nějakej hrnec ztratil kompresi,tak změřit tlaky.u hodně "ostých" vaček může mít otevření sa.v.velmi strmý náběh už od h.ú. nebo vytahané vent.pruž.u výfuku nestačí v.ventily dovřít.stačí nepřesnost o pár stupňů a je zaděláno.. :cry:

kapid
Bourák
Bourák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kapid » 17 čer 2013 21:30

Výřešeno, nahodil jsem seriové vačky a je klid ;) . A ano, jsou to předělávaný serie :D

Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“