Zahřátý motor nestartuje :D
Moderátor: Minor
-
cooper
Zahřátý motor nestartuje :D
Co to je, nějakej Honda mor nebo co?
kamarád mi to dnes telefonoval estli nevim co s tim...no nevim samozřejmě...slyšel sem tu, že je to něco s kontakty? nemůže sem někdo prosím hodit stručný návod na to přeletování ať to může kámoš vyzkoušet?
Re: Zahřátý motor nestartuje :D
Časem udělám pěkný obrázkový návod.
Zatím mu musí stačit tohle. Na vině je na 99% hlavní relé, které spíná palivovou pumpu. U crx 2G a civica 4G je relé vlevo od volantu pod palubkou v místech mezi kastlíčkem na peníze a otevíráním kapoty. Blbě se k němu může. Dělám to tak, že sundám kastlík na peníze (2 šrouby zepředu, jeden zespodu) a sundám si kvůli prostoru i otevírání haubny (nutný to není). Pak mohu zespodu s 10 očkem na šroub, který drží kovovou packu relé. Povolím a skrz otvor po kastlíku si relé natočím tak, abych mohl zmáčknout pojistku na konektoru a konektor uvolnit. Odpojené relé pak už jde systémem ježek v kleci vytáhnout horem dírou po kastlíku. Z relé sundám plastový obal a všechny kontakty propájím - kritické jsou hlavně ty vnitřní, ty vnější dělám jen pro jistotu. Když se na některé z pájených kontaktů podíváš, mají kolem sebe kruhovou prasklinku a to je právě zdroj potíží. Tím, že je propájím, myslím to, že zároveň přidám i cín.
Fotky a návod v angličtině zde http://www.marklamond.co.uk/tech-honda/pgm-fi/main-relay/main-relay.htm a taky zde http://techauto.awardspace.com/mainrelay.html
Zatím mu musí stačit tohle. Na vině je na 99% hlavní relé, které spíná palivovou pumpu. U crx 2G a civica 4G je relé vlevo od volantu pod palubkou v místech mezi kastlíčkem na peníze a otevíráním kapoty. Blbě se k němu může. Dělám to tak, že sundám kastlík na peníze (2 šrouby zepředu, jeden zespodu) a sundám si kvůli prostoru i otevírání haubny (nutný to není). Pak mohu zespodu s 10 očkem na šroub, který drží kovovou packu relé. Povolím a skrz otvor po kastlíku si relé natočím tak, abych mohl zmáčknout pojistku na konektoru a konektor uvolnit. Odpojené relé pak už jde systémem ježek v kleci vytáhnout horem dírou po kastlíku. Z relé sundám plastový obal a všechny kontakty propájím - kritické jsou hlavně ty vnitřní, ty vnější dělám jen pro jistotu. Když se na některé z pájených kontaktů podíváš, mají kolem sebe kruhovou prasklinku a to je právě zdroj potíží. Tím, že je propájím, myslím to, že zároveň přidám i cín.
Fotky a návod v angličtině zde http://www.marklamond.co.uk/tech-honda/pgm-fi/main-relay/main-relay.htm a taky zde http://techauto.awardspace.com/mainrelay.html
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287
-
cooper
Pane jo! to byla rychlovka. tak děkuji za pomoc, já mu to přetlomučím,nebo ho sem spíš pošlu,to bude rychlejší a když uděláš i ten obrázkový návod tak to bude taky bezva,znáš to,takhle se to poslouchá hezky,pak k tomu přijde a čučí jak vyvoraná myš
ale nezní to jako něco težkýho. no každopádně moc dík! z těch anglickejch návodů sem na větvi 
taky bych chtela dodat, ze s dlouhymi nehty je to beh na dlouhou trat.... Minorek si pamatuje ze =))))))
In VTEC we trust
Honda CRX 1.6 VTEC cca 160hp
Honda Prelude 2.2VTi 185hp
Honda CRX 1.6 VTEC cca 160hp
Honda Prelude 2.2VTi 185hp
Minor píše:Časem udělám pěkný obrázkový návod.
Minor ahoj, mám podobný problém so shuttlom 1g, EW2, môže to byť podobný problém? a kde by som mal relé hľadať? resp. je tam vôbec?
enjoy VTEC
Může. Já to měl u C3G EW3 a auto chcípalo i za jízdy nebo chvíli po startu (tedy když už bylo předtím zahřáté).
U C3G je relé v šíleně blbým místě na přepážce k motoru až úplně nahoře za všemi pojistkami přibližně v místech, kde je dole pedál brzdy nebo spojky.
Vyndal jsem ho, propájel a byl klid. Ale na stejné místo jsem ho už nevrátil, nechal jsem ho viset na kabelech:-)
U C3G je relé v šíleně blbým místě na přepážce k motoru až úplně nahoře za všemi pojistkami přibližně v místech, kde je dole pedál brzdy nebo spojky.
Vyndal jsem ho, propájel a byl klid. Ale na stejné místo jsem ho už nevrátil, nechal jsem ho viset na kabelech:-)
jo a ešte s shuttlovi- keď štartujem, tak niekedy pri otočení kľúčika do štartovacej polohy motor ani neškrtne, musím to skúšať na viac krát...
môže to byť tiež niečo s týmto relé alebo je to už problém niekde v zapalovaní v spínačke 
môže to byť tiež niečo s týmto relé alebo je to už problém niekde v zapalovaní v spínačke enjoy VTEC
Tipuju opálené kontakty na kruhovém spínači, do kterého vede spínací skříňka. Drží ho na ní dva šroubky a v pojistkovce konektor, takže se dá celkem snadno vyndat. Opatrně ho rozeber a očisti (ošmirgluj) kontakty. Procházejí tam poměrně velké proudy a napaluje se tam bordel.
Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“