Koupe Crx

Jste v nesnázích, někde je chyba a vy nevíte jak dál? Pište sem...

Moderátor: Minor

blackchicken
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Koupe Crx

Příspěvekod blackchicken » 25 led 2015 10:41

Zdravim
jsem tu novy, chvilku si tu procitam toto forum a uslintavam nad vasimi kraskami. Zvazuji konecne po dlouhych letech vlastneni ridicskeho prukazu ze bych si konecne koupil sve prvni auto. Bohuzel jsem se hned po skole ocitl v nasem hlavnim meste kde jsem se velmi zapalen naplno venoval praci a uceni, nikam jsem necestoval a auto by bylo spise na obtiz. Dalsi fakt byl, ze na auto ktere by se mi libilo, bych stejne nemel (v te dobe camaro 89 a pote novy challenger) :D nemluve o objemu a ziznivosti meho vyberu. Nyni me ceka stehovani do vlastniho bytu a pri te prilezitosti by se hodilo poridit si i plechoveho milacka. Uz ani nevim kdy jsem poprve videl hondu CRX, ale s urcitosti mohu rict ze na mne velmi silne zapusobila. Kdyz vypukla tuningova horecka cerka byla idealni kandidat o tom zadna. Nyni prisla chvile vyberu meho prvniho auta ,byvalka mela jarinu 1.0 silena strela, ale pujcuji si ji doted kdyz neco lehce potrebuju, diky bohu za ni :D Jsem skoro stale ve stejne situaci. Nikam velice necestuji, jednou do mesice o vikendu na moravu za rodinou a kratke pojezdy po Praze a okoli. Za pocitacem sedim skoro 15 let a citim ze potrebuji nejaky projekt na kterem bych se mohl vyradit a delat neco rukama :D jsem relativne manuelne zrucny a jsem dost kutil :D Myslim ze prisel ten spravny cas. CRX je pro mne srdcovka. Kdybych ji mel cca pred 10 lety, urcite bych ji silene natunil, masakrozni spoilery atd atd. Nyni jiz po tricitce se na vec divam samozdrejme jinak. Nejen ze CRX je uz relativne stare auto ale hlavne je to legenda. Mala sipecka s motorem 1.6 a vykon 150 koni. Nadhera. Proto bych se snazil drzet ji co mozna nejblize tovarni podobe. Zajima mne pouze Vtec, kdyz uz do toho budu cpat prachy tak at to ma nejaky smysl. Shrnuti co mam tak nejak v hlave.

Jedine EE8 B16A
Pri koupi pokud mozno plne funkcni abych mohl nejak fungovat a postupne dosypavat bankofky a ladit dle sveho oka
Tuningove dily pouze kvalitni, zadny sunty, radsi posetrit a pak dobre koupit :D
Primarne to bude moje lestenka v garazi, kratke projizdky a jednou mesicne cca 600km (morava a zpet). Samozdrejme vse bude smerovat k tomu aby kara byla v top stavu a nebal se sebrat nejakou kocicku a odjet na par dni treba do chorvatska a mit klid ze to cerka zvladne.
Kde koupit a cca jakou cenu za rozumnou EE8 Vtec mam predpokladat? Sleduji mobile.de a jsou tam nejake kousky, cena relativne vysoka za Vtec kolem 100k.

No tak snad jsem napsal na uvod co jsem chtel. Kazdopadne o autech toho vim docela malo :D Hondicka by mela byt takova moje pruprava do tohoto krasneho sveta na ktery jsem nikdy nemel cas. Proto bych na zacatku asi nemel moc setrit a koupit ji v co nejlepsim stavu a postupne se s ni seznamovat, pokud mozno az do sroubku :D Jedna vec ktere se bojim je, ze precijen uz je to dost stare auto, ale vy me urcite presvedcite ze to zvladnu :D Popravde receno, nechce se mi kupovat nove auto plne elektriky, pi.....nek, premodernizovane bez duse. Chci auto ktereho si budu vazit a budu se o nej patricne starat a o lepsim aute nez o CRX nevim.
Budu rad za kazdou poznamku, jestli jsem se zblaznil napriklad a pod :D Popripade pokud by se tu nasel nejaky hodny Prazak a svezl me ci pokec u pifka s hlavnim tematem CRX, velmi bych uvital.

Robo23x
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupe Crx

Příspěvekod Robo23x » 25 led 2015 11:53

Ahoj a vitaj na klube ;) Kúpa EE8 v dnešnej dobe je založená na vytrvalom hľadaní alebo náhode .. občas sa objaví kúsok za 70 - 80 tisíc ale bude tam určite dosť investícií. Za pekný kúsok do ktorého nebude treba moc vrážať (aj keď taký nie je :D ) to môže byť 100 a viac tisíc. V nemecku sú ceny pekných ee8 hlavne na Mobile.de dosť vysoké, nebál by som sa hľadať aj v poľsku .. poliaci sú strašne zapálený honďáci a dá sa natrafiť na slušný kúsok za relatívne rozumné peniaze. Občas sa objaví aj v švajčiarsku alebo taliansku ... je to rôzne. Najširšia ponuka pekných vtecov je v UK len ten volant napravo .... :lol:
Každopádne je to beh na pomerne dlhú trať ... tak ako samotná kúpa (môže trvať dosť dlho) tak dovedenie auta do stavu keď bude majiteľ spokojný ( to nie je skoro nikdy :D ) Ceny niektorých dielov sú vysoké a nezháňajú sa ľahko.
Pri kúpe to chce hlavne chladnú hlavu a niekoho skúsenejšieho so sebou, predsa len je to štvrť storočia čo ee8 zišla z výrobnej linky 8-)

Fegut
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fegut » 25 led 2015 13:34

u ee8 je problém, že dílů je málo a jsou pekelně drahý, pokud trváš na motoru, možná by si moh uvažovat o klasika ed9 s motorem b16

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Minor » 25 led 2015 13:56

Jo, slušná EE8 znamená mít buď dost peněz anebo počítat s hledáním v řádech měsíců a dalšími investicemi.
Švýcarská auta jsou pěkná, ale zatížená placením DPH a clem, navíc nejdou v ČR přihlásit nebo s potížemi (auto není z EU a zároveň je starší 8 let).
V Itálii se změnily taky zákony a dovézt odtamtud auto je prý horší než porod paterčat.
Každopádně to auto za to stojí a na ceně bude ztrácet málo či naopak, bude na ní jen získávat.
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287

blackchicken
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod blackchicken » 25 led 2015 15:05

Diky za odpovedi. Je mi jasne ze je to beh na dlouhou trat. Vsak nikam nespecham. Jak jsem psal, nepotrebuji auto na kazdodenni jezdeni. Chci si ho ladit pekne pomalu ale jiste s tim, abych byl schopen jej nekdy vytahnout popojet par km. Prave ze Vtec se mi zda jako dobra investice kdyz uz ty penize do toho budu sypat. Pokud by musel pryc verim ze bych se nemusel obavat o prodej pokud by byl v dobrem stavu. Co se rizeni tyce, tak urcite leva strana :D Budu tedy sledovat kde co a jak. Nachystam si tedy stovecku na zaklad a uvidime co se kde objevi. Kdyby nekdo o necem zajimavem vedel, urcite mi dejte vedet.

blackchicken
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod blackchicken » 25 led 2015 17:57

Jen tak pomrkavam po tom polsku, tahle ma teda cenovku vyssi, ale co myslite, vypada na paradni kousek co?

http://allegro.pl/honda-crx-vtec-ee8-i4964189676.html

Dudla
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Dudla » 25 led 2015 18:54

ahoj hele osobně si myslim že tohle je pecka ! a možná už minimum financí na vložení pokud nebudeš chtit z toho udělat auto do muzea *fin*
Honda CRX ED9... K20 SWAP...
Honda CRX EE8 VTEC B16A1=110KW

Robo23x
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Robo23x » 25 led 2015 19:25

Na slovensko sa dá zo švajčiarska auto doviezť, treba sa z predajcom dohodnúť aby bola na zmluve nízka kúpna cena práve kvôli clu a dph, neviem ako v čr ale u nás teraz stojí prihlásenie crx ee8 cca 800€ z talianskom som nevedel že sú také problémy. Tá z poľska je super nákupná cena konkrétne hentoho kúsku bola tušim oveľa nižšia ale nie som si 100% istý .. treba hľadať a dá sa natrafiť .. minule jeden chalan v pl kúpil ee8 za tušim niečo okolo 1000€ v slušnom stave, majiteľ proste nevedel čo má doma ale to sa stáva len občas

blackchicken
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod blackchicken » 25 led 2015 22:31

Jj ta polska vypada uplne super. No jeste mam cas, nejdriv musim doladit bydleni a pak teprve auticko. Snad zacatkem leta se to nejak pohne. Kazdopadne jen tak sonduju co a jak v jakem stavu a teoreticky bych se mel divat asi po takovych kareckach, dle meho zacatecnickeho usudku, barva hruza ale celolak by to casem vyresil:

http://www.mobile.de/cz/zna%C4%8Dka/hon ... 28168.html

http://www.mobile.de/cz/zna%C4%8Dka/hon ... 99915.html

Hold budu muset krapet prilozit. Protoze kupovat auto v horsim stavu a pak ho davat dokupy, to si myslim ze na to nemam a hlavne to sezere kotel penez a casu. Pokud bude kastle ok a hlavne motor, tak me ty pocatecni penize mrzet nebudou a pak prihodim nejakou tu bankovku a doladim si podle sebe. Kdyz vidim jak se drzi ceny zachovalych Vtecu, tak si myslim ze by to mohlo byt docela zajimave auto pri pripadnem prodeji kdybych naaahodou zalozil rodinu a a nasilim musel koupit neco praktictejsiho. Kazdopadne diky za rady, moc si toho cenim.

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Minor » 26 led 2015 16:03

Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287

blackchicken
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod blackchicken » 27 led 2015 10:15

Pekne pekne, 150 to vidim jako nutne zlo na pripadnou koupi.

Jeste mi reknete co je tohle za kocicku, ta je nadherna. Photoshop? :D

http://orangenes.deviantart.com/art/Honda-crx-164246587

murtin
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod murtin » 27 led 2015 11:06

cožpak o to,hezky udělaný,ale.. mám dost dlouhou zkušenost,jak vytuněná cérka přitahuje oči nejen lidí kolem,ale hlavně benga. už js tady o tom psal. každá hlídka mě automaticky stopla a následovala lustrace 35-40min. po vzrůstající intenzitě různých komentářů,jako: je to širší,je to upravený,kde máte schválení zkušebnou atd jsem to vzdal a zcivilnil ji. i tak to pořád tahá oči,páč třeba tady v Dc jezdíme jen 2. poslední hlídka mi probrala úplně vše,včetně kompletního rozebrání a prohlídky lékárničky. a to se chovám slušně a nejezdim,jako hulvát. nápadnost se tady moc nenosí :( tak takovou asi jen na zahradě na podstavci..

Jindřich
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jindřich » 27 led 2015 17:38

Z moji zkušenosti můžu říct,že takové úpravy crx moc nemá rádo,protože se kastle dost kroutí. Po čase se začnou objevovat prasklinky.
A stejně je crx nejhezčí v sérii *fin*

blackchicken
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod blackchicken » 27 led 2015 18:06

Tak kluci maj radi cerecky. No sak to jsou furt kocky. Takze radsi civilni verzi rikate (: Radeji se soustredit na top stav nez na nejake priblble vychytavky ktere jsou stejne k nicemu. Ale ta bila je moc pekna, to se musi nechat.

lazzzik
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lazzzik » 28 led 2015 12:21

Pokavad chceš nějakou topovku,našetřil bych sušně a pořídil něco z Německa.Bavimé se tu o častce přes 100000kč.Je tam větší výběr a měla by byt v lepším technickém stavu jak u nás.Občas se objeví něco i u nás ale to jen z řidka.A nebo na Honda-clubu kontaktuj Roma,tahá Hondy z Němec a má tam kontakty.

martas CRX
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martas CRX » 28 led 2015 12:37

Honda CRX je láska na celý život !!!

blackchicken
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod blackchicken » 28 led 2015 20:08

Nooo tak to je taky paradicka. Kua at uz mam vyreseny byt, zbytek bankovek v kapse a uz konkretne vybirat. Chjooo

Cody
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Cody » 29 led 2015 14:13

Jedná se o tu samou jak již posílal odkaz Minor.

Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“