Zdravím,
chtěl jsem poprosit o Vaše praktické zkušenosti s dovozem z Polska - jaký je postup?
Lze dojet s vozidlem po ose na polských papírech?
Po přihlášení tady se musí polské SPZ zaslat zpět bývalému majiteli nebo to pro mě končí tím, že to tady přihlásím?
Když to v Polsku koupím, co všechno mi majitel musí k tomu dát?
Mohu hned odjet nebo je třeba provést nejdříve nějakou odhlášku na Polském úřadu?
Když to povezu na hengru, polské SPZ zůstávají na autě nebo je musím nechat v Polsku?
Děkuji moc
... řeším jedno céro v Polsku a majitel taky neví jak na to.
Dovoz z Polska
Moderátor: Minor
- Vendik
- Miminko
- Kontaktovat uživatele:
Dovoz z Polska
V polsku je to úplně bomba co se týče úřadu. Já osobně dovezl auto před cca 3 měsíci. Původně bylo domluvené že bude ohlášené ale když sme dorazili stalo se značky. Pak sme se dozvěděli že mu stačí kupní smlouva a on si to odhlasi co i tak proběhlo tak že sem klidně mohl jet domů po ose . Cca za 3 týdny mi z Pl prišel dopis o zrušení pojistky a odhlášení vozidla do te doby sem si vesele jezdil na pl papirech
. Radost trochu pominula na českých úřadech dovozova technická plus poplatek pro Dekru za doplnění údajů do Tp atd no celkem to přihlášení vyšlo cca na 20 tis s eko terorem. Jinak od dej potřebuješ velkej malej techničak a kupní smlouvu . Značky mi zustaly nikdo je po mě nechtel

- Vendik
- Miminko
- Kontaktovat uživatele:
Dovoz z Polska
Jinak ty 3 týdny to asi normálně netrvá ale já měl takového solidního prodejce že mi dal 14 dní na odškodnění vozu .
Dovoz z Polska
A pojistku sis řešil svou nebo si jel domů na jeho?
- Vendik
- Miminko
- Kontaktovat uživatele:
Dovoz z Polska
Heki píše:Source of the post A pojistku sis řešil svou nebo si jel domů na jeho?
Já to vezl na plátnu když už sme tam s ním jeli ale mohl sem jet na jeho pojistku ale asi ta pojistka bude o domluvě s majitelem
Dovoz z Polska
Je to tedy jednodušší, než jsem si myslel 

- Vendik
- Miminko
- Kontaktovat uživatele:
Dovoz z Polska
Heki píše:Source of the post Je to tedy jednodušší, než jsem si myslel
Ljay taky nedávno dovezl ale nevim jak to měl on
Dovoz z Polska
...jinak nějaké DPH nebo něco takového se z toho neplatí?
Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“