Bílý mlíko pod olejovým víčkem

Jste v nesnázích, někde je chyba a vy nevíte jak dál? Pište sem...

Moderátor: Minor

kottitko
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Bílý mlíko pod olejovým víčkem

Příspěvekod kottitko » 19 bře 2013 18:22

Neví někdo co je to za hnus nebo čim je to způsobeno? :|
Přílohy
P190313_16.11.jpg

Petk@
Šéfík!:)
Kontaktovat uživatele:

Re: Bílý mlíko pod olejovým víčkem

Příspěvekod Petk@ » 19 bře 2013 18:24

voda v oleji nejspíš :-( těsnění pod hlavou *oprava* tady přikadam fotku . o vanoce z mnou přijel kamard s feldou že mu to nejede vždy jen chvilku :-D a chtěl ušetřit v lete tak si tam v servisu nechal nalejt destilku jen na to zapoměl a zamrzlo to a vystříleli v palici pod venitlama zaslepky :D tak měl trochu prutokač :-D na měrce měl jednou tolik než má bejt a s auta vytekla tadle srajda :-D

sundej víko a mrkni jak to vypada tam :-)
Přílohy
IMG_20130105_095221.jpg
Naposledy upravil(a) Petk@ dne 19 bře 2013 18:33, celkem upraveno 1 x.

kottitko
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kottitko » 19 bře 2013 18:30

:( ouuu.. tak to je to poslední co jsem ted chtěl

Petk@
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petk@ » 19 bře 2013 18:36

kottitko píše::( ouuu.. tak to je to poslední co jsem ted chtěl

mrkni jak to vypada pod vikem a jestli ma olej černou barvu tak to zase tak hrozný nebude . ale počítej stim no :roll:

kottitko
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kottitko » 19 bře 2013 18:38

motor má najeto 7000km po kompletní GO a kompletním přetěsnění, ted jsem ještě měnil olej a těsnění vany. je fakt že se mi minulou zimu stalo že mi zmrzla v chladiči voda, byla tam nějaká šmejdská nemrzka a stala se z toho tříšt. Celou sezonu jsem s tim jezdil a olej byl v cajku. Jdu to rozdělat a kouknout se jak říkáš :|

kottitko
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kottitko » 19 bře 2013 19:08

Tak pod víkem má olej krásně medovou barvu. Pří výměně jsem vylejval normálě černej olej, po výměně jsem měl zatim nastartováno 3x do ohřátí. Očistil jsem to víčko a uvidim :| Záčíná se ale pár kapek oleje ukazovat tady-
Přílohy
P190313_18.56_[01].jpg

kottitko
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kottitko » 19 bře 2013 19:14

každopádně ti děkuju za pomoc ;)

Fegut
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fegut » 19 bře 2013 19:25

Měl si někde něco lepenýho silikonem? Třeba stačí pod víkem a při větším štěstí ho to rozemele a udělá se tahle pěna, nebo zůstane v kuse a ucpe ti sací koš u olejový pumpy. Mě se dostal do chladícího systému a i po několika vypláchnutích mám občas ještě pěnu, která je jako přesnídávka na víčku chladiče. Borec tenkrát opravoval celý auto silikonem, i spoj svodů a katíku tím lepil...

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J!R! » 19 bře 2013 19:27

Jj urcite voda v oleji....je mozny ze to neni nejak sileny, ale zacina to naznacovat, ze to driv ci pozdeji prijde.A to mezi blokem a palici je klasicky misto, mozna se nesrovnala hlava a pokud ano, tak zajiste se nesrovnal blok...a to je i muj pripad.Ale neni to nic sileny, tak to zatim neresim.

kottitko
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kottitko » 19 bře 2013 19:31

silikon je asi hold oblíbenej, měl jsem ho pod ventildeklem, kde jsem ho očistil a u olejový vany kde jsem to taky očistil a rovnou koupil nový těsnění, Na víčku chladiče se mi občas ukáže takový blátíčko i v expanzce

ne-moc
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ne-moc » 19 bře 2013 19:57

Moc tu do toho nechci vstupovat, protoze bych nerad nejako spatne poradil. Ale napisu sem jen co jsem zaslechl.. Brat mel na svem VW praskle tesneni pod hlavou. Mel podobny problem.. Takove hebede pod vickem..No proste zainvestoval a nechal udelat rozvody, rovnani palice, k tomu nechal rozebrat spodek a vymena tesnicich krouzku.. Hlavu, ventily, proste co se dalo, tak se udelalo.. No a ted abych se k tomu dostal.. Chvili s autem jezdil (zadny hroceni) a po zhruba mesici koukne na vicko od oleje a opet takove hebede.. Nevidel jsem osobne jake presne, ale rikal mi to..Tak jsem se poptal mechanika co to..A jak je to mozny, kdyz ma pretesnenej motor kde se da. A bylo mi receno - nejezdi on s tim jen kratke vzdalenosti?? JA rikam ano, Jen po okoli a opravdu i minimalni vzdalenosti..Bylo mi receno ze to muze byt i tim...
Ale jak jsem psal..To mi bylo jen receno a nerad bych spatne poradil..
JA byt tebou tak hlidam vodu - jestli neubyva.. (a oleje nepribyva) a dal = pri nahozeni prohmatej hadice kde mas chladici kapalinu jestli nejsou moc natlakovany..

kottitko
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kottitko » 19 bře 2013 20:25

To jsou cenný iformace díky moc, budu hlídat *fin*

LJay
MacGyver
MacGyver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod LJay » 20 bře 2013 08:17

V tom místě co ukazuješ sem viděl unikat olej minimálně na dvou Déčká a z toho co popisuješ bych to taky tipoval na to co už ti tu napsali kluci. Pravděpodobně se při přetěsnění nerovnal blok a ani neměřila rovinnost. Nejspíš nechal jen srovnat hlavu, jestli vůbec a pak to složil zpátky. Kbyby si tam měl MLS těsnění, tak by to mohlo být ještě tím, že to nedotáhnul na správný moment, nebo špatnou přípravou dosedacích ploch, ale z fotky to vypadá na klasický grafitový těsnění.

kottitko
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kottitko » 20 bře 2013 13:52

Jo je tam klasický grafitový těsnění. Úpravy na motoru dělala firma MotorArt. Jezdím už 2 roky a zjevilo se mi to až ted. Ještě mě napadlo že když jsem měnil těsnění vany tak jsem to dělal venku a měl jsem to přes noc otevřený bez vany tak jestli se tam jen nedostala vlhkost... uvidim co s tim bude dál ;)

ne-moc
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ne-moc » 27 bře 2013 13:45

Ahoj chlape..Tak jak?? Nejake nove zjisteni??
Hele jeste mam otazku : Co jsi tam lil / a ted lejes za olej?

Martin16
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin16 » 28 bře 2013 10:44

ne-moc píše:Moc tu do toho nechci vstupovat, protoze bych nerad nejako spatne poradil. Ale napisu sem jen co jsem zaslechl.. Brat mel na svem VW praskle tesneni pod hlavou. Mel podobny problem.. Takove hebede pod vickem..No proste zainvestoval a nechal udelat rozvody, rovnani palice, k tomu nechal rozebrat spodek a vymena tesnicich krouzku.. Hlavu, ventily, proste co se dalo, tak se udelalo.. No a ted abych se k tomu dostal.. Chvili s autem jezdil (zadny hroceni) a po zhruba mesici koukne na vicko od oleje a opet takove hebede.. Nevidel jsem osobne jake presne, ale rikal mi to..Tak jsem se poptal mechanika co to..A jak je to mozny, kdyz ma pretesnenej motor kde se da. A bylo mi receno - nejezdi on s tim jen kratke vzdalenosti?? JA rikam ano, Jen po okoli a opravdu i minimalni vzdalenosti..Bylo mi receno ze to muze byt i tim...
Ale jak jsem psal..To mi bylo jen receno a nerad bych spatne poradil..
JA byt tebou tak hlidam vodu - jestli neubyva.. (a oleje nepribyva) a dal = pri nahozeni prohmatej hadice kde mas chladici kapalinu jestli nejsou moc natlakovany..

sorry za OT prej hebede *vytlem* *vytlem* si zabil
アクションのないビジョンは白昼夢のようなものです。ビジョンなしのアクションは悪夢です
"Vize bez akce je jako snění za bílého dne. Akce bez vize je noční můrou"

kottitko
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kottitko » 28 bře 2013 15:16

Zatim jsem neměl možnost vyzkoušet, CRX je pořád v zimním spánku a počasí na Liberecku mi nedovoluje dostat se z garáže *dash* Ted jsem nalil Castrol Magnatec 10w40.. co tam bylo předtím už se ale nepamatuju.

kottitko
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kottitko » 01 dub 2013 19:59

Tak jsem neodolal, posypal ledovec štěrkem kterej jsem měl před garáží a byl projet. Musim zaklepat že je to už v pořádku, asi se tam jen dostala vlhkost při výměně *fin*

Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“